# Senijad İbricic

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: # Senijad İbricic

Misimovici kullanamıyorsun, onun 2 gömlek altını mı kullanacaksın sayın Hagi?

Serhat abin gibi GSCimbom'un maskotu olma yolunda saglam adımlarla ilerliyosun :hoho:

Hagi'yi savunmak için boş konuşuyorsun.Teknik direktörlük ayrı futbolculuk ayrı kasmaya gerek yok.Misimovici gönderip İbricici almanın mantıklı bi açıklaması yok.

Hagi'yi savunmak için boş konuşuyorsun.Teknik direktörlük ayrı futbolculuk ayrı kasmaya gerek yok.Misimovici gönderip İbricici almanın mantıklı bi açıklaması yok.

Rijkaardın dedigi gibi, Türkiye liginin bu kadar sert olacagını kestiremedim ilk sezonumda. Hagi, Rijkaardın iki sezonda yapamadıgının 3 hafta icinde tohumlarını attı. Misimovic fazla estetik bir oyuncu bu lige. Egonu bırakıp bunu algıladıgın zaman sende Hagi'nin yapmak istedigini görürsün.

Rijkaardın dedigi gibi, Türkiye liginin bu kadar sert olacagını kestiremedim ilk sezonumda. Hagi, Rijkaardın iki sezonda yapamadıgının 3 hafta icinde tohumlarını attı. Misimovic fazla estetik bir oyuncu bu lige. Egonu bırakıp bunu algıladıgın zaman sende Hagi'nin yapmak istedigini görürsün.

Yahu bırakın bu sert oyuncu olsun geyiklerini, Barcelonada oynayanların hangisi sert oyuncu?Bu ligdeki takımları perişan eder mesela Bursada sert takımdı hesapta gördük olanları avrupada.Günümüz futbolunda yok sert oyuncu yok mücadeleci bilmem ne hepsi hikaye bu tarz kadrolarla ancak maçlık başarı kazanırsın.

Artık topu ayağında tutabilen iyi pas yapabilen oyun zekası görüşü yüksek oyunculardan kurulu takımlar iş yapıyor.Yoksa bizim orta saha Barıs-Sarp-Ayhan 10 kat fazla koşuyor Barcelona orta sahasından.Dediğim şekilde kadro ve takım kurulursa sertlik olmasının hiçbir önemi yok ortada sıçan oynarsın bu ligde takımlarla.

Çok kompilike bir oyuncu. Bu yüzden almayız.. Alamayız.. Ednan babaaaaa :mad: (boyun devrilsin emi)

Yahu bırakın bu sert oyuncu olsun geyiklerini, Barcelonada oynayanların hangisi sert oyuncu?Bu ligdeki takımları perişan eder mesela Bursada sert takımdı hesapta gördük olanları avrupada.Günümüz futbolunda yok sert oyuncu yok mücadeleci bilmem ne hepsi hikaye bu tarz kadrolarla ancak maçlık başarı kazanırsın.

Artık topu ayağında tutabilen iyi pas yapabilen oyun zekası görüşü yüksek oyunculardan kurulu takımlar iş yapıyor.Yoksa bizim orta saha Barıs-Sarp-Ayhan 10 kat fazla koşuyor Barcelona orta sahasından.Dediğim şekilde kadro ve takım kurulursa sertlik olmasının hiçbir önemi yok ortada sıçan oynarsın bu ligde takımlarla.

Bursaspor örnegi fazla sacma olmus. O takımın bu sezon ligde topladıgı puanları nasıl topladıgı apacık ortadayken, Avrupa'da 0 cekecegini kestirememek futbola ihanet olur.

Dikkat ediyorum, sanalda kimin bi tarafı sıkıssa Barcelona örnegini veriyor. Bende katı futbol Inter diyorum, kotrollü futbol Shaktar diyorum, birde Rubin Kazan diyorum. Bu 3 takımın iki ortak noktası basta sert oynamaları ve Barcelona'yı benzer futbol anlayısları ile yenmis olmaları. Ayrıca Barcelona'nın oyuncuları her ne kadar estetik oyuncular olursa olsun Iniesta dısında kırılgan degiller. Avrupa'daki maclar bireysel maclardır, takımlar her birine ayrı bir istek, ayrı bir azim ve hep olmasada genelde ayrı bir taktikle cıkarlar. Lig ise baslamadan fikstür olarak belirlenen ve kimin ne yapacagı az cok belli bir arenadır. Bu ikisini kıyaslamak bile sacma.

Son senelerdeki lig sampiyonlarına bir bak:

05-06 Galatasaray

06-07 Fenerbahce

07-08 Galatasaray

08-09 Besiktas

09-10 Bursapor

Bu sampiyonlukların hemen hepsi sert, dayanıklı futbolla geldi ve son senelerdeki bu düzeni suan Trabzonspor bozmakta.

Diger tarafta, sert oyuncu lafına bu konuda hic deginmedim. Sacmalıklarını iki satır daha uzatmak icin sen kendin kendine yarattın. Ibricic sert bir oyuncu degil, mucadeleci ve dayanıklı bir oyuncudur. Misimovic fazla estetik bir oyuncu ve bu ligdeki kasaplara o estetigini geciremedigi icin bugün Türkiye'de basarısız oldu.

Sonuc olarak ilk geldigi günden itibaren Galatasaraya faydalı olmus Sasa Ilic ve yaklasık 3 aydır Galatasaraya hic birsey verememis Misimovic. Biri katca daha estetik, digeri ise teknigi ile mücadeleciligini iyi harmanlamıs bir istikrar abidesi.

"Artık topu ayagında tutabilen iyi pas yapabilen oyun zekası görüsü yüksek oyuncu" tanımlarken Ibricicin bu meziyetlere sahip olmadıgını iddia edebilirmisin? Cavabı sende bildigin icin her ne yönden bakarsan bak bu konuda haklı cıkamazsın. Burada paylasılmadan evvel izlemeyi gectim, ismini bile bilmedigin bir oyuncu hakkında cok ciddi tespitler yapmanda ayrıca komik.

Galatasaray'da Ibricic > Misimovic.

Bursaspor örnegi fazla sacma olmus. O takımın bu sezon ligde topladıgı puanları nasıl topladıgı apacık ortadayken, Avrupa'da 0 cekecegini kestirememek futbola ihanet olur.

Dikkat ediyorum, sanalda kimin bi tarafı sıkıssa Barcelona örnegini veriyor. Bende katı futbol Inter diyorum, kotrollü futbol Shaktar diyorum, birde Rubin Kazan diyorum. Bu 3 takımın iki ortak noktası basta sert oynamaları ve Barcelona'yı benzer futbol anlayısları ile yenmis olmaları. Ayrıca Barcelona'nın oyuncuları her ne kadar estetik oyuncular olursa olsun Iniesta dısında kırılgan degil hicbiri. Avrupa'daki maclar bireysel maclardır, takımlar her birine ayrı bir istek, ayrı bir azim ve hep olmasada genelde ayrı bir taktikle cıkarlar. Lig ise baslamadan fikstür olarak belirlenen ve kimin ne yapacagı az cok belli bir arenadır. Bu ikisini kıyaslamak bile sacma.

05-06 Galatasaray

06-07 Fenerbahce

07-08 Galatasaray

08-09 Besiktas

09-10 Bursapor

Bu sampiyonlukların hemen hepsi sert, dayanıklı futbolla geldi ve son senelerdeki bu düzeni suan Trabzonspor bozmakta.

Diger tarafta, sert oyuncu lafına bu konuda hic deginmedim. Sacmalıklarını iki satır daha uzatmak icin sen kendin kendine yarattın. Ibricic sert bir oyuncu degil, mucadeleci ve dayanıklı bir oyuncudur. Misimovic fazla estetik bir oyuncu ve bu ligdeki kasaplara o estetigini geciremedigi icin bugün Türkiye'de basarısız oldu.

Sonuc olarak ilk geldigi günden itibaren Galatasaraya faydalı olmus Sasa Ilic ve yaklasık 3 aydır Galatasaraya hic birsey verememis Misimovic. Biri katca daha estetik, digeri ise teknigi ile mücadeleciligini iyi harmanlamıs bir istikrar abidesi.

"Artık topu ayagında tutabilen iyi pas yapabilen oyun zekası görüsü yüksek oyuncu" tanımlarken Ibricicin bu meziyetlere sahip olmadıgını iddia edebilirmisin? Cavabı sende bildigin icin her ne yönden bakarsan bak bu konuda haklı cıkamazsın. Burada paylasılmadan evvel izlemeyi gectim, ismini bile bilmedigin bir oyuncu hakkında cok ciddi tespitler yapmanda ayrıca komik.

Dikkat ediyorum, sanalda kimin bi tarafı sıkıssa Barcelona örnegini veriyor. Bende katı futbol Inter diyorum, kotrollü futbol Shaktar diyorum, birde Rubin Kazan diyorum. Bu 3 takımın iki ortak noktası basta sert oynamaları ve Barcelona'yı benzer futbol anlayısları ile yenmis olmaları. Ayrıca Barcelona'nın oyuncuları her ne kadar estetik oyuncular olursa olsun Iniesta dısında kırılgan degil hicbiri. Avrupa'daki maclar bireysel maclardır, takımlar her birine ayrı bir istek, ayrı bir azim ve hep olmasada genelde ayrı bir taktikle cıkarlar. Lig ise baslamadan fikstür olarak belirlenen ve kimin ne yapacagı az cok belli bir arenadır. Bu ikisini kıyaslamak bile sacma.

05-06 Galatasaray

06-07 Fenerbahce

07-08 Galatasaray

08-09 Besiktas

09-10 Bursapor

Leş bir yazı olmuş öncelikle.Bursaspor tabiki o puanları senin futbol anlayışına göre topladı ve avrupada başarısız, kalli dönemindeki Galatasarayda öyle ondan önce şampiyon olan Beşiktaşta avrupada başarısız.Mesela Zico dönemindeki Fenerbahçe teknik olarak pasa dayalı futbol oynuyordu şanssızlıklar olmasa(kk atılan goller) Chelsea'yi eleyip yarı finaldelerdi ve Brezilyalılar Türkiye ligini sallasalardı yine açık ara şampiyondular.

Senin dediğin şekilde türkiyede başarılı olunabilir ama buna gerek yok artık avrupadada iyi bir takım olmalıyız bu ikisinide ancak dediğim futbolu oynayan takımlar sağlıyor.Sasa ilic örneğide çok saçma, o dönemki takım oyunu disiplini şimdi yok 3 tane ilici getir şuan bişey yapamaz.Misimovicin şuan başarısız olma sebebini sertliğe vurmuşsun alakası yok.Bu ligde en başarılı olmuş 3 on numara Lincoln,Alex,Hagi'dir 3üde teknik ve estetik adamlar.

Leş bir yazı olmuş öncelikle.Bursaspor tabiki o puanları senin futbol anlayışına göre topladı ve avrupada başarısız, kalli dönemindeki Galatasarayda öyle ondan önce şampiyon olan Beşiktaşta avrupada başarısız.

Evet Bursaspor devlere nasıl takım olundugunu gosterdi. Toplu halde hucum, toplu halde defans yaparak ipi goguslediler. Gecen sene bir tek bizim macta pasif kaldıklarını hatırlıyorum. Bu sezon ise gerek ligde gereksede Avrupa'da cok farklı oldukları gayet bilinen bir olay.

Galatasaray ve Besiktasa gelirsek. Kalli sezonunda Galatasaray ciddi bir revizyona gitti. O sezon Avrupa'dan kimse basarı beklemiyodu. Fakat yinede sert, mucadeleci ve ayaga duzgun oynayan Leverkusen'den 5 yenecegi beklenen birsey degildi. Besiktas ise sans, hakemler ve rakip takımların umursamazlıgından sampiyon oldugu icin basarısız oldu. Aynı Galatasarayın bu sekilde sampiyon oldugu 05-06 sezonunun ertesi yılı gibi. Benim basarı recetem asla bu degil. Fakat Galatasaray o Avrupa'da basarısız dedigin Kalli sezonunun meyvelerini Skibbe ile Avrupa'da aldı. Hatta finale gidecekken asırda bir olucak sakatlıklar sayesinda Avrupa'ya havlu atıldı. O sezon oynanan futbol ve oyuncular bellidir. Yine Barıs, Balta, Topal, Servet vs. Yani top yine benim dedigim kaleye geliyo.

Mesela Zico dönemindeki Fenerbahçe teknik olarak pasa dayalı futbol oynuyordu şanssızlıklar olmasa(kk atılan goller) Chelsea'yi eleyip yarı finaldelerdi ve Brezilyalılar Türkiye ligini sallasalardı yine açık ara şampiyondular.

Fenerbahcenin Brezilyalıları ligi sallamadı derken Chelsea'li oyuncularında Istanbuldaki macta Fenerbahceyi sallamadıklarını es geciyosun. Yine Fenerbahcenin Brezilyalıları derken, Ali Sami Yen'deki final macta Deivid, Alex ve Edu'nun oynadıgını hatırlıyorum. Yani geriye 8 oyuncu kalıyo. Birde Fenerbahcenin sanssızlıklarından bahsetmissin. Inter'in Istanbula neredeyse paf takımıyla gelmesi eminim Fenerbahcenin dezavantajınadır. Ayrıca o sezon Fenerbahceyi hem kupada hem ligde ezip gectigimizide unutmayalım.

Senin dediğin şekilde türkiyede başarılı olunabilir ama buna gerek yok artık avrupadada iyi bir takım olmalıyız bu ikisinide ancak dediğim futbolu oynayan takımlar sağlıyor.

Inter ve Shaktar ne futbolu oynadı peki? Biri 1 digeri 2 numaralı kupayı kazandı. Senden detaylı bir acıklama bekliyorum.

Sasa ilic örneğide çok saçma, o dönemki takım oyunu disiplini şimdi yok 3 tane ilici getir şuan bişey yapamaz.Misimovicin şuan başarısız olma sebebini sertliğe vurmuşsun alakası yok.Bu ligde en başarılı olmuş 3 on numara Lincoln,Alex,Hagi'dir 3üde teknik ve estetik adamlar.

Misimovicin basarısızlıgını sadece ligin sertligine vurmadım, bunu oyuncunun baslıgındaki yazılarıma bakarak anlayabilirsin. Misimovici saydıgın 10 numaralardan farklı kılan etkenler var. Lincoln mesela daha hareketli bir oyuncuydu. Alex top ve pozisyon sezisi Lincoln ve Misimovic'ten dahil ote olan bir oyuncudur. Bu meziyeti sayesinde rakiple karsı karsıya gelip mucadele etmesine pek gerek kalmıyo. Misimovic ise futbolculuk kariyeri boyunca kosmayan ama durdugu yerden milimetrik paslar atan bir oyuncu oldu, fakat ne Lincoln kadar hareketli nede Alex kadar erken davranan bir oyuncudur. Ilici hepsinden farklı kılan ise duz ama etkin bir oyuncu olmasıdır. Ilic elbetteki bir Lincoln veya Misimovic degil, zaten olsa Almanya'nın devlerinde oda oynardı. Fakat futbolcu ozellikleri geregi Turkiyeye birebir uyan bir oyuncu olmasıdır. Ilic 3-4 yas genc olsa bugun yine etki yapardi.

Ibricici Turkiyeye uygun kılan kritalleride bir cok kez yazdım. Hem Keita kadar patlamalı, hemde Ilic kadar golu gerek atarak gereksede attırarak koklayan bir oyuncu. Geldigi taktirdede Misimovicten sadece basarılı degil cok daha basarılı olacagı milyonda milyondur.

Leş bir yazı olmuş öncelikle.Bursaspor tabiki o puanları senin futbol anlayışına göre topladı ve avrupada başarısız, kalli dönemindeki Galatasarayda öyle ondan önce şampiyon olan Beşiktaşta avrupada başarısız.

Bursaspor devlere nasıl takım olundugunu gosterdi. Toplu halde hucum, toplu halde defans yaparak ipi goguslediler. Gecen sene bir tek bizim macta pasif kaldıklarını hatırlıyorum. Bu sezon ise gerek ligde gereksede Avrupa'da cok farklı oldukları gayet bilinen bir olay.

Galatasaray ve Besiktasa gelirsek. Kalli sezonunda Galatasaray ciddi bir revizyona gitti. O sezon Avrupa'dan kimse basarı beklemiyodu. Fakat yinede sert, mucadeleci ve ayaga duzgun oynayan Leverkusen'den 5 yenecegi beklenen birsey degildi. Besiktas ise sans, hakemler ve rakip takımların umursamazlıgından sampiyon oldugu icin basarısız oldu. Aynı Galatasarayın bu sekilde sampiyon oldugu 05-06 sezonunun ertesi yılı gibi. Benim basarı recetem bu degil. Fakat Galatasaray o Avrupa'da basarısız dedigin Kalli sezonunun meyvelerini Skibbe ile Avrupa'da aldı. Hatta finale gidecekken asırda bir olucak sakatlıklar sayesinda Avrupa'ya havlu atıldı. O sezon oynanan futbol ve oyuncular bellidir. Yine Barıs, Balta, Topal, Servet vs. Bu teknik fakiri oyuncularla Galatasaray Avrupa'da senelerdir oynamadigi futbolu oynadi. Yani top yine benim dedigim kaleye gidiyo.

Mesela Zico dönemindeki Fenerbahçe teknik olarak pasa dayalı futbol oynuyordu şanssızlıklar olmasa(kk atılan goller) Chelsea'yi eleyip yarı finaldelerdi ve Brezilyalılar Türkiye ligini sallasalardı yine açık ara şampiyondular.

Fenerbahcenin Brezilyalıları ligi sallamadı derken Chelsea'li oyuncularında Istanbuldaki macta Fenerbahceyi sallamadıklarını es geciyosun. Birde Fenerbahcenin sanssızlıklarından bahsetmissin. Inter'in Istanbula neredeyse paf takımıyla gelmesi eminim Fenerbahcenin dezavantajınaydı. Ayrıca o sezon Fenerbahceyi hem kupada hem ligde ezip gectigimizide unutmayalım.

Senin dediğin şekilde türkiyede başarılı olunabilir ama buna gerek yok artık avrupadada iyi bir takım olmalıyız bu ikisinide ancak dediğim futbolu oynayan takımlar sağlıyor.

Inter ve Shaktar ne futbolu oynadı peki? Biri 1 digeri 2 numaralı kupayı kazandı. Senden detaylı bir acıklama bekliyorum.

Sasa ilic örneğide çok saçma, o dönemki takım oyunu disiplini şimdi yok 3 tane ilici getir şuan bişey yapamaz.Misimovicin şuan başarısız olma sebebini sertliğe vurmuşsun alakası yok.Bu ligde en başarılı olmuş 3 on numara Lincoln,Alex,Hagi'dir 3üde teknik ve estetik adamlar.

Misimovicin basarısızlıgını sadece ligin sertligine vurmadım, bunu oyuncunun baslıgındaki yazılarıma bakarak anlayabilirsin. Misimovici saydıgın 10 numaralardan farklı kılan etkenler var. Lincoln mesela daha hareketli bir oyuncuydu. Alex top ve pozisyon sezisi Lincoln ve Misimovic'ten dahil ote olan bir oyuncudur. Bu meziyeti sayesinde rakiple karsı karsıya gelip mucadele etmesine pek gerek kalmıyo. Misimovic ise futbolculuk kariyeri boyunca kosmayan ama durdugu yerden milimetrik paslar atan bir oyuncu oldu, fakat ne Lincoln kadar hareketli nede Alex kadar oyunu yonlendiren bir oyuncudur. Gol noktalarinda biten bir oyuncu oldugu icin Almanya'da basarili oldu. Hagi'yi yazmama bile gerek yok, zira fazla hatirlamadigin asikar. Ilici hepsinden farklı kılan ise duz ama etkin bir oyuncu olmasıydı. Ilic elbetteki bir Lincoln veya Misimovic degil, zaten olsa Almanya'nın devlerinde oda oynardı. Fakat futbolcu ozellikleri geregi Turkiyeye birebir uyan bir oyuncu olmasıdır. Ilic 3-4 yas genc olsa bugun yine ayni etkiyi yapardi.

Ibricici Turkiyeye uygun kılan kritalleri bir cok kez yazdım. Hem Keita kadar dayanikli ve patlamalı, hemde Ilic kadar golu gerek atarak gereksede attırarak koklayan ve ayni zamanda bireyseli kadar takim oyununa yatkin bir oyuncu. Geldigi taktirdede Misimovicten sadece basarılı degil cok daha basarılı olacagı milyonda milyondur.

Devre arasında takıma önemli takviyelerde bulunmayı düşünen Galatasaray, sezon başında görüşmelerde bulunduğu Bosnalı Ibricic'i tekrar gündemine aldı.

Spor Toto Süper Ligi'nde zor günler geçiren ve 14. haftada zirvenin 16 puan gerisine düşen Galatasaray, ocak ayındaki transfer dönemi için çalışmalara başladı.

Sabah'ın haberine göre Elano'yu satarak Misimovic ile yollarını ayırmayı planlayan sarı kırmızılılar, devre arasında Hajduk Split'in Bosnalı oyuncusu Senijad Ibricic'i transfer etmeyi düşünüyor. Ağustos ayında alınamayan golcü oyuncunun menajeri ile tekrar irtibata geçen Galatasaray Başkanı Adnan Polat, bu sefer transferi bitirmekte kararlı gözüküyor.

Hırvatistan'ın NK Zagreb kulübünden 2008 senesinde Hajduk Split'e transfer olan Ibricic, orta sahada oynamasına rağmen 2,5 senede toplam 34 gole imzasını attı.

Adnan Polat'ın dediğine göre Hajduk olağanüstü şeyler istemiş Ibricic için. Ne yani devre arası istemeyecekler mi ?

Ednan Misimovic'in transferinde koz olarak kullandık, Misi olmasa bunu alacaktık demişti. Misi olmadı(!) bunu alırlar şimdi..

Bu da olmazsa ne alacaklar orası şüpheli..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt