⚽ SL 22/23 H:2 | Galatasaray 0-1 Giresunspor | MS | 13 Ağustos

Eyüpspor'a 3-0 yenilsek bu kadar koymazdi. Ulan Giresunspor nedir ya, geçen sezon düşmeyi son maçta kurtarmış, tüm takımın maliyeti senin bir Torreira ve Mertens kadar etmeyen takıma karşı kendi evinde 50 bin taraftarının önünde tek gol pozisyonuna girmeden kaybetmek de nedir.

Ben teknik direktör olsam bugün ilk yapacağım iş, pazar tatil falan yok tüm oyuncuları Florya'da toplayıp önce ilk 11 oynayan oyuncuların yüzlerini karşı tükürüğümü saça saça bağıra çağıra iyi bir fırça kayardim. Abdülkerim, Emre Akbaba ve Kerem'in her birine tüm futbolcuların önünde en az 5 dakika yaptığı hataları bağıra bağıra anlatırdım. Sonra tüm takıma ceza amaçlı saha etrafında 20 tur atmalarını isterdim. Hepsinin iyice cacığını çıkardıktan sonra hadi gidin artık evinize derdim. Kaybedilen her puan sonrası bu cezalar farklı şekilde artarak devam edecek uyarısında da bulunurdum. Ama ah işte teknik direktörü değilim bu takımın. Okan Buruk da antrenmanda sirita sirita ortada sıçan top kapma falan oynasın futbolcularla ayak tenisi yapsın. Daha çok sıradan Anadolu takımlarına yenilir tabi bu takım bu kafayla.

Redmi Note 7 cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Fb taraftarı için komplekslerinden ve yaşadıkları travmalardan dolayı ruh hastası oldular diyordum. Bizimkilere ise herhangi bir açıklama getiremiyorum. Özellikle negatif basıyor bazılarınız. Akıl mantık işi değil hakikaten şu ortamda futbol konuşmaya çalışmak. Gerizekalı herif bir de ayak tenisi falan yazmış.

giphy.gif

Eyüpspor'a 3-0 yenilsek bu kadar koymazdi. Ulan Giresunspor nedir ya, geçen sezon düşmeyi son maçta kurtarmış, tüm takımın maliyeti senin bir Torreira ve Mertens kadar etmeyen takıma karşı kendi evinde 50 bin taraftarının önünde tek gol pozisyonuna girmeden kaybetmek de nedir.

Ben teknik direktör olsam bugün ilk yapacağım iş, pazar tatil falan yok tüm oyuncuları Florya'da toplayıp önce ilk 11 oynayan oyuncuların yüzlerini karşı tükürüğümü saça saça bağıra çağıra iyi bir fırça kayardim. Abdülkerim, Emre Akbaba ve Kerem'in her birine tüm futbolcuların önünde en az 5 dakika yaptığı hataları bağıra bağıra anlatırdım. Sonra tüm takıma ceza amaçlı saha etrafında 20 tur atmalarını isterdim. Hepsinin iyice cacığını çıkardıktan sonra hadi gidin artık evinize derdim. Kaybedilen her puan sonrası bu cezalar farklı şekilde artarak devam edecek uyarısında da bulunurdum. Ama ah işte teknik direktörü değilim bu takımın. Okan Buruk da antrenmanda sirita sirita ortada sıçan top kapma falan oynasın futbolcularla ayak tenisi yapsın. Daha çok sıradan Anadolu takımlarına yenilir tabi bu takım bu kafayla.

Sen böyle hoca da olamazdın zaten film mi izliyoruz arkadaş ya, basit mi bu kadar sence? sakinleşince bi oku yazdığını bence.

GscimbomMobile

Uzman cavus ol daha makul senin icin tdlikten ziyade

Tek maça ve en önemlisi alınan skora göre takımı yere göğe sigdiramayanlar, tek olumsuz sonuçta aynı şiddetle yerin dibine sokuyor. 2.hafta hoca gitsin denemeye başlanmış. Saka misiniz arkadaş siz ya.
Takım sporu yapmamış uzaktan yakından alakasi olmayan, takım sporunu yapmışlarinda işin matematiğini çözememiş ve muhtemel başarısız olmuş bir eleştiri ordusu var.

Sezon başları zordur toparlanması mühimdir. İlk günden geçen senelerin verdiği kötü anıların yansımasını yeni kurulmuş baştan aşağıya değişmiş bir kulübe yansitmayin. 5 6 hafta sonrasında aşağı yukarı alırız sezon boyunca izleyeceğimiz futbolu. Ha burlarda alınacak puanlar çok değerli ama alamadık diye de oturup ağlayacak halimiz yok.

Şampiyonluğun en büyük adayı biziz. Bunu da algilayanilmeniz için SKORlarin gelmesi gerekecek. Seversiniz skoru. Seversiniz diyorum dün aynı oyun ve Antalya maçındaki gibi 1 0 kazandığımız bir maç olsa futbolcuları yere göğe sığdıramıyor, video editlerine bile başlanmıştı. Böylede acımasız bir oyun işte. Orda hemfikir olmalıyız ama geri kalan çoğu şeyde katılmıyorum genel görüşe.

Antalya maçından da kötü oyun vardı dün. Kapalı oyunu açamıyoruz. Bu sorunsalı cozdugumuzde yani ilk golü biz attığımızda başka Gs izleriz. O yüzden rahat olun az. 2.hafta kimseye tepkiye gerek yok. Malzeme çıkarmayın rakip taraftarlara.

GscimbomMobile

Ortasaha iyiydi, geçen seneyle alakası yok
Ortasahada ciddi sorun yaşamayız artık diye düşünüyorum
O kadar boş bırakılmasına rağmen kontra yemedik
Takımdaki istek iyiydi, boşvermişlik yoktu
Oyuncular özelinde Sorun kilit anlardaki isabetsiz paslar ve tercih hatalarıydı
Diğer sorun da kanatlarımızın hiçbir şekilde 1 kere bile rakibi geçememeleriydi, pek de denemediler, sürekli eleştiri almayacaklarını düşündükleri, rahat edecekleri içe katettiler

Ama asıl sorun oyun özelinde rakibi ısrarla en kalabalık olduğu yerden delmeye çalışmamızdı
Oyunu kanatlara, çizgiye ve sıfıra zorlayacağımıza
Hem bekler hem kanatlar hepsi iç koridorda oynadı ve orası zaten çin seddi gibiydi
Defans dengesini bozacak hiçbirşey yapmadık
Son dk.lardaki kazımcan dışında
Yani taktik yanlıştı

Bir sözüm de Nelsona, arkadaş hayırdır, burası darülaceze mi, bunu bize gelip imzayı atarken düşünecektin, gelirken iyi, gitmek istiyorsan parayı getir deyince kötü, yönetimin artık bu tür küstüm benlere müsamaha göstermemesi gerekiyor

Ondan sonra da yabancı sınırı neden kalksın diyorlar. İşte bu yüzden, yerli oynatma zorunluluğu olunca, gidip Abdulkerim'e 3 milyon euro verip almak zorunda kalıyorsun. O da maçı hediye ediyor. Hata yapılır elbet ama açık konuşmak gerekirse doğru düzgün yerli stoper yok maalesef. Alabiliyorsan Merih, Çağlar, Kaan gibi adamları alacaksın yerli stoper için.

valla bu maç gösteriyorki henüz kapanan takımın kilidini açabilecek oyunumuz oturmamış.

Kerem - 1 ,2 çalım denemesi ile içeri kör top çevirme
Yunus - merkeze kat ederek kaçana top atmaya çalışma
Oliviera - sürekli uzun top
bekler - 0 , yani sadece çizgiye girildiğinde "kör" orta - denk gelirse / tutarsa . 1 tane kazımcan'ın ortası tuttu öyle.

bu demekki biraz daha ikili oyun , kısa pas oyunu ile defans delmeyi ya da pas yapartak ceza sahası dışı / yay çevresi şut kovalayacak oyun oturmalı.

Nazar diyelim bu mağlubiyete çünkü daha oturmamış bir takım var haliyle (10 gün önce taylan / berkandık yani)

Takımın açık ara en iyisi : Midstjö - her maç banko yazarım. Şu anki durumda da açıkçası Torreira / Midstjö ve Oliviera 6-8-10 rolleriyle 11 başlamalı.

Gomis ile ikili forvete döneml en ufak bir şey katmadı. kerem ile yunus istinai pozisyonlar haricinde kişisel beceriye kaldılar.
Boey hiç fena değil şu an ofansı zayıf kalmış olsada.

zaten oyun ile yenilmedik - brieysel 1 adet hata ile yenildik. Geçen sezona benzetmeyin , geçen sezon karşı tarafa teslim oluyorduk oyun olarak (Giresun'un oynadığını oynuyorduk çoğunlukla - bekle bekle bekle hızlı adamlarla kontra vs yakala). Zira direkten dönmeseydi - Keremin şutunu kalecileri çıkarmasaydı ilk yarıda önde olsaydık karşısı mecbur açılacaktı . Aynı yere geliyor iş - klasik Türkiye Ligi mantalitesi. Sen açana kadar 11 kişi defans ile uğraşıyorsun.

ve en önemlisi - pas kalitemiz iyi değil. Oliveira özellikle beklentimin altında bu konuda. PvA + Kerem da onla beraber en kötü kısa pasta sıkıntı yaşayanlar. saçma top kaybi yaşadık.

Tabii ki ctesi eve gelmişim mesaim sonrası akşam maç var keyiflenip pazar günü memnun şekilde dinlerim dedim olmadı - taraftarız biz, ekeriz cefa modu

Son düzenleme:
Kilidi açamadık bir türlü, 1-0 öne geçmiş olsak çok farklı şeyler konuşuyorduk. Yediğimiz gol de kendi hatamız ile geldi zaten. Bazen şans da önemli bir faktör. Bu vesileyle Evander defterini geri açalım derim.

İlk yarı çok iyi olmasakta kötü de değildik, ama Emre-gomis değişikliğiyle oyun olarakta kötüye gittik. Ortasaha düştü. Üstüne sergio çıkınca hepten ortasaha bitti ve tıkandık. Gomis çift forvet oynayamaz tekte oynayamaz son 10 dakika girer oynar o kadar. Umarım bu hocaya ders olur.

SM-A525F cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Çok fazla hypelanmıştık ve takımın olduğundan daha iyi olduğunu düşünmüştük bu açıdan ayakların yere basması anlamında hayırlı bir mağlubiyet olmuş olabilir. Kazanmış olsak bile Antalya maçında da oyun olarak pek iyi değildik çünkü. Hem hala oturmamış ve eksikleri olan bir takım olduğumuzu gördük hemde transferlere ihtiyacımız olduğu ortaya çıktı. Oyunda genel olarak üstünde olsak daha efektif bir futbol oynamamız gerekiyor ve daha istikrarlı bir kadro tercihini oturtmamız lazım. Seferovic ve Gomis ikilisini 10 dakikadan fazla birlikte oynatmak takım için büyük yük ve orta sahadaki tüm gücü kaybettik. 2. yarıya Akbaba-Torreira değişikliği ile başlayıp Oliveira'yı 10 numara gibi oynatsak muhtemelen çok daha iyi olacaktı. 4-3-3 sistemini kullanmamız gerekiyor Yunus ve Kerem ile 4-4-2 oynayamazsın en fazla 4-2-4 oynarsın.

Bu maçı kaybetmemizin ve vasat oyunumuzun ( üretkenliğin olmamasının ) tamamen temel sebebi iki kanat bek ve kanatların oyun kurma becerisindeki yetersiz oluşlarıdır. Özellikle bizim gibi geleneksel bir şekilde kanat organizasyonları ile bütünleşen takımlar için olmazsa olmazı bek oyuncularıdır. Bizim almamız gereken bek oyuncuların kesinlikle oyun kurucu özelliği bulunması gerekiyor. Kanatlarımızın olgunluğu iyi/kötü tartışılacak durumda bile olsa, beklerimizin tartışılacak veya konuşulacak bir noksanlığı olmaması lazım. Dünkü maçın kısa özeti ne Abdülkerim Bardakçı ne de Sergio falan hikaye bunlar.

Galatasaray Dubois'i bekler ama, kesinlikle bir sol bek lazım ki, Kerem/Yunus'a oyun öğretsin. Her şey tamamen dribbling değil. Yapacağın yer var, yapmayacağın yer var. Eğer serbest takılayım dersen takımın bütünlüğüne zarar verirsin. Dünkü mağlubiyet çok kötü ve moral bozucu.

Öncelikle abdülkerim oynayacaksa ileri çıkmasın musleranın yanında kalsın.
transfer ihtimali varsa anholt çöpü yerine defansif anlamda güçlü biri gelmeli.
çift forvet takım defansını düşürüyor, maçta net bir şekilde gördük.
kesinlikle ilk 20 dakikaya sergio-mitso-torreria ile yoğun pres ile başlamalıyız.
uzaktan şut çekmeyip kaleye gitmeliyiz.

Ben şimdilik bu kadar yangın yapmayı doğru bulmuyorum, tamam taraftar haklı bu kadar gazı almışken net bir galibiyet bekliyorduk ama Giresun gerçekten çok sağlam bir defans yapıp bu maçtan puan çıkartmayı hak etti

Bir de o kadar saçma işler oldu ki Sergio nun frikik direkte patladı, verilebilecek bir penaltımız es geçildi, Abülkerim ayağımızdaki topta gol hediye etti, Seferovic in kafasında, Kerem in vuruşunda Giresun kalecisi biraz da şansın yardımıyla çıkardı topları

Ne diyelim geçmiş olsun hep Antalya maçında olduğu gibi şansı olacak değiliz bazen böyle istenmedik kayıplar da olacak. Önemli olan bu takımı biran önce derli toplu oynadığını izlemek

Geri
Üst Alt