Yıllardır olduğu gibi maç konusu yine mantıktan yoksun histerik yorumlarla dolmuş. Transferler üstü dolu tribünler önünde , görece zayıf olduğunu düşündüğünüz bir takıma yenilmemizin üzücü olduğunu kabul ediyorum , bizim de canımız sıkıldı fakat çok abartı tepkiler var burada.
Maçın başından beri izlerken özellikle geçen seneki bazı büyük problemlerimizle ilgili olarak orta sahaya dikkat ettim. Bizim geneç seneki en büyük problemlerimizden biri geçiş savunmasıydı. Kaptırdığımız her top kalemizin önünde bitiyordu. Öncelikle bu konuda bariz gelişim var , Midjö ağırlıkla , bir kaç kez de Sergio rakibin çıkışlarını kesip top kazandı. Bu hoca farkıdır falan diyemiyorum henüz , oyuncuların oyun karakterleriyle ilgili gibi biraz. Buna bağlantılı olarak rakip yarı sahaya çok daha rahat yerleştik geçen seneye nazaran rebound toplayabildiğimiz için. Nelsson kaç defa rahat rahat rakip 2. - 3. bölgesine çıktı , hatta Sefer'e ara pası attı %100 gollük. İlk yarı bence iyiydi takım Sefer bağlantı konusunda sıfır kalmasına rağmen. Zaten bu da geçen seneden kalan oyuncu kaynaklı bir sorundu. Sefer oyun karakteri itibariyle bunu çözecek adam hazırlık maçlarında da gördük fakat fiziksel olarak ezildi dün. PVA'nın dalışlarında doğru pozisyon alabilmesi büyük önem arzediyor. Yine boklamışsınız adamı da sırf dün 3 tane falan assist yapacaktı içeride doğru pozisyon alınsa. Hülasa , ilk yarıda ben geçen sezon hiçbir maçı izlerken olmadığım kadar rahattım. Bunun kaynağı da ortasahanın defansif reaksiyonları idi. Geçen seneye göre tabi ki pozitif farklar var , bu bariz.
İkinci yarıya bence kötü bir değişiklikle başladık , hoca çorba etti her şeyi maalesef. Kenardan iyi orta gelmediği durumda iki tane fiziksel olarak iyi olmayan , ağır forvetle oynamak saçmaydı. Hele son değişikliklerle çorbaya döndü takım , Mertens hangi mevkide oynadı ben anlayamadım açıkçası. Ayrıca Kerem'den ziyade bence Yunus kalmalıydı oyunda. Hakeza Sergio'yu da asla çıkarmazdım karta rağmen. Yunus da Sergio da daha yaratıcı ve inceci adamlar dar alanda. Böyle bir savunmayı ancak ince işle , çalımla çözersin. Hoca kadroya çok ellemeyip 60-70 gibi Mertens atsaydı sahaya alırdık maçı. Tabi bu daha 2. maçtan adamı taşlamayı gerektirmez. Yine bokunu çıkarmışsınız. Abartıp , karalar bağlanacak bir durum yok.