# Senijad İbricic

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: # Senijad İbricic

Hiç insan hocasına karşı gelir mi? Bak hocası derken kendisini yetiştireni kastediyorum. Arda'nın bu günlere gelmesini sağlayan, Arda'yı daha doğrusu keşfeden Hagi'dir.

Hayır sen beni anlamadın Adem. Diyorumki eğer Arda teknik ve taktik konularda disiplinsizlik yapsa ve topun arkasına geçmese Hagi, Arda'yı kadro dışı bırakabilir miydi idi sorum.

Fakat Mete yönetimin pisliğini temizledi dedi işin boyutu değişti, temizledi mi temizlettirildi mi .

valla hagi 10 numara adam.. her manada :).. bu gun maçtan sonraki konuşmalarında alayına karşı gelecek cesareti hissettim ben.. oyuncuya dayalı düzenide yıkarsa hagi yıkar.. bu arada hagi ile arda arasında bi sürtüşme olursa kafamı kesin..

valla hagi 10 numara adam.. her manada :).. bu gun maçtan sonraki konuşmalarında alayına karşı gelecek cesareti hissettim ben.. oyuncuya dayalı düzenide yıkarsa hagi yıkar.. bu arada hagi ile arda arasında bi sürtüşme olursa kafamı kesin..

Sorun sürtüşme değil zaten. Feldkampçılık oyunu muydu yoksa temizlettirildi mi pislik. Feldkampçılık ise bu isim Arda olamaz çünkü zordur, işin diğer boyutu varsa pislik temizlettirildi gibi de okuyabiliriz.

Hayır sen beni anlamadın Adem. Diyorumki eğer Arda teknik ve taktik konularda disiplinsizlik yapsa ve topun arkasına geçmese Hagi, Arda'yı kadro dışı bırakabilir miydi idi sorum.

Fakat Mete yönetimin pisliğini temizledi dedi işin boyutu değişti, temizledi mi temizlettirildi mi .

Hagi kesinlikle dersini verirdi ama sonra alınan başarısız sonuçlarla herkes Hagi'nin tepesine biner, yönetimde dayanamaz Hagi'yi gönderirdi.

Hiç insan hocasına karşı gelir mi? Bak hocası derken kendisini yetiştireni kastediyorum. Arda'nın bu günlere gelmesini sağlayan, Arda'yı daha doğrusu keşfeden Hagi'dir.

Arda'yı Hagi felan keşfetmedi bence.A takıma aldı ilk olarak ama bir sürü işe yaramayan adamıda almıştı o zaman.Ferhatı oynatacağına Ardaya şans verse çıkarmış sayardım.

Hagi kesinlikle dersini verirdi ama sonra alınan başarısız sonuçlarla herkes Hagi'nin tepesine biner, yönetimde dayanamaz Hagi'yi gönderirdi.

Hmmm. Mesala Arda'yı farklı bir yerde oynatacaktı box to box mesala ve 2-3 hafta sonra işime yaramaz , teknik-taktik disiplinsizlikleri var deyip kadro dışı mı bırakacaktı?

Eğer dediğin mantıktan bakarsak şu şekilde cümleni çevirip ters de kurabiliriz:

"Yönetim kendi pisliğini Hagi'ye temizletti."

Temizletti ve temizledi arasında çok fark var.

Güven bana, aynı sey. Bunların hepsi Hagi ilk geldiginde, hatta daha gelmeden konusulup belirlendi.

Adnan Polat veya Sezgin demistir ki: Hagi, Misimovici biz Avrupa'dan elendigimizde taraftar tepkisinden kurtulmak icin bu sartlarda (büyük bir ihtimalle satın alma opisyonlu veya kiralık olarak) getirmek zorunda kaldık. Bu oyuncuyu "mesuliyetini üstlenerek" kadro dısı bırak, bizde sana istedigin oyuncuyu/ları devre arasında alalım. Hagi'de haklı olarak kabul etmistir. Sonucta her hoca kendi takımını kurmak ister, bunun icinde kendi istedigi oyuncuları transfer ettirir.

Bunun yanında Hagi'nin bugün verdigi beyanata dikkat edin:

"Hagi, hiçbir zaman sonuçları garanti edemeyeceğini de dile getirerek, ''Çünkü futbol bu. Garanti eden yalan söyler. Ben rekabetçi bir takım kuracağım. İlk geldiğimde parasız yaptım. Bu sefer para olacak, bütçe olacak.

Sanırım daha fazla lafa gerek yok bu konuda.

Arda'yı Hagi felan keşfetmedi bence.A takıma aldı ilk olarak ama bir sürü işe yaramayan adamıda almıştı o zaman.Ferhatı oynatacağına Ardaya şans verse çıkarmış sayardım.

A takıma almasından ziyade onunla özel olarak ilgilendi. Hagi alt yapıda Arda'ya yeteneğini kullanmasını öğretti.

Hmmm. Mesala Arda'yı farklı bir yerde oynatacaktı box to box mesala ve 2-3 hafta sonra işime yaramaz , teknik-taktik disiplinsizlikleri var deyip kadro dışı mı bırakacaktı?

Hayır onu demek istemedim. Arda bilinçli olarak yapılan istekleri yerine getirmezse Hagi dersini verir dedim. Zaten Hagi Arda'nın yapamayacağı şeyleri istemez. Kanatlar varken onu box-to-box oynatmaz.

Tamam işte Mete şimdi anlaştık.

Pislik Hagi'ye temizlettirildi.

Çünkü kendisi kadro dışı bıraktı olsa bu sefer tartışmanın boyutu değişir iş futbol aklına gelirdi.

@ Adem. Misi'nin taktik disiplinsizlik yaptığını bile bilmiyoruz, bir şekilde sol kanat oynatıldı. Misi tarzı bir 10 numaradan sol kanat oynamasını istemek Arda'dan box to box oynamasını istemek gibi birşey. Misi uygun değil öyle bir pozisyona ve en verimli olduğu yeri hepimiz biliyoruz Misi'nin.

Misi'nin sorunu ne performans ne de, disiplinsizlik. Misi sorunu tamamen para. Çok para gideceğini anladılar bu adama, kestiler direk. Hagi'yi alet ettirdiler. Fatih Terim zaten sırf bu pis işler yüzünden gelmedi. Büyük hiç bir hoca da gelmezdi. Sonra da Elano'yu keserek parasal durumları çözmeye çalıştılar. Devre arasında ise daha kötü yüzlerine bulaştıracaklar.

Gerçi en sevindirici olanı Hagi'nin açıklamaları. Bütçe olması imiş. Hadi bakalım bu sefer bonservissiz oyuncu almasınlar. Zaten bugün maç öncesinde de Bülent artık bonservisi olan yerliler alınacak çünkü bonservissiz alınan yerlilerden pek bir fayda sağlayamadılar dedi. Bu duyumu mu yoksa kendi izlenimi mi bilmiyorum tabi.

Gerçi en sevindirici olanı Hagi'nin açıklamaları. Bütçe olması imiş. Hadi bakalım bu sefer bonservissiz oyuncu almasınlar. Zaten bugün maç öncesinde de Bülent artık bonservisi olan yerliler alınacak çünkü bonservissiz alınan yerlilerden pek bir fayda sağlayamadılar dedi. Bu duyumu mu yoksa kendi izlenimi mi bilmiyorum tabi.

bi atasözümüzden yola çıkıp varmıştır belki bu sonuca,ucuz etin yahnisi..

Ucuz etin yahnisi güzel olmuyor da eden bulur derler ya çok etik dışı işler yapıyor bu yönetim ve bu etik dışılığa herkes alet oluyor. Umarım hem eden hem de bulan olmayız ara transferden sonra. Zaten yeteri kadar ettik ve bulduk bu arada yok o cümle yanlış olurdu ne amaçla reddettiğinden emin değilim Terim'in . :)

bir transfer dönemini daha işin üstadı olan profesyonelliği tavan yapmış Adnan Sezgin üstad ile geçireceğimiz geliyo aklıma bazen,bence bunlar daha iyi günlerimiz :D

O bu değilde en çok üzüldüğüm hiç benim hayalimdekine benzer bir Galatasaray kurulmayacak :(

Türkiye ligi, mücadele vs. vs. diye deli gibi koşan oyuncu istemiyorum. Nerde koşması nerde topu koşturmasını bilen oyuncu istiyordum.

Ne bileyim böyle Arsenal tarzında deliler gibi ne yaptığını bilemden oraya buraya koşmadan da deli gibi efor sarfetmeden de sahayı kaplayan ve kendilerinin yerine topu koşturan, orta saha üstünlüğünü çok koşmak ve mücadeleden değilde daha çok akıl ve teknikle, alan oyununu bilmekle alan bir takım hiçbir zaman olmayacak herhalde Galatasaray.

O yüzden zaten ben Keita'yı bile istemiyordum, iyi b....k yemişim şimdiki halimize bakınca :)

O bu değilde en çok üzüldüğüm hiç benim hayalimdekine benzer bir Galatasaray kurulmayacak :(

Türkiye ligi, mücadele vs. vs. diye deli gibi koşan oyuncu istemiyorum.

Ne bileyim böyle Arsenal tarzı çok fazla koşmadan da deli gibi efor sarfetmeden sahayı kaplayan kendilerinin yerine topu koşturan, orta saha üstünlüğünü çok koşmak ve mücadeleden değilde daha çok akıl ve teknikle, alan oyununu bilmekle alan bir takım hiçbir zaman olmayacak herhalde Galatasaray.

O yüzden zaten ben Keita'yı bile istemiyordum, iyi b....k yemişim şimdiki halimize bakınca :)

Koşmakla futbol oynansaydı, Güney afrika dünya kupasını alması lazımdı.Hagi o tarz takım kurmaya niyetli şüphesiz, Sabriyi sağ açık yapmalar Misiyi kadro dışı bırakmalar felan filan

Koşmakla futbol oynansaydı, Güney afrika dünya kupasını alması lazımdı.Hagi o tarz takım kurmaya niyetli şüphesiz, Sabriyi sağ açık yapmalar Misiyi kadro dışı bırakmalar felan filan

Hagi bilmiyorum, mücadele gücü yüksek bir takım istiyor da görürüz ne olacak ne bitecek.

Buna benzer bir cümle daha vardı ya duymuştum daha önce.

"Çalışmakla zengin olunsaydı Çorum ameleleri zengin olurdu" diye.

( Çorumlu kimse alınmasın cümle böyle, isteyen istediği şehir gibi okusun orayı )

"Koşmakla da şampiyon olunsaydı Güney Afrika şampiyon olurdu" :)

Hagi'nin 04-05 kasrosuna takım olarak kazma diye tabir edebilecek biri var mı?

Bakın, Hagi'nin o dönem takıma oynattıgı futbolu ondan sonra kimse oynatamadı bu takıma. Zaten akabetinde Ilic takviyesiyle sampiyonluk geldi. Gerets'ten sonra Adnan Polat takımı bozmak yerine, Mondragon-Song-Tomaslı kadronun tek eksikleri olan bir ön libero ile bir oyun kurucu transferi yapsaydı cok baska yerlere gelirdik. Ek olarak iyi bir solbek transferi yapıp müthis bir takım kurulurdu.

Upssssssss bu Hagi, Rijkaard vs. ile alakalı değil Mete. Göreceğiz Hagi'nin de ne yapacağını. Yani bir hayal bir Arsenal gibi olma hayali, bir Barça demeyim de zaten olamayız, Almanya milli takımı gibi olma hayali vs. vs. Hatırlamıyorum ben senin dediğin dönemi. Ama 2000 kadrosunu hatırlıyorum zaten maçı canlı izlemiştim. O aralar kopuk bende biraz Feldkamp'ı falan hatırlıyorum Bouzid diye bir oyuncu getirmişti herhalde ve o da gol atmıştı bir Avrupa maçında sonra bırakıp gitmişti vs. vs :). Sonrasında işte Skibbe, Rijkaard dönemi falan daha iyi biliyorum.

Futbola bakışla alakalı biraz. Chealse gibi olmak istemem, Barça gibi olmak isterim.

Cruyff ve Rijkaard felsefesi isterim ben. Bunlar olabilir şeyler mi değil, fakat futbol felsefesi gibi birşey.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt