⚽ SL 20/21 H:31 | Galatasaray 3-4 Rizespor | MS | 19 Mart

Bu ligde organize atak yapan bir tane takim yok. Bana bjk falan demeyin goruyoruz haftalardir onlari. Bir de organize atak nedir biraz aciklarsan ona gore fikir beyan edelim. Yani bekler one cikiyor mu evet, ortadan verkac yaptik mi evet hatta daha cok yapmaliyiz, forvetlerden biri geriye yakin oynadi mi (Mohamed) evet. Orta saha oyunculari cezasahasi kosulari yapti mi evet (kalitesi dusuk olsada gorduk yaptik at, Akbaba 3 tane pozisyona girdi, Gedson 2 pozisyon 1 sut, E.Kilinc 3 sut denemesi) yani super degiliz zaten ama kapanan rakibe karsi denedik birseyler. Ben cok olumsuz bakildigini dusunuyorum.

Adam gibi kanat organizasyonu yoktu mesela bekler çıktı ama önlerinde kimin oynadigi belli değil bir de normalde kanatta 3 kişi olurdu bir tarafta bu sefer hep 2 kişi kaldık ..saracchi ve yedlin Allah için güzel orta açtılar ama organize göze hoş gelen bir atak göremedim ben zaten bulduğumuz tüm pozisyonlar nerdeyse bekletin ortaları veya onun sonucunda oluşan karambollerle geldi..Merkezden tek bir guzel atak hatirliyorum gedsoni soluyla attığı pas başka da yok.. Bu dediklerim maçın kırılma bölümlerinde geçerli 2-0 dan sonra tabi ki oyujn farklıydı..
bjk bizden daha formda kadro olarak josefin bize ve başaka attığı gollerden bile belli.. ghezzal-rossier ve aboubakar zaten fark yaratan isimler diğerleri de ayak uydurunca çok daha kolay pozisyon bitiriyorlar.. Bu arada bence bjk son haftalarin en leş oyununu oynadı bu hafta onun üzerinden soruyorsan belirteyim maç konusuna da aynı şeyi yazdım..

Acaba diyorum bizim Ozor 6 numara oynayamaz mi. Hangi macti bu sezon sonradan girmisti orta sahada bayagi iyi hamleleri falan olmustu ayni bizdeki eski Topal gibi uzun bacaklariyla araya girerek top calmisti falan.

Bana da nedense o cocuk icin stoper riskli gibi geliyor. Su an son adam olmamali.

Ama 6 numarada ben de enteresan olabilir diye dusunuyorum.

bu iki kadro da şampiyonlar liginde birkaç takım dışında çoğuna nal toplatır.ne kadrolar varmış eskiden be şimdi anlıyoruz kıymetini.
Abi şaka maka futbolun da futbolcunun da en iyi dönemine gelmiş gençliğimiz valla. Şimdiki gibi 3 5 futbolcu değildi dominasyon. Her takımda mutlaka süperstar oluyordu. Cumartesi öğlen starda cl özetleri çıksın diye heyecandan geberiyorduk anasını satıym ne günlerdi be

3-4 atsak da ne hakem ne ofsayt hiçbir şey konuşulmasa ...

Adam gibi kanat organizasyonu yoktu mesela bekler çıktı ama önlerinde kimin oynadigi belli değil bir de normalde kanatta 3 kişi olurdu bir tarafta bu sefer hep 2 kişi kaldık ..saracchi ve yedlin Allah için güzel orta açtılar ama organize göze hoş gelen bir atak göremedim ben zaten bulduğumuz tüm pozisyonlar nerdeyse bekletin ortaları veya onun sonucunda oluşan karambollerle geldi..Merkezden tek bir guzel atak hatirliyorum gedsoni soluyla attığı pas başka da yok.. Bu dediklerim maçın kırılma bölümlerinde geçerli 2-0 dan sonra tabi ki oyujn farklıydı..
bjk bizden daha formda kadro olarak josefin bize ve başaka attığı gollerden bile belli.. ghezzal-rossier ve aboubakar zaten fark yaratan isimler diğerleri de ayak uydurunca çok daha kolay pozisyon bitiriyorlar.. Bu arada bence bjk son haftalarin en leş oyununu oynadı bu hafta onun üzerinden soruyorsan belirteyim maç konusuna da aynı şeyi yazdım..
Iyi de taktigimiz buydu zaten. Ortadan gelmek ki katiliyorum. Bjk mesela oyle oynuyor onlarda. Ikinci yari skor da bizde olunca hizli oyunculari aldik kanatlara actik oyunu. Maci 90dk izledigini varsayiyorum. Super oynadigimizi soylemiyorum asla, ama organize atak kismini daha spesifik belirtmeni istedim ki haksiz olmasanda fazla yuzeysel oldugunu dusunuyorum elestirinin. Elde Rierae ya da Ergun gibi kenar ortasaha oyuncusu da yok. Belki bu mac kendi sahamizda Omer deneyebiliriz.

Hatay maçına stopersiz çıkma durumumuz var aman diyorum ikisi de kart sınırında

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Iyi de taktigimiz buydu zaten. Ortadan gelmek ki katiliyorum. Bjk mesela oyle oynuyor onlarda. Ikinci yari skor da bizde olunca hizli oyunculari aldik kanatlara actik oyunu. Maci 90dk izledigini varsayiyorum. Super oynadigimizi soylemiyorum asla, ama organize atak kismini daha spesifik belirtmeni istedim ki haksiz olmasanda fazla yuzeysel oldugunu dusunuyorum elestirinin. Elde Rierae ya da Ergun gibi kenar ortasaha oyuncusu da yok. Belki bu mac kendi sahamizda Omer deneyebiliriz.

Daha ne kadar spesifik belirteyim renktas . yedline saracchiye topu bırak caner gibi orta denesindi taktik..feghouli-mariano-ne kadar beğenmesem de belhanda sağda dediğim işi gayet iyi yapıyordu.. Oyuncular aynı olmasa da 4-4-2 de o bölgede hep 2 adam oldu 3 adam olması gerekiyor üçgen kurman için.. yedlin gedsona atıyor nereye gideceği belli topun 3. Bir istasyon yok ortada bu yüzden çoğu zaman gedson geriye döndü..
Mohammed geriye gelip top aldi diyorsun da bence Mohammed hiç yapamadi verilen görevi ve en kötü maçını oynadı falcao çok daha efektifti goller dışında da..
Bir de en önemlisi bizde dikine ilerleyebilen hiç kimse yok..sürekli pas oyunu denersen rakip savunmanın dengesini bozamazsin 1 kez gedson denedi 3. de topu aldılar ayağından.. Kanat organizasyonu yok-dikine gidebilen yok-uzaktan sut çekebilen yok -duran top yok ..Bunlar olmayınca en makulu orta sahayı kalabalık tutmak yine de.. Keşke fiziksel olarak iyi bir feghouliyi izleyebilseydik mohammedle onyekuruyla keremle ..
Ben bu taktikle pozisyon bulamayız demiyorum ama uzun vadede işe yaramayacagini dusunuyorum

Daha ne kadar spesifik belirteyim renktas . yedline saracchiye topu bırak caner gibi orta denesindi taktik..feghouli-mariano-ne kadar beğenmesem de belhanda sağda dediğim işi gayet iyi yapıyordu.. Oyuncular aynı olmasa da 4-4-2 de o bölgede hep 2 adam oldu 3 adam olması gerekiyor üçgen kurman için.. yedlin gedsona atıyor nereye gideceği belli topun 3. Bir istasyon yok ortada bu yüzden çoğu zaman gedson geriye döndü..
Mohammed geriye gelip top aldi diyorsun da bence Mohammed hiç yapamadi verilen görevi ve en kötü maçını oynadı falcao çok daha efektifti goller dışında da..
Bir de en önemlisi bizde dikine ilerleyebilen hiç kimse yok..sürekli pas oyunu denersen rakip savunmanın dengesini bozamazsin 1 kez gedson denedi 3. de topu aldılar ayağından.. Kanat organizasyonu yok-dikine gidebilen yok-uzaktan sut çekebilen yok -duran top yok ..Bunlar olmayınca en makulu orta sahayı kalabalık tutmak yine de.. Keşke fiziksel olarak iyi bir feghouliyi izleyebilseydik mohammedle onyekuruyla keremle ..
Ben bu taktikle pozisyon bulamayız demiyorum ama uzun vadede işe yaramayacagini dusunuyorum
Iyide 4-4-2 de beklerin oyuna katilimi daha ender oluyor. Klasik 433 bindirmeleri azaliyor haliyle elinde de top indirebilen forvetlerin olunca ortalar kacinilmaz kaldi ki golde boyle geldi ilk yari. Zaten tum olay oyuncu kalitemizde ortasahamiz bence yetersiz buna Taylan da dahil. Feghouli mac icinde ve oncesinde de yazdim eldeki en zeki ve ofansif ortasaha ozellikli isim. Zaten adami kenara atinca etkisiz kaliyor ancak arkasinda teknik bir bek olacak Mariano gibi iste. Kisacasi takimin yapisi limitli. Bize yazin cok iyi bir oyun kurucu ofansif ortasaha lazim ve Etobo yerinede agresif bir 6 numara. Umarim bu profilleri getirirler.

bakalim maci alip rahatça geri yaslanıp kuşların yiyismesini izleyebilecek miyiz.

Gene Falcao-Mustafa başlanır duruma göre kanatlı sisteme dönülür.4-3-1-2de fena top oynamadık bence Kayseri maçında.Emre Akbaba yerine Fegholi'yi koyduğumuz zaman pozisyon zenginliğimiz de artacaktır.

Akbaba'yi oynatıpta bizi deli edip maçı vermeyin.
Ayakta duracak hali yok.

Sadece gölge savunması yapıp takımı 1 kişi eksik oynatıyor .
Bunu oyuncudan sanan takım arkadaşları da onu hesaba katıp boşlukları kapatmıyor ve sürekli ordan atak yiyoruz

Emre Akbaba'sız bir 4-3-1-2 taktiğine olumlu bakıyorum çünkü Onyekuru yedekten girince çok daha etkili oluyor böyle kullanmaya devam edebiliriz. Akbaba yerine Feghouli olursa beklere doğru oyunu daha akışkan hale getirebiliriz hem Yedlin hemde Saracchi bu sisteme uygunlar.

Muslera
Yedlin- Luyindama, Marcao- Saracchi
Etebo
Feghouli, Emre K., Onyekuru
M.Mohammed- Falcao
İçlerinden geçelim...

Geçen maçta Akbabanın yaptığı en iyi iş ceza alanına çok sık girmesi oldu. Bu durum iki forvete biraz daha alan açtı. Feghouli oynarsa bu hafta sağ iç oynayıp Gedsonun önde oynaması daha iyi olur. Gedson da ceza alanına girmeyi seviyor. Feghouli Taylanın da yokluğunda oyun kurmaya yardımcı olacaktır.

6 0 yenelim lehimize bariz hakem hataları olsun, Hasanı maçtan sonra kıpkırmızı pancar gibi böğürtelim.

Geri
Üst Alt