Bilet olayında ciddi sıkıntı var. Çoğu yerin biletleri çıktığı an bitiyor , bazı yerlerde bilet çıkmıyor bile. Artık resmen kulübün bilinçli şekilde buna izin verdiğini düşünmeye başladım . Maça gitmek için biletler çıktığından beri baya uğraştık . Fakat GSBonus kart önceliğinde bile bilet bulamadık . Karaborsada biletler fahiş fiyatlara satılıyor. 180 TL olan güney alt biletleri karaborsada 350TL'ye satılıyor. Bu örneklerden bir tanesi ;

( 2 bilet sorduğum için 700 TL olarak söyledi . )
Kombine sahipleri canları isteyince gidip canları istemeyince gitmiyor , üstüne çoğu biletlerini devretmiyor. Ciddi anlamda artık insanları soğutuyorlar.
Öğrenciyiz , kombine alacak durumumuz yok , üstüne 180 TL gibi yüksek bir fiyattaki bileti almaya razı olup çabalıyoruz. Ama bilet bulamıyoruz. Bugün saat 10:55 gibi Passo'da bazı bloklar açıldı fakat hiçbirinde boş yer yoktu. Akşama kadar sürekli kontrol etmeme rağmen hiçbir şekilde bilet yoktu.
Kombine sayısı aşırı derecede fazla , elbette kulüp bu oranın yüksek olması için çabalayacak , garanti gelir sonuçta. Ama kombine dışında kalan alanların sayısı çok az ve bunların çoğu da karaborsa.
Katı önlemler alınması gerekiyor. Belli sürede maça gitmeyenlerin kombinelerinin iptali , veya devretmeyenlerin iptali gibi. Karaborsaya karıştığı tespit edilenlerin passolarının iptal edilmesi gibi. Araştırmak zor değil , hatta alenen kulüp paylaşımın altına yazıyorlar.
Ücretler konusuna asla takılmıyorum. Geçen sene fiyatlar aşırı düşmüştü , ve takım o durumdayken bile taraftar sayısı 30 binden aşağıya düşmüyordu. Fakat bu sene ekonominin geldiği noktada bilet fiyatlarının artması gayet normal.
Ama bilet bulamayan ve maça gitmek isteyen kişilerin yüksek fiyat ödeyerek maça gitmelerine veya o koltukların karaborsada yüksek fiyata satılması nedeniyle boş kalmasına neden oluyorlar. Hadi artık şunu demeye başladım , Barcelona maçı gibi avrupa maçlarında veya şampiyonluk potasındayken bu olayların yaşanmasını normal karşılıyorum da Gaziantep maçı gibi ligin 5. haftasındaki bir maçta bilet bulamayacak kadar izdihamın yaşanmasını , bu kadar karaborsacılık olmasını aklım almıyor .