# Shabani Nonda

Cevap: #20 Shabani Nonda

Bir kac ay once her macta 4/5 sut cekerdi, simdi her macta 1-2 sutu tribunlere gidiyor artik.

Nonda'nın kalitesini konusmaya zaten gerek yok beyler. zamanında o talihsiz sakatlığı geçirmeseydi zaten Türkiye'nin yakınından geçmezdi.

Bu adam belli ki yasadığı düşüşten cok rahatsız ve eski günlerine dönmek istiyor. Bu sezonda gösterdiği performansı gözardı etmek için kör olmak gerek.

Şu an iki tane çok formda kaliteli forvetimiz var. Açıkçası Rijkard bundan sonra ne yapacak ben de çok merak ediyorum..

Nonda'nın kalitesini konusmaya zaten gerek yok beyler. zamanında o talihsiz sakatlığı geçirmeseydi zaten Türkiye'nin yakınından geçmezdi.

Bu adam belli ki yasadığı düşüşten cok rahatsız ve eski günlerine dönmek istiyor. Bu sezonda gösterdiği performansı gözardı etmek için kör olmak gerek.

Şu an iki tane çok formda kaliteli forvetimiz var. Açıkçası Rijkard bundan sonra ne yapacak ben de çok merak ediyorum..

+1905 Bundan sonra da gene bundan önceki gibi geçecek.Kim Nonda suan formda kabul ediyoruz ama Baroş bence her zman 1. adam olmaya devam edecektir.Eğer istikrarlı bir şekilde düşüş yaşamaya devam ederse o zman çeker kulubeye...Ki o kadar fazla bir düşüş te yaşamaz.Bu takımda ben de forvet oynasam bende gol atarım:):):)

Tamam o sakatlığı geçirmeseydi yakınından geçmezdi ama geçirdi.Geçirdi işte.Ve Galatasaray'da.Haticeye değil neticeye bakalım..

Nonda'nın oynadığı takımlar..

Young Africans

Vaal Professionals

FC Zürich

Rennes

Monaco

A.S. Roma

→ Blackburn Rovers (kiralık)

Galatasaray

Baros'un oynadığı takımlar..

Banik Ostrava

Liverpool

Aston Villa

Lyon

→ Portsmouth F.C. (kiralık)

Galatasaray

Tamam o sakatlığı geçirmeseydi yakınından geçmezdi ama geçirdi.Geçirdi işte.Ve Galatasaray'da.Haticeye değil neticeye bakalım..

Nonda'nın oynadığı takımlar..

Young Africans

Vaal Professionals

FC Zürich

Rennes

Monaco

A.S. Roma

→ Blackburn Rovers (kiralık)

Galatasaray

Baros'un oynadığı takımlar..

Banik Ostrava

Liverpool

Aston Villa

Lyon

→ Portsmouth F.C. (kiralık)

Galatasaray

Renkdaş ben Nondayı yıllardır takip ediyorum

Monacodaki performansıyla Real Madrid İnter gibi takımlarla adı geçmişti

Gerçekten çok agır sakatlık geçirdi 1 yıl oynayamadı toparlanamadı sonra saglıklı bir Nonda gelmezdi bu ülkeye aynı şekilde Kewellda sakatlanmasa gelmezdi

Valla adam çok formda Emre. Dünkü maçta kanat oyuncusu gibi oynadı.3. golde topu kanattan kendisi getirdi. sonra hangi ara kime verdi ne yaptı da kalenin önünde bitti golü attı anlamadık.

Ayrıca Keita ile mükemmel uyumlu oynuyor. Galatasaray'da ikili oyunlarda en etkili uyum bu iki oyuncunun arasında oldu.Sağdan beraber girdiklerinde felç ediyorlar o koridoru. Dünkü maçta Kasımpaşa'nın sol beki, TSL'nin ilk altı haftasındaki en iyi 90 dk'lık sol bek performansı sergiledi bence.

Bu performansa Rijkard'ın kayıtsız kalacağını hiç sanmıyorum. Arda'yı, Kewell'ı, Elano'yu yedek oynatan adam. Haydi haydi Baros'u da oturtur ki önümüzdeki maçlarda öyle yapacak gibime geliyor.

Daha ilk mactan sonrasi demistim, Keita ile Nondanin uyumu bir baska ve Nonda takimla daha uyumlu. Baros'ta bu uyum yok diye.

Baros'u yine gördük, ne diyelim yani.

Baros zaten fazla kalmaz bu sezon sonu gidecek.

Daha ilk mactan sonrasi demistim, Keita ile Nondanin uyumu bir baska ve Nonda takimla daha uyumlu. Baros'ta bu uyum yok diye.

Baros'u yine gördük, ne diyelim yani.

Baros zaten fazla kalmaz bu sezon sonu gidecek.

o kadar da değil be Yusuf, Baros da cok formda.Oynadığı son 5 resmi maçta 8 gol attı. Bu maçların birinde oyuna sonradan girdi.

dün de attı ama ofsayt gerekçesiyle verilmedi. Hoca sistemsel hesaplar gereği oyundan aldı. Sahada kalsa o da kesin en az 1 gol atardı.

Onun da Kewell ve Elano ile uyumu iyi. Kaldı ki daha genç, daha uzun yıllar bu çatı altında kalabilir.

Nonda'nın büyük bir yeteneği var aslında, nerede durması gerektiğini biliyor yada nereye koşması gerektiğini. Bitiriciliği oluncada kolay goller atıyor.

o kadar da değil be Yusuf, Baros da cok formda.Oynadığı son 5 resmi maçta 8 gol attı. Bu maçların birinde oyuna sonradan girdi.

dün de attı ama ofsayt gerekçesiyle verilmedi. Hoca sistemsel hesaplar gereği oyundan aldı. Sahada kalsa o da kesin en az 1 gol atardı.

Onun da Kewell ve Elano ile uyumu iyi. Kaldı ki daha genç, daha uzun yıllar bu çatı altında kalabilir.

Baros büyük ihtimalle bu sezon sonu ayrilir, bundan eminim.

Attigi golde ofsaytti ama son 5 macta 8 atmasi beni pek ilgilendirmiyor. Performansi bence kötü, ayrica Lincoln ile olan uyumu, baska kimseyle yok.

Baroş Kasımpaşa maçında hiç de kötü değildi. İkili mücadelede ayakta kalan bir Baros vardı. 2. yarıya başlarken Keita 'nın gireceğini zaten tahmin etmiştik ama Kewell çıkar diye düşünmüştüm. Ekstradan Baroş 'un da çıkmasına biraz şaşırdım. Galiba Keita ve Nonda uyumundan dolayı Rijkaard Baroş 'u da kenara aldı.

Zaten maç sonu Rijkaard 'da Baroş kötü oynamadı dedi, Elano ve Baroş 'un çıkmasına karar verdiğini söyledi.

Nonda 'nın Kasımpaşa maçında çok hareketli oynaması, ortasahaya sıksık gelmesi, geriden top alıp ileri taşıması ve Keita ile uyumu maçı getirdi.

Türk milleti olarak keşke eleştiri yapabilmeyi öğrensek ....

Biri o gün iyiyse kesin diğeri kötüdür. Neden çünkü gol atamamıştır o gün , kötü oynamıştır. Böyle bir mantıkla eleştiri yapıyoruz.

Bazı şeylerin değerini anlamak için herhalde elimizden gittiği gün anlayacağız.

Baros ve Nonda malum Ülke meselesi.Yatıyoruz kalkıyoruz Nonda mı Barostan iyi Baros mu Nonda'dan iyi? Bu elma ile armutla kıyaslamak gibi birşey.Çünkü ikisinin de farklı özellikleri var.

Mesala Baros'u Hamburg maçında hatırlarım sahada canı çıkan, defansları sağa sola çeken hızlı Baros'u, Baros'un aksine topu saklayan ,sırtı dönük oynabilen son vuruşları iyi olan Nonda'yı.

Eleştiri yaparken sadece tek yönden bakmasak ya da eleştiri yapmanın ne demek olduğunda keşke bilsek Türk futbolu daha ileri gidecek ...

İnşallah eksiksiz bu takım Aslantepe'de açılış yapar...Çünkü onların hepsi bunu hakediyor...

861222968750.jpg

Voodoo magic!

Nonda zaten bu mac Baros gibi oynadi, pivot gibi degil ki.

Nonda hiçbir zaman çakılı forvet gibi oynamadıki zaten. Oda Baros gibi gezen bir forvet.

Turkiyenin en iyi forveti Milan Baros'dur,Nondayi da cook seviyorum ama gercek bu.

Benim bu yorumumum Nondayı sevmemle falan alakası yok

Forvetlerin temel özellikleri bitiricilik Nonda üstün

Top tutma Nonda

Fizik güç pek bir fark yok

Hız Baros

çapraz koşu Baros

Oyun zekası Nonda

Hava hakimiyeti Nonda

Türkiyenin en iyi forveti Nondadır geçen sene formsuzdu sadece Barosun tek artısı hızdır Nondadan hız dolayısıyla çapraz koşuları Nondadan daha iyi yapabilmektedir

Nondanın sakatlanmadan önceki halinde arada hız farkıda yoktu Aman oda olmasın oda olsa Drogbanın partneri Chelseade Nonda olurdu büyük ihtimal

Türkiyenin en iyi forveti Nondadır gerçek bu bana inanmıyorsan bir Nondanın istatistiklerine bak birde Barosun

Anakonda Nonda,

Üçledi en sonunda,

Şampiyonluk yolun sonunda,

Kupaların hepsi bizim,

Rijkaard Komutasında..!

Geri
Üst Alt