Üye Görüşü Selçuk İnan'ı Bizler İstemiyoruz

Emin Empak

Aslan Üye
Başlık normalde Selçuk İnan'ı bizler istemiyoruz, kaptan maptan dinlemiyoruz olacaktı ama fazla uzamasın dedim.

Malum tezahürat yaklaşık 10 sene önce Fatih Akyel için Ali Sami Yen kapalısında yapılmıştı. O günden beri bu formanın herkese nasip olmayacağını bilen bilmeyen pek çok oyuncu gelip gitti takıma.

Son yıllarda taraftarın sevgilisi konumunda olan ve sürekli el üstünde tutulan Selçuk'un bugün ve bundan önceki 1,5 yıldır ortaya koyduğu oyun Galatasaray için kabul edilemez bile değildir. Selçuk'un şu an takımdaki tek işlevi 11'in tamamlanmasıdır. Terim'in ilk senesindeki performansından dolayı hak ettiği kredi tükeneli aylar olmasına rağmen hala Selçuk'u desteklemek Galatasaray'ın ayağına sıkmaktan başka bir şey değildir. Ne yabancı sınırı ne de psikolojik baskı bu rezilliğin sona erdirilmesinin önünde bir bahane olmamalıdır. Galatasaray; Burak ve Selçuk'u değil 25 milyon taraftarını mutlu etmekten sorumludur.

2012-2013 sezonunun son 6 haftasına kadar yokları oynayan, geçen seneyi tamamen boş geçiren Selçuk formaya, hocasına ve taraftarına saygısızlık yaptığı gibi eleştirileri de asla kabul etmeyip aynı çizgisini sürdürmektedir.

Sistem değişikliğinin oyununu etkilediği gerçeği olsa bile oyun zekası yüksek ve yaratıcı bir oyuncu olarak bildiğimiz S. İnan'ın orta sahadaki pas çizelgesini inceleyelim:

4RLkW7.jpg

Hala eleştirdiğimiz Barış, Ayhan ve Mustafa Sarplı orta sahanın mentalitesi de aşağı yukarı buydu. Oyunu rakip sahaya yıkmamızı önleyen ve akıcılığı sıfıra indiren bir el freni işlevi gördü Selçuk. Top ayağına geldiği zaman kafasını kaldırıp Burak'ı arıyor, eğer oraya veremiyorsa hemen yanındaki kişiye yuvarlıyor topu. Top rakipteyken de savunma işini beceremediği gibi alan kapatmak yerine hamle yapmaya çalışıyor. Çoğunda da adamı kaçırıyor yahut faul yapıyor. Bugün de goldeki savunması çok komik. Maçta gerçekten çok koşuyor, fakat dikkatle izlerseniz tamamen panik halinde ve sonunda bir şey elde edilemeyen koşular oluyor. Oyununu düşürdüğü seviyeyi fiziğiyle kapatma şansı da yok zira sıradan bir Türk vatandaşı kadar fizikli durumda kendisi.

B_3dc9fcceeaecb5ea5255340b9bbd55b5.jpg

Velhasıl, top ayağına geldiği zaman Burak'ı aramak, boş bölgeye sürüp faul almak veya yan pas yapmaktan başka bir opsiyonu olmayan kişi Galatasaray 11'inde yer alamaz. Kaptan da olsa, efsane de olsa yer alamaz. 3 hocanın da ısrarla forma vermesi oyununa dair hiçbir şey ispatlamaz. Bu takımın kurtuluşu cesur hamlelerle olur. Gerekirse derbi öncesi Lincoln ve Şükür'ü kadro dışı bırakan Feldkamp gibi bir gecede takımın kangrenlerini kesmelidir Prandelli. Yoksa kendisinin sonu da vatandaşı gibi olacak gibi görünüyor.

Uzun lafın kısası, herkese nasip olmayacak bu kutsal forma, davranışları ve oyunuyla hiçbir ışık vermeyen Selçuk'un hakkı değildir ve en yakın zamanda kendisinden alınmalıdır. Taraftara tepki göstermeye ise kimsenin hakkı yoktur. Aylardır futbol adına hiçbir şey vermeyip yenilenen sözleşmeyle milyonlar alan birisinin dişinden tırnağından arttırıp Galatasaray'la mutlu olmaya çalışan birinden tepki görmesi dünyanın en doğal olayıdır.

sel%C3%A7uk-inan-forma.jpg

Cumle cumle katilmakla beraber su anda twitterda "spor yazarlarimiz"in konuya bakisi ve bazi taraftarlarin yorumlari beni daha da umutsuzluga itiyor.

Kaptana saygi duyacaksiniz diyen mi ararsin, "evlatlarimiza" tepki verenlere hain diyenler mi? Bir kisim taraftar da hala su kadar gol su kadar asist, ne var 2 mac kotu oynamissa seklinde bir savunma argumani gelistirmis.

Ozetle mevzu sonunda Burak, Selcuk kahraman ilan edilecek, tepki gosterenler Galatasaray'in altini oyanlar.

Bir yandan dis baskilar bir yandan bunlar..bu sene bu takimdan bir yol olmaz gibi geliyor bana. Bir mucize lazim.

SM-P602 cihazımdan gönderildi

kesinlikle katılıyorum.30 milyonluk camia üzülecegıne selçuk uzulsun.şikecilerin şampiyonluk görüntülerini tv de izlemek istemiyorum.hatasını düşünsün.5 maç yedek bırakılsın son şans verilsın.olursa olur olmazsa olmaz.

Yabancı sınırının olduğu bir ligde Selçuk kötü de oynasa bunu hazmetmek gerekiyor. Avrupa da kesersin o konuda sıkıntı yok. Fakat ligde Selçuk'a mecbur bırakılıyoruz. Şikayet etmek veya istememek bir tarafa, Ben gerçekten Selçuk için üzülüyorum. 2 Yıl önce yardıran bir oyuncunun böylesine dip yapmasının altında ne gibi sebepler yatıyor ona bir bakmak lazım. iyi mi çalışmıyor, psikolojik olarak sorunlar mı yaşıyor, Kafasını futboluna mı veremiyor, Artık sebebi her neyse bir an önce halledilmesi lazım. iyi bir Selçuk bize özellikle ligde çok lazım çünkü.

Şike lobisinin Galatasaray operasyonuna ek olarak, Selçuk ve Burak'ın beceriksizliği veya ani form düşüklüğü tamamen kaosa itiyor bizi.

Aklıma değişik komplolar da gelmiyor değil... Selçuk acaba şike lobisi tarafından tehdit mi ediliyor, yoksa kandırılıyor mu?

Selçuk ile burak beyin lobisi baskısı yaşıyor.

20.kere yazıyorum nereye ne zaman pas atacapını bilmeyen oyuncularımız var. Ve bu virüs gibi yayılıyor. Hadi eldekileri geçtim bari gençleri harcamayalım. 250 bin dolarlık bir teknolojik sistemle gereken eğitim sağlanır.

Futbol ve teknolojiyi hadi ikisinin aynı anda olmasını geçtim teker teker ne olduğunu bileyen yöneticilerimiz var.

Bu ve kankasını kovmak gerekirken Ünal Başkan sağ olsun 5 yıl boyunca yaktı bizi...

Hayır yeni Başkan gelse de bunlar ağalık kurmuş takımda , kısacası bittik biz beyler...Kabullenmeye başlasak iyi olur...

Bu adamlar asgari ücretle gecinenlerin ülkesi Türkiyede milyon EURO'larla dans edecek, milli forma giyiyorlar diye vatan millet kurtaricisi ilan edilecek (bknz. Arda Turan), ve ben Selcuk efendinin morali bozulur diye islik bile calamicam tepkimi belli etmek icin.. Vay bee.. Komikmis gercekten :)

Selcuk & burak yeni baris-ayhan-mustafa'dir

bu ikisi gitmeden basarili olmamiz cok zor

Yabancı sınırının olduğu bir ligde Selçuk kötü de oynasa bunu hazmetmek gerekiyor. Avrupa da kesersin o konuda sıkıntı yok. Fakat ligde Selçuk'a mecbur bırakılıyoruz. Şikayet etmek veya istememek bir tarafa, Ben gerçekten Selçuk için üzülüyorum. 2 Yıl önce yardıran bir oyuncunun böylesine dip yapmasının altında ne gibi sebepler yatıyor ona bir bakmak lazım. iyi mi çalışmıyor, psikolojik olarak sorunlar mı yaşıyor, Kafasını futboluna mı veremiyor, Artık sebebi her neyse bir an önce halledilmesi lazım. iyi bir Selçuk bize özellikle ligde çok lazım çünkü.

En çokta bu duruma sinir oluyorum zaten, sırf yabancı sınırı sebebiyle hakettiklerinin çok üzerinde para alıyorlar birde adamları oynatmak için uğraşıyosun, bir insan kendine sormalı ben ne yapıyorum da bu kadar çok para alıyorum demeli, yok psikolojisi,yok küsmeleri falan filan bu Türk futbolcusunun kaprisleri çekilecek gibi değil. Ama ne yazık ki dediğin gibi yabancı sınırının olduğu yerde bunların kaprislerini çekmek/hazmetmek zorundasın zira kısa vadede alternatif çıkaramıyorsun

İkisi de Galatasaray adına bu gece itibari ile miyadını doldurmuştur. Bu adamlara tepki göstermek değil hainlik sağlam Galatasaraylılığın göstergesidir bana göre... Sosyal medyada hala bu adamları savunabilenler varsa onlar yüksek ihtimal ya Selçukspor ya da Buraksporludur lakin Galatasaraylı olduklarına inanmam çok zor şu saatten sonra...

var ya aziz iyi yapıyor. aferim fenere şikeyi de yaptı ligde de kaldı medya da mahkum federasyon da ohh. biz daha değerlerimizi bitirelim. şimdi size altın soru:
Arkadaşım peki siz kimi istiyorsunuz ?

var ya aziz iyi yapıyor. aferim fenere şikeyi de yaptı ligde de kaldı medya da mahkum federasyon da ohh. biz daha değerlerimizi bitirelim. şimdi size altın soru:
Arkadaşım peki siz kimi istiyorsunuz ?

Selcuksporu tutmaya devam :D ha gayret, kendine gelir maestro üc bes aya..

abi biz okul harçlıklarımızdan ev masraflarımızdan kesip 100 liraya gidip forma alıyorsak burada saatlerce kıçımızı yırtıyorsak Galatasaray için.
Kimse Galatasaray'dan büyük değildir. sende aldığın 3 milyonun hakkını vereceksin.

Ligde banko oynatacagız zaten seve seve, Bari CL'de oynamasın ne top kapabildi, ne de koşu yoluna pas.

Geri
Üst Alt