Çiğdem Gürbüz
Tecrübeli Üye
- 6 Ağustos 2010
- 6.122
- 6.876
- 473
Çok şey yazıp siliyorum. Bu takımın geniş-en azından lige yetecek- bir kadrosu var. Ve bence zaten zorlasanız hata lüksünüz olmaz. Hemen hemen herkesin kadrosuna bakın en az bir isim oynar. Ama hoca bir yapıyor, en az 4-5 isim. Fatih Terim maalesef bazı konularda aşırı ısrarcı. Umarım yarın da benzer hataları yapmaz. Geçen maçta sadece orta sahayı yenilemesi gerekirken gidip defansı da değiştirdiğinden sıkıntı yaşadık. Yani bu tarz bir şeyi artık tekrar ederse o iş hata olmaktan zaten çıkar. Hava durumu vs nasıl bilmiyorum. Ama bizim almaktan başka çaremiz yok. Bu takımın oyunu şurada kalmış 11 hafta falan, artık zorlasak da düzelmez. O yüzden kendi adıma öyle baskılı, dominant bir oyun beklentim yok. Sadece yakaladığımız pozisyonları gole çevirelim yeter. Onyekuru da dinlense fena olmaz. İkinci yarı daha etkili olabilir. Kasımpaşa maçında da girip penaltı kazandırmıştı. Bir süre böyle olması daha iyi olur gibi. Çünkü ilk yarıdan sonra oyundan da düşme gibi garip bir huyumuz var. Son dakikalar bir uyanıyoruz bazen, o da yumurta kapının ağzına geldiğinden...O sebeple öncelikli şey skoru yakalamak olmalı. Zaten olur da tersi olursa, geçmiş olsun. Geçen maçtan farklı sonuç çıkmaz. Hem lig sıralamasında geride olmamız hem de maç içinde geriye düşmemiz bizi olumsuz anlamda etkileyecektir. Sazı alıp çevirecek oyuncularımız olsa da takımın o genel hali ne yazık ki o bir kısım istekli kişileri de demoralize etmeye yetecektir. Bu sezon aşamadığımız en önemli sorun, geriye düştüğümüz maçları çevirememek oldu. Genelde şampiyonluğun habercisi olan şeylerden biri buysa, diğeri de golsüz geçen bir maçın kilidini son dakikalarda açmaktı. Onu Babel ile yapıp hayata tutunmuştuk. İstemem ama olursa aksi senaryo, bu maçı da öyle noktadan geriye çevirirsek farklı bir hava gelebilir takıma. Allah yazdıysa bozsun da, bize artık geriye düştü mü de hayat verecek adamlar da gerek. Mümkünse tabi son dakikalara kalmadan...