ŞL 12/13 H Grubu 2.Maç | Galatasaray 0-2 SC Braga | Maç Sonucu | 2 Ekim

Cevap: ŞL 12/13 H Grubu 2.Maç | Galatasaray 0-2 SC Braga | Maç Sonucu | StarTv | 2 Ek

Allahtan manchester yendi. yoksa daha kötüydü işimiz. onların bragayı iki maçtada yenip, bizimde cluju iki maçta yenmemiz gerek...:sad007:

Cevap: ŞL 12/13 H Grubu 2.Maç | Galatasaray 0-2 SC Braga | Maç Sonucu | StarTv | 2 Ek

bu takımda engin herzaman oynar. çünkü ayağında top tutabilen adam geçebilen tek adam engin

o zaman biz hic oynamayalım kesin sonuc belli

oynamayalım cidden ya ..kerim ben böyle işi. transfer filan da yapmayalım. o paraları hakemlere, rakip oyunculara, uefa'ya filan dağıtalım ne de olsa şikenin cezası da yok uefa nezdinde. bizim yöneticiler de oyuncu peşinde koşacaklarına o vakitte uefadaki bir şey çocuklarını yemeğe filan çıkarsın yedirsin içirsin. Ne futbolunu konuşuyoruz ki burada? ilk maçta penaltı pozisyonu konuşuldu. bu maç neyi konuşacağımı şaşırdım yeminle ya. abuk sabuk sarı kartları mı? onlara verilmeyenleri mi? kaba etlerinden uydurulan ofsaytları mı? neyi konuşayım? uefa uefa dedik yozlaşmışlığın başı orası. bizim ..ne şenes ezik de mail atmayın diye meydanlara gezedursun....:mad:

Türk futbolu bitmiş. Biz abartmayı seven milletiz yok Selçuk Barça da oynar Semih i Ferguson istemiş böyle kendi kendimizi kandırırız işte.

Tribün kötüydü ekranda. Ama sesi kısmış olabilirler.

Sabaha kadar oynansa maç yine gol atamazdık.

orası öle tabikide 50 bin kişilik statta daha çok sea çıkması lazımdı top sesleri geliyodu o derece durgundu taraftar

ordu bragadan iyi oynadı

Takımımız iyi bi takım beyler bunu hepimiz biliyoruz.Ama bize ters gelen takımlar var veya nasıl söyliyim bize ters gelen sistemler var.Bu takımlara karşı ilk golü yersen işin çok çok zor.Çünkü 11 kişi defansa kapanan ve sürekli zaman geçirmeye oynayan takımlar bunlar.Bizde ise bu takımları açacak oyuncu çok az.Bunlarda formsuz oldumu işimiz daha da zorlaşıyo.

Eboue bugün iyiydi genel olarak.Hücumuna çıktı defansını yaptı falan ama bugün forvetler ver kaça giremeyince kanatlar adamla top alışverişi yapmayınca etkinliğini ortaya koyamadı.Herşeye rağmen iyiydi ama.

Semih özellikle birebirlerde çok kolay çalım yiyo.Kendini acilen geliiştirmeli,kendini geliştirene kadar çok canımız yanar çünkü.Braga maçında olduğu gibi.Bide top ayağındayken sürekli cool takılmaya çalışıyo.Semih cim zaten son dakkalardayız biraz daha acele etsene güzel kardeşim.

Dany dede sıkıntı var oda tek hamleli oyuncu ayağı bi stopere göe çok çok iyi ama şöyle ortada duran bi topa hemen atlamaması lazım pozisyon bilgisi ile kapatması lazım bunu.

Riera içinse bu maç mükemmeldi.Solbek olmamasına rağmen Hakan dan elli kat daha iyi performans sergiledi.Kafa toplarının hepsini aldı nerdeyse.Hücuma çıktı ortalar yaptı.Bugün Riera nın açtığı ortaların hiç birini Hakan açamazdı.Rierayı kutluyorum.

Melo ya gelince burda çoğu kişi Melo yu eleştirmiş ama ben Melo yu iyi buldum.Bizim takımdaki forvetlerin ortasahaya yardım etmeyince Melo ve Selçuğun etkinliği azmış gibi gözüküyo.Ama Melo maç içinde yapması gerekenleri yaptı.Adam 30-40 metreye yanındakine pas verirmiş gibi tam ayağına pas atıyo,böylece rakip defans sürekli kayıyo ve rakip defansın dengesi bozuluyo.

Selçuk bugün etkisizdi.Bunun çok nedeni var aslında ama bence birinci nedeni braganın çok kapanması ve alan daraltması.Böylede olunca adam pas veremiyo ileri doğru oyunu kuramıyo çünkü ileriye atınca topu tutucak adam yok,forvetlere verdimi topu sürekli alıp gitmeye çalışıyolar.

Emre de etkisizdi.Ama Emre nin çok daha iyi olacağını düşünüyorum ileriki zamanlarda.Bide şut tercihlerini yanlış kullanıyo genelde.

Aydın sa bugün şanssızdı.Unıted maçında son dk penaltıyı hakem şerefsizi verse ve bugün direkten dönen topu gol olsa kraldı şuan.Ama hep söyledim yine söylüyorum Aydın bizde en fazla alternatif futbolcu olur.İlk 11 futbolcusu olamaz.

Amrabat ise bu maçta çok kötüydü.Adamda kayserideki o özgüveni göremedim.Aldığı topu orta yapmaya çalışıyo,senin oyun stilin belli kardeşim hızlı,güçlü adamsın gitsene rakip defansın üstüne.Oynayış stili de Fatih hocanın onu oynatış stili de yanlış.Ha her topu alsın çalıma girsin demiyorum ama adamın esas meziyeti bugideceksin kardeşim adamların üstüne.

Bide bizim forvetler sürekli topun üstünden atlamaya falan çalışıyo.Bunlarıda derhal bırakmaları lazım.Bide bizim takımda topu ayağından aşma olayı var.Topu alan topu süreceğine topa vuruyo sanki.

Forvetlere gelince bizim fovetlerimiz genellikle aynı tip oyuncular.Yani böyle kapanan takımlara karşı oyunu açacak tipte değiller.Mücadeleci tip forvetler.Bizim devre arasında mutlaka Suarez/Lisandro tarzı bi adam almamız lazım.

Bi parantez de hakeme açmam lazım tekrar Wolfgan Stark benim için neyse sende artık osun benim için adi şerefsiz herif.

Son parantez ise Alan a.Bu topçuyu çok beğendim.Futbol zekası çok yüksek.

ben simdi Cluj un macini izledim ozetini, biz 1 puan bile alamayiz, adamlar Braga dan daha iyi...

Kornerleri ön direğe kullanma fikrimiz çok harika yalnız sürekli gol atıyoruz bu tarz kornerlerden önümüzdeki 20 sene hep böyle atalım kornerleri süper.

takimda adam gecen bir tane oyuncu yok, yazik ya.

İniestasız Barça gibiydik bugün sanki.

Yan pas , pas pas vardı ama etkili değildik 3.bölgede.

1) Burak hakkında karar veremiyorum bitaraftan böyle oyuncumu olur diyorum sonra aklıma geçen sezon geliyo tam bir ikilemdeyim burak hakknda

2) Taraftar takıma yön vericeğine takım taraftara yön veriyor takım iyiyse traftar iyi takım kötüyse taraftar kötü

3) Fatih terim top sürekli bende olucak sürekli ben oyamalıyım mantalitesinden kurtulmalı yoksa bi Braga çıkar 2 tane atar gider böyle

4) Bu adam selçuk olamaz ona benziyen başka bi adam heralde.

5) Allah aşkına şu duran topları emre kullanmasın fıtık oldum ön direk ortalarından artık.

Sistem aynı sistem geçen seneki ile. Ama daha kötü oynuyoruz. Sebebi oyuncuların formsuzluğu ve transferlerin yetersizliği.

Sene başında çok lüzumsuz transferler yapıldı. Hepsi ortalama oyuncular. Bizim eski takımın seviyesinden yukarda değiller. En fazla eşit seviye. Bunu elşmden geldiğince her platformda paylaştım. Bu olaya bir de önemli oyuncularımızın formsuzluğu eklenince Fatih Hoca'nın yapacağı bir şey kalmıyor. Geçen sene formda olan, Hakan, Selçuk, Melo, Emre, Eboue hatta Muslera(bugün iyiydi) dökülüyor. Engin zaten yok. Sıkıntı burda kesinlikle.

gecen sene süper ligde, sikeyle ugrasan bir fener varken, avrupada oynayan, yönetimsiz bir bjk varken, ve birde sikeyle ugrasan, birde avrupada oldugu icin etkisiz kalan bir trabzon varken o gazla götürdün normal ligi iste.

sonra play offta ne oldu peki?

4-4-2 ile zorlanmadik mi play offta, rakipler biraz ciddi davraninca, konsnatre olunca sana?

ayric agecen sene avrupada test edemedik 4-4-2, gecen sene etmis olsaydik, ve basarili olsaydik, o zaman bu argümani kullanabilirdin ama simdi asla.

ayrica ben 4-4-2 oynamiyalim demiyorum.

amrabat-aydin/emre ile hatta hamiti de katarak, bunlarla 4-4-2 oynamak bana ters geliyor diyorum.

ha alirsin sola ve saga bastos gibi 2 adam, oynarsin.

ama böyle oynarsan, selcuk eziliyor, adamin yaninda pas yapacak adam yok

defansif olaraky asadigimiz sikintilari konusmak bile istemiyorum.

İstifaya davet eden yok mu ? O kadar okudum birisi de dememiş.Herkes Burak'a yüklenmiş.Sanki diğerleri birşey yapmış gibi. Bir tek Muslera iyiydi.

Şampiyonlar Ligi'nde oynuyorsan bu kadar efor sarfetmeden bu kadar pozisyona girmenin bir yolunu da bulman lazım.

O da iç saha maçlarında kontrol futbolu oynamaktır.İç saha da full saha pres uygulayacaksan 10 tane futbol bilgisi ve tecrübesi üst düzey futbolcuya ve ciğer fazlasına ihtiyaç var.Boynuzu tersten tutup işini görmeye çalışmak yerine basiti oynamaya çalışşsak en azından 1 puan almıştık şu maçta.

2 maçlık performans sonrası geçen sene ki Trabzonspor kadar bile olamadığımız gerçeği var.

CL'de 7 ve 7+ puan toplayan Türk takımlarına bakalım.1999-2000 yılı hariç hepsinde kontrol oynayan takımlar var

1999-2000 kadrosuda formunun ve tecrübesinin zirvesinde iken o 7 puanı mucizevi son 2 maçla toplamıştı ve Uefa yolu açılmıştı.

Onun dışında

2000-2001 (Lucescu-Kontrol Futbolu) ( 8 Puan +10 Puan)

2004-2005 Fenerbahçe (9 puan)

2007-2008 Fenerbahçe (11 Puan,Kontrol Futbolu)

2011-2012 Trabzonspor 7 Puan (Yine aynı)

Meydan okurken tarihi göz önünde bulundurmak da gerekir.

6 senelik ara bizden çok şey götürmüş maalesef bunu da gördük.CL'ye akreditasyon yaptırana kadar gruplar bitecek bu gidişle.

İyi oynayıp kaybettik diyenler var... Allahallah başka maç mı izledim ben :D

Kendi evimizdeki "kesinlikle kazanmalıyız" parolasıyla çıktığımız bir maçta bir tek gol pozisyonumuz yok!

İyi oynayıp kaybettik diyenler var... Allahallah başka maç mı izledim ben :D

Kendi evimizdeki "kesinlikle kazanmalıyız" parolasıyla çıktığımız bir maçta bir tek gol pozisyonumuz yok!

Hocam gol pozisyonumuz var ama o pozisyonları bitirecek adam yok.

Geri
Üst Alt