Kalecimiz belli. Yedekte Okan olur, Fatih olmaz yüksek ihtimalle.
Defans bana göre belli. Yedlin'i bekletmeye gerek yok. Hazir gelmis bir oyuncu. Linnes sanki ofansif olarak etkiliymis gibi gidiyor ama asla dönemiyor. Cok kötü durumda. O pozisyonda Omar sezonu kapatti, Sener ise sakatliktan cikti. Burada tercih kesinlikle Yedlin. Sol bekte Emre Tasdemir sakatliktan yeni cikti. Maksimum kulübede olur. Saracchi'den memnunuz. Stoperde ise Donk-Marcao yine bankodur. Luyindama ve Ozornwafor'a burada ilk 11'de forma verilmesi mümkün degil.
Orta sahaya gelecek olursak Ömer Bayram ve Akbaba'nin su macta sahada isi yok. Normal anadolu maclarinda bile bir katkilarini görmedik, görmüyoruz. Ömer sadece duran top kullanabiliyor diye oynatilmamali. Digeri zaten 10 kisi oynatiyor. 3.orta saha oyuncusu olarak kabul gören Emre Kilinc'in TT Arena'da oynanan Fener macinda nasil ezildigini gördük. Fener'in sahasinda bu oyuncu varlik gösteremeyecektir. TT Arena'da son oynanan maclarda bile sadece garanti pas atip suya-sabuna karismayan Kilinc yedek olmayi hak ediyor.
Etebo'ya gelecek olursak o da baski görünce top kaybetmeye meyilli bir oyuncu. Orta sahaya bir sertlik veya agresiflik kattigini görmedim. Agir cekim oynayan bir arkadas. Cabuk bir oyuncu olmasina ragmen oyunu cok yavaslatiyor. Arda Turan ise maksimum 45 dakika oynayabilir. 2.yarida oyundan düsme ihtimalimize karsilik sonradan oyuna girecek bir Arda takimi bir sekilde moral-motivasyon olarak ayakta tutabilir. Burada oynayabilecek diger oyuncularin kadroda herhangi bir sözü gecmiyor. Fener'in de nispeten 2.yarilarda düsüs gösterdigini hesaba katarsak diri bir Arda bize 2.yarida lazim, maca baslarken degil. Herkes diri durumdayken Arda'nin fiziksel yetersizligi belli oluyor.
Hücumda ise sakatliktan yeni cikan Ogulcan Caglayan ve henüz düz kosulara baslayabilmis olan Feghouli'nin oynasalar bile maci kaldirabileceklerini düsünmüyorum. Maksimum yedek olurlar. Ogulcan mücadele gücü ile ön planda olan bir oyuncu ve suan gücü yetmeyeceginden sadece faul yaparak oyunu durdurur. Bize bir hava katmaz.
Forvette ise Mostafa veya Babel tercih edilebilir. Babel daha uyumlu bir forvet suan icin elbette. Nerede duracagini daha iyi biliyor ama Mostafa gercekten kaliteli bir oyuncu. Sinyaller olumlu. Tercih hocaya ait. Kolombiya mahallesinden gelen elemana ise diyecek söz yok. Asla forma vermem. 10 dakika oynar, sakatlandim diye sahayi terk eder. Halil Dervisoglu ise kadronun klasik alternatif oyuncusu.
Hoca böyle bir kadro tercih etmez ama gittigi yere kadar kadrosudur bu. Kerem, Gedson ve forvette mutlaka mac icerisinde degisiklik yapilir. 3 hamle kesin. Oyun kalitemiz sahada cikacak oyuncularin kalitesine, yani hocaya bagli.
Kadiköy'de galip gelebilmek icin en az 3 gol atmak gerekiyor. 2 gol 1 puan. Gol atamazsak kaybederiz.
Muslera
Yedlin Donk Marcao Saracchi
Belhanda Taylan Gedson
Kerem Babel/Mostafa Onyekuru