# Shabani Nonda

Cevap: #20 Shabani Nonda

Ama işte o hamleyi fizik gücü üst düzey takımlar Barca ManUtd gibi klüpler yemezki Galatasaray Şampiyonlar Ligi takımıdır

Bize Gignac lazım yani sırtı dönük,sprinter,top saklama özelliği bitiricilik ne ararsan bulacağın bir oyuncu öyle adam içinde € lazım artık bakalım nasip.

İyi adam hoş adam da birde mevkisinin nere olduğunu biri anlatsa tam süper olacak. :D

hiçbir şey değişmedi nonda kaliteli bir forvettir ama kaliteli bir orta saha da olur dün maçta rakipleri omuz atıyor nonda banamısın demiyor topu saklıyor pasını veriyor alan açıyor bu hızıyla orta saha için gayet mantıklı her darbeye düşen ayhandan barıştan iyi iş yapar

hiçbir şey değişmedi nonda kaliteli bir forvettir ama kaliteli bir orta saha da olur dün maçta rakipleri omuz atıyor nonda banamısın demiyor topu saklıyor pasını veriyor alan açıyor bu hızıyla orta saha için gayet mantıklı her darbeye düşen ayhandan barıştan iyi iş yapar

Sence 33 yaşında ki bir oyuncuya hemde altın ayakkabı alan bir adama bunu yapabilir misin? Komik değil mi? Top rakibe geçtiğinde pres mi yapacak Nonda :D Güldürme bizi hocam.Aurelio demişsin o benim bildiğim ofansif orta sahaydı ön libero oldu o ayrı onun yaşı kaçtı prese çok müsait bir adam Nonda'nın prese dair hangi özelliği kalmış,adam zekasıyla gol atıyor artık çok koşamıyor doğru yere koşuyor ve golü atıyor Nonda'dan ekstra birşey bekleyemezsin.

Sence 33 yaşında ki bir oyuncuya hemde altın ayakkabı alan bir adama bunu yapabilir misin? Komik değil mi? Top rakibe geçtiğinde pres mi yapacak Nonda :D Güldürme bizi hocam.Aurelio demişsin o benim bildiğim ofansif orta sahaydı ön libero oldu o ayrı onun yaşı kaçtı prese çok müsait bir adam Nonda'nın prese dair hangi özelliği kalmış,adam zekasıyla gol atıyor artık çok koşamıyor doğru yere koşuyor ve golü atıyor Nonda'dan ekstra birşey bekleyemezsin.

eğer daha faydalı olduğunu düşünürsem yaparım.Çok koşmak önemli değil bence mantıklı doğru koşmak önemli barış çok koşuyor ayhan pres yapıyor deriz hep. 2002 den beri ben bu takımda adam gibi pres görmedim yapan yok belki bir iki maç vardır hafızamda onun dışında GS nasıl oynar dediklerine verecek cevap belli geri pas-geri pas-şişir-

eğer daha faydalı olduğunu düşünürsem yaparım.Çok koşmak önemli değil bence mantıklı doğru koşmak önemli barış çok koşuyor ayhan pres yapıyor deriz hep. 2002 den beri ben bu takımda adam gibi pres görmedim yapan yok belki bir iki maç vardır hafızamda onun dışında GS nasıl oynar dediklerine verecek cevap belli geri pas-geri pas-şişir-

Zaten Nonda'nın son senesi yeniden Amerika'yı yeniden keşfetmeye gere yok diye düşünüyorum.

Onun farkında olmayan yok ama elde bu varsa yapacak birşey yok,devre arasında mutlaka forvet alınacaktır buna eminim.

Insallah devre arasinda Sercan topic'i acilmaz:D:D:D:D:D:D

Nonda'yi ben cok begeniyorum, ama Baros'un yerine girince:D

Tamam 4 defans arasinda birsey yapamiyor ama, taaa kendi sahasina gelip top aliyor.

press futbolu artık günümüz futbolunda pek tutulmuyor.. çünkü artık futbolcuların saha içinde kendilerini ekonomik kullanmaları gerekiyor özellikle Nonda ve Kewell gibi futbolcuların 90 dk tamamlamaları lazım. Şimdi Nondaya "Bak Nonda kardeş press yapacan rakip stoperlere dersek" dk 55 Nondanın yürüyecek hali kalmaz sahada o yüzden Nonda alan savunması yapıyor.. Malum yaş 33 çok büyük sakatlık atlatmış futbol hayatı bitmiş dediler ama yinede o mücadele etti şuan sahada Kewell da aynı onunda futbol hayatı bittiler oda sahada. İşte bu futbolcuların çok büyük sakatlıklardan kurtulup tekrar futbola döndüğünü unutmamak lazım..

Kendisini çok beğeniyorum ama bir adam bu kadar mı istikrarsız olur ya 3 maç iyi 5 maç kötü ve çok ağır kalıyor pozisyonlarda , Barosta çok top eziyor

Hem sırtı dönük oynayan , hemde süratli bir forvete ihtiyacımız var

Sinan Gignac demiş Gignac David Villanın bir alt versiyonudur . Çok el yakar ama Bellamy , Carew tam aradığmız adamlar fazlada tuzlu olmazlar

Tamam Nonda'ya top gelmiyor onu anladım. Peki Baroş necidir abi? Adam kendi pozisyon yaratmıyordu. Mevkisinde bekliyor, defansı yıpratıyor, aralara kaçıp pozisyon arıyor. Neden acaba Nonda'ya pas atılmıyor. Çünkü adam olması gereken yerde değil ki. Keita almış topu soldan soldan gidiyor. Orta yapacak. Ki Nonda'yı da sever hepmizin bildiği gibi. Bakıyor ki Nonda ön libero mevkiinde. Hoppala paşam geri dön. Kastettiğim mevzu bu.

Nonda´nın son maçlarda performansında ciddi düşüş var gerçekten

Bunu birazda son 4-5 maçtır gol atamamasına bağlıyorum .

Eğer bir golcu uzun süre gol atamassa moral ve istek olarak çöker . Bunu Milan Barosta yaşamıştı sezon başında Nonda İBBye çakar umarım 1-2 tane ;)

press futbolu artık günümüz futbolunda pek tutulmuyor.. çünkü artık futbolcuların saha içinde kendilerini ekonomik kullanmaları gerekiyor özellikle Nonda ve Kewell gibi futbolcuların 90 dk tamamlamaları lazım. Şimdi Nondaya "Bak Nonda kardeş press yapacan rakip stoperlere dersek" dk 55 Nondanın yürüyecek hali kalmaz sahada o yüzden Nonda alan savunması yapıyor.. Malum yaş 33 çok büyük sakatlık atlatmış futbol hayatı bitmiş dediler ama yinede o mücadele etti şuan sahada Kewell da aynı onunda futbol hayatı bittiler oda sahada. İşte bu futbolcuların çok büyük sakatlıklardan kurtulup tekrar futbola döndüğünü unutmamak lazım..

bana göre de tam tersine çoğu takımın yapmaya uğraştığı iyi yapanların da başarılı olduğu bir anlayış klasik ama misal barcelona top rakipdeyken alan daraltarak yapılan pres-baskı herkes tarafından görülüyordur. ben pres yapmadan oynamaya çalışan futbol takımı az gördüm oynayanlar var ama onlarda defans ağırlıklı gol yememeye oynayan takımlar.o takımların maçlarını izlemek eziyet gibi zaten

En kötü haliyle bile yararlı oluyor bence.

Nondanın bir faydasını göremiyorum.Kimse ondan önlibero olmasını beklemiyor.Olması gereken yerde olsun ve gol atsın.Pres yapıyormuş,top saklıyormuş bana ne.Baroş gitti gol atamaz olduk.işte Nonda iyidir diyen arkadaşlardan soruyorum Nondanın nesi Baroştan iyi?

Nondanın bir faydasını göremiyorum.Kimse ondan önlibero olmasını beklemiyor.Olması gereken yerde olsun ve gol atsın.Pres yapıyormuş,top saklıyormuş bana ne.Baroş gitti gol atamaz olduk.işte Nonda iyidir diyen arkadaşlardan soruyorum Nondanın nesi Baroştan iyi?

Takımın hücumda daha etkin olmasını sağlamasıdır Nonda'nın en büyük özelliği. 3. bölgede daha çok kalıyoruz.

Baros varken bütün eleştiriler topun hücumda duvardan sekip geri gelir gibi olmasıydı. Baros aralara kaçan forvet tipi olduğundan onu besleyecek biri yoktu ve etkili olamıyordu. Ama şimdi Elano için Baros daha uygun. Bu farkı anlayıp öyle yorumlamak gerekir bu iki futbolcuyu.

Geri
Üst Alt