⚽ SL 19/20 H:2 | Galatasaray 1-1 Konyaspor | MS | 25 Ağustos

fatih terim: transfer bütçe açığımız var.. oyuncu satmamız gerekiyor..

1 hafta kaldı transferin bitmesine hala aynı nakarat

Hala anlamadığım bir şey var Nagatomo burda niye kayarak adamın açısını kapamıyor kaysa adamın gol atabileceği hiçbir açı yok kaleci sağ tarafı kapatmış sol taraf boş pozisyon olarak iyi yerde neden ayakta kalarak engellemeye çalışıyor anlamış değilim. Ah işte bu gibi durumlarda Melo gibi cesur futbolculara ihtiyaç duyuyoruz
2131231321241412.png

Maçı izle edim. Siteden takip ettim ve Yorumları okuyorum bi kesim berbat oynadık diyor bi kesim güzel oynadık diyor bi kesimde ara ara iyi oynadık ilerisi için ümitli konuşuyor. Bu kadar yorum farkının olması ilginç.
Aslında hepsi doğru
Maçın neresine baktığına göre değişiyor
İlk devre ara ara baskılı, dengeli ama verimsiz bir oyun oldu
İkinci devre gole kadar oldukça iyiydik. Stoperlerimiz diğer yarı sahadaydı. Dengeli bastık açık vermedik tempolu oynadık pozisyonlar geldi arka arkaya.
Golden sonra dinlenmek için sahamızda kaldık ama rakibin baskısını karşılayamadık. Çok kapandık üstümüze geldiler. Kırmızıdan sonra topa dokunamadık desek doğrudur. Ama buna rağmen konya attığı gole kadar pozisyon bulamadı.

ilk 11in yaş ortalaması 30
Onur yaş önemli değil o kadar golünü atan adam 33 yaşında
Fizik önemli
Ben 38 yaşındayım iddia ediyorum 20 yaşındaki gençlerin yüzde 90 ı nı paket ederim.Sebebi de vücut senin en büyük sermayen ne kadar bakarsan o kadar uzun vadeli ekmeğini yersin
Mesela babel birçoğundan daha diri, golünü attı top tutmaya çalışıyor defansa da koşuyor vs.

Net söylüyorum: Bu takıma 5 tane daha transfer yap bu oyun anlayışıyla hiçbir şey olmaz. Bu sene rakipsiz değiliz ve Arena performansı bizi kurtarmaz.

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

artık sistem hocası bulmalıyız.. en sıradan takımların bile bir oyun felsefesi var. biz sadece doğaçlama oynuyoruz..önceden hazırlanmış pozisyon yok..duran top çalışması yok..

kupa maçında karşılaştığımız hatayın hocasının nasıl sistem futbolu oynattığını görüp imrendim..

Hala anlamadığım bir şey var Nagatomo burda niye kayarak adamın açısını kapamıyor kaysa adamın gol atabileceği hiçbir açı yok kaleci sağ tarafı kapatmış sol taraf boş pozisyon olarak iyi yerde neden ayakta kalarak engellemeye çalışıyor anlamış değilim. Ah işte bu gibi durumlarda Melo gibi cesur futbolculara ihtiyaç duyuyoruz
Ekli dosyayı görüntüle 57817

cok dogru bir serzenis.

Gol attıktan sonra bu kadar geri çekilen büyük takım olmaz. Bir penaltı kaçırmayla, iç sahada 10 kişi kalmayla bu kadar bozulan takım da olmaz. 1-0'dan sonra önde basıp rakibi sürklase edeceğimiz yerde yarı sahaya kapanıp gelmeye mecali olmayan Konya'ya puan bıraktık. Siz bu kadar küçük işler kovalarsanız, oyunu 10 metrede sıkıştırırsanız top da birinin bacağına, birini kıçına çarpar size sıkıntı çıkartır. İç sahada oynadığımız maçlarda gol geç zamanda geliyorsa maçlarımız direkt deplasmana dönüyor. Çünkü deplasman korkusuyla Arena'ya gelen kötü rakipler golü yiyince ya Allah diye iç saha maçıymış gibi önde basmaya başlıyorlar ve bizim 2 yıldır ayağı en düzgün oyuncularla ne hikmetse oturtamadığımız verimli pasla çıkma oyunu rakiplere direnç kazandırıyor. Hadi ayağın pas yapmıyor bari önde basıp sen rakibin taktiğine bir kontrayla cevap ver. Ama olur mu geri çekilmeliyiz. Arena'da 70 dakika kaleye gelmeye tenezzül etmeyen Konya 20 dakika 6 isabetli şut atıyor kaleye. Galatasaray'ın üstüne oynamak isteyen takım seviyesi ne olursa olsun bunu beceriyor, çünkü Fatih Terim Galatasaray'ı buna müsaade ediyor. Hala yapamadığı şeyleri yapmanın peşinde koşuyor, beceremeyeceği oyunları tekrar tekrar deniyor. 2 yıldır Abdurrahman Çelebi misali tarihin en düşük puanlarıyla şampiyon olduk, bu yıl bu kafada gidersek biri kafayı çıkarıp geçen yıl Fener'in durumu gibi 20 puan fark yapar bize. Takım bile oynadığı oyuna inanmıyor, taraftar ne yapsın buna.

tamamen hocanın yüzünden kaybedildi bu maç ahmeti çalıkı sokup donk'u orta sahaya çekmesi lazımdı diagne'yi çıkarıp.bu kadar basit .gitti bitik selçuğu soktu.hiç değişikliik yapmasa zaten konya gelmeye niyeti yoktu diagne çıkıp selçuk girince konya yüklenmeye başladı .çünkü diagne bir kaç oyuncuyu marke etmesini sağlayıp yüklenmesini engelliyordu.bugün emininim hiç değişiklik yapmasaydı emre mor haricinde kazanırdık.

golden sonra geri çekilmeyi bilinçli olarak yapmadık bana göre.

takımın pili bitti.

gol gelmese yine düşecektik bence. şanslıydık ki o anda gol geldi.

zaten dikkat ederseniz geri çekildikten sonra hoca ileri çıkarmak için epey işaret yaptı ama fayda etmedi.

bu durum ilerde düzelir mi yoksa yaşlı takım olmamızdan ötürü biraz tempoda bayılacak mıyız bunu zaman gösterecek.

ama şu anki sinyaller iyi değil.

kötü kadro planlaması yapıyoruz 2018 şampiyonluğundan beri. korkarım ki bu durumun bedelini ödeme vaktimiz geldi. beşiktaş'tan hiç ders alınmamış maalesef.

golden sonra geri cekilmenin bir büyük nedenide MUSLERA, adam kale vurusunda bekle babam bekle, arkadasim teri soguyo arkadaslarinin bu hral hala topu ileri gönderecek!!

Geri
Üst Alt