Kasımpaşa - Konyaspor iki takım üzerinden analiz yaparsak paşa maçında uzun zaman sonra çıktığımız bir maçtı ritim bozulması normal olarak karşılıyorum buna rağmen rakibin oyun anlayışından dolayı sıkıntı yaşadık her ne kadar hücumda diğer maçlar kadar sıkıntı yaşamış olsak da defansif olarak halen iyi durumdayız rakibin Mounir, Fall ve Koita'ya maç boyu şans vermedik. Kasımpaşa defans hattına bakarsak da hem uzun hem atletik oyunculardan kuruluydu.
Konyaspor defans hattının o kadar sağlam durabileceğini sanmıyorum. Benim dikkat çekmek istediğim nokta duran toplar olacak. Nelsson çok golcü bir stoper değil fakat Kaan + Abdülkerim + Icardi çok fazla kafa vuruşu yapabilirler en az 1 gol bulabileceğimizi düşünüyorum. Akan oyunda da Djilobodji ve Donk'un aksine Calvo ve Adil o kadar çevik oyuncular değil bellerini döndürmekte zorlanıyorlar.
En hızlı oyuncuları Moreno gözüküyor o da Boey ile eşleşiyor sağ tarafta Michalak olsa onu oynatırlardı fakat sakatlığından dolayı Muric olacaktır o da çok hızlı oyuncu değil tek şutları iyi onun hariç oyuna katkısı pek yok Dubois ile eşleştirirsek çok fazla üstünlük elde ederiz. Hem de Dubois oyun kurulumunda da takıma ciddi katkı sağlıyor ön bölgede kalmamızı sağlıyor.
Hücum yönünden Kasımpaşa maçındaki kadar zorlanmayız defans olarak Kaan-Nelsson değişimi de hava toplarında çok sorun yaşatmaz Nelsson çok iyi hamle yapabilen bir stoperdi Kaan bu kadar net yapabileceğini sanmıyorum ama Kaan'ın en büyük avantajıysa Nelsson'dan daha iyi oyun kurabilir bunu da fırsata çevirebiliriz. Nelsson - Abdülkerim tandemi birbirine alışkanlık adına önemliydi onun için Kaan oynayacağı için kesin Dubois oynatmalıyız.
Kasımpaşa - Konyaspor defans hattının karşılaştırması bence kale ve defans olarak kasımpaşa çok daha iyi takımdı.
Günay > Sehic
Fabiono(1.75) > Ahmet Oğuz(1.76)
Donk(1.92)> Adil(1.82)
Djilobodji(1.96) > Calvo(1.80)
Yasin(1.85) < Guilherme(1.80)