Niyeki, şarj işiyle uğraşacak vaktim zor olur da

Fosillerde de 800klık araca 2.5 veriyoruz, saçma mantıken

Şu BYDnin 3-5 dkda şarj teknolojisi yaygınlaştığı an bence ciddi bir akın olacak.

O zamana ÖTVler böyle kalır mı muamma tabii
Şarj işi evden yapabiliyorsan sıkıntı değil de dışardwn edecrksen almanı önermem. Bi de ben şehir içi kullanıyorum bayramda Ankara Aydın yapıcam bakalım o zaman deneyimi yine paylasırım

Arkadan çekişli bendeki. Ben memnunum. Haftada 1 şarj ediyorum evin altında şarj imkanım var. Kışın 300 yazın 400 km yapıyor. Bende daha önde a3 vardı ona göre her anlamda iyi tek eksisi süspansiyon ve trim sesleri. 4x4 fiyatı 3bucuk milyon mtv 50k olduğu için düşünmedim bütçesel tamamen yoksa o araçların menzilli de 100-120 km daha fazla
24 model mi

25te trim sorunları azaldı diyorlardı

Batarya performansında gerileme vs var mı

Niyeki, şarj işiyle uğraşacak vaktim zor olur da

Fosillerde de 800klık araca 2.5 veriyoruz, saçma mantıken

Şu BYDnin 3-5 dkda şarj teknolojisi yaygınlaştığı an bence ciddi bir akın olacak.

O zamana ÖTVler böyle kalır mı muamma tabii
Fiyat konusunda kesinlikle haklısın, bence Tesla f/p olarak bir çok aracın önünde. Ben şehir dışı seyahatte menzil ve deprem gibi olaylardan dolayı mesafeliyim. O konuda BYD hibrit modeli iyi ama onunda atmosferik motoru can sıkıcı. Bu yüzden süreç gelişine kadar benzinliden devam etmek daha cazip geliyor. İkinci bir araç olarak alacaksan Tesla mantıklı tabi. Bir de bir arkadaşım Tesla’da çalışıyor, yeni bir model yapıyorlardı sanırım öyle bir şey konuşmuştuk ama tam hatırlamıyorum şu an.

24 model mi

25te trim sorunları azaldı diyorlardı

Batarya performansında gerileme vs var mı
Ben kasımda sipariş verdim aralıkta gelecekti yetişmedi. Ocakta üretilip şubatta aldım. Juniper değil de son model y lerden işte. Eski modellere göre çok çok daha iyi evet trim konusunda da eksi anlamında(benim 2014 Audi daha iyiydi mesela böyle trim sesi vs gelmiyordu) yazdım. Bir de şehir içi menzil yetse de hep şarj etme telaşı var.

Şubattan beri 4k km yaptım batarya performansında gerileme yok henüz.

Ben kasımda sipariş verdim aralıkta gelecekti yetişmedi. Ocakta üretilip şubatta aldım. Juniper değil de son model y lerden işte. Eski modellere göre çok çok daha iyi evet trim konusunda da eksi anlamında(benim 2014 Audi daha iyiydi mesela böyle trim sesi vs gelmiyordu) yazdım. Bir de şehir içi menzil yetse de hep şarj etme telaşı var.
Ortalama hızın nedir şehir içi kullanımda? Yani sürekli 120-150 arası hızlarda tüketim çok artıyor mu?

Fiyat konusunda kesinlikle haklısın, bence Tesla f/p olarak bir çok aracın önünde. Ben şehir dışı seyahatte menzil ve deprem gibi olaylardan dolayı mesafeliyim. O konuda BYD hibrit modeli iyi ama onunda atmosferik motoru can sıkıcı. Bu yüzden süreç gelişine kadar benzinliden devam etmek daha cazip geliyor. İkinci bir araç olarak alacaksan Tesla mantıklı tabi. Bir de bir arkadaşım Tesla’da çalışıyor, yeni bir model yapıyorlardı sanırım öyle bir şey konuşmuştuk ama tam hatırlamıyorum şu an.
Şu an gelen model son mimariye uygun zaten Tesla’nın, önceki serilerde sorun olarak görülen bir çok şey giderilmiş bir de

PHEV yani BYD seal’ın teknolojisi alınabilir ama onda da yine plug in hybrid ve sadece elektrik motoruyla 80 km gitme olayı biraz açık; benzinli modda şarj ederken ne kadarlık bir kayıp oluyor, hiç plug in üzerinden şarj etmesek ne olur vs muamma

Yoksa şu an en mantıklı hareket PHEV almak olur, BYDnin fiyatlandırması karaktersizlik bu arada ama bayağı iyi PHEV modeller gelmeye başladı

Şu an gelen model son mimariye uygun zaten Tesla’nın, önceki serilerde sorun olarak görülen bir çok şey giderilmiş bir de

PHEV yani BYD seal’ın teknolojisi alınabilir ama onda da yine plug in hybrid ve sadece elektrik motoruyla 80 km gitme olayı biraz açık; benzinli modda şarj ederken ne kadarlık bir kayıp oluyor, hiç plug in üzerinden şarj etmesek ne olur vs muamma

Yoksa şu an en mantıklı hareket PHEV almak olur, BYDnin fiyatlandırması karaktersizlik bu arada ama bayağı iyi PHEV modeller gelmeye başladı
Seal arkadaşımda var o çok memnun tek problem dediğim atmosferik motorun ses olayı. Giderken falan araç ne kadar şarj oluyor vs hepsini hem gösteriyor hem de %25’in altına düşmesine müsade etmiyor. Kayıp konusunu bilemiyorum şu an için bir sıkıntı yok. Ama fiyat olarak kesinlikle kahpelik.

120 üstünde evet fazla yakıyor. 140-150 de menzil 250 lere düşer
Olumsuz olma sebeplerimden birisi de bu maalesef @Keramettin TANRIVERDİ . Hız yapmayı sevdiğimden menzilin düşmesi can sıkıcı geliyor sürekli optimum şartlarda kullanmaya çalışmak zorundaymışım gibi hissediyorum. Geçen yıl Kayseri’den İstanbul’a arabayla 4 saatte gelmiştim ama elektrikte olsa herhalde 8 saate bulurdu.

Olumsuz olma sebeplerimden birisi de bu maalesef @Keramettin TANRIVERDİ . Hız yapmayı sevdiğimden menzilin düşmesi can sıkıcı geliyor sürekli optimum şartlarda kullanmaya çalışmak zorundaymışım gibi hissediyorum. Geçen yıl Kayseri’den İstanbul’a arabayla 4 saatte gelmiştim ama elektrikte olsa herhalde 8 saate bulurdu.
8 saat bulmaz ya 😅

Uzun mesafede çok problem yok yav yolda şarj edecek yerler oluyor, 30 dakikalık bir molada halledilir.

Seal arkadaşımda var o çok memnun tek problem dediğim atmosferik motorun ses olayı. Giderken falan araç ne kadar şarj oluyor vs hepsini hem gösteriyor hem de %25’in altına düşmesine müsade etmiyor. Kayıp konusunu bilemiyorum şu an için bir sıkıntı yok. Ama fiyat olarak kesinlikle kahpelik.
Olm turbolardaki sıkıştırma eforu da motordan yiyor, atmosferikle arasında trade off var o yüzden.

%25in altına düşmüyor da işte şarja takmadan sürekli içten yanmalı üzerinden şarj edebilirsin elektrik motorunu, bu normalde mantıklı bir kullanım olmamalı, diğer türlü iki günde bir şarj etmek lazım onu yapsam zaten direkt EV alırım.

Premium araç vs o yönlerden iyi de bir de kaput altı vs gibi kısımlar bayağı kötü.

1.6ya satmaları gerekirken 2 milyona satıyorlar en çok ona ayar oluyorum tabii, fabrika yatırım maliyetini buradaki fahiş fiyatlı satışlardan çıkaracaklar böyle giderse.

Tesla eyw tanelektrikli dunyasinda hyundainin iquonic miydi onun spor degilde obur versiyonunu gordum yolda

Epeyde begendim, isleyisini konforunu bilmem tabi... Tesla guvenlik yazilimi vs gibi noktalarda telefonda apple gibi misal- ya da disaridan oyle duruyor.

Fiyati miyati nedir bilmem.

Elektirkli araclardaki tek dert benim gozlemledigim, apartmanda oturuyorsan ayri sigorta ve abonelik acip baglaman gerekiyor ya da kendi saatinden istasyon kurman gerekiyor flaan. Ortak alandan elektriginden yutturanlar var bunu, binaya fatura 4 5 kati geliyor bi anda.bana gore en buyuk ugrasikacak kisim bu.

Araclarin batarya omurleri ve degisimleri/degistirmen gerektigindeki maliyeti de ayrica soru isareti bende

Tesla eyw tanelektrikli dunyasinda hyundainin iquonic miydi onun spor degilde obur versiyonunu gordum yolda

Epeyde begendim, isleyisini konforunu bilmem tabi... Tesla guvenlik yazilimi vs gibi noktalarda telefonda apple gibi misal- ya da disaridan oyle duruyor.

Fiyati miyati nedir bilmem.

Elektirkli araclardaki tek dert benim gozlemledigim, apartmanda oturuyorsan ayri sigorta ve abonelik acip baglaman gerekiyor ya da kendi saatinden istasyon kurman gerekiyor flaan. Ortak alandan elektriginden yutturanlar var bunu, binaya fatura 4 5 kati geliyor bi anda.bana gore en buyuk ugrasikacak kisim bu.

Araclarin batarya omurleri ve degisimleri/degistirmen gerektigindeki maliyeti de ayrica soru isareti bende
Siber güvenlikte regülasyon var herkes uymalı yani Tesla iyi evet ama artık her araç iyi olmak zorunda. Hele de yazılım update’i alacak olanlar.

Ioniq de Porsche benzerliğinden çok dikkat çekti, güzel bence de.

Nikel bataryadan Lityuma geçmesi ve kasanın da yenilenmiş olmasıyla birlikte Toyota CHR de karar kılıp, sıfır aldığım ve 7 yıldır kullandığım İbizamın yerine satın aldım iki ay önce; memnunum şimdilik, tamirci ustam da en doğru tercihi yaptığımı söyledi.

Yeni Tesla ilgi alanımdaydı ama VW grubunun plug in hibrit versiyonları da piyasada çok yer edinecek gibi görünüyor. Benim gibi evden şarj etme imkanı olmayanlar için daha cazip görüyorum. Son hamleyi yapmamış olsam Cupra' lara yönelirdim muhtemelen; Formentor plug in geldi, hele çok beğendiğim Terramar' ın plug in versiyonu gelir ve makul fiyata sunulursa çok iyi satar diye düşünüyorum.

Geri
Üst Alt