# Shabani Nonda

Cevap: #20 Shabani Nonda

Ben katılmıyorum..Söylediğin eksiklikler Baros olsada olmasada kabak gibi belli zaten..Ben hiç Barosun presinden kaptığımız bir topu gol yaptığımızı hatırlamıyorum..

Yapsak bile bu bir iki..

Eto'o gidince savunma gardı mı düştü Barcelonanın..Hem eto 3 misli daha fazla pres yapıyor Barostan..

Bunlara takılacağınıza Nondanın attığı ilk golü Baros atarmıydı düşünün..Bence atamazdı..

İstatistiklerde bunu söylüyor zaten..

Kazım'ın fener maçında bizim defansı ve kaleciyi düşürdüğü hali düşün. Onun yerine kaçırdığı gollere de bakabilirsin. Ya da ikisine birden bakarsın(ki doğrusu budur) ağır basan taraf kesinlikle pozitiftir. Golü atamadı kazım, hatta rahat pozisyonları kaçırdı ama bizim defansın çıkmasına müsade etmedi, forvetle defans arasında uçurum oluşmasına neden oldu. İkinci goldeki hatanın sebebi de oydu. Ama kötü vuruşlar yaptı. Semih olsa atardı muhtemelen onlardan bir tanesini ama semih olsaydı o pozisyonlar oluşur muydu? İşte bu da aynı olay. Nereye bakmak istediğine bağlı; takıma katkısına mı, vuruşlarındaki estetik, kaliteye mi?

Kazım'ın fener maçında bizim defansı ve kaleciyi düşürdüğü hali düşün. Onun yerine kaçırdığı gollere de bakabilirsin. Ya da ikisine birden bakarsın(ki doğrusu budur) ağır basan taraf kesinlikle pozitiftir. Golü atamadı kazım, hatta rahat pozisyonları kaçırdı ama bizim defansın çıkmasına müsade etmedi, forvetle defans arasında uçurum oluşmasına neden oldu. İkinci goldeki hatanın sebebi de oydu. Ama kötü vuruşlar yaptı. Semih olsa atardı muhtemelen onlardan bir tanesini ama semih olsaydı o pozisyonlar oluşur muydu? İşte bu da aynı olay. Nereye bakmak istediğine bağlı; takıma katkısına mı, vuruşlarındaki estetik, kaliteye mi?

Banane kazımdan?Ben Barosa bakarım öyle bi faydasınıda göremedim..

Baros ayağında top tutamadığı için takım hücüma çıkamıyor oda var?

Barosun attığı gollerin büyük çoğunluğu sırf Barosa atılmış ara paslarından ibarettir..Nondayla daha organize goller atıyoruz önemli olan bu bence..

Fenebahçe maçlarını değerlendirmeye almıyorum biz genelde sapıtıyoruz zaten o maçlarda..Bireysel hatalar tavan yapıyor..

Mesela leo franconun ilk yarıdaki hatası kazımla felan alakası yok adam atamadı topu orda baskıda yoktu..Alex taa ceza sahası dışındaydı..

Banane kazımdan?Ben Barosa bakarım öyle bi faydasınıda göremedim..

Baros ayağında top tutamadığı için takım hücüma çıkamıyor oda var?

Barosun attığı gollerin büyük çoğunluğu sırf Barosa atılmış ara paslarından ibarettir..Nondayla daha organize goller atıyoruz önemli olan bu bence..

Fenebahçe maçlarını değerlendirmeye almıyorum biz genelde sapıtıyoruz zaten o maçlarda..Bireysel hatalar tavan yapıyor..

Mesela leo franconun ilk yarıdaki hatası kazımla felan alakası yok adam atamadı topu orda..

Kazımın baros a çok daha yakın bir tarzı var. Semihin de nonda ya. Gayet uygun bir örnek bu bence. Baros nondaya nazaran çok daha fazla rahatsız ediyor defansı ve orada topu kapıp kapmaması mühim değil, olay, defansın ileri top çıkartamaması, oyun kuramaması ,rahat olamaması. Topu kapıp atacağın gol senede 3 ü geçmez. Ama rakibin defans-forvet arasını her maç açabilirsin bu şekilde. Alan boşaltması, kanattaki oyunculara yer açması ve atılan toplara koşabilmesi de cabası. Nonda bildiğiniz gibi bırakıyor çoğu topu.(Nonda'nın arapasıyla gol atamamasının en büyük nedeni de budur, zira ara pasına yapılacak koşu ve bu koşunun hızı en önemli etkendir) En büyük özelliği top saklamak, ona itirazım yok. Barosdan çok daha iyi saklıyor topu. Ama o da orta sahası biraz dirençli ve konsantre takımlara karşı sökmüyor maalesef. Herneyse baros sakat, nonda oynayacak şu anda. Umalım da dediğiniz gibi her maç bitiriciliğini konuştursun çünkü fazla pozisyona giremiyor. Girdiklerinden maksimum verim almak zorunda. Baros iyileşince rijkaard en doğru kararı verecektir.

Top bizdeyken Nonda'nın daha faydalı olduğuna katılıyorum zaten, ama çok önemsiz değil bu değindiğim nokta kesinlikle.

Baros kafasını kaldırtmıyor rakip defansa diyorum. Mesela atıyorum bizim rakip takımın merkez forvetleri olsun Baros ve Nonda, Baros oynarsa inanılmaz pas hatası yaparız defanstan çıkarken, bir sürü atak daha başlamadan ölür. Önemsiz değil bence bu takımın bütününe bakınca.

Barosta kaldırmıyor ama.. :)

Sence hangisi daha önemli..?

Defans orta saha iyi olsun yemişim forvetin presini..Baros pres yaparken bi ton gol yedik zaten..

Ama orta saha ddefans sağlam olunca nonda bastonla gezse sivas pozisyon bulamıyor?

Kazımın baros a çok daha yakın bir tarzı var. Semihin de nonda ya. Gayet uygun bir örnek bu bence. Baros nondaya nazaran çok daha fazla rahatsız ediyor defansı ve orada topu kapıp kapmaması mühim değil, olay, defansın ileri top çıkartamaması, oyun kuramaması ,rahat olamaması. Topu kapıp atacağın gol senede 3 ü geçmez. Ama rakibin defans-forvet arasını her maç açabilirsin bu şekilde. Alan boşaltması, kanattaki oyunculara yer açması ve atılan toplara koşabilmesi de cabası. Nonda bildiğiniz gibi bırakıyor çoğu topu.(Nonda'nın arapasıyla gol atamamasının en büyük nedeni de budur, zira ara pasına yapılacak koşu ve bu koşunun hızı en önemli etkendir) En büyük özelliği top saklamak, ona itirazım yok. Barosdan çok daha iyi saklıyor topu. Ama o da orta sahası biraz dirençli ve konsantre takımlara karşı sökmüyor maalesef. Herneyse baros sakat, nonda oynayacak şu anda. Umalım da dediğiniz gibi her maç bitiriciliğini konuştursun çünkü fazla pozisyona giremiyor. Girdiklerinden maksimum verim almak zorunda. Baros iyileşince rijkaard en doğru kararı verecektir.

Baros bu sezon birkaç maçta pres yapmıştır. Her maçta pres yapmıyor. Bu konuda büyük yanılgı yaşıyorsunuz. Maçları tekrar izleyin.

Sadece atılan toplara koşuyor.

Baros bu sezon birkaç maçta pres yapmıştır. Her maçta pres yapmıyor. Bu konuda büyük yanılgı yaşıyorsunuz. Maçları tekrar izleyin.

Sadece atılan toplara koşuyor.

Bütün maçları iki kez izliyorum Semih:) Bu sene geçen seneki gibi yapamıyor presi ama sezon başı güçsüzdü, sonra biraz toparlanırken sakatlandı. Sonuçta bu baros'un özelliği, düşüş yaşadığı için bu özelliğini kaybetmez. Sadece atılan toplara koşması bile büyük fark yaratır bence. Herneyse dediğim gibi baros sakat, nonda oynayacak. Nonda maç içinde 1-2 pozisyona girebiliyor maksimum, umalım da bunları değerlendirsin.

Bu arada arkasında elano-arda-keita-ayhan-sarp oynayan barosla, sivas maçındaki barış-topal-sarp ve önlerinde oynayan nondayı kıyaslayıp, nondanın oynadığı takımı nonda oynadığı için defansif olarak daha başarılı bulmak ne kadar mantıklı? Tartışılır.

Ben bu süreçte en çok Kewell'a güveniyorum. Çok golcü bir oyuncu olduğu için forvet oynadığı zaman da bir patlama yapabilir.

Üstelik Keita da forvet oynarsa Nonda-Baros karışımı birşey olmuş olur.

Arda da bizi bu dönemde taşıyabilecek bir isim bence. Tabii toparlanırsa. Sivas maçında bulduğu pozisyonlara benzer durumlar olacaktır. Bunları değerlendirebilirse, kaptan gemisine baya yol aldırmış olur.

Bütün maçları iki kez izliyorum Semih:) Bu sene geçen seneki gibi yapamıyor presi ama sezon başı güçsüzdü, sonra biraz toparlanırken sakatlandı. Sonuçta bu baros'un özelliği, düşüş yaşadığı için bu özelliğini kaybetmez. Sadece atılan toplara koşması bile büyük fark yaratır bence. Herneyse dediğim gibi baros sakat, nonda oynayacak. Nonda maç içinde 1-2 pozisyona girebiliyor maksimum, umalım da bunları değerlendirsin.

Bu arada arkasında elano-arda-keita-ayhan-sarp oynayan barosla, sivas maçındaki barış-topal-sarp ve önlerinde oynayan nondayı kıyaslayıp, nondanın oynadığı takımı nonda oynadığı için defansif olarak daha başarılı bulmak ne kadar mantıklı? Tartışılır.

Böyle diyen yok ama senin burda farkında olmadan dediğin gibi defansı kuvvetlendiren forvetin presi değil..Arkalarında oynayan adamların önemi..O adam ne kadar koşarsa koşsun defanstan 4 kiişi o topu bir kişinin arasından çıkarır zaten..

Öyle bi konuşuyorsunuz ki sanki Baros karşı defansa adım attırmıyor ..Yok öyle bişey hele bu sene çok rahat çıkabiliyor karşı defans...

Aynı soruyu ben sorarsam..Arkalarında elano arda keita ayhan olan barosun sarp barış m.topal olan nondadan fazla pozisyona gireyor demek ne kadar mantıklı?

Böyle diyen yok ama senin burda farkında olmadan dediğin gibi defansı kuvvetlendiren forvetin presi değil..Arkalarında oynayan adamların önemi..O adam ne kadar koşarsa koşsun defanstan 4 kiişi o topu bir kişinin arasından çıkarır zaten..

Öyle bi konuşuyorsunuz ki sanki Baros karşı defansa adım attırmıyor ..Yok öyle bişey hele bu sene çok rahat çıkabiliyor karşı defans...

Aynı soruyu ben sorarsam..Arkalarında elano arda keita ayhan olan barosun sarp barış m.topal olan nondadan fazla pozisyona gireyor demek ne kadar mantıklı?

Arkasında Elano-Arda-Keita-Ayhan olan nondayı da gördüğümüz için gayet mantıklıdır bence. Eğer baros'un nonda dan daha fazla pozisyona girdiğini, girebildiğini kabul etmeyeceksen hiç tartışmayalım... Arapasına koşamıyor işte adam, bunu görmek bu kadar mı zor? Ayrıca farkındayım söylediklerimin, herhalde en iyi defansı baros yapıyor demedik. Baros, rakip defansını ve orta sahasını nonda dan daha çok rahatsız ediyor. Bu aksiyom bile sayılabilir açıkçası.

Arkasında Elano-Arda-Keita-Ayhan olan nondayı da gördüğümüz için gayet mantıklıdır bence. Eğer baros'un nonda dan daha fazla pozisyona girdiğini, girebildiğini kabul etmeyeceksen hiç tartışmayalım... Arapasına koşamıyor işte adam, bunu görmek bu kadar mı zor?

Ben koşuyor mu dedim?Sadece ara pasıyla mı pozisyona giriliyor?Dediğin doğru olsa bile-ki katılmıyorum- atamadıktan sonra neye yarar..Bugün guizada çok pozisyona giriyor?

Sonuçta attığı gol sayısına bak..

622 dk 13 gol nonda

1131 dk 11 gol Baros

Yarı süreye daha fazla gol..Nondanın bu seneki çıkışı bizim sisteme daha uygun bir oyuncu olduğunu gösterir zaten..

Ben koşuyor mu dedim?Sadece ara pasıyla mı pozisyona giriliyor?Dediğin doğru olsa bile-ki katılmıyorum- atamadıktan sonra neye yarar..Bugün guizada çok pozisyona giriyor?

Sonuçta attığı gol sayısına bak..

622 dk 13 gol nonda

1131 dk 11 gol Baros

Yarı süreye daha fazla gol..Nondanın bu seneki çıkışı bizim sisteme daha uygun bir oyuncu olduğunu gösterir zaten..

Durum böyle olsaydı, Rijkaard başından onu tercih ederdi bence. Ayrıca sen koşuyor dedin, demedin olayı değil. Pozisyona girebiliyor mu giremiyor mu önce onda anlaşalım?(Eskişehir maçını düşün, sivas maçını düşün sonra da strum graz maçındaki barosun girdiği pozisyonları düşün) Zira daha önce bu soruyu sormuştun bana ben de ona göre cevap verdim. Diyorum ki ben umalım da nonda bu şekilde devam etsin. Sence bu ortalamayı devam ettirebilir mi? Gel bunu tartışalım. Bir de katılmadığın yeri anlamadım.

Nonda çok kaliteli ama maalesef devamlılığı yok...

Dün hocanın röpartajında onun hakkında bu konuda gizli ama çok çarpıcı 2 cümle vardı...

Birincisi, Nonda'yı neden çıkarttığı sorulduğunda

1- Zaten düşündüklerinden 20 dk fazla oynatıtıklarını söyledi,

2. Önümüzdeki maçta da kullanmak istiyoruz

Bu bana iki şey söylüyor Nonda 90 dk çıkartamıyor, bence bunun kondisyonla ilgisi yok. 90 dk çıkarmak mesele olsaydı hoca Kewell'ı sahada tutmazdı...Bence Hoca 90 Dk oynadığında bir sonraki maça performans düşüklüğü olabileceğini düşünüyor...

Durum böyle olsaydı, Rijkaard başından onu tercih ederdi bence. Ayrıca sen koşuyor dedin, demedin olayı değil. Pozisyona girebiliyor mu giremiyor mu önce onda anlaşalım?(Eskişehir maçını düşün, sivas maçını düşün sonra da strum graz maçındaki barosun girdiği pozisyonları düşün) Zira daha önce bu soruyu sormuştun bana ben de ona göre cevap verdim. Diyorum ki ben umalım da nonda bu şekilde devam etsin. Sence bu ortalamayı devam ettirebilir mi? Gel bunu tartışalım. Bir de katılmadığın yeri anlamadım.

Ben söylediğimi söyledim zaten..

622 dk 13 gol nonda

1131 dk 11 gol Baros

Ama senin performansını devam ettirecek mi?Diye sorman ön yargılı davrandığını gösterir..

Barosun gol atamadığı maçlar olduğu gibi onunda olucaktır elbet..Umarım o zaman Barosa sallamadığın gibi nondayada sallamazsın..

Ben söylediğimi söyledim zaten..

Ama senin performansını devam ettirecek mi?Diye sorman ön yargılı davrandığını gösterir..

Barosun gol atamadığı maçlar olduğu gibi onunda olucaktır elbet..Umarım o zaman Barosa sallamadığın gibi nondayada sallamazsın..

Ön yargılı değilim, nonda evet süper bir istatistik yakaladı, ama bunun böyle devam etmeyeceği aşikar. Şu anda gol attığı için haklı. Ama yarın hem gol atamayıp hem de toplara koşmadığı zaman buradaki ve genel taraftardaki tepkileri tahmin edersin. Bana gelince, özellikle dikkat ederim; kötü durumdayken kimseye sallamam. Sallayacağım varsa mümkünse iyi durumdayken yaparım bunu.(Bknz:Şu an) Yani için rahat olsun nonda kötü oynadığında destek veren mesajları ben yazacağım. Hep öyle oldu. Baros'un da geçen sene 28 gol atan bir adam olduğunu unutmayalım bu verileri ortaya sürerken. Nonda'nın da dört golü vardı sanırım. O zaman buraya hiçbirşey yazmadım baros böyle attı nonda şöyle attı diye. Ben takıma verdiklerine bakarım. Özel olarak ne barosa sevgim var ne de nonda ya. Ve baros açık ara daha çok pozisyona giriyor nonda dan. Bunun arkasında oynayan adamlarla da bir alakası yok. Sen söyleyemedin, ben söyleyeyim.

Baros 10 pozisyona giriyor 1'ini gole çeviriyor.

Nonda 4 pozisyona giriyor 3'ünü gole çeviriyor.

Olay bu :)

Ön yargılı değilim, nonda evet süper bir istatistik yakaladı, ama bunun böyle devam etmeyeceği aşikar. Şu anda gol attığı için haklı.

Geçen sene tam anlamıyla 4-2-3-1 oynuyorduk bu arkadaki 3lü özellikle lincoln ara pasları atan bir oyuncuydu..

Barosun geçen sene attığı golleri izleyin 1-2 istisna dışında hepsini lincoln attırmıştır..

Bu sene daha farklı bir sistemle oynuyoruz ve bu sistem nondaya yarıyor..Dediğin gibi geçen sene zaten nonda ara paslarına koşan oyuncu bir oyuncu olmadığı için formu düştü..Ama bu sene işler farklı şimdide Nondanın istediği sistem var ve goller buluyor..Keitaya bakalım kaç asistini nondaya kaçını Barosa yapmış?Ayrıca nondaya ara paslarına hareketlenmiyoda diyemeyiz tam olarak mesela kasımpaşaya attığı gol var ara pasıydı..

Uzun toplara hareket edemiyo desek daha doğru olur..Ancak bugün o toplara zlatanda fazla hareketlenemiyor..Bu çok önemli bir eksiklik değil..Sonuçta nondanın pivot tarzı gereği böyle toplaa hareketlenmesi beklenemez..

Ek olarak Barosun hiç bir kafa golü olmadığı nondanın bu konuda daha iyi olduğunuda söylemek gerekir..

Sonuç olarak bu uygun sistemde..

Nondanın performansında önemli bir düşüş olacağını sanmıyorum..

Baros 10 pozisyona giriyor 1'ini gole çeviriyor.

Nonda 4 pozisyona giriyor 3'ünü gole çeviriyor.

Olay bu :)

Milan Baros Top Class bir striker'dır. 89 dakika markaj altında kaybolur, 90'da bir boşluk bulur ve deparı koyup golünü çakar.

Bu yüzden bugün Manchester United, Real Madrid CF gibi takımlarla dahi oynasak Milan Baros için özel önlem alacak ve Rio Ferdinand - Nemanja Vidic - Raul Albiol gibi adamlar bile Milan Baros'tan çekinecek ve sürekli dikkatli olmaya çalışacaklardır.

Baros boş alan buldu mu 'Altın bulmuş' gibi Deparı koya koya çökertir orayı ve defans'ın en ufak hatasında golünü yazar.

Milan Baros Top Class bir striker'dır. 89 dakika markaj altında kaybolur, 90'da bir boşluk bulur ve deparı koyup golünü çakar.

Bu yüzden bugün Manchester United, Real Madrid CF gibi takımlarla dahi oynasak Milan Baros için özel önlem alacak ve Rio Ferdinand - Nemanja Vidic - Raul Albiol gibi adamlar bile Milan Baros'tan çekinecek ve sürekli dikkatli olmaya çalışacaklardır.

Baros boş alan buldu mu 'Altın bulmuş' gibi Deparı koya koya çökertir orayı ve defans'ın en ufak hatasında golünü yazar.

Baros´u tanımasam anlattığın kişiyi Eto´o sanacağım :)

Top class adam lyonun 3. santraforu olarak geldi bize..

Gerçekleri görmek gerekir..

Hızını süratini söylüyosan guizada top class sayılabilir.. :o

Ayrıca ben o bu şu iyidir demiyorum bu sistemde bizde nonda iş yapar geçen senekinde Baros bu atılan gollerdende belli

Geri
Üst Alt