Çağlar Çelik
Cezalı
- 22 Kasım 2008
- 14.140
- 5
- 1.363
Emreyle sinani ayni kefeye koymak gafilliktir
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Emreyle sinani ayni kefeye koymak gafilliktir
Bu adamlar 1 senelik parasını bir arabaya 2 senelik parasını bir eve, 1 senelik parasını yata, 1 senelik parasını bilmem nerede yazlığa gömen adamlar. Emekli olduktan sonra da para getirecek yatırım yapmak zorunda o da var. Adama yıllık 200bin dolar az versen 2 senede 1.400.000 tl daha az demek. Basketbolcular için bence büyük meblağ.Her sene araba yenileyecek ev yenileyecek değil,o parayı bitirebilmesi için aşırı aşırı aşırı müsrif olması lazım.Ki TL de değil Euro ile maaş alıyor.Dolayısıyla Fener'in 900 biniyle bizim 600 binimiz arasında pek fark yok sporcu açısından bakarsak.Bu forumdan birini çevirsek 600 veya 900 çok fark edebilir ama o adam senelerdir o seviyede maaş alıyor zaten.Onun için pek bir farkı yoktur.
Diğer bahsettiğin başarı durumuna katılırım,belki kupa kazanmak için gitmiştir bilemem ama bu sporcuların maaşlarında şirket örnekleri saçma,bir daha tekrar edeceğim üzere.
Bu adamlar 1 senelik parasını bir arabaya 2 senelik parasını bir eve, 1 senelik parasını yata, 1 senelik parasını bilmem nerede yazlığa gömen adamlar. Emekli olduktan sonra da para getirecek yatırım yapmak zorunda o da var. Adama yıllık 200bin dolar az versen 2 senede 1.400.000 tl daha az demek. Basketbolcular için bence büyük meblağ.
Ki paradan ziyade kariyerine bir Euroleague kupası katabilme düşüncesinin ağır bastığı kanısındayım.
Senin benim lüksten anladığımız Polo'ya binmek adamın anladığı Aston Martin'e binmek. Senin benim lüks anlayışım arabayı 10 senede bir değiştirmek onunki 2 senede bir belki. O herif havuzlu bilmem neyli villada oturuyor falan abi. İşte bunları düşündüğünde verdiğim örnek örtüşüyor. Ki basketbolcular belki futbolcuların 10da 1i kadar para kazanıyor.O zaten müsriflik oluyor kısmen,tamam işim bittikten sonra satarım mantığı bir yere kadar doğru ama insanın her zaman bir nakit hesabı olmalı.Bu çerçeveden bakarsak bunu bizim verdiğimiz parayla da yapabilir.Ki ben Sinan Galatasaray efsanesidir niye gitti gitmemeliydi daha az para almalıydı demedim.Hatta daha fazla paraya da gidebilir.Benim asıl tepki gösterdiğim nokta,para için gitti eleştirilerine her seferinde sen şimdi bir şirkette çalışıyorsun,daha fazla veren şirkete gitmez misin örneğinin verilmesi.Hiç alakası olmayan 2 örnek,arkadaşlar da demiş 5 bin TL alıyorken 6 bin TL alman çok şeyi değiştirebilir,lüks hayatın sınırlı çünkü.O adamın öyle değil,her sene öyle parayı arabaya falan gömmediği takdirde lüksün dibine bile girse fazladan bir ton para kalıyor.
Senin benim lüksten anladığımız Polo'ya binmek adamın anladığı Aston Martin'e binmek. Senin benim lüks anlayışım arabayı 10 senede bir değiştirmek onunki 2 senede bir belki. O herif havuzlu bilmem neyli villada oturuyor falan abi. İşte bunları düşündüğünde verdiğim örnek örtüşüyor. Ki basketbolcular belki futbolcuların 10da 1i kadar para kazanıyor.
Sana göre müsriflik olabilir ama adamların hayatı böyle. Kenara da para koyuyordur da adam kenara koyduğu parayla da (daha doğrusu yaptığı yatırımla) emekli olduktan sonra aynı standartı sağlayacak şeyler yapmaya çalışıyordur.Ona bakarsak Mustafa Sarp da haklı,50 bin 50 bin TL yatırıyorlar para biriktiremiyorum diyordu.Benim düşüncem çok net,bu tarz sporcular (1. Ligde oynayan futbolcu basketçi vs.) kenara bir miktar para koyamıyorsa müsriftir.
Sinan'i severmiydin?Ona bakarsak Mustafa Sarp da haklı,50 bin 50 bin TL yatırıyorlar para biriktiremiyorum diyordu.Benim düşüncem çok net,bu tarz sporcular (1. Ligde oynayan futbolcu basketçi vs.) kenara bir miktar para koyamıyorsa müsriftir.
adam silmis o yaziyiTwitter profil güncellemesi:
![]()
Hiç atıp tutmayın yani adama. Yüzde yüz kusurlu yönetimdir şu olayda.
Top işlerini bu kadar büyütmeyin. Senin eğlencelik baktığın şey adamın işi.Şeref < money yani bazıları için şu 3 günlük dünyada. Midem bulandı vallahi. Allah dan fener var yoksa aç kalacakdı sinan beyimiz.
Artik ekibimizde olmadigina gore olagan 1 durumadam silmis o yaziyi
yani gurur kayboluyor?Artik ekibimizde olmadigina gore olagan 1 durum
Galatasaray bir şirket değil elma ile armut karşılaştıralamaz. Bu klüplerin ruhu vardır insanlar yediğinden içtiğinden kesip takıma yatırıyor. Senin bu anlattığın taraftara saygısızlık olurÜniversiteden mezun olmuşsunuz. Yeni mezun olduğunuzdan dolayı tecrübesizsiniz ve iş bulmanız zor fakat birisi size iş veriyor. Sonra 3 sene çalışıyorsunuz maaşınız 4.000 TL diyelim. Sonra şirketiniz küçülmeye gidiyor, bu sene size zam yok, maaşını da 3.500 TL'ye çekiyorum diyor. Aynı anda sektörünüzdeki en önemli rakip firmadan teklif alıyorsunuz. 6.000 TL teklif ediyorlar.
Beni yeni mezun olduğumda işe alan yer şu anda çalıştığım yerdi deyip "vefa" dan dolayı aynı şirkette mi kalırsınız yoksa diğerine geçiş yapar mısınız?
Bu soruya samimi olarak aynı şirkette kalırdım diyenler Sinan'a istediği gibi sallayabilir, hatta küfür bile edebilir lafım olmaz. Diğerleri bence eleştirmemeli.
Yolu açık olsun, kendisine her şey için teşekkür ederim.