⚽ ŞL 19/20 A Grubu M:1 | Club Brugge 0-0 Galatasaray | MS | 18 Eylül

ben bugünkü oyun anlayışımızı beğendim..temkinli ve rakibe önlem alarak oynamak gerekiyor şampiyonlar liginde.. terim eskiden lig maçı olsun avrupa maçı olsun aynı taktikle hücum oynatıyordu.. rakibe önlem almadan oynamayı çok az sayıda takım yapabilir. geçen seneki benficayla oynadığımız ilk maçta çok açık oynadık tam da rakibin istediği gibi.. ikinci maçta ise temkinli bir oyun oynattı hoca ve doğru olanı oydu.. bence bu oyun anlayışımızı sürdürmeliyiz. eksikliklerimiz var daha.. rakip risk alıp yüklendiğinde hızlı organize kontraatak yapmak ve duran top organizasyonlarını başarılıyla uygulayabilmek gerekir.. bir sürü kafa hakimiyeti olan ve uzun boylu oyuncularımız var ama bu konuda pek başarılı değiliz. 1 tane 10 numara oynayabilecek oyuncuya ihtiyacımız var.. bekler önümüzdeki sezon değişir.. bir de hızlı bir kanat oyuncusu lazım..

En son örnek olarak Ajax gibi....2000 takımımız gibi doğru kurgulanmış proje takımı ile de olur bu iş.

2000 yıllarında kadro kalite farklılıklar kağıt üzerinde aynı bugün gibiydi az çok.

Arsenal takımına bir bakalım veya Real Madrid o dönemin. Çok üst düzey kadroları mevcuttu mali anlamda da.

Bugünlere de Ajax benzer başarıyı gösterdi geçen sezon.
Belirli seviyen mevcut ise kadro olarak ve takım oyununu takır takır işlete bilirsen kafa kafaya oynarsın bunlara karşı.
''5 büyük ligin güçlü takımları ile diğerleri arasındaki makas giderek açılıyor; bunların arasına ancak çok güçlü ekonomi ve organizasyona sahip kulüpler dönemsel olarak girebilir.''

Ajax, organizasyon geleneği açısından Dünyanın en güçlü ekollerinden biri olmuştur her daim. Şanssızlıkları zayıf bir ligde oynamaları ve dolayısıyla nispeten kısıtlı bütçelerle mücadeleye katılmaları; her 2-3 yılda bir 2-3 futbolcuyu fahiş bedellerle satamazlarsa onlarda bu çarkı döndüremezler; kafaya oynayamazlar yani. ''Dönemsel'' den bunu kastettim zaten...

2000 takımı ile bugünkü Galatasaray kadrosunun da hiç alakası yok, kusura bakma. O takım adeta imbikten süzülürcesine 5-6 yılda oluşmuştu; o kadar kolay değil. Mevcut kadromuz ise belli mevkilerde net defolar barındıran, CV si çok yüksek oyuncular olsa da şu an için 'toplama' takım hüviyetindedir hala. Yeni transferlerden bir tek Nzonzi CV sinin karşılığını verebiliyor...

EqjO.jpg

EqjV.jpg

Eqj6.jpg

EqjL.jpg

Avrupa takimlari ile makas aciliyor bunun tek caresi klubu biri satin alicak abramovic gibi bu sekilde ekonomik olarak yilda en kotu 30-40m euro para harcayabilsek transferlere en kotu ceyrek final goruruz baska turlu yetismen imkansiz.ajax dediginiz takim cok iyi oyuncular cikariyorlar altyapıdan ve yuksek fiyata satabiliyorlar lig farkindan dolayi bunlar bizde olmayacagina gore zengin baskan lazim

Anlamsız ağlayan taraftar profilimiz bu maçta da her zaman olduğu gibi ortaya çıktı. Yok Terim istifa, yok rezalet oynuyoruz... Nerenizle seyrediyorsunuz maçı?? 1. Bu maçın hakkı beraberlikti, Brugge 2-3 tane fazla pozisyona girdi ama bizim pozisyonlarımız daha netti. 2. Çıkan kadro gayet iyiydi, Terim’in maç içinde erken ve çok sayıda değişiklik yapmadığını cümle alem biliyor. Her maç bunun için zırlanır mı? 3. Maçtan önce 3-0 biter, rahat alırlar diyenler başa baş oyuna ne diyecek? 4. Beraber oynamaya yeni başlamış bir ekibimiz var, birbirlerine alışacaklar inşallah, alışıyorlar da. 5. Geçen sene 30 milyon len, satmıyoruz len diye göklere çıkardığınız bu sene de yerin dibine soktugunuz Marcao ve Luyindama, kötü mü oynadı? Ne zannediyorsunuz, ilk 11’e 4 yeni adam aldık diye, bir anda uçacak mıyız? Mucizeye meh diyen bir toplumuz vesselam.
Brugge 10 kişi kaldıktan sonra hocadan andone hamlesi bekledim gol atarız diye ama hoca artık garantici olmaya başladı sağlık olsun.

andone çok güçlü bir oyuncu kanat tarzı kullanılabilir mi?

Gol kacırmasaydik 1 puana üzülmezdim ama gol kaçırdık o biraz içimde ukte kaldı. Kesinlikle kötü oynamadık. Derli topluyduk beklediğimden çok daha öndeydik şimdi evimizde art arda oynayacağımız maçlara en sağlam destekle ve oyunla çıkma zamanı. Eyvallah Galatasarayım

SM-J710FQ cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Evet katılıyorum ama bu takımın kondisyonu yerine gelecekmi asıl konu bu ?
Evet andone hariç bütün oyuncular eksik geldi ama hazır oyuncuları neden bu geçiş döneminde oynatmiyoruz
Şener Ömer andone bunlar fiziken hazır niye denemiyoruz

ben andone ve ömeri bekliyordum bugün.. ikiside çok formdalar üstelik

luce zamanlarından beri ilkkez bi cl macında bukadar akıllı oynadık. biraz daha ierde akıllıca işler yapsak kazanırdıkda.
maçtan önce 5 10 yiyeceğimizi uman isteyen fırsatçı dostlarda heveslerini önümüzdeki lig maçı ve fener maçına saklasınlar artık.

ligde oynadığımız maçlara baktığımda bu maçtan beraberlik almamız oldukça iyi. hoca temkinli futbol oynattı. eğer hücum oynasaydık bruge rahat kazanırdı.. bu takım öyle avrupada riskli hücum oynayacak durumda değil. hem oyuncu yapısı hem de yaşlı bir takım olduğumuz için.. üstelik ilk defa böyle oynadık zamanla gelişecek bu oyun yapısı.. özellikle duran top ve kontra atak oynayabilecek yeni oyuncuların katılmasıyla bu sistem 2 sene içinde avrupada çok iyi işler yapabilir.. avrupa maçlarında biz birkaç gol pozisyonuna gireriz, rakip de bir kaç pozisyona girer, kim atarsa maçı kazanır.. avrupada başarı olma yolu böyledir artık..

Bizim takim yine az kosmus 102km civari. Ama rakip de az kosmus.

Gecen sene CL de hep rakipler fark atiyordu kosu mesafesinde.

Ciddi bir yorum yapacak olursam:

Takimin bel kemigi olan orta saha full yeni ve birbirini tanimiyor. Bu haliyle ilk CL macinda en buyuk direkt rakibin olan Brugge ile deplasmanda oynuyorsun. Ve boyle bir maci kazasiz atlatiyorsun. Bu yonden bence gayet iyi oldu.

Haftalar gectikce daha guzel olacaktir hersey

üstelik adamlar genç ve 11 toplam resmi maç yapmışlar ve hazırlar ..biz ise daha ligde bile zorlanıyoruz..o yüzden bu beraberliğe ben sevindim..

maçtan önce açıkçası 0-0a razıydım ben fakat izleyince özellikle dakika 65-70den sonra bir ara tek kaleye döndük o ara atacağız hissiyatına kapıldım ama atamadık.Emre Mor güzel harekeketlilik kazandırdı orta sahamızdan gayet memnunum. tek sıkıntı feghouli babel gibi geldi ama onlar da çok iyi mücadele etti.feghouli klasına yakısır golü yazıyordu nerdeyse.
bence oyun sistemimiz doğru.. ancak takım henüz birbirne alışmadı ve da daha önemlisi orta sahaya mutlaka yaratıcı bir oyuncu gerekiyor.. seri yerine banega olsa hücum da daha başarılı olurduk.. bir de duran top kullanımını iyi yapmamız lazım.. yunanistan duran toplarla avrupa şampiyonu oldu..

Yukarida bi renkdash ozet linki atmis sagolsun izleyemedigim yerleri oradan izledim, cighouli o golü atsa süper gol olacakti

Ozete tekrar baktimda. Kil payi kurtulmusuz. Bruggenin sayisiz inanilmaz kaçırdığı pozisyonlar var. Bizim ise Babel ve Fegh disinda pek yok gibi. Skora sevinelim, lakin kendimizi kaptirmayalim.

Geri
Üst Alt