SL 20/21 H:28 | MKE Ankaragücü 2-1 Galatasaray | MS | 3 Mart

Onyekuruya bok atana kadar rakibin sağ bekinin pozisyonlarına dikkat edin. Orta saha çizgisini geçmiyorlar lavuklar boşluk vericem diye

şuan ekonomik oynamak zorunda ,hele bi kendine gelsin iki oyucu peşine takıp dillerini dışarı çıkartır.tahminimce bi 15-20 gün arası ciddi bi fizik kondisyona ulaşır o da gedsonda.tabi benimkisi tahmin gerçeği ancak ALLAH bilir ,yanılmıyorsam geçen yılda kuru 1 ayda anca kendini bulmuştu
Sanmiyorum malesef onun yerine kanat oyuncu gorevini yapip forvete top taşimasi lazim hatta forvet arkasi bile denesin hoca.

Orta saha oturmadı .Pres yapamıyoruz topu kapamiyoruz teknik oyuncu da olmayınca yavan bir oyun oynuyoruz .
Hoca kazanan takımı bozup iyi bir takım yapmak zorunda bu takım donk feguli ikilisini istiyor .
Muslera
Yedlin donk marcao linnes
Etobo
Kerem feguli gedson onye .
Mustafa
Muslera
Yedlin marcao luyindama Ömer
Etobo
Feguli gedson Kılınç onyekuru
Mustafa

Bu etobo tamam iyi niyetli anladık da bu takımın oyuncusu filan değil. Taylan ın neyi var bilmiyorum ama eğer hoca sırf balçık sahadaki etobonun performansını ödüllendiriyorsa yandık denektir. Derhal taylanlı oyunumuza dönmemiz gerek. Bu takım şu an liderse özellikle ilk yarı takımın yüzde 40 bu adamın sırtındaydı. Macera aramayı keselim sırası değil çünkü.

Yeni transferlerin transfer dönemiden önceki pas oyununu oynamasi imkansız. Sisteme ve saha parselizasyonuna alışmaları en az 7-8 hafta sürer. Şuan oynadığımız sahalar da kötü olunca bireysel kazanıyoruz gibi gözüküyor. 7. Haftamız Ankaragücü maçına denk geliyor, umarım bu maçta sistemin az da olsa işlediğini görürüz.

Bu etobo tamam iyi niyetli anladık da bu takımın oyuncusu filan değil. Taylan ın neyi var bilmiyorum ama eğer hoca sırf balçık sahadaki etobonun performansını ödüllendiriyorsa yandık denektir. Derhal taylanlı oyunumuza dönmemiz gerek. Bu takım şu an liderse özellikle ilk yarı takımın yüzde 40 bu adamın sırtındaydı. Macera aramayı keselim sırası değil çünkü.
Fatih hocanin oyunla hamleleri zayif ve gec geliyor maalesef. 26 mac oynamisiz, bunlarin sadece 6sinda 65den önce hamle yapmis.

Kasimpasa: Ilk yarida yürüyerek sabote eden 3 oyuncuyu devre arasi cikarmisti
Alanya: 10 kisi kalinca 2 mecburi degisiklik yapti 2.yarinin basinda
Ankaragücü: Diagne cildirttigi icin 56'da kenara aldi
Antalya: Ömer Bayram cok kötü oynayip eksik biraktigi icin Falcao'yu almisti ama o da maci terk etti
Gaziantep: 3 stoperle oynayan takima karsi kanatlardan gitmesi gerektigini hatirladi ve 2 kanat oyuncusu soktu devre arasi
Basaksehir: Top bizde olmasina ragmen ilk 45 dakika hic bir sey yapamamistik. Devrede 2 hamle yapip takimi kurtarmaya calismisti

Bu maclarin disinda Sivas'ta resmen gol yemeyi bekledi hamle yapmak icin. Karagümrük macinin ilk yarisinda bok gibi oynamamiza ragmen degisiklik yapmamisti. Malatya macinda 75'e kadar hamle yapmadi. Akbaba'yi 85 dakika sahada tuttu. Derbide ilk degisiklik 77de. Alanya macinda ilk degisiklik 80de. Erzurum macinda orta saha 60 gibi bitti, hoca izlemeye devam etti.

Fatih hocanin yardimcilari gercekten cok vasifsiz. Hocam orta saha aksamaya basladi falan bile diyemiyorlar eminim. Hocanin Antep, Basaksehir ve ilk Kasimpasa maci gibi devrede aksayan tüm isimleri kenara almasi lazim.

"Kazanan kadro bozulmaz" gibi bir anlayisla kadro cikarmamali. Her macin hikayesi farkli. 10 kisi kalmisiz Besiktas deplasmaninda Emre Akbaba'yi oyuna aliyor veya Kasimpasa macinda camur sahada Akbaba'yi oyuna aliyor. Herif isabetli top atmayi gectim resmen rakibi kovalamak bile istememisti.

%70 topa sahip olup gol atamadigimiz pas oyunu formatini bu kadro zaten oynayamaz. O malzeme ve oyuncu grubu yok. Cok zor bi oyun o. Bizim malzeme ile o etkisiz oyunu oynamaktansa ön alanda baski yaparak rakibi uzun oynamaya zorlayip kaptigimiz toplarla Gedson ve Yedlin gibi patlama gücü yüksek oyuncular üzerinden kanat odakli bir oyun oynamamiz daha dogru olur. Fatih hocanin oynatmak istedigi zor futbolu dünyada oynayabilen bir Manchester City var, 2.takim aklima gelmiyor.

Onyekuru'nun daha cok iceri girdigi, sol kanatta ise Ömer veya Emre ile gelmeye calistigimiz görülüyor. Etebo emniyet sibobu olarak geride bekledigi anlarda 2 stoper + libero Etebo gibi görünüyor. Yedlin ve Ömer kanatlardan gitmeye calisiyor. Kerem olmayinca sag kanat da olmuyor takimda. Onye iceri girince kanatlar tamamen beklere kaliyor. Gedson'u biraz daha sag tarafa yanastirmak lazim. Illa Arda'yi oynatacaksa orta sahada biraz daha geride kullanmak daha dogru olabilir. 4-4-2 seklinde dizilebiliriz bu macta.

Son maca 11'de baslayan Ömer Bayram, Luyindama, Etebo, Gedson ve Onyekuru gibi oyuncularla pas oyunu oynamak imkansiz gibi bir sey. Malzemeye göre taktik.

Xaylan ve Feghouli oynamadıkça iyi oyun oynayamayız.

Bu adamlar Galatasaray'ın iyi oyununun %50'si

Özellikle küme düşme hattındaki takımlara fazla puan kaybediyoruz. Rehavete kapılmamak gerek . Son düzlüğe doğru gidiyoruz . Nisan ayı oldukça zorlu fikstürümüz var . Rakiplerimizden BJK'nin kadrosu çok kısıtlı ve Türkiye Kupası maçlarında epey yorulacaklar. FB'nin en büyük dezavantajı Galatasaray korkusu. Forumdaki ilk yorumumda Galatasarayımızın geleceği olan Kerem Aktürkoğlu'na da değinmeden edemeyeceğim. İlk geldiğinde sana büyük sempati beslemiştim daha sonra doğumgününün benimle aynı gün olduğunu gördüm. Kaptanla birlikte en sevdiğim oyuncumuzsun seni çok seviyorum . İnşallah bizimle nice kupalar kaldırırsın. Bu maçı kazanıp son 13 maça bakmak dileğiyle.

Gecen sene Agücü deplasman kadrosu

EvamQtEWYAAtQG0

Ankaragücü'nün eksik kalmadan 1'den fazla fark yedigi mcalar:

Fenerbahce 3-1 Ankaragücü
Göztepe 3-1 Ankaragücü
Gaziantep 2-0 Ankaragücü
Ankaragücü 1-4 Sivasspor

4-4-2 dizilişi Falcao varken bence yapılmaz. Adam geçtiğimiz maçta oyuna girdi ve bana hiç güven vermedi . Her an sakatlanacakmış hissiyatına kapılıyorum. Ancak Oğulcan dönünce yapılabilir.

Geri
Üst Alt