Skibbe İstifa Etmeli mi?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bir defa deplasmana gidiyorsun,deplasmana gittiğin takımın tek parolası seni yenmek.Bu takımın başına kimi getirirseniz getirin öncelik planı galibiyet olsa bile olası H.Berlin üstün futbolu karşısında beraberliğe razı olacaktır.

Burada üstün gelmek için topa sahip olma oranımızın,yani topla oynayan oyuncu sayımızın fazla olması gerekiyordu.Arda bir Lincoln kadar topla oynamasada top kaybetmeyerek ve gerektiği yerde gerekli hamleleri hücumda yaparak yapması gerekeni zaten yaptı.Gol gecikseydi,penaltı olmasaydı Skibbe eminim ilk önce Arda'yı çıkartıp,Aydın'ı alırdı.Ama gelen golden sonra Baros<->Nonda değişikliği aslında Nonda'nın topu Baros'dan(kağıt üzerinde) daha iyi saklayabilmesi ve daha dirençli olmasıdır.Bu dakikadan sonra Aydın gibi heyecanını yenememiş,topla fazla oynayamayan oyuncuya ihtiyacın olmaz.Defansı kalabalık,hücumda da top tutabilen oyuncular koyarsınki zaman olabildiğince geçsin.

Skibbe bunu yaptı,haklıydı da.Arda bu takımın her zaman en iyi oyuncusu ya da hücumda en fazla göze çarpan ismi olmak zorunda değil.

ya kansu yapma. maç boyunca iki tane aksayan kanat vardı. ne arda ne kewell gram koşmadı. kewell bir artısı vurdu penaltı oldu. topları hep ilerde tuttuk, ondan son 10 dakika bizim kalede geçti di mi?? öldük be son 10 dakikayı izlerken.

nonda ya yorum bile yapmıyorum. toplayalım para, alalım uçak biletini.

Bu sene EURO2008'de Rusya'nın,İspanya'nın,Hollanda'nın hatta Türkiye'nin oynadığı önceliği hücum olan futbolu anlayamamışsın demek.

Otto Rehhagel'de Yunanistanı o rezalet defansif futboluyla şampiyon yaptı,kaç tane Yunanistan maçının sonunu getirdin.Ben birini bile getiremedim,zaten EURO 2004 en heyecansız organizasyon olarak tarihe geçti.Aynı teknik adam madem zirveye taşıdı modern futboluyla,neden 2008'de son şampiyon "0" çekti.

Modern futbol eşit değildir kupaların miktarı.EURO 2008'de herkes "Ah keşke Türkiye-Rusya final oynasaydı" diyebilmesi futbolun modernliğidir,Avusturya'nın İsviçre'nin büyük takımlara kök söktürmesidir...

Yunanistan futbolu katletti euro 2008de defansif oynadı benim söylediğim sağlamcı oynamak yunanistan çanakkale geçilmezi oynadı.Benim dediğim sahayı parsellemek topun hep sende kalması bol pas rakibi böyle durdurmak olmalı tercih; top hep sende olursa tehlike olmaz.Hollanda ayrı bir olay total futbola saygımız var o da modern futbol ancak hollanda hep gönüllerin şampiyonu son yıllarda brezilyaya bakın tandemine ön liberolarına brezilya için ön liberolarının performansları belirleyici oldu ve kupa getirdi.Rusya ise hiddinktir olay hiddink bu gün çemişlkezek spora gitse futbol oynatır onlarda modern futbol oynadı ama kaliteleri el vermedi (defansif anlamda).Modern futbol=başarıdeğildir diyemeyiz başarı vardır içinde ancak ekol yaratmakta önemlidir bugün hollandanın bir ekolü var ancak italyanında bir ekolü var italya bu ekolü kupalar ve finallerle taçlandırmış durumda.Hollanda ise cruyffdan sonra vanbasten ve gulitle kupa aldı.İki anlayış hakim biri ofansif futbol diğeriyse orta saha defans bağlantısı sağlam garantici futbol benim tercihim garantiden yana yoksa hollanda modern değil demiyorum iki futbol anlayışıda modern ancak benim için garntici futbol daha önde.

ya kansu yapma. maç boyunca iki tane aksayan kanat vardı. ne arda ne kewell gram koşmadı. kewell bir artısı vurdu penaltı oldu. topları hep ilerde tuttuk, ondan son 10 dakika bizim kalede geçti di mi?? öldük be son 10 dakikayı izlerken.

Kewell ve Arda sürekli koşabilen oyuncular değil zaten,ikiside geniş alan bulabildiklerinde süratlerini kullanıyorlar.Onlarda Barça'nın uçları gibi çalışmasını istersen çok şey beklemiş olursun.Dikkat edersen bu maç Lincoln çok rahat oynadı,aslında H.Berlin menajeri iyi analiz etmişki kanatları yoğun olarak kullandığımızı gördü.Bu ikisi koşmadı değil,koşturtmadılar.Amaç 2sine top oynatmayıp hücumu kısırlaştırmaktı.Burada Lincoln faktörü benim bile beklemediğim biçimde devreye girdi,çok iyi doldurdu onların boşluklarını.

Zenit-Juve maçına bak,adamlar 90dk kitledi Juve'yi sahasında.Sonuç ortada.Bu kadar önemli bir maçta ister istemez son dakikalarda giren oyuncularında etkisiyle psikolojik olarak takım defansa yaslanıyor.

Nonda gerçekten kötü zaten,zaten yazdığım gibi kağıt üstünde faydalı bir değişiklik,ama pratikte geçerli olmadı.Kendine çeki düzen vermeli,yoksa evet satılık listesi adayı...

Yunanistan futbolu katletti euro 2008de defansif oynadı benim söylediğim sağlamcı oynamak yunanistan çanakkale geçilmezi oynadı.Benim dediğim sahayı parsellemek topun hep sende kalması bol pas rakibi böyle durdurmak olmalı tercih; top hep sende olursa tehlike olmaz.Hollanda ayrı bir olay total futbola saygımız var o da modern futbol ancak hollanda hep gönüllerin şampiyonu son yıllarda brezilyaya bakın tandemine ön liberolarına brezilya için ön liberolarının performansları belirleyici oldu ve kupa getirdi.Rusya ise hiddinktir olay hiddink bu gün çemişlkezek spora gitse futbol oynatır onlarda modern futbol oynadı ama kaliteleri el vermedi (defansif anlamda).Modern futbol=başarıdeğildir diyemeyiz başarı vardır içinde ancak ekol yaratmakta önemlidir bugün hollandanın bir ekolü var ancak italyanında bir ekolü var italya bu ekolü kupalar ve finallerle taçlandırmış durumda.Hollanda ise cruyffdan sonra vanbasten ve gulitle kupa aldı.İki anlayış hakim biri ofansif futbol diğeriyse orta saha defans bağlantısı sağlam garantici futbol benim tercihim garantiden yana yoksa hollanda modern değil demiyorum iki futbol anlayışıda modern ancak benim için garntici futbol daha önde.

Karattığım kısımlara dikkat çekiyim.Gole kadar yukarıdaki cümlelerinin Galatasaray'ı,golden sonra aşağıda kararttığım yerin Galatasaray'ı sahadaydı.

Sence yanlış mı yaptı?

Son 10 dakika bizim kalede geçmesinin sebebi Nonda'nın biraz bile top tutamaması oldu. Arda ve Kewell'a topu aktarması gereken adam Baros'tur. Onun yerine Nonda girince Nonda oldu. Fakat Nonda leş oynadığı için top tutamadık. Baros'un zaten zayıf olan fiziği artık yorulduğu için top tutmasına engel olunca Nonda zorunluluktan girdi. Şimdi diyeceksin ki Arda'da yoruldu. Evet Arda süper değildi ama başetmesi gereken oyuncular Baros'a kıyasla daha cılız adamlardı. Baros maç boyu Simunic'le didişip dururken Arda Ebert'le dalga geçiyordu. Bu yüzden Baros daha fazla yıprandı.

Kewell ise son haftalarda düşüşte fakat onu keserek bu düşüş engellenemez. Onu sürekli oynatmak gerek. Evet çok iyi başladı lige fakat 2 yıl boyunca top oynamadığını unutmamak gerek.

Karattığım kısımlara dikkat çekiyim.Gole kadar yukarıdaki cümlelerinin Galatasaray'ı,golden sonra aşağıda kararttığım yerin Galatasaray'ı sahadaydı.

Sence yanlış mı yaptı?

Bu maç için tek eleştirim olmadı bugün maç içinde teknik kapasitesi yüksek oyuncularımızın kendi ralarında paslaşarak rakibin topa sahip olmalarını önlemeleri çok güzeldi.Benim hayalimdeki futbol bugün oynanan futboldan çok daha önde daha diri olduğumuz bir futbol anlayışı rakibin gol atmak gibi bir umudu hiç olmayacak ve top 90 dakika bizim hakimiyetimizde olacak.Yoksa bugünkü futboldan kim şikayetci olabilir ki

Bu maç için tek eleştirim olmadı bugün maç içinde teknik kapasitesi yüksek oyuncularımızın kendi ralarında paslaşarak rakibin topa sahip olmalarını önlemeleri çok güzeldi.Benim hayalimdeki futbol bugün oynanan futboldan çok daha önde daha diri olduğumuz bir futbol anlayışı rakibin gol atmak gibi bir umudu hiç olmayacak ve top 90 dakika bizim hakimiyetimizde olacak.Yoksa bugünkü futboldan kim şikayetci olabilir ki

Olay budur işte,sonunda kendi kanına vardın.Skibbe bu takıma gerçekten modern futbol anlayışını kazandırdı hemde bunu kısa bir sürede yaparak.En basitinden topu yere indirdik artık...Daha iyi olacağız buna inanıyorum.

Olay budur işte,sonunda kendi kanına vardın.Skibbe bu takıma gerçekten modern futbol anlayışını kazandırdı hemde bunu kısa bir sürede yaparak.En basitinden topu yere indirdik artık...Daha iyi olacağız buna inanıyorum.

Elimde veri olarak 2-3 maçı mı ciddiye alyım kalan 15-16 maçı mı?

@kansu

barça nın uçlarıyla kıyaslamıyorum arda veya kewellı. ama eski kewell olsa onu kıyaslardım. neyse koşmadı derken, rüzgar gibi esmelerini de beklemiyorum. arda nın hızlı bir oyuncu olmadığını ben yazdım başka yerlerde zaten. koşmadı= oynamadı, mücadele etmedi veya oynattırmadılar. top tutabildiler mi? bence onu da yapamadılar. skibbe bazı isimlerde ısrarcı heralde. trabzon maçında aydın hamlesine herkes alkış tutuyodu, ben de tuttum. bugün farklı olan neydi acaba

Ben hala Skibbe istifa diyorum benmiyim tabelacı yoksa Skibbe maç alınca gazoz

kapaklarını alıp gelenler mi? Ben Galatasaray taraftarıyım Skibbe'ye kızıp Galatasaray'ın

yenilmesine sevinecek değilim ama sezon başından bu yana Skibbecilere kapak takmaya

kalksaydım kolleksiyonları olurdu hepsinin.Kimmiş tabelacı hodri meydan çıksın ortaya

tabelacı diyen Skibbe istifa diyorum.Bu kadroyla yapacak tabi Türkiye Ligindede kayıpsız

gitmesi lazımdı.Mehmet Topal'ı Ayhan cezalı olmasa oynatmaz kulübede tutardı.Skibbeciler

tabelacı diyorum her galibiyette bilmemnede gazoz kapaklarıyla gelmeyin Skibbe gidince

yada maç kaybedince şarap mantarı mı, tribişon mu armağan etmeliyiz ne yapmalıyız.

Bu takım Ayhan'la Olympiakos'u ASY'de, Benfica'yı da deplasmanda yendi. Üstelik dünkü oyunla. Avrupa'da şov yapıyor adam sen hala yok bu takımla yapacak tabi, yok şunla yapacak tabi diye saçmalıyorsun. Ne demek bu takımla yapacak? Yani bu kadar mı kör olmayı kabul ediyorsun? Çok değil geçen sene bu Barış, bu Mehmet Topal, bu Ayhan, bu Volkan, bu Balta topa bam güm vuruyorlardı. Sen hala bu takım böyle oynayacak tabi diyorsun.

Tamam anlıyorum. Sevmiyorsun, beğenmiyorsun. Olabilir. Ama böyle aptal aptal yorumlar yapıp kendini küçük düşürme bari.

Bu takım oynayacakmışmış. Bu takım dediğin;

Lincoln geçen seneyi heba etti. Kewell 2 senedir yok. Baros 3-4 senedir sürekliliği olmayan oyun oynadı. De Sanctis Sevilla'da 2-3 maç dışında kaleye bile geçemedi. Bir tek Meira sürekli oynarak geldi. Hangi takımdan bahsediyorsun Allah aşkına? Hani hepsi 2-3 sene üst düzey performans sergiler de anlarım dediğini. Avrupa'da kariyeri inişte olan adamları aldık. O adamlara bu futbolu oynatıyorsa Skibbe. Azıcık saygı duy be kardeşim. İnadına yok hodri meydan, yok kapak koleksiyonu falan diye saçmalamışsın. Dur daha lider olacak ligde bu takım. O zamanda ben belime dolayacağım bana verdiğin kapakları. Shakira kemeri yapıp göbek atacağım.

Vay anasını satayım. Daha neler duyacağız acaba.

Yenmiş olmamıza rağmen istifa..

Oyunu hala okuyamıyor.Son 20 dakika Aydın gibi yetenekleri kullanamadı.

Skibbe sadece 1 maç ile kredi kazandı. Eğer ben bu takıma hükmediyorum hocasıyım diyorsa. Takım şu oyunu 3-5 aşağı yukarı oynayıp 3 maçı alıp 9 puan yapacak hem kendi sezonu GS ye tamamlamayı garantilyecek hemde biz rahat edecez. Eğer Ankaragücü ile berabere bile kalırsa devre arası kovulmalı!!

Yenmiş olmamıza rağmen istifa..

Oyunu hala okuyamıyor.Son 20 dakika Aydın gibi yetenekleri kullanamadı.

Yedekler

1. Aykut

2. Emre Güngör

17. Yaser Yıldız

20. Nonda

21. Emre Aşık

74. Volkan Yaman

87. Mehmet Güven

Hangi Aydın dan bahsediyorsun sen.. Adamı eleştirmeden önce takımında kimler sakat kimler değil öğren...

Öyle konuşuyoruz ki, sanki Hertha'nın olağan birkaç penaltı pozisyonunu verse, bugün nasıl puan kaybedeceğimizi konuşmuyorduk.

Hiç düşündünümz mü bilmiyorum ancak zaten bizim ofansif bir gücümüz var. Kewell, Arda, Lincoln, Baros gibi oyuncularla biz her zaman gol atarız.

Ancak, bu kadar kötü bir Hertha defansına bile biz penaltıdan zorla gol atıyorsak bu utanılacak bir durumdur benim gözümde.

Rakip ceza sahası ön yayına gelip, oradan sonrasını gidemeyen bir takımdık dün, acaba o penaltı olmasa bugün neyi savunacaktınız?

Hadi diyelim ki hakem Hertha'nın penaltısını verdi ve gol oldu. De Sanctis'in balına çıkarığı toplardan birisi içeri girdi. Maç 2-1 bitti. Ne olacaktı?

7 puanda bir Metalist ve Hertha karşısında galibiyet alması yetecek olan bir Olympiakos olacaktı. Yani pozisyonumuz 2 veya 3 olacaktı.

Neyse, -se -sa lı cümleri ben kurduğum için, bana Galatasaray galibiyeti için takılan kapaklar olduğu için seviniyorum. Umarım bizim kapak sorunumuz olmaz sizlerle, umarım.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt