Cevap: ŞL 12/13 2. Tur 1.Maç | Galatasaray - Schalke | 21.45 | 20 Şubat
Biraz uzun olabilir ama bana göre önemli konulardan bahsedecegim: Schalke analizi de iceriyor
Acikcasi medyanin bilincli (!) tutumundan, buna uyup Schalke´yi Akhisar konumuna sokan taraftarlarimizin tutumundan rahatsizim.
Bende Gelsenkirchen´de dogup büyüdüm, hala orda yasiyorum ve Schalke´nin capini en iyi bilenlerden biriyim.
Kaldi ki, bizim maca kadar en önemli futbolculari iyilesecek. Farfan, Huntelaar, Bastos gibi oyuncular bize karsi oynayacak.
Almanlarin yedekleri bile belli bir kaliteye sahip. Hayvan gibi fizikleri var hepsinin. Belli bir altyapi birikimi, sistem bilgileri var.
Emin olun ki, cok stresli 2 mac bizi bekliyor. Hic de kolay olmayacak. Su anda takim bütünlügü anlaminda sorunlari var. Ama kadro kalitesinde sorun yok.
Jermaine Jones mesela..."Kampfschwein" diyorlar ona. Yani fiziki anlamda cok güclü, cok agresif, ölümüne savasan bir herif.
Bu tip oyunculari fazla bunlarin. Yikilmayan, ayaklari yere saglam basan, sistemin disina asla cikmayan oyunculardan kurulu.
Tipik Alman takimlari gibi kanatlardan atak gelistiren, sabirla paslasan, basit oynayan bir takim Schalke.
Bunun disinda cok kosarlar, mücadele ederler vs. Bunlari "Schalke bizden iyi takim" anlaminda söylemiyorum. Yanlis anlasilmasin.
1. Defans hattina bakalim: Höwedes (1.87 m) Metzelder (1.94 m) Matip (1.93 m) Fuchs (1.86)
2. Orta saha: Draxler, Barnetta, Bastos, Neustädter, Farfan
3. Forvet: Huntelaar (Edu / Pukki)
Medya bilincli sekilde Schalke´yi Akhisar konumuna sokuyor. Fatih Terim´e linc kampanyasi yapilacak kötü sonucta.
"Elinde Drogba Sneijder vardi, beceremedin" diyecekler. Pusuda bekliyor haysiyetsizler