Baki Özden
Büyük Kaptan
- 14 Haziran 2010
- 20.716
- 229
- 1.263
Cevap: # Senijad İbricic
Alamazük
Alamazük
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.

Aha Mete'nin has adamı geliyor. Box to box mu bu Ibricic yoksa 10 numara tarzının daha koşanı mı? Hiç yormayın beni git şurayı burayı oku diye. Sadece box to box mu ya da 10 numara tarzının daha koşanı mı ne oynuyor yani bu sevgili arkadaşımız Ibricic?
Adamın milli takım kaptanı rezil edilmişken hangi cesaretle gelecek ki buraya???
Bursaspor devlere nasıl takım olundugunu gosterdi. Toplu halde hucum, toplu halde defans yaparak ipi goguslediler. Gecen sene bir tek bizim macta pasif kaldıklarını hatırlıyorum. Bu sezon ise gerek ligde gereksede Avrupa'da cok farklı oldukları gayet bilinen bir olay.
Galatasaray ve Besiktasa gelirsek. Kalli sezonunda Galatasaray ciddi bir revizyona gitti. O sezon Avrupa'dan kimse basarı beklemiyodu. Fakat yinede sert, mucadeleci ve ayaga duzgun oynayan Leverkusen'den 5 yenecegi beklenen birsey degildi. Besiktas ise sans, hakemler ve rakip takımların umursamazlıgından sampiyon oldugu icin basarısız oldu. Aynı Galatasarayın bu sekilde sampiyon oldugu 05-06 sezonunun ertesi yılı gibi. Benim basarı recetem bu degil. Fakat Galatasaray o Avrupa'da basarısız dedigin Kalli sezonunun meyvelerini Skibbe ile Avrupa'da aldı. Hatta finale gidecekken asırda bir olucak sakatlıklar sayesinda Avrupa'ya havlu atıldı. O sezon oynanan futbol ve oyuncular bellidir. Yine Barıs, Balta, Topal, Servet vs. Bu teknik fakiri oyuncularla Galatasaray Avrupa'da senelerdir oynamadigi futbolu oynadi. Yani top yine benim dedigim kaleye gidiyo.
Fenerbahcenin Brezilyalıları ligi sallamadı derken Chelsea'li oyuncularında Istanbuldaki macta Fenerbahceyi sallamadıklarını es geciyosun. Birde Fenerbahcenin sanssızlıklarından bahsetmissin. Inter'in Istanbula neredeyse paf takımıyla gelmesi eminim Fenerbahcenin dezavantajınaydı. Ayrıca o sezon Fenerbahceyi hem kupada hem ligde ezip gectigimizide unutmayalım.
Inter ve Shaktar ne futbolu oynadı peki? Biri 1 digeri 2 numaralı kupayı kazandı. Senden detaylı bir acıklama bekliyorum.
Misimovicin basarısızlıgını sadece ligin sertligine vurmadım, bunu oyuncunun baslıgındaki yazılarıma bakarak anlayabilirsin. Misimovici saydıgın 10 numaralardan farklı kılan etkenler var. Lincoln mesela daha hareketli bir oyuncuydu. Alex top ve pozisyon sezisi Lincoln ve Misimovic'ten dahil ote olan bir oyuncudur. Bu meziyeti sayesinde rakiple karsı karsıya gelip mucadele etmesine pek gerek kalmıyo. Misimovic ise futbolculuk kariyeri boyunca kosmayan ama durdugu yerden milimetrik paslar atan bir oyuncu oldu, fakat ne Lincoln kadar hareketli nede Alex kadar oyunu yonlendiren bir oyuncudur. Gol noktalarinda biten bir oyuncu oldugu icin Almanya'da basarili oldu. Hagi'yi yazmama bile gerek yok, zira fazla hatirlamadigin asikar. Ilici hepsinden farklı kılan ise duz ama etkin bir oyuncu olmasıydı. Ilic elbetteki bir Lincoln veya Misimovic degil, zaten olsa Almanya'nın devlerinde oda oynardı. Fakat futbolcu ozellikleri geregi Turkiyeye birebir uyan bir oyuncu olmasıdır. Ilic 3-4 yas genc olsa bugun yine ayni etkiyi yapardi.
Ibricici Turkiyeye uygun kılan kritalleri bir cok kez yazdım. Hem Keita kadar dayanikli ve patlamalı, hemde Ilic kadar golu gerek atarak gereksede attırarak koklayan ve ayni zamanda bireyseli kadar takim oyununa yatkin bir oyuncu. Geldigi taktirdede Misimovicten sadece basarılı degil cok daha basarılı olacagı milyonda milyondur.