Fiesta ve Corsa genelde temiz alınırsa üzmez. Onun dışında ikinci el araba bu sonuçta, elbette risk var iyi dersin kötü çıkar.

Fiesta ve Corsa genelde temiz alınırsa üzmez. Onun dışında ikinci el araba bu sonuçta, elbette risk var iyi dersin kötü çıkar.

Sen söylemiştin bunu daha önce. Ama ikinci el öyle birşey ki hele de ilk ke araba alınıyorsa herkesin söyledikleri moral bozuyor veya gaza getiriyor.

Mesela Corsa'da absli bulmak mesele. Direksiyonlarını beğenmiyor ve mutlaka direksiyon sıkıntısı verir diyorlardır. Polo'yu övüyorlar ama parça pahalı ve model de düşüyor tabi. Fiesta ile ilgili ilk olumsuz yorum Emrah'dan geldi. Öven de yoktu.

Getz'in de ortası yok. Ya çok övüyorlar ya yerin dibine sokuyorlar.

Fabia'lar da dolu modeller 17500'den aşağı değil 2004 civarında.

Kafa karışıyor böyle..

Fiesta en sorunsuz arabadır, Fiesta'yı kötüleyen arabadan anlamaz bunu not olarak düşelim. Eski Polo'ya sakın bulaşma, Corsa yine iyidir ABS'li olması şartıyla.

Getz iyi araba ama kalitesi yok, sadece az yakar, parçası vs.. ucuzdur.

Fiat Punto bulursan temiz Punto'da alabilirsin 2006 ve üstü bir model.

Corsa bu fiyatlara hangi modellerinde abs var biliyor musun Emre? Keza Fiesta'nın hangi modellerinde var? Motor olarak 1.4 düşünüyorum.

Fiesta'nın 2003 öncesi kasa alınmaz, neden alınmaz 14-15 fiyat çekmişler verilmez. 16-17'ye zaten bir üst kasası var.

ABS ise paketlere göre değişitr. Eski kasa Fiesta'larda Ghia'larda ABS olması lazım.

Zaten 2003 öncesi kaasa çok çirkin. 15-16 arası 2003-2004 modeller var ama muhtemelen pek dolu olmayan modeller.

ABS özellikle önemli benim için. Bir yandan acaba 2-2500 daha ekleyip üst model corsa veya fabialara mı baksam?

Zaten 2003 öncesi kaasa çok çirkin. 15-16 arası 2003-2004 modeller var ama muhtemelen pek dolu olmayan modeller.

ABS özellikle önemli benim için. Bir yandan acaba 2-2500 daha ekleyip üst model corsa veya fabialara mı baksam?

Arkadaşımda Fabia vardı 2004 model sanırsam ya da 2003 güzel arabaydı. Ufak ama gayet şık ve güzel. Torpidosunda soğutucusu vs birçok özelliği de vardı. 15.700'e sattı geçen sene Ankara'da.

Fiesta almamanı şiddetle tavsiye ederim zaten o kasa çirkin bir de. Fusion al daha iyi süspansiyonları sert gelecektir ama. Opel daha iyi olur birde Cehvrolet'e baktın mı ? Daha yüksek modele geçebilirsin.

@Emre, Fiesta konusunda hoş olmamış yazdıkların. Bir Ford sever olarak ben son kasası hariç önermem çünkü tecrübelerim oldu bizzati kullandımda. Kötü bir araç. F/P tamam ama araç çirkin ve kötü. Hoş olmamış o yazdığın.

Chevrolet'e bakmadım. Çünkü ben bir bakmışsın 3-4 ay sonra satmak zorunda kalabilirim. Kolay çıkarabileyim elimden. Araçtan beklentim sorun çıkarmaması veya az çıkarması. Genelde şehir içinde rutin işe gidiş geliş yapacağım. Senede 2-3 kere de memlekete giderim.

Şimdi aşağıya arabalar koyacağım yorumlarınızı bekliyorum.

Arkadaslar bende 25.000.civari araba alacagim onerilerinizi bekliyorum ilk arabam olacak. Kucuk bi ilcede kullanacagim.

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Chevrolet'e bakmadım. Çünkü ben bir bakmışsın 3-4 ay sonra satmak zorunda kalabilirim. Kolay çıkarabileyim elimden. Araçtan beklentim sorun çıkarmaması veya az çıkarması. Genelde şehir içinde rutin işe gidiş geliş yapacağım. Senede 2-3 kere de memlekete giderim.

Şimdi aşağıya arabalar koyacağım yorumlarınızı bekliyorum.

O zaman birşey diyemem. Mitsubishi-Mazda-Nissan binek araçlarında özellikle 2.el sorunu var. Chevrolet'e de ise biraz daha iyi ama bu demek değildir ki çok hızlı satarsın.

Sana tek tavsiyem şu olur genel anlamda ama, arac sevdiğin tipte ve özelliklerde olsun. Öncelik bu olsun. Sonra çabuk satma vs gibi diğer durumlarına bak. Çünkü alacağın bir obje. Önce tipi yapısı teknolojisi vs içine sinmeli. Aranda bir bağ oluşmalı bu duygusal bağ falan değil güven-rahatlık gibi.

Ama bu demek değildirki aracı satamazsın. 10 ise ederi 9'a çeker yine satarsın çok çok acil bir durumda. Bu diğer araçlarda da oluyor VW dahi olsa. 10 verirsin acildir durumun elden çıkmaz 9.5'a satarsın. Bazen kısmetin olur alıcı olur 11'e bile gider. Demem o ki biraz kısmet biraz da aciliyet meselesi. Çabuk satmak istiyorsan net söyleyeyim bu ülkede 2 araç var alınacak Renault (megane-clio-symbol vs..) Fiat (Linea vs... bitane daha var). Peynir ekmek gibi :)

İzmir'deki Corsa temiz ve diri duruyor. VW geç abi çok itici yahu. Fiesta'lar yüksek Km o araç için dediğim gibi foto yanıltıyor çirkin bir araç bence ama bu sana kalmış. Sert süspansiyonlu bir kaç ara modelde de kronik sorunları vardı bunu da araştırman lazım.

Biz Fiat ve Alfa Romeo araclar ile ilgili is yaptik senelerdir, Alfa Romeo nun belli bir kmden sonra motor ölüyor, ariza masraf cikartmaya basliyor. Buna karsilik Fiat in Multijet motoru piyasadaki en ideal secenek. Linea ve Punto lar iyi araclar, gonul rahatligi ile temiz ikinci elleri alinir. Ama Alfa icin ayni seyi diyemem. 5-6 seneden sonra dikkat.

Sent from my iPhone5 using Tapatalk 2

Arkadaşımda Fabia vardı 2004 model sanırsam ya da 2003 güzel arabaydı. Ufak ama gayet şık ve güzel. Torpidosunda soğutucusu vs birçok özelliği de vardı. 15.700'e sattı geçen sene Ankara'da.

Fiesta almamanı şiddetle tavsiye ederim zaten o kasa çirkin bir de. Fusion al daha iyi süspansiyonları sert gelecektir ama. Opel daha iyi olur birde Cehvrolet'e baktın mı ? Daha yüksek modele geçebilirsin.

@Emre, Fiesta konusunda hoş olmamış yazdıkların. Bir Ford sever olarak ben son kasası hariç önermem çünkü tecrübelerim oldu bizzati kullandımda. Kötü bir araç. F/P tamam ama araç çirkin ve kötü. Hoş olmamış o yazdığın.

Gıcıklığına yazdım :smiley_simmons:

Oha 2000 model Corsa'lar ne zaman 15.000TL oldu :D

2 sene önce 2005-2006 Corsa'ların piyasası 15-17 civarıydı genelde.

Bu devirde ikinci el araba alınmaz. Veya bu internette ki şişirme fiyatlara aldanmamak lazım. Normalde her fiyat 4000TL fazladan şişirilmiş. Geçen ay adam 34 yazmış arkadaşım 31'e aldı arabayı mesela.

images

renault clio aldi abim geçen hafta 0 32 milyara. iyi araba

13 yıllık arabalarla sıfır arabalar arasında neredeyse fiyat farkı kalmamış.. Böyle saçmalık mı olur arkadaş...

Geri
Üst Alt