Cevap: Sıfır Ve İkinci El Araç Tavsiyesi

Birde şunu belirteyim. Araba kullanmak var, araba kullanmak var. Yani benzinli 1.6 otomatik ortalama yakıtı her markada yaklaşık 9 litredir. Sakin kullan bir tarafını yırt olsa olsa 8.5 olur. Ortalama kullanım ise 9.5 - 10 litre. Kullanamadıktan sonra, gezemedikten sonra yemişim benzinli aracı bu ülkede. En iyisi dizel.

Ben araç değiştirip dizele geçme ya da elimdeki güzelim daha 35bindeki aracıma LPG taktırma arasındayım. Ortalama-karma tüketimim 9.0 ve dikkatli kullanıyorum sayılır. Daha dikkatli olsam inan edeceği 8.5. Azcık basacak olsam da direkt 10'u görür.

LPG'de yakacağım ise şu kullanım hali ile 10lt. LPG şuan 2,70tl. Hesabı sana bırakıyorum. İnan bana kullanamıyorum tırsıyorum. Benzin alırken moralim bozuluyor. 50tl aldım geçen hazır gelmişken biraz almak adına çeyrek depo oynamadı.

Araba hayatı kolaylaştırmak için var. Kapıda komşulara artizlik için değil.

C4 almak istiyorum. Her geçen ay artıyor fiyatı. Aracıma 30-32 arası değer var. C4 ise dizel otomatik alınacak bir donanımla fiyatı 57bin. Arada 27bin var. Bir araç parası.

O zaman diyeceğim cümlenin yarısını aşağıya yazıyorum...

Almıyorum ....... :D :D

O zaman diyeceğim cümlenin yarısını aşağıya yazıyorum...

Almıyorum ....... :D :D

Abi inan bana. Ben üzülme diye diyorum.

Yine C4 aldığımı düşündüm hesap kitap yaptım. Tekrar silbaştan kol gibi MTV çıkacak 6ay da bir yaklaşık 500TL.

Ayrıca 10bin bakım 500TL, 30bin 400TL. Ivır zıvır aksesuar 200TL.

Eder bana 2 bin daha masraf. 2bin tL ile rahat rahat LPG alır gezerim abi. Dizel avantajı da biter. 3 yılda 35bin yapan adamım ben. Bilemedin 40bin olsun. Millet bunu 1 yılda çok rahat yapıyor ve o adam dizel almalı işte. Aksi halde mantığı da kalmıyor. Bildiğim tek şey var, eğer 1.0 Ecoboost vari bir motor almıyorsan Benzinli özellikle otomatik araçtan uzak dur abi. Ki bence benzinli yine de alma. Aracını muhafaza et ne var elinde bilmiyorum ama çok daha iyi. Türkiye'de araç almak açık açık zarar etmek oldu. İstanbul'da zaten araba eziyet:)

images

images

bugun gördüm canavar gibi gidiyordu

images

images

:ayatollah:

Şurada yazılanları okurken gerçekten en çok hak verdiğim cümle,bu ülkede araba almak zarar oldu.Hele ki İstanbul'da vereceğin parayı neredeyse sokağa atmak gibi birşey.

Trafiği falan geçtim.İstanbul gerçekten lanet bir şehir.Dünyada 100km yol yapıp şehirin içinden çıkamadığın bir ülke yoktur.Coğrafyasına ettiğimin şehri paralel düzlemde uzadıkça uzuyor.İstanbul'dan Kocaeli'ye giderken arada Dilovası tüneli olmasa şehir değiştirdiğinin farkına varmıyorsun resmen.

Kimse araba alırım,anca haftasonları kullanırım zaten işe servisle gidiyom vs. yalanlarına kendine kandırmasın.Araba rahatlık lanet olası İstanbul trafiğinde bile.Hele ki kıçın o rahatlığa alıştı mı 100metre yürüdüğün markete arabayla gidiyor insan.Hadi oraya gidek hadi şurası olsun falan derken bi bakmışsın 2 sene bitmeden araba 30bin km'yi görmüş.Sahibinden.com'a girip arabanın değerinin birden 7-8bin TL düştüğünü gördüğün gün artık çok geç oluyor.Battı fishing yan going diyip devam edersin.Benzin'in 5TL olduğu ülkede 1.2 motorlu arabayla bile her ay 400TL benzin +100TL(otopark,yıkama vs.) masrafları bi tarafına girer.

Bu yaz arabayı değiştirmeyi düşünüyodum ki lanet olsun dedim,yattığı yerde para yiyen bi alet için daha fazla para harcamanın manası yok dedim ve uzun süredir planlayıp bi türlü başlayamadığım Y.Lisans programına bu pazartesi başlıyorum lan sonunda.25'bin e arabayı satıp biriktirdiğim 15'bin koyup bir 15bin daha kredi çekerek bi C4'tür,belki biraz daha zorlayıp Golf'tür alayım diyodum.

Dedim s**** et.Şimdiki araban ayağı yerden kesmiyo mu.Verdim 12bin Y.Lisans'a,geri kalan 3'bin'e de bir LPG taktırır arabaya da ufak güzelleştirmeler yaparım apaçi moduna kaçmayacak şekilde.

Kıssadan hisse:Almayın olm,gerçekten ihtiyacınız yoksa.

Şurada yazılanları okurken gerçekten en çok hak verdiğim cümle,bu ülkede araba almak zarar oldu.Hele ki İstanbul'da vereceğin parayı neredeyse sokağa atmak gibi birşey.

Trafiği falan geçtim.İstanbul gerçekten lanet bir şehir.Dünyada 100km yol yapıp şehirin içinden çıkamadığın bir ülke yoktur.Coğrafyasına ettiğimin şehri paralel düzlemde uzadıkça uzuyor.İstanbul'dan Kocaeli'ye giderken arada Dilovası tüneli olmasa şehir değiştirdiğinin farkına varmıyorsun resmen.

Kimse araba alırım,anca haftasonları kullanırım zaten işe servisle gidiyom vs. yalanlarına kendine kandırmasın.Araba rahatlık lanet olası İstanbul trafiğinde bile.Hele ki kıçın o rahatlığa alıştı mı 100metre yürüdüğün markete arabayla gidiyor insan.Hadi oraya gidek hadi şurası olsun falan derken bi bakmışsın 2 sene bitmeden araba 30bin km'yi görmüş.Sahibinden.com'a girip arabanın değerinin birden 7-8bin TL düştüğünü gördüğün gün artık çok geç oluyor.Battı fishing yan going diyip devam edersin.Benzin'in 5TL olduğu ülkede 1.2 motorlu arabayla bile her ay 400TL benzin +100TL(otopark,yıkama vs.) masrafları bi tarafına girer.

Bu yaz arabayı değiştirmeyi düşünüyodum ki lanet olsun dedim,yattığı yerde para yiyen bi alet için daha fazla para harcamanın manası yok dedim ve uzun süredir planlayıp bi türlü başlayamadığım Y.Lisans programına bu pazartesi başlıyorum lan sonunda.25'bin e arabayı satıp biriktirdiğim 15'bin koyup bir 15bin daha kredi çekerek bi C4'tür,belki biraz daha zorlayıp Golf'tür alayım diyodum.

Dedim s**** et.Şimdiki araban ayağı yerden kesmiyo mu.Verdim 12bin Y.Lisans'a,geri kalan 3'bin'e de bir LPG taktırır arabaya da ufak güzelleştirmeler yaparım apaçi moduna kaçmayacak şekilde.

Kıssadan hisse:Almayın olm,gerçekten ihtiyacınız yoksa.

Aynı durumdayız Atıf. Bende işte C4 ya da dizel bir araca geçeyim mi diyordum.

Aracımın ederi 30-32 arası benzinli ve otomatik. Güzel rahat bir araç. 35binde henüz. Düşündüm ettim. 57bin istiyor Citroen dayı. Aradı bir 30bin var fark var. Ciddi bir para. Mantıksız geldi. Aracımda henüz genç olduğu için LPG takacağım bende önümüzdeki hafta masraf 2bin herşeyiyle. Bu da bana kafam rahat 50bin km daha yaptırır. 50000 * 0,42 = 21000 yapıyor ortalama benzin parası. 50000 * 0,26 = 14000 LPG parası fazla fazla. 8 bin fark var. 50tl LPG koyduğum zaman biliyorum ki yaklaşık 180km yapacağım. Benzinde bu mümkün bile değil:)

Neyse, içine ederim kapalı otoparkın Emrecim. Ankara'dayım ben sende biliyorsun AVM cenneti ancak ben mümkün olduğunca Çayyolunda Gordion'a girmem kapalıya. Cepa ve Kentparka da aynı durum dışarıda bırakıyorum şuan bile. Bazen koyuyorum umurumda da değil. 50TL'ye aldığın benzin çeyrek depo etmiyor eskiden yarıyı zorlardı :( Eskiden dediğim 2009 senesi 2010 senesi. Umurumda değil açıkcası.

Vallahi iyki Almanya da yasiyorum, Istanbulda araba sürmekten kaciniyorum, nasil o yollar düzelir bilmiyorum, ama cidden insani deli ediyor. Bi ara 16 yaslarindayken dedemin söförü vardi, onlan markete giderdik beyogluna, sabah git, 16-17 de cik... ula 5 gün yaptim, ve delirmek üzereydim, bu ne biicim yol, gören de dicek Almanya dan Fransa ya gidiyorsun...

Hele oo zengin veletlerini de anlamiyoorm, parram olsa helikopter alirim, ve pilotunla, nereye gideceksem oraya götürsün

Vall bugün gittim.. Opel astra sedan (yeni) sport 1.4 turbo 140 hp otomatik sordum... Hoşuma gidiyor astraların yenisi... 52 falan

Ardından 2012 focus sedan otomatik style 1.6i baktım...49'a bıraktı

Sonra gittim chevrolet cruse sedan 1.6 otomatik sport plus baktım...44bin falan

Kafam karıştı geri döndüm :D :D :D

İğrenç bi olay bu araba işi..

Tek soru şu.. Chevroleye o donanım o para değer mi?

Abi bisey diyim, nekadar uzak durabiliyorsan Amerika araballarinda okadar dur, babam yillardir Ford ta calisti, yiyen de orda su an calisiyor, diyor ki ne dandik plastik seyler varsa, hepsi icinde, aynisi chevrolet ler icin de gecerli. En iyisi bi bak, olcaksa Alman olsun, yada bari avrupalli fransalillar da iyi dir

Bizim Pedere Skoda Roomster almayı düşünüyorum. Piyasada fazla yok ama araştırdım biraz, olumsuz bir şeye rastlamadım. Bilen var mı bu aracı?

B-Mvp sınıfında f/p olarak baklıldığında baya baya iyi diyorlar

Cmax le falan kıyaslayanlar varmış ama alakası yok aslında. Bu Fusion'a Note'a göre biraz daha büyük olduğundan Cmax le kıyaslıyorlar ama aslında Fusion ve Note la kıyaslanmalı.

Arkadaki üçlü koltuğun birbirinden bağımsız olması da güzel. Ses izolasyonu da gayet iyi diyolar

1,4 85hp olanı sanki ideal gibi. Sıfırı 35.000 lira

İkinci el almak lazım aslında 2011 falan.

Baya iyi de sanki bizi aşar gibi :o

Kredi destekli Dizeli 50.000 TL, 36 ayda ödemeye kalksak 60.000'e gelir, belki de geçer

Ayda 1.700 TL olur. Ödenebilir bir rakam da 36 ay 1.700 lira sıkıcı olur :o

Yine de ikinci eline bakılabilir. O da alternatif olsun :)

İkinci eline baktım sahibinden'e, koca Türkiye'de 4 tane var satılık :D

İkinci ele düşmemiş ki daha araç :D

2006 1,6 FSI Trendline Passat alınır mı sizce arkadaslar 50-60 bin km arası piyasası nedir ?

Araba alma ev al :D Ev alma komşu al :D Yarın gidip 0 km komşu alıyom kendime :D

bende kia sportage 2012 aracımı satıp

hanımında kullanabileceği otomotik vites araç almayı düşünüyorum

c5 1.6 e-hdi mcp

Beyler ben hala alamadım. Hele bi el atın. 15 bin'e corsa mı, fiesta mı yoksa başka marka model mi? Ayrıca alırken nelere dikkat etmem gerekiyor? Ne kadar süt verdiğine mi yoksa kemiksiz ne kadar et verdiğine mi? Yardımcı olun biraz arkadaş. Hemen kaynatıyorsunuz konuyu.

Halit o araç satılırmı yahu?

Aracım 22.000 km ve çok beğenerek kullanıyorum, ama hanım ehliyet aldı ve mecburen otomatik vites bir araç almam gerekiyor

Şu sıralar araştırma içindeyim ve Ya Jetta ya C5 Otomatik Dizel araç alacağım

Geri
Üst Alt