Selçuk İnan: "Yabancı oyunculara kriter getirilmeli"

Eskiden kralı gelsin ben formayı bırakmam diye düşündüğü için kaldırsınlar diyordu.Şimdi gelen orta sınıf bir yabancı orta saha oyuncusunun bile kendinden iyi performans gösterip formayı alacağını biliyor.Performansının düştüğünü biliyor en azından. :crushed:

edit : imla

Rekabet olunca iyi olan daha çok değerlenir Selçuk bey. Şampiyonlar liginde yabancılarla oynarken değerin mü düştü sanki. Yabancılar az iken ligte boş beleş puan kaybeden kim! boş konuşmuş eğer haber gerçek ise.

sözleşmeyi yaptın ya konus simdi selcuk efendi

aldı ömürlük sözleşmeyi artık sakatım oynamayacağım dersede oynamaz dönüp söversede yönetime taraftar eyvallah denir futbol fakiri yönetimin eseri oldu rezalet

Yabancı sınırlaması düştükçe yerlilerin performansının da düşmesi ne kadar tesadüf değil mi Selçuk...

Kontenjan olmasa o paraları sülalesi bir araya gelse toplayamaz.

Kendi adına haklı adam.

Ayrica bizim yoneticilerden biri ciksin sunlara bi desin, buyukler nediyorsa sizde aynisini deyin, kendi fikriniz onemli degil, onemli olan kulubu yonetenlerin fikri.. (ortak bir dusunce)

Selçuk-Dany Dany-Selçuk Selçuk-Semih Semih-Selçuk....ne güzel paslaşırlardı ah...3 milyon euro dile kolay...

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Selçuk doğru konuşmuş. Başlık çarpıtılmış.

Nasil dogru konusmus? Laf'a güzel basladi aslinda. Evet, yabanci futbolculara kriter konulabilir.

"Bir taraftan baktığınızda yabancı sayısı serbest bırakıldığında Türk futbolcuların değeri daha da düşecektir. Milli takımlar açısından da zor olacaktır. Ben size forvet desem şu anda üç tane sayabilirsiniz. Ama 10 yıl önce forvet sayın desem; Hakan Şükür, Necati Ateş, Ümit Karan, Fatih Tekke, Zafer Biryol, Ahmet Dursun, İlhan Mansız gibi isimleri aynı anda söylersiniz. Bunun dengesini kurmak çok kolay değil” şeklinde konuştu."

Fakat bu kisma ne demeli? Yabanci siniri var olunca, yerli kalitesi mi artiyor? Yabanci siniri var da, bizim Selcuk niye ancak 3 tane yerli forvet sayabiliyormus?

Bu sinir dedikleri yerlilere garanti oynama sansin'dan baska bir sey vermiyor. Selcuk ve Burak da zaten bunun en iyi örnegi. Yabanci alamiyoruz diye adamlar banko oynar oldu, cünkü 70 milyonluk bir ülke'de harbiden o mevkiler'de oynayacak adam yok.

Edit: Sonuc? Rekabetsizlik -> kalite düsüyor -> basarisizlik.

Futbol kulüplerimizin sportif başarıdan ziyade kazanacağı parayı düşündüğü,

Futbolcunun kariyerden ziyade kazanacağı parayı düşündüğü,Kariyeri enayilik ,fuzuli bir uğraş gibi gördüğü ülkemizde yabancı sayısını sıfır bile yapsan eğitim ve zihniyet bu olduktan sonra hiç bir şey fark etmez.

Nasil dogru konusmus? Laf'a güzel basladi aslinda. Evet, yabanci futbolculara kriter konulabilir.

"Bir taraftan baktığınızda yabancı sayısı serbest bırakıldığında Türk futbolcuların değeri daha da düşecektir. Milli takımlar açısından da zor olacaktır. Ben size forvet desem şu anda üç tane sayabilirsiniz. Ama 10 yıl önce forvet sayın desem; Hakan Şükür, Necati Ateş, Ümit Karan, Fatih Tekke, Zafer Biryol, Ahmet Dursun, İlhan Mansız gibi isimleri aynı anda söylersiniz. Bunun dengesini kurmak çok kolay değil” şeklinde konuştu."

Fakat bu kisma ne demeli? Yabanci siniri var olunca, yerli kalitesi mi artiyor? Yabanci siniri var da, bizim Selcuk niye ancak 3 tane yerli forvet sayabiliyormus?

Bu sinir dedikleri yerlilere garanti oynama sansin'dan baska bir sey vermiyor. Selcuk ve Burak da zaten bunun en iyi örnegi. Yabanci alamiyoruz diye adamlar banko oynar oldu, cünkü 70 milyonluk bir ülke'de harbiden o mevkiler'de oynayacak adam yok.

Edit: Sonuc? Rekabetsizlik -> kalite düsüyor -> basarisizlik.

Selçuk yabancı sınırıdan memnunum mu dedi? Kriter konulmalı dedi.

Selçuk yabancı sınırıdan memnunum mu dedi? Kriter konulmalı dedi.

Dedi demiyorum, ama olasiligi bir sinirsizlik'ta neler olucagini diyor, ve acikcasi burda sacmalamis bana göre.

Kaliteli yerli oyuncular'in cok az oldugunu, ve sinirin kalkmasi ile bu durum daha da kötüye gidicegini kast ediyor. Ama bana göre bu durum sadece sinirlamanin var olmasiyla olusabildi. Bu sinirlama olmasaydi örnegin Umut gibi 2. sinif futbolcusu bizde oynamazdi bir kere.

Dedigim gibi, laf'a güzel baslamisti. Yabancilara kriterler konulabilir. Fakat sinir kalkmasi lazim. Kalkmicaksa en azindan sayi yükselmesi lazim (8+2 gibi bir sey, ne bileyim). Takim'in yarisi banko yerli olsun diye türk futbolu gittikce geriye gidiyor. Alt yapi yok bir kere. 25 yasin'daki adamlar'dan patlama yapmasini bekliyoruz resmen.

isini biliyor adam. yabanci siniri serbest olursa 3 million hayatta alamacagni biliyor adam

5 yıllık sözleşmeyi kapınca, sağa sola içindeki zehiri kusmaya başlayan arkadaş an itibariyle benim gözümde bitmiştir..

Çalıştığınız yere sizden daha bilgili, tecrübeli bir sürü insan başvuruyor ve bunlar sizin aldığınızdan daha az paralarla çalışmayı göze alıyorlar. İster misiniz böyle bir şeyi? Tabi ki hayır...

İşte Selçuk'un durumu da tam olarak bu. Sınır olsun, yerim garanti olsun, çok paralar alayım, kimse bana bulaşmasın, kimseyle rekabet etmek zorunda kalmayayım.

Çok güzel Dünya bu... İşte futbolu yöneten mallar da bu ülkenin futbolu niye gelişmiyor? 70 milyondan bir tane forvet çıkarmak için ne yapmalıyız? diye salak saçma sorular sormasınlar. Bunun için projeler başlatıp da paraları çar çur etmesinler. Rekabet başarı getirir. Sen bu rekabeti yaratamıyorsan bu senin suçun.

okuduğunu anlayarak yorumlar yapanlar olması güzel forumda, aynı fikirdeyim tamamıyle

Insanlara "futbol dersi" vermeye kalkanlarin, okuma kabiliyetinin düsüklügü gercekten aci verici bir durum. Yani ya okuyamiyorsun, yada okumak istemiyorsun ve ikiside vahim bunlarin.

Cok dogru söylemis Selcuk Inan. Bu lige "kriter" lazim...

Yabanci oyuncularin transferlerinden sonra Türkiye düzenine ayak uydurdugunu göremeyen ey güzel halkim. Serbestlikten yana olan bir Insan olarak, sadece bu forumdaki bazi arkadaslarin yazdiklarina inat yabanci sinirinin daha da daralmasini istemeye basliyorum.

Fenerbahce ve Aziz Yildirim okadar vizyonlu muydu da senelerce kaldirmaya calisti yabanci sinirini ? O zamanlar Fenerbahce´ye "Türk takimi degil" veya "Vatan haini" gibi yakistirma yapanlar Galatasaray taraftari degilmiydi ?

Celiskiler icinde bir ülkeyiz.

Yabanci sinirinin serbest olmasi sadece takimlarin "potansiyelini" artirir. O potansiyeli verimli bir sekilde kullanacak basiretli bir Yönetim göremiyorum ben Türkiye´de.

Geri
Üst Alt