Sevmediginiz Söylemler ve Hareketler

Arif Doğan Karakaya

Fenerden korkan fenerli olsun
Büyük Kaptan
"Sen önce kendi ac karnini doyur!"

Gicik oldugum hatta nefret ettigim soylemlerden biridir. Sana ne lan benim ac karnimdan? Birisinin fakirliginin yuzune vurulmasi cok uyuz oldugum bir durum. Allah'a sukur ac degiliz acikta degiliz ama basima geldiydi bi iki kere gecmiste. Hala uyuz oluyom dusundukce.

Sizin gicik oldugunuz soylemler ya da hareketler nelerdir? Italya macina 24 saatten biraz fazla kaldi. Biraz gerilim yapip maca konsantrasyonumuzu saglayalim. Bakalim neler var gicik kaptiginiz.

And go!

Baska bi uyuz oldugum sey de Allah'in yarattigi dunyayi gezip gorebilmek icin gerekli olan vize sistemi. Pasaportu anlarim da vize ne yaw? Hadi vize alman gerekiyo kili kirk yarmak mi gerekir? Param var gezicem sana ne? Ilk defa vize almaya calisitigim da Hollanda konsolosluguna gitmistim. Rahmetli dayim vardi onun yanina gidip gezecektim. 22 yasinda falandim. Neyse her halinden Hollanda dogumlu oldugu belli olan ön gisedeki Turk asilli bi hatun pasaportumun bos oldugunu gorunce hemen red damgasini eline alip vurmak icin havaya kaldirdi ben de hemen atladim "dur! napiyosun?! vize vermeyeceksen verme ama vurma o damgayi" dedim. Salak salak bakti yuzume "ver pasaportumu geriye" dedim. Afalladi bi herhalde basina gelmemis oyle bi sey daha once. Aldim pasaportumu ciktim. Bi kere red yedin mi digerleri de vize vermiyordu cunku. Cok gicik oldugum bi olay.

Baska bi uyuz oldugum sey de Allah'in yarattigi dunyayi gezip gorebilmek icin gerekli olan vize sistemi. Pasaportu anlarim da vize ne yaw? Hadi vize alman gerekiyo kili kirk yarmak mi gerekir? Param var gezicem sana ne? Ilk defa vize almaya calisitigim da Hollanda konsolosluguna gitmistim. Rahmetli dayim vardi onun yanina gidip gezecektim. 22 yasinda falandim. Neyse her halinden Hollanda dogumlu oldugu belli olan ön gisedeki Turk asilli bi hatun pasaportumun bos oldugunu gorunce hemen red damgasini eline alip vurmak icin havaya kaldirdi ben de hemen atladim "dur! napiyosun?! vize vermeyeceksen verme ama vurma o damgayi" dedim. Salak salak bakti yuzume "ver pasaportumu geriye" dedim. Afalladi bi herhalde basina gelmemis oyle bi sey daha once. Aldim pasaportumu ciktim. Bi kere red yedin mi digerleri de vize vermiyordu cunku. Cok gicik oldugum bi olay.

Hollandaya vize almak icin ya erkek olarak topuklu ayakkabi ve hippi kılığında gelmen lazim ustat, veya yaşasın fetullah gülen demen lazim. Biraz acemiligine gelmis sanırsam.

-Boş yapma -> Bunu ağzından düşürmeyen tipler dünya görüşü olmayan ve sağdan soldan duydukları zırvaları metalaştırıp tek doğru olarak bunları gören tipler.

-Sen benim kim olduğumu biliyor musun? -> Narsizmin dibi. Sağdan soldan hırsız tanıdıkları olup onlarla birlikte zenginleşip bu parayla adam olduğunu sanan tipler kullanır bu kalıbı genelde.

-Sen kimsin yeaaaaaa -> Yorum yok.

Daha bir ton şey yazarım ama ilk aklıma gelenler bunlar oldu.

Halay. Açık ve net

Mal mal hareketler. Göze falan da hitap etmiyor bana kalırsa.
Yere ve duruma gore degisir. Eskiden bi anlami vardi. Herseyde oldugu gibi onun da bokunu cikardilar. Havaalanlarinda turist kafilelerini kilic kalkan ekibiyle falan karsilarlardi hahaha turistler korku icinde kalirdi :ROFLMAO: :ROFLMAO:

Kafa bir dunya durumda. Yarin pişman olurum yazdigim icin büyük ihtimalle. Umursamıyorum. Ne yazdigimi da yazacagimi da bilmiyorum. Neye öfkeliyim bilmiyorum. Derdim ne onu da bilmiyorum. Hoş, tek birsey degil ki hangi birini bileyim, onu da bilmiyorum. Bunu okuyan arkadas, sanma ki bir mana bulacaksın. Yazıyorum iste öylesine. Belki insan oldugumu hatırlamak istiyorum. Belki dünyaya kufretmek istiyorum. Belki tükendim, yoruldum, bittim. Sen degil misin? Varsay ki sagliksiz biriyim. Varsay ki akil saglıgım yerinde degil. Varsay ki tamamen kendimden gecmisim. Sen degil misin? Sanma ki senin icin yazıyorum. Biliyorum, huyundur her halttan kendine bir anlam çıkarmak. Hersey senin icin yapılır diye sanarsin. Var sen yine öyle san. Ama yok dostum. Sen degilsin bu yazının öznesi. Yanlış anlama. Gun doğuyor, gözümü aciyor, bazen yan gelip yatıyor, bazen it gibi calisiyorum. Adi yasamaksa bunun, evet, yaşıyorum. Zaman geciyor, fırsat doğuyor, senin yazdiklarini hızlıca okuyorum sanki bana hayatin sirrini verecekmişsin gibi. Zaman oluyor, umrumda bile olmuyorsun hayata dair bir sırrıni paylaşırken bile. Sen yapmıyor musun? Senin aldigin kadar nefes alıyor, veriyorum. Arada belki çok derin of cekiyorumdur, sen çekmiyor musun? Biliyorum, gönlün geniştir, affedersin fazladan aldigim bir nefesi. De bana, ben nasıl sevmeyeyim seni? Biliyorum, arada pisliğin teki oluyorsun, solugu kesilmislerin nefeslerini bile kendine istiyorsun. De bana, ben nasıl seveyim seni? Ama gel gor ki seninle gülüyor ve en çok sana öfke duyuyorum. Yanlış anlama, gördüğün gibi seni hem çok seviyor hem de nefret ediyorum senden. Yine de bir parcan olmak istemiyorum. Bir bilsen, senin 'benim' dediğin herseyden ne denli uzak olmak istiyorum. Ne mi diyorum? Boşver, halen bir mana ariyorsan yazdıklarımda, bosa harcama zamanını, uyarıyorum. Bardak bosalmis, bir zahmet bekleyiver yenisini dolduruyorum..

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt