Şenol Güneş: "Konu gitmekse eğer, o zaman ilk önce benim gitmem lazım"

Şenol Güneş: "Biz şampiyon takımken transfer yapamıyorken, UEFA'dan ceza alan Trabzonspor, Galatasaray transfer yapıyor. Bunu ben anlamam"

Şenol Güneş: "Bizim istediğimiz bazı oyuncular vardı, Galatasaray zaten aldı. Ceza alan takım transfer yapıyor."

Cp_GpZmWEAAAxfq.jpg

dünya üzerinde topcu mu kalmamıs hem bjk hem biz eren'e saldırdık.

ne kadar ballı bir kulüp ki iki topcuda bize kaldı :(

Dünya üzerinde topçu var da burada yazılan çizilen oyuncuların ve TD'lerin çoğu ya Türkiye'ye gelmiyor ya çok para istiyor ya da Leiva'da olduğu gibi kulübü bırakmıyor, o da çok alternatifli kadro istiyor 5-6 maç için bile olsa.

Bu boldla yazdığım şey doğru. Kendi ülkesinde veya İngiltere'de Almanya'da cebine 1-2 milyon girecek adam, Türkiye'de oynamanın kendi liginden ayrılmanın bedeli olarak bunun 2 katı artı imza parası artı prim maç başı zart zurt bi milyon garanti istiyor. Sonra burda satamıyoruz diye ağlıyor insanlar, satamazsın kaymak gibi kontrat olmadan başta gelmiyorlar çünkü.

Menajerleri de komisyonlaman lazım. Menajerin cebine iyi komisyon koymazsan o da oyuncusunu daha iyi komisyon veren yere gitmeye ikna ediyor, "burda oyna senin kariyerin için daha iyi" diyor.

Mino Raiola Pogba transferinden 30 milyon mu ne komisyon aldı mesela. Adam Mkhitaryan'ın da menajeri, Dortmund satmak istemedi yerine adam bulamam bu saatten sonra deyince Dortmund yöneticilerini tehdit etmiş sandalye filan fırlatmış adamlara. Bırakmak zorunda kaldılar.

Son düzenleme:
Dünya üzerinde topçu var da burada yazılan çizilen oyuncuların ve TD'lerin çoğu ya Türkiye'ye gelmiyor ya çok para istiyor ya da Leiva'da olduğu gibi kulübü bırakmıyor, o da çok alternatifli kadro istiyor 5-6 maç için bile olsa.

Bu boldla yazdığım şey doğru. Kendi ülkesinde veya İngiltere'de Almanya'da cebine 1-2 milyon girecek adam, Türkiye'de oynamanın kendi liginden ayrılmanın bedeli olarak bunun 2 katı artı imza parası artı prim maç başı zart zurt bi milyon garanti istiyor. Sonra burda satamıyoruz diye ağlıyor insanlar, satamazsın kaymak gibi kontrat olmadan başta gelmiyorlar çünkü.

Menajerleri de komisyonlaman lazım. Menajerin cebine iyi komisyon koymazsan o da oyuncusunu daha iyi komisyon veren yere gitmeye ikna ediyor, "burda oyna senin kariyerin için daha iyi" diyor.

Mino Raiola Pogba transferinden 30 milyon mu ne komisyon aldı mesela. Adam Mkhitaryan'ın da menajeri, Dortmund satmak istemedi yerine adam bulamam bu saatten sonra deyince Dortmund yöneticilerini tehdit etmiş sandalye filan fırlatmış adamlara. Bırakmak zorunda kaldılar.

aga carole gibi adamlar sana gelmeyecek mi simdi?

keşkedeceksin.

Bunlar transfer yapmazsa ş.liginde ikinci bir sıfır çekme vakası yaşatabilirler ülkemize hatta bu ünvanı gol bile atamayarak da geliştirebilirler.

aga carole gibi adamlar sana gelmeyecek mi simdi?

keşkedeceksin.

Carole gibi adamlar koşa koşa gelir. Ben onu demiyorum. Mesela başka topçular isteniyor, hepsi olmuyor. Mesela Kruse. Kruse'nin Bremen'e maliyetiyle sana maliyeti aynı diil. Ayrıca adam ben niye Bundesliga'dan kalkıp köy ligine gideyim diyor, menajeri sana "ben getiririm ama.." diye başlayıp şartları takır takır dayatmaya başlıyor, sen herife yılda 3.5 milyon artı imza prim maç başı İMAJ HAKLARI vs konuşmaya başlıyorsun, menajer cebine birkaç milyon istiyor vs.

Carole gibi adamları alırsın ve zaten yapılması gereken o, ama organize bir ekip, scout çalışması olması için 2 yılda bir seçilen yönetimler yerine daha kalıcı uzun çalışabilen profesyonel yöneticiler olması lazım. Son 8 yıla bak, Dortmund'u veya Monchengladbach'a bakalım, ordaki ekip hep aynıyken ve kendi tarzlarında organize olmuşken Galatasaray'da aynı sürede 50 yönetici değişti. Türkişi burda işler. Yönetim ekipleri her değiştiğinde dikkat et yeni Ayhanlar, yeni antrenörler geliyor gidiyor, transfer çalışmalarını yeni ekipler yapmaya başlıyor, kimbilir scoutlar da öyledir belki.

Son düzenleme:

Hem güldüm, hem de o şişkodan beklerim :D

Beklenen başarısızlık öncesi yol yapıyor kendine

Sent from my iPhone using Tapatalk

8taş karışmış

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ya bu adamı seviyorum da bazen ağır saçmalıyor. Barcelona oyuncularını neden satsın? Dünyanın en büyük kulübü, para sıkıntısı yok, oyuncular ayrılmak istemiyor.
Ayrıca konu gitmekse niye en önce senin gitmen lazımmış? Daha önce İsveç'te yaşıyordun da bu sene ülkeye geldin ve olaylardan mı korktun sen de Gomez'le Sosa gibi. Ya da onlar gibi sana da Milan'dan falan teklif mi var?

Geri
Üst Alt