# Senijad İbricic

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: # Senijad İbricic

Millet şimdiden transfer kıvamına giriyor.Bence yöneticiler transferin son gününde topiçi açsın.

adnan polat, ibricic için uçuk istekler oldu dedi, ne istemiş olabilirler ki?

ben o lafından sonra bir daha transfer girişiminde bulunacağımızı sanmam. arda'yı ortada oynatıp kanat alabilirler.

SPORT CENTAR || smijeÅ¡ da znaÅ¡ sve o sportu || SvaguÅ¡a otiÅ¡ao u Istanbul zbog IbriÄ￾ića

Hajduk Split Baskani Svaguša Ibricic Transferi icin Istanbuldaymis.

---

Biraz arastirdim. Sezon basi en az 10 Milyon € beklemisler. Bu yüzden büyük ihtimalle transfer yatmis olabilir. Hajduk Eurolig'den elendi ve Ibricici degeri daha fazla düsmeden birakmak istiyor. 5 Milyon €'dan bile mutlu olurlarmis.

Hajduk'lu taraftarlar sadece lig icin Ibricici tutmak fazla lüks olurmus dediler.

Dogruysa harika bir haber. Bu transferden gelecek komisyonla Yehven Konoplyanka'ya parcalıyı giydirecegim.

:asd:

- Cana -

- Transfer - İbricic -

Hagi, Misimovic'i affetmeyecek galiba. Ayrıca Hagi'de Rijkaard gibi 4-3-3 sevdalısı çıktı ve bu taktik-dizilişten de vazgeçmeyecek. Bu oyun düzeninde İbricic, Misimovic'ten daha fazla yarar sağlar bence.​

Aha Mete'nin has adamı geliyor. Box to box mu bu Ibricic yoksa 10 numara tarzının daha koşanı mı? Hiç yormayın beni git şurayı burayı oku diye. Sadece box to box mu ya da 10 numara tarzının daha koşanı mı ne oynuyor yani bu sevgili arkadaşımız Ibricic?

Aha Mete'nin has adamı geliyor. Box to box mu bu Ibricic yoksa 10 numara tarzının daha koşanı mı? Hiç yormayın beni git şurayı burayı oku diye. Sadece box to box mu ya da 10 numara tarzının daha koşanı mı ne oynuyor yani bu sevgili arkadaşımız Ibricic?

Koşan 10 numara, Mustafa Denizli'nin tabiriyle 10.5 numara. Tabi Mete hocam daha iyi bilir, ben sadece videolarından biliyorum İbricic'i.

dılerım mete beyın anlattıgı gıbıdır bu adam.colman tarzı mı yoksa emre belozogulu tarzı bır adam mı bu?

Adamın milli takım kaptanı rezil edilmişken hangi cesaretle gelecek ki buraya???

[video=youtube;W-88cFR6sUU]https://www.youtube.com/watch?v=W-88cFR6sUU[/video]

[video=youtube;KzeCvbXzaMk]https://www.youtube.com/watch?v=KzeCvbXzaMk[/video]

[video=youtube;ViGVZguZRkY]https://www.youtube.com/watch?v=ViGVZguZRkY[/video]

[video=youtube;LHSk0nODHvk]https://www.youtube.com/watch?v=LHSk0nODHvk&feature=related[/video]

ılk vıdeo da ne yaptıgı plasele ne adam calımlamalarına baktım.tek gozlemledıgım azımle oynuyor mu sorusuydu.onuda gordum gerılerdenn gelıp anı patlamalar yapması uzun suredr takımımızda olmayan bısey.

tam dıyecektım adamla ılıglı genel bı kanıya varacak vıdeolar degıl dıye bızım mıllı mactakı vıdeo bu sorumu aydınlattı.adam aradıgımız adam tek paslarla cıkıyor topla arası ıyı ve fazlasıyla teknık.mucadelecı ve guclu bır goruntusu var.

mısımovıcle tarzları harbı alakasız.keşke bunu alsaymısız.aradıgımız mc bence

Misimovic gibi bir adamı harcadı bu kulüp.Ben olsam gelmezdim.En azından bu sezon.

Misi affedilse İbri-Misi yanyana oynasa ne güzel olur..

Bursaspor devlere nasıl takım olundugunu gosterdi. Toplu halde hucum, toplu halde defans yaparak ipi goguslediler. Gecen sene bir tek bizim macta pasif kaldıklarını hatırlıyorum. Bu sezon ise gerek ligde gereksede Avrupa'da cok farklı oldukları gayet bilinen bir olay.

Galatasaray ve Besiktasa gelirsek. Kalli sezonunda Galatasaray ciddi bir revizyona gitti. O sezon Avrupa'dan kimse basarı beklemiyodu. Fakat yinede sert, mucadeleci ve ayaga duzgun oynayan Leverkusen'den 5 yenecegi beklenen birsey degildi. Besiktas ise sans, hakemler ve rakip takımların umursamazlıgından sampiyon oldugu icin basarısız oldu. Aynı Galatasarayın bu sekilde sampiyon oldugu 05-06 sezonunun ertesi yılı gibi. Benim basarı recetem bu degil. Fakat Galatasaray o Avrupa'da basarısız dedigin Kalli sezonunun meyvelerini Skibbe ile Avrupa'da aldı. Hatta finale gidecekken asırda bir olucak sakatlıklar sayesinda Avrupa'ya havlu atıldı. O sezon oynanan futbol ve oyuncular bellidir. Yine Barıs, Balta, Topal, Servet vs. Bu teknik fakiri oyuncularla Galatasaray Avrupa'da senelerdir oynamadigi futbolu oynadi. Yani top yine benim dedigim kaleye gidiyo.

Bursaspor avrupada rezil durumda puanı geçtim 1 gol atabildi çok şükür.Kalli Galatasarayın avrupada başarısız olması tesadüf sürpriz değil takımın kapasitesi o kadardı, yetersizdi.Skibbe dönemindeki başarının Kalli ile hiçbir ilgisi yoktur, Skibbe dönemimde takıma Anahtar olan Lincoln,Kewell,Baros gibi adamlarla iyi futbol oynanmıştır.Kalli dönemindeki orta saha ayhan topal barış arda iken, Skibbe zamanında hucum hattı Arda Kewell Lincoln idi.

Fenerbahcenin Brezilyalıları ligi sallamadı derken Chelsea'li oyuncularında Istanbuldaki macta Fenerbahceyi sallamadıklarını es geciyosun. Birde Fenerbahcenin sanssızlıklarından bahsetmissin. Inter'in Istanbula neredeyse paf takımıyla gelmesi eminim Fenerbahcenin dezavantajınaydı. Ayrıca o sezon Fenerbahceyi hem kupada hem ligde ezip gectigimizide unutmayalım.

Fenerbahçenin oyununa b.k atmaya gerek yok, Psv Sevilla,Chelsea çok sağlam takımları yendi Fenerbahçe üstelik gayet iyi oyunla kendi kalesine olan şanssızlıklar yaptı bunu.Cambiasso topu felan ısırdı yani.Ayrıca Paf dediğin İnterin maç kadrosu

Julio Cesar xxx, Zanetti xx, Rivas xx, Samuel xx, Maxwell xx, Stankoviç xx, Dacourt x (Dk. 70 Jimenez x), Cambiasso xx, Solari x (Dk. 58 Figo xx), İbrahimoviç xx, David x (Dk. 72 Crespo x)

Inter ve Shaktar ne futbolu oynadı peki? Biri 1 digeri 2 numaralı kupayı kazandı. Senden detaylı bir acıklama bekliyorum.

İstikrar yok.Gelip geçici başarılar olur bunlar, hatta Aziz yıldırımın dediği Tesadüf gibi.Nerde İnter nerde Shaktar şimdi?.Ama Barcelona hep aynı çizgide.

Misimovicin basarısızlıgını sadece ligin sertligine vurmadım, bunu oyuncunun baslıgındaki yazılarıma bakarak anlayabilirsin. Misimovici saydıgın 10 numaralardan farklı kılan etkenler var. Lincoln mesela daha hareketli bir oyuncuydu. Alex top ve pozisyon sezisi Lincoln ve Misimovic'ten dahil ote olan bir oyuncudur. Bu meziyeti sayesinde rakiple karsı karsıya gelip mucadele etmesine pek gerek kalmıyo. Misimovic ise futbolculuk kariyeri boyunca kosmayan ama durdugu yerden milimetrik paslar atan bir oyuncu oldu, fakat ne Lincoln kadar hareketli nede Alex kadar oyunu yonlendiren bir oyuncudur. Gol noktalarinda biten bir oyuncu oldugu icin Almanya'da basarili oldu. Hagi'yi yazmama bile gerek yok, zira fazla hatirlamadigin asikar. Ilici hepsinden farklı kılan ise duz ama etkin bir oyuncu olmasıydı. Ilic elbetteki bir Lincoln veya Misimovic degil, zaten olsa Almanya'nın devlerinde oda oynardı. Fakat futbolcu ozellikleri geregi Turkiyeye birebir uyan bir oyuncu olmasıdır. Ilic 3-4 yas genc olsa bugun yine ayni etkiyi yapardi.

Ibricici Turkiyeye uygun kılan kritalleri bir cok kez yazdım. Hem Keita kadar dayanikli ve patlamalı, hemde Ilic kadar golu gerek atarak gereksede attırarak koklayan ve ayni zamanda bireyseli kadar takim oyununa yatkin bir oyuncu. Geldigi taktirdede Misimovicten sadece basarılı degil cok daha basarılı olacagı milyonda milyondur.

Hagiyi savunmak için Misimovice salladığın aşikar, Alextende İliçtende daha uygun yapısı var türk futbolu için Misimovicin.Misimovic doğru düzgün oynatılmadığı gibi forvetsiz bir takımda sol kanat oynatıldı.Alex olsa başarılı olamazdı bu şartta bizde kaldıki Alexten daha üstün bir adamdır Misimovic.

Ibricic cok degisik bir oyuncu. Keita'nın farklı pozisyonda oynayan daha estetik olanı. Takıma ayak uydurması veya suan ki mevcut durumda takımın ona ayak uydurması en fazla devre arası kampının sonuna kadar sürer. Ali Sami Yen'deki milli macta bir cok kez geriye gelip Bosna'yı ataga kaldırmıstı. Bir nevi box-2-box özellikleri var, fakat Ibricic bu pozisyonda kullanılırsa sadece verimi iner. Hagi'yi hatırlayın, uzun bir zaman sol acık sandı bizim her biri Einstein futbol yorumcuları. Halbuki Hagi gezgin bir hücumcuydu. Kagıt üzerinde 4-4-2'nin solunda olur, mac basladıgında takım 4-3-1-2'ye bürünür ve Hagi serbest oynardı. Hagi bunu Misimovic'te denedi, fakat o buna karsılık veremedi. Ibricic'te de aynısını deniyecektir ve Ibricic Hagi'nin elinde parlayan bir yıldız olucaktır.

Uzun lafın kısası; Ibricic asla Hagi gibi estetik calımlar atmaz, Lincoln gibi no-look paslar atmaz, ama taraftarı "en az" Keita kadar inletir. Takımı oynatır, 20 gol/asistten de asagı kalmaz.

Hagi Misi'ye yaptığını Arda'ya yapabilir mi ? Sonra Arda'ya yaparsa takım iyice güme gider :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt