sessiz istila

Ümit Özdağ'ın alacağı oy maks % 3 falan olacak, büyütmeyin.

Halkın öncelik sorunu üzerinden politika yapıyor haklı olarak ama böyle keskin ifadeler kullananların popülerlik ömrü genelde kısa oluyor.

Türküm, doğruyum, çalışkanım.
Yasam, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak,
yurdumu, budunumu özümden çok sevmektir.
Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir.
Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

Ayip ediyorsun devam ederek bu uslupla. Yine de yanitlayayim ama kendini tutup hakaret etmeden yazamayacaksan yanitlamamani tercih ederim. Acikcasi vatandaslik verilme surecinde yasalarin delinmesi gibi bir durum olabilir, eger boyleyse bunun davasini acar sorusturmasini yapar geri alirsin problem yok. Yalniz hak ederek alanlar cogunluktadir buna da eminim. Kacak olanlari tutalim hicbir noktada demedim. Demografik operasyon konusuna hayir da demem mevcut iktidarin isine geldigini kabul ediyorum zaten.

Asil saf ve aparat olanlar sizlersiniz, bu galeyan hali nerelere gidiyor kestirmeniz gerekir.

Dunyanin her yerinde kacak yollarla geleni sinir disi etme hakki var zaten devletlerin, bizde de var bu. Vatandaslik iptali meselesini ise uygulama ihtimalleri yok, zaten cok tartisildi bu. Vatana ihanet disinda bir sebeple bunu yapmalari mumkun degil, zaman gosterecek ne olup ne olmayacagini bize. Verdigin ornekteki vatanina gittigi icin degil teror orgutune katildigi icin vatandasliktan atilmis.

Son olarak bu adamlar Rwanda ile anlasti yakaladiklarini oraya yollayacaklar. Bize de boyle bir anlasma lazim ama bunu yapabilmek icin once para lazim o da bizde yok.
Ben şahsen hakaret hak ettiğine kanaat getirdiğim her durumda bu yolu kullanmanın efektif olduğunu düşünenlerdenim. Ceza karşılığı varsa da bunu çekeriz olur biter. Konuya yazdığın ilk posttan itibaren tamamen gerçeklerden kopuk ve temelsiz şeyler söylüyorsun. Savunduğun saçmalıkların içerisinde yaşıyor ve her gün muhatap oluyorum. Memleketimin kadını videom çekilir tiktoka mı düşerim diye sokağa çıkarken çekiniyor , bayramda büyüdüğüm şehirde rahat rahat gezemiyorum. Türkler ise kendi ülkelerinde açık açık azınlık haline getirilmeye ve baskılanmaya çalışıyor. 20 yıldır da islamcı bir istibdat rejiminde yaşıyorum. Milyonlarca sapık ve medeniyetsiz dünyada hiçbir ülkenin kaldıramayacağı bir yükle ülkeme tıkıştırılıyor. Sen de bu saçmalığa kuvvetle muhtemel ideolojik saiklerle destek çıkıp bana hakaret etme diyorsun. Yine söylüyorum bak az yazmışım sana. Senin gıyabında senin gibilere zaten bu laflarım. Yok ulus devlet bitiyor yok kozmopolit bilmemne böyle içi boş ve gerçeklikten uzak rüyalarla bizim gerçeklerimizi yorumlayamazsın. Kendini zaten satır arası söylemlerle ele veriyorsun. (nazizm , ulus devlet bitiyor , yurtdışına çıkarken bütün şeceresi dökülen ve yıllarca vatandaşlık alamayan türklerle ülkemi istila eden orkları karşılaştırmak vb. ) Nazizm hakkında o dönem hakkında onlarca kitap okudum. Bilmediğiniz kavramları boş boş kullanmayın. Türkiye'de gerçek bir aşırı sağ yok. Asla olmadı. Sağcı bilinen ülkücüler işgale destek vermezdi eğer bizde aşırı sağ olsaydı. Ulus devlet kavramı Gazi'nin inşaasıdır. Bu ülkenin bu coğrafyada varolabilme sebebidir. Senin ne haddine ulusçuluğun bittiğini iddia etmek ? Bak bakalım Avrupalı sağcıların oyları nasıl yükselişte son dönemde. Bugün bizdeki gibi medeniyetsiz güruh tarafından işgal edilmiş olsalar hepsi birer Himmler çıkarır bünyesinden üç vakte. Bana maval okumayı kes. Senin insani fikirlerin ise buradaki kimsenin umrunda değil. Önce benim insanımın sağlığı ve mutluluğu. Burada zaten bizi darlayan elli tane etken varken şehirlerimizde çoğunluk kaybedecek hak iddia ettirecek duruma gelmişiz burada saçma sapan şeylerle mürtecilerin politikasına su taşıyorsun. Elin Avrupalısı sokakta rahat gezecek diye ben şehrimi araplara teslim etmeyeceğim. İnsanı çileden çıkarmayın. Türkiye Türklerindir.

Evet ana fikir net sekilde bu. Amerika'da da bir donem Demokratlar yapti aynisini ama suratlarinda patladi cunku obur taraftan gelen tepkinin etkisi daha buyuk oluyor. Normal sartlar altinda secilmesi teklif dahi edilemeyecek Trump gibi biri secildi bu sayede.

Kimlik siyaseti kadar boktan bir sey yok.
burası türkiye puta tapar gibi tapan insanlar var rant uğruna babasını satacak adamlar var muhafazakar kesim denilen kesseler başka partiye oy vermeyen adamlar var maalesef türkiyede bu tutabilir tutarsa cidden adamları tebrik edicem böyle birşeyi denemek bile cesarettir bu olay iç savaşa kadar gidebelir

Ben şahsen hakaret hak ettiğine kanaat getirdiğim her durumda bu yolu kullanmanın efektif olduğunu düşünenlerdenim. Ceza karşılığı varsa da bunu çekeriz olur biter. Konuya yazdığın ilk posttan itibaren tamamen gerçeklerden kopuk ve temelsiz şeyler söylüyorsun. Savunduğun saçmalıkların içerisinde yaşıyor ve her gün muhatap oluyorum. Memleketimin kadını videom çekilir tiktoka mı düşerim diye sokağa çıkarken çekiniyor , bayramda büyüdüğüm şehirde rahat rahat gezemiyorum. Türkler ise kendi ülkelerinde açık açık azınlık haline getirilmeye ve baskılanmaya çalışıyor. 20 yıldır da islamcı bir istibdat rejiminde yaşıyorum. Milyonlarca sapık ve medeniyetsiz dünyada hiçbir ülkenin kaldıramayacağı bir yükle ülkeme tıkıştırılıyor. Sen de bu saçmalığa kuvvetle muhtemel ideolojik saiklerle destek çıkıp bana hakaret etme diyorsun. Yine söylüyorum bak az yazmışım sana. Senin gıyabında senin gibilere zaten bu laflarım. Yok ulus devlet bitiyor yok kozmopolit bilmemne böyle içi boş ve gerçeklikten uzak rüyalarla bizim gerçeklerimizi yorumlayamazsın. Kendini zaten satır arası söylemlerle ele veriyorsun. (nazizm , ulus devlet bitiyor , yurtdışına çıkarken bütün şeceresi dökülen ve yıllarca vatandaşlık alamayan türklerle ülkemi istila eden orkları karşılaştırmak vb. ) Nazizm hakkında o dönem hakkında onlarca kitap okudum. Bilmediğiniz kavramları boş boş kullanmayın. Türkiye'de gerçek bir aşırı sağ yok. Asla olmadı. Sağcı bilinen ülkücüler işgale destek vermezdi eğer bizde aşırı sağ olsaydı. Ulus devlet kavramı Gazi'nin inşaasıdır. Bu ülkenin bu coğrafyada varolabilme sebebidir. Senin ne haddine ulusçuluğun bittiğini iddia etmek ? Bak bakalım Avrupalı sağcıların oyları nasıl yükselişte son dönemde. Bugün bizdeki gibi medeniyetsiz güruh tarafından işgal edilmiş olsalar hepsi birer Himmler çıkarır bünyesinden üç vakte. Bana maval okumayı kes. Senin insani fikirlerin ise buradaki kimsenin umrunda değil. Önce benim insanımın sağlığı ve mutluluğu. Burada zaten bizi darlayan elli tane etken varken şehirlerimizde çoğunluk kaybedecek hak iddia ettirecek duruma gelmişiz burada saçma sapan şeylerle mürtecilerin politikasına su taşıyorsun. Elin Avrupalısı sokakta rahat gezecek diye ben şehrimi araplara teslim etmeyeceğim. İnsanı çileden çıkarmayın. Türkiye Türklerindir.
Ben bu kadar gerizekaliysam senin de gerizekaliya laf anlatilmayacagini bilecek kadar zeki olmadigin sonucuna varmak gerekir. Surekli donup dolasip ayni seyleri soylemekten sikildim. Umarim hayatin yakin gelecekte daha guzel olur. Her seyi en iyi sen biliyorsun. Iyi forumlar.

Keske alintiladigin yere yazsaymissin bunu beni gerizekali veya vatan haini ilan edecegine. Buralarin agasi sensin galiba nasil bir sevkle heyecanla yaziyorsun 12 yasinda misin sakin kalarak yaz bu nasil uslup. Ortada bir dezenformasyon yok; vatandaslik alanlar var iclerinde, oturma izni alanlar var vs. ve ortada bunu ellerinden almani gerektirecek bir suc olmadigi muddetce bu insanlari sinir disi etmek hicbir acidan (yasal ve insani) dogru olmaz. Zaten ofkeden gozun donmus oldugu icin dikkatli okumamissin ama yazinin en basinda belirttigim gibi sinir disi edebilecegin bir kisim da var ve bu konuda taviz vermemek gerekir bunu da yazmisim.

Oncelikle Yunanlarin, Italyanlarin vs. o botlari batirip insanlari oldurmesi insanlik faciasiydi. Savunulacak bir yani yok ulkem sistematik olarak boyle bir sey yapsa yerin dibine girerdim. Kimsenin Yunanlari insan haklari savunucusu olarak gordugunu de sanmiyorum. Zaten kimse sana bir sey yapmaz, ben uluslararasi hukuktan bahsetmedim. 6-7 Eylul olaylari oldu diye bir sey mi yaptilar? 1915 ile alakali bir sey yapabiliyorlar mi? ABD'ye kizilderili soykirimiyla ilgili bir sey yapabiliyorlar mi? Macaristan en sert politikalari uyguladi bir sey yapadildier mi? Elbette yapamazlar. En fazla kinarlar, ekstrem durumlarda bir muddet ambargo uygularlar vs. dedigin gibi. Batinin ikiyuzlulugu konumuz degil. Baskalari insanlik ayibi seyler yaptilar diye biz de yapacak degiliz. Iki yanlis bir dogru etmez. Bu Fenerlilerin e ama bize de Trabzon'da kutlatmiyolar demeleri gibi bir sey. Onlar yanlis yapiyor diye sen de mi yanlis olani yapacaksin? Ben hicbir insanin bu muameleyi hak etmedigini dusunen bir humanist olarak bu yapilamaz diyorum, uluslararasi hukuk sebebiyle degil.

2. sinif olmaktan kasit nedir? Saglik ve egitim hizmetlerinden pozitif ayrimciliklarla faydalanmalari mi? Bunun degismesi gerektigini yazmisim zaten. Bunun disinda 2. sinif olanlar bu adamlar; calistiklari isler, toplumun onlara genel bakisi, oturduklari mahalleler vs. ortada yani. Kultur uyusmasi konusunda cok haklisin bu yuzden ekstra test ve egitimler dedim iste, entegrasyon sureci dusunulmeden hareket edilmesi bizi bugunlere getirdi. Kontrolsuz goc dalgasini silahli savas isgaline benzetmek ise cocukca. Ikisinin hicbir ilgisi alakasi yok.

Neden? Gercekten burada olmayi hak eden, toplumumuza net pozitif katkisi olacak bir birey bile yok mudur sence iclerinde?

Sorunun kokunun bu isin plansizligi ve sinirin yol gecen hani olmasi olduguna katiliyorum. Turkiye gibi bir ulke, nufusu ve ekonomik sartlari dusunuldugunde, batidan da odenek alsa bile en fazla 1 milyon multeci barindirabilir yaklasik olarak. Keza bizim genc nufus sorunumuz olmadigi icin Almanya gibi de yapamayiz aslinda, o yuzden 1 milyon bile yuksek bir sayi.

Entegrasyon sistemi olmamasi, bu adamlarin once kamplarda monitorlenmemesi vs. bunlarin hepsi gunumuzdeki sorunu olusturan felaket durum zaten. 2010'larda bunlar soyleniyor yaziliyor konusuluyordu ama ulkemizde her sey gibi bu problem de yoksayilamayacak kadar buyuk olana kadar uzerine dusunulmedi.

Hazineden destek gormemeleri gerektigini vs. yazmisim zaten. Pozitif ayrimcilik, onlara gore toplumu modelleme bitmeli diyorum zaten. Onlar toplumumuzun parcasi olmak icin ekstra efor sartfetmeli, bunu saglayacak yapisal degisiklikler olmali diyorum. Potansiyel organize suc problemi konusunda da hemfikiriz, bence bu simdilik konusulmasa da en buyuk sorun olacak ikinci jenerasyonla beraber.

Yine de hepsini toplayip yollamak olmaz cunku iclerinde entegre olup toplumumuza net fayda saglayacak bireylerin sayisi az degildir buna da eminim. Neticede devlet aygiti bireyler icin var, tam tersi degil.

Nazilik falan muhabbetini uzatmayacagim demagoji oluyor ancak yarin bir gun sokaklarda gocmen linclenmeye baslanirsa sorumlusu ne olacaktir bunu da dusunmek gerekir. Ulkemizin malesef yakin tarihte 6-7 Eylul gibi, Maras katliami gibi meseleleri var.

Son olarak ulkenin bu hale gelmesinin sebebi "yok artik bunu da yapmazlar" bakis acisi degil. Zira "yok artik bunu da yapmazlar" diyen insanlar hicbir zaman gucu elinde tutmadi bu surecte. Gucu elinde tutan erki suclamak gerekir. O erkin boyle guclenmis olmasinin da yegane sebebi gercek manada demokratik olma tarihimizin 30. senesinde olmamiz. Bunlar buyume sancisidir, baska bir sey degil. Ulkenin cogunlugunu olusturan ancak simdiye kadar asla yonetme sansi olmamis guruh sandik demokrasisiyle ulkeyi yoneterek bu noktaya getirdi. Simdi bunun sonuclariyla yuzlesiyorlar ve kimliklerini sorgulayacaklar. Toplumlarin evrim gecirmesi zaten bu sekilde olur, malesef ulke kurtarilip bize hediye edilince o kazanimlarin degerinin nasil bilinmedigi bal gibi ortada. O yuzden bir kurtarici beklemekten ziyade toplumsal seviyede bunun munakasasini yapabilir hale gelmemiz en faydali sey olacaktir. Ben 2023 secimleriyle olusacak parlamentonun bu hususta cok degerli olacagina inaniyorum.
Bu kadarı olmaz diyenler iktidarı ele geçirmedi ama gerekli tepkiyi yüksek frekansta vermediler hiçbir şekilde. Bu mülteci sorununda bu kadar ses çıktı ve sağdan sola herkes aynı fikirde. Bu yüksek tepki belki mevcut iktidarı ya da gelecek olan iktidarı bazi kararlari almaya mecbur bırakacaktır.

6-7 olayları Maraş katliamı konusunda haklısın. Bu ülkenin genlerinde linç var. Ama 10 yıldır bu insanlar susmuş. Misafirperverlik göstermiş. Hala gösterirdi ancak Pakistan ve Afganlarin sebepsizce ve saygısızca gelişleri tahammülleri bitirdi. Siyasi iktidar buna net çözüm bulmazsa yurttaşlar kendi haklı cozumlerini bulurlar. Bunun aksini düşünemeyiz. İnsanların yaşam alanları yabancılar tarafından sabote ediliyor. Aman olay çıkmasın diye tepki göstermeyin demek çok saçma. Sessiz istila da insanların tepkileri de çok hakli tepkiler. Tepki çıksın ki çözüm bir an evvel alınsın.

soylu ümit özdağ için hayvandan aşağı adam demiş.

çözüme değil de sebebe odaklanmak öncelikli olursa herkes için, daha iyi olur.

Halkın öncelik sorunu üzerinden politika yapıyor haklı olarak ama böyle keskin ifadeler kullananların popülerlik ömrü genelde kısa oluyor.
Bence burada olay Ümit Özdağ'ın alacağı oydan ziyade kameraların sığınmacı problemi üzerine çevrilmesi oldu. Yani Ümit Özdağ %0.1 oy alsa bile başarılı sayılabilir diye düşünüyorum. Hatta öyle ki cumhurbaşkanı muhalefeti kastederek onlar Suriyelileri gönderecekmiş, biz göndermeyeceğiz demişti çok kısa bir süre önce. Ancak Ümit Özdağ'ın kameraları sığınmacı konusuna çevirmesinden sonra baktı ki halk bunların gönderilmesini istiyor, hemen çark edip işte yok 1 milyonunu göndereceğiz falan filan hikayesine geçti.

Bu kadarı olmaz diyenler iktidarı ele geçirmedi ama gerekli tepkiyi yüksek frekansta vermediler hiçbir şekilde. Bu mülteci sorununda bu kadar ses çıktı ve sağdan sola herkes aynı fikirde. Bu yüksek tepki belki mevcut iktidarı ya da gelecek olan iktidarı bazi kararlari almaya mecbur bırakacaktır.

6-7 olayları Maraş katliamı konusunda haklısın. Bu ülkenin genlerinde linç var. Ama 10 yıldır bu insanlar susmuş. Misafirperverlik göstermiş. Hala gösterirdi ancak Pakistan ve Afganlarin sebepsizce ve saygısızca gelişleri tahammülleri bitirdi. Siyasi iktidar buna net çözüm bulmazsa yurttaşlar kendi haklı cozumlerini bulurlar. Bunun aksini düşünemeyiz. İnsanların yaşam alanları yabancılar tarafından sabote ediliyor. Aman olay çıkmasın diye tepki göstermeyin demek çok saçma. Sessiz istila da insanların tepkileri de çok hakli tepkiler. Tepki çıksın ki çözüm bir an evvel alınsın.
Ilk dedigine katilmiyorum daha ne tepki verilecekti? Gezi Parki gibi bir olay yasandi nerede olsa iktidar goturecek bir olaydi ama bazi kesimler iktidardan rahatsiz olmalarina ragmen olaya katilmayarak siyasi avantaj elde etmeye calisti simdi de bunun bedelini oduyorlar.

Sagdan sola herkesin multeciler konusunda ayni fikirde olmasi yeni bir sey degil. Bu dunyanin neredeyse her yerinde boyle. Cunku multeciden nefret etmek kadar kolay bir sey yok. Sorunun cozumu ise orada yatmiyor, yani bu nefret pozitife cevrilebilecek bir sey degil dusundugun gibi.

Ilk dedigine katilmiyorum daha ne tepki verilecekti? Gezi Parki gibi bir olay yasandi nerede olsa iktidar goturecek bir olaydi ama bazi kesimler iktidardan rahatsiz olmalarina ragmen olaya katilmayarak siyasi avantaj elde etmeye calisti simdi de bunun bedelini oduyorlar.

Sagdan sola herkesin multeciler konusunda ayni fikirde olmasi yeni bir sey degil. Bu dunyanin neredeyse her yerinde boyle. Cunku multeciden nefret etmek kadar kolay bir sey yok. Sorunun cozumu ise orada yatmiyor, yani bu nefret pozitife cevrilebilecek bir sey degil dusundugun gibi.

Al evinde besle.

Bence burada olay Ümit Özdağ'ın alacağı oydan ziyade kameraların sığınmacı problemi üzerine çevrilmesi oldu. Yani Ümit Özdağ %0.1 oy alsa bile başarılı sayılabilir diye düşünüyorum. Hatta öyle ki cumhurbaşkanı muhalefeti kastederek onlar Suriyelileri gönderecekmiş, biz göndermeyeceğiz demişti çok kısa bir süre önce. Ancak baktı ki halk bunların gönderilmesini istiyor, hemen çark edip işte yok 1 milyonunu göndereceğiz falan filan hikayesine geçti.

Yanlış değerlendiriyorsun olayı. İktidar tarafı sayıyı 1 milyon civarında olarak ifade ediyor en başta zaten, bu da algısal bir çözüm ve açıklama demektir. Sığınmacıların yokluğu nasıl anlaşılır, sokağa çıktığımda etrafımda görüp görmediğime bakarım.

Ülkenin ve politikacıların hala anlayamadığı bir husus var, halka inebildiğiniz sürece başarılısınızdır. Burada yıllarca ülkede muhalefet yapmanın bu medya koşullarında imkansız olduğunu yazdım ben.

İktidar tarafı için bu konu seçim propagandası haline gelemez zira tüm imkanlar ellerindeyken göndermeleri beklenir ve bunu yapabileceklerini sanmıyorum.

Dolayısıyla muhalefet için bir seçim vaadi olabilir ancak iktidar için olamaz.

Katliam korkusu yaşıyorum ama şehrin merkezlerinde ortaya çıkan görüntülere, taksimdeki o görüntülere sessiz kalmak, aman ağzımızın tadı bozulmasin demek ahmakliktir hainliktir. Sadece erkeklerin terlikleriyle gelmesi çok da insani bir talep değil. Ben ne bizim iktidara ne de Pakistan'ı Afganistan'ı gölgesiyle yöneten ülkelere güveniyorum.

Yapacak bir şey yok, gitmek istemeyen kimseye kazanılmış hak aksine davranmak olmaz. Kaçakları ayrı tutuyorum ICE gibi bir yapılanmayla onlar yakalanıp sınır dışı edilebilir ve ölçülü nebzede edilmelidir. Yalnız yasal olarak burada bulunanları yahut burada doğan ve büyüyenleri, burada kalmaya hakkı olup kalmak isteyenleri zorla göndermek mümkün değil.

Öte yandan buna gerek de yok. Pozitif ayrımcılığı bitirmek gerekir, hatta topluma adapte olacaklarından emin olmak icin ekstra eğitim ve testlerden gecmelerini zorunlu kılmak gerekir. Kayıt dışı çalışmalarına engel olmak ve gelecekte kaçınılmaz şekilde oluşacak organize suç problemiyle şimdiden mücadele etmek gerekir. Yani sonuçta ülkelerinde yaşayamayacak kadar kötü durumdan gelen bu insanlar en azından bizim ülkemizde barınabilmek için bir mücadele vermeliler ki toplumumuzun parçası olmanın değeri olsun.

Uzun vadede ülkemizde bir diaspora olması şehirlerin kozmopolit yapısı için de dış politikada da işe yarayacaktır.

Burada paylaşılan kısa filmi ise komik ve Nazi propagandasını andırır halde buldum. Sorunun gerçek ve mümkün çözümüne dair diyalogu bu gibi kutuplaştırıcı ve nefret söyleminin sınırlarında gezen yapımlar başlatmaz.

Vay anasını benim büyük şirketlerden birinde tanıdığım olsa ve adam beni sorgusuz sualsiz genel müdür olarak atasa, adam ayrıldıktan sonra bu benim kazanılmış hakkım genel müdür olarak devam ediyorum mu diyeceğim? Ben o hakkı hangi vasıfla kazanmışım yazarken bunu da düşünsen keşke. Ülkeye yatırım yapmayan zenginler hariç hepsinin gönderilmesi gerekir, eğitimli olanları zaten avrupalılar aldı bize bir bok kalmadı onlardan.

Diğer muhalefet partilerinin tavrına bağlı Özdağ'ın alacağı oy. Ekrem nagehanla dolasmaya devam ederse mesela oy oranı artacaktır.

Diğer muhalefet partilerinin tavrına bağlı Özdağ'ın alacağı oy. Ekrem nagehanla dolasmaya devam ederse mesela oy oranı artacaktır.

Sanmam reis.

Tepki oylarıyla % 5 falan görür en fazla.

Halkın sandık psikolojisi belli bence, en temele inebilmek lazım.

Geri
Üst Alt