SL 24/25 H:14 | Fenerbahçe 3-1 Gaziantep FK | MS | 2 Aralık

Kusura bakmayinda feneri kadrosu geniş diyenlere gülüyorum sadece kağıt üstünde geniş o kadro,aylardır aynı şeyi söylüyorum tadic ve dzekoya bisey olsa görürüm sizin övdugunuz kadroyu, 2si taşıyor kaç aydır
Olmuyor ama bişey. Güncel bakıldığında bizde aksine oldu, oluyor. Üçlü oynayacak kadron yok, 4'lü çıkacak beklerin yok.
Yedeklerinden verim alamıyorsun. Giren-çıkan farkı onlarda daha az göze batıyor, bizde direkt etki ediyor.
Berkan-Ziyech-Demirbay formsuz, bu adamları 11 seviyesinde tutman gerek.

2. devre yaptığı değişiklere bak, bizim oyuna soktularımızdan aldığımız verime bak. İrfan-Maxim, İsmail-Amrabat, Nesyri-Dzeko. Bizde bu yok şuan. Oğuz'u da kullanmaya başladılar.

Mertens'in yerine koyacağın adam yok, Torreira-Sanchez-Osimhen bişey olsa yedeklerin 3 haftada seni şampiyonluktan eder. Orta sahada, defansta, kanatta her alanda şuan bize göre daha rahatlar.

Bizden iyi oynamıyorlar ama oyuncu konusunda daha rahatlar. Osterwolde harici sakatlık bile yaşamadılar.

çevrenizde fenerli arkadaşınız fılan varmı ,ne diyorlar bu seneki bu defansif ve kısır oyunları için?
Onlar oyunla ilgilenmiyorlar tek amaçları 3 puan.Hakem hataları içinde bigbang'e kadar geri gidecek kadar safsata argümanları var.Ben muhabeti kestim bunlarla ,herkesede tavsiye ederim.

Olmuyor ama bişey. Güncel bakıldığında bizde aksine oldu, oluyor. Üçlü oynayacak kadron yok, 4'lü çıkacak beklerin yok.
Yedeklerinden verim alamıyorsun. Giren-çıkan farkı onlarda daha az göze batıyor, bizde direkt etki ediyor.
Berkan-Ziyech-Demirbay formsuz, bu adamları 11 seviyesinde tutman gerek.

2. devre yaptığı değişiklere bak, bizim oyuna soktularımızdan aldığımız verime bak. İrfan-Maxim, İsmail-Amrabat, Nesyri-Dzeko. Bizde bu yok şuan. Oğuz'u da kullanmaya başladılar.

Mertens'in yerine koyacağın adam yok, Torreira-Sanchez-Osimhen bişey olsa yedeklerin 3 haftada seni şampiyonluktan eder. Orta sahada, defansta, kanatta her alanda şuan bize göre daha rahatlar.

Bizden iyi oynamıyorlar ama oyuncu konusunda daha rahatlar. Osterwolde harici sakatlık bile yaşamadılar.
Yav 4lü çıkacak bek nasıl yok Berkan kaç maç oynamadı mı.

Öbür taraftan saf bek orjinli adam var oynatacaksın.

Abi fenere gelince o giriyor kadro şöyle deniliyor 40 yaşındaki adam sahaya giriyor, ziyech gibi herif var lan elinde sen bu adamı kullanamıyorsun. Kan kusup kızılcık şerbeti içeceksin 1 ay sonra değiştir adamları.
Altı üstü 2 maç idare edecek 3 oyuncu sokamıyorsak o da bizim ayıbımız.

1733169513532.webp

kadro karşılaştıranlar var - ben oradan hiç bakmıyorum , ofansifte ne yapıldığına bakıyorum. (zaten TR ligi için defansifi çok fatal düşünmemize gerek yok derbiler hariç - her takım aslında vasat ya da altında. küçümseme değil realite bu bence)

bizim eyüp maçına bakıyorum 50 şut - 25 başarılı şut , ama bu denemeler hep biraz bam güm oyunla oluyor gibi. kalabalık ve organize olduğumuzda otomatik 5 liyoruz zaten sıkıntı olmadan. demek istediğim mertens sallai yunus BAY ve osimhen 5lisi organize olmuyorlar tam anlamıyla bence. olsak , %40ımızla maçları alacağz zaten zorlanmadan fark yaparak- ben bu noktada uyuz oluyorum işte. Takımın kapasitesi ve yapabileceklerinin seviyesi çok yüksek ama o ritim istikrarlı şekilde oluşmadı daha bu sezon Umarım düzelir ve beklediğimiz gibi ligin belini kırarız.

fenere bakınca evet tadic ya da dzeko yaşlı ve tecrübe olarak ortaya çıkıyorlar , ikinsinden birini çıkarsan güçleri çok düşüyor ama öte yandan bakıyorusn 6 kişi falan ceza sahasına yakın, topa yakın oluyorlar. haliyle zırt pırt havadan hakeminde dalavere yapacağı pozisyonlar çıkıyor. geçen sezon fred bu sezonda amrabatın aldığı maçlarda oldu mesela o kalablıktan. Beceriden çok bu şekilde gol atıyorlar ya da hakemler rahatça lehlrine işler yapıyor gibi geliyor.

birde iç saha maçlarında fenerin taraftarı daha çok maçın içinde maalesef. bunun eksikliği bizde var - instagram videosu çekiyor tribünlerin yarısından fazlası malesef.

Uğur Meleke: "Jose Mourinho'nun maalesef birkaç hafta önce talihsiz bir açıklaması vardı. Süper Lig'i takip edenlerin sayısının azlığıyla ilgili... 'Türkiye'yi niye izlesinler?' diye açıklaması vardı. İşte bu lig bu. Şimdi Çağdaş Atan övüyor, Arda Turan övüyor, Selçuk İnan övüyor. Çok iyiler diyor. Güçlü rakiplerimiz var diyor. Oğuz Aydın övüyor, Avrupa listesine yazmadı. O sırada ciddi sağlık sorunları yaşayan Cengiz Ünder'i yazıp Oğuz Aydın'ı yazmadı. Oğuz Aydın, Süper Lig'in parlayan yıldızlarından biriydi. Mert Hakan Yandaş'ı uzun süre görmedi, Süper Lig'in değerlerinden bir tanesi futbolcu olarak. Saha dışı bir takım tatsız şeyler yaptığının farkındayım. Sadece futbol açısından..."

Bunlar artık puan filan kaybetmez, çünkü sürekli hakemler tarafından destekleniyorlar. Bu sene biz şampiyon olup 5. yıldızı takmayalım diye büyük tezgah kurulmuş.

Bana kimse kızmasın ama eğer bu şekilde giderse şampiyon olamayız maalesef.

Yav 4lü çıkacak bek nasıl yok Berkan kaç maç oynamadı mı.

Öbür taraftan saf bek orjinli adam var oynatacaksın.

Abi fenere gelince o giriyor kadro şöyle deniliyor 40 yaşındaki adam sahaya giriyor, ziyech gibi herif var lan elinde sen bu adamı kullanamıyorsun. Kan kusup kızılcık şerbeti içeceksin 1 ay sonra değiştir adamları.
Altı üstü 2 maç idare edecek 3 oyuncu sokamıyorsak o da bizim ayıbımız.
Aynı şeyden bahsediyoruz zaten. Bizim noksanımız, onların artısı oluyor. 40 yaşındaki adam girince oyun değişiyor mu, evet. Maxim girince değişiyor mu evet. Yeri geliyor İrfan girince değişiyor mu, evet.

Sende bizde kim var abi oyunu değiştiren? Bats belki gol atarsa kurtarıcı olabilir, Hatay ve Bodrum maçı gibi. Sara çıkmasın istiyoruz daha. Mertens 4 günde 180 dakika top oynadı, yerine Ziyech'i bile kullanamıyoruz. Dün Berkan'ı 3'lüde kullanıyoruz. Metehan-Sanchez-Berkan. Bu nedir diyesi geliyor insanın.

Oyuncuları kullanamıyorsak, güncel haliyle bu konuda daha iyiler denmesinde ne var?

Bugün yazdım 4'lü çıksak, dediğin gibi Berkan - Jelert falan koysak bile 3'lü oynamaktan daha iyidir ama bunu yapmıyoruz ve verim alamıyoruz işte yedeklerden. Hoca gözünden yazıyorum bek yok diye. Bana kalsa İcardi sakatlandığı gün 4'lüye geri dönerdim.

Yahu ne anlatıyorsunuz beyler?

Kadron dar da neden dar? Hocanız bu basiretsiz ve beceriksiz başkanınız ve yönetiminiz önünde kalkan oldu diye dar. Başkanınızı da yönetiminizi de hocanızı da şapkadan çıkan tavşan misali 50 senede bir olabilecek bir olay kurtardı; Osimhen transferi.

Öyle veya böyle transferin görkeminden dolayı kimse bir şey diyemedi, bir çok eksik bölgeye transfer yapılamamasına veya hatalı transfer yapılmasına rağmen eleştiri yapılamadı.

Bunun yanında sezon başından beri Galatasaray'a kaçıncı penaltısı verilmedi sayamadım bile. Bir tane penaltı verildi onda da Yusuf Demir neredeyse şehit düştü de ondan verildi. Ama senin başkanın dün çıkıyor iki kelimeyi bir araya getiremiyor, kekeliyor. Daha federasyonu ve mhk'yı, Trabzonspor'un yaptığı gibi istifaya bile davet edemiyor. Diyor ki bu hakemi her maçımıza verin!! :crushed::crushed: Sinmiş, büzülmüş, korkak bir herif. Yönetim desen bir tane işe yarar adam vardı, bizans oyunları ile onun da başını yediler.

İki senedir Şubat Mart aylarında bitecek ligi suni bir şekilde Mayıs'a kadar uzattılar. İkisinde de işi Ali Sami Yen'e bırakmaya çalıştılar, şampiyonluğu elinden almaya çalıştılar ama olduramadılar. Bu sene daha pervasız bir şekilde geliyorlar. Ligde olan bitenler inanılır gibi değil. Erman, Ahmet vs... dahil bütün medyayı da satın almışlar. Bir kişi çıkıp da konuşamıyor, hakemler hakem olsa bunlar Galatasaray'ın 10-12 puan gerisindeydiler diyemiyor.

Senin başkan ve yönetimin dahi diyemiyor ve umurlarında bile değil. Onlar gitsin adada şarap içsin sohbet etsin. Taraftar kimin umurunda anasını satayım.

Dün akşamki oynanan futbol değil, kaçırdığımız goller değil, 2-2 sonuç değil bu sözde başkan bozuntusunun yaptığı komik açıklamalar benim bütün umutlarımı aldı götürdü. Ben bu seneden ümidi kestim.

fenerle bizim aramızdaki en en buyuk fark bizim taraftar kitlesi hatta camiamız ve hocalarımız daha realist ,istisnaler belki vardır ama ben simdiye kadar realist bir fenerli görmedim.

Gecen sezon gibi bir lig oluyor, ve biz gidip kendi evimizde 4 puan birakiyoruz. Boyle performans ile sampiyon olamayiz. Hakemlerin baski altinda oldugu ve FB'nin medya'yi ele gecirdigi ortada. Uzerine 5 tane pozisyonu degerlendirmeyip gevsek oynarsak zaten sampiyon olmayi hak etmiyoruz.

FB maclarini pek izlemeyin, bize karsi ve belki Eyupspor disinda puan kaybedecekleri mac kalmadi gibi.

Aynı şeyden bahsediyoruz zaten. Bizim noksanımız, onların artısı oluyor. 40 yaşındaki adam girince oyun değişiyor mu, evet. Maxim girince değişiyor mu evet. Yeri geliyor İrfan girince değişiyor mu, evet.

Sende bizde kim var abi oyunu değiştiren? Bats belki gol atarsa kurtarıcı olabilir, Hatay ve Bodrum maçı gibi. Sara çıkmasın istiyoruz daha. Mertens 4 günde 180 dakika top oynadı, yerine Ziyech'i bile kullanamıyoruz. Dün Berkan'ı 3'lüde kullanıyoruz. Metehan-Sanchez-Berkan. Bu nedir diyesi geliyor insanın.

Oyuncuları kullanamıyorsak, güncel haliyle bu konuda daha iyiler denmesinde ne var?

Bugün yazdım 4'lü çıksak, dediğin gibi Berkan - Jelert falan koysak bile 3'lü oynamaktan daha iyidir ama bunu yapmıyoruz ve verim alamıyoruz işte yedeklerden. Hoca gözünden yazıyorum bek yok diye. Bana kalsa İcardi sakatlandığı gün 4'lüye geri dönerdim.
oyunu değiştiren oyuncudan ziyade üsttede yazdım - herfiler hep kalablık oluyorlar birinden biri fırsat buluyor 3 ya da 4 defa - bir şekilde giriyor top (genelde hakeminde itelemesiyle )

bizde mesela eyüp maçında 2-2den sonra yaptık eyüp skora yatınca - biraz daha süre olsa atardıkta belki ama daha erkenden yapabilirdik.

ikinci yarıda 2-1 erkenden bulduk 3 leyemedik - çok basit goller yiyoruz malesef.

cengiz,kadroyu kısıtlı kullanmak hoca tercihi ben senın ne demek istedigini anladım haklısında aslınd ama hocanın tarzı bu 3yıldır kafasında 12 13 oyuncu belirliyor bunlardan biri ölmedigi sürece sezonu onlarla götürüyor digerleri sadece yedek oyuncusu işte bu kafa yapısını kırması lazım
berkan ziyech hatta demirbay hatta eyüp
jelert bu cocukları hic kullanmıyor oyuncu oynadıkca form tutar özguven kazanır
ziyech bize kac tane mac aldı
keza demırbayda aldı
yani senın şu yazdıgın sorunun temeli kadro darlıgı degil aslında yani hoca tercihi ona bunu yanlıs yapıyorsun diyecek biride yok misal fenerde acun mouyu uyarmış yerlileri ve nesrinide kullan diye
gerçi onlarda yine aynı seyi söylüyorum tadic ve dzeko sakatlansa hapı yutarlar bu ikisi dısında sahaya akıl koyan mac cözen adamları yok

ama bizim işte hocanın inatçı olması cok agrıtıyor basımızı

cengiz,kadroyu kısıtlı kullanmak hoca tercihi ben senın ne demek istedigini anladım haklısında aslınd ama hocanın tarzı bu 3yıldır kafasında 12 13 oyuncu belirliyor bunlardan biri ölmedigi sürece sezonu onlarla götürüyor digerleri sadece yedek oyuncusu işte bu kafa yapısını kırması lazım
berkan ziyech hatta demirbay hatta eyüp
jelert bu cocukları hic kullanmıyor oyuncu oynadıkca form tutar özguven kazanır
ziyech bize kac tane mac aldı
keza demırbayda aldı
yani senın şu yazdıgın sorunun temeli kadro darlıgı degil aslında yani hoca tercihi ona bunu yanlıs yapıyorsun diyecek biride yok misal fenerde acun mouyu uyarmış yerlileri ve nesrinide kullan diye
gerçi onlarda yine aynı seyi söylüyorum tadic ve dzeko sakatlansa hapı yutarlar bu ikisi dısında sahaya akıl koyan mac cözen adamları yok

ama bizim işte hocanın inatçı olması cok agrıtıyor basımızı
okan hocayı eleştirirken aslında demek istediğimi özetlemişsin hocam.

ben hayretler içinde kalıyorum yani 9 M veriyoruz bir topçuya TR ekonomisini düşünerek ve süre vermiyoruz - daha doğrusu güvenmiyoruz demek istemiyorum ama tam anlamadığım bir olay. hadi avrupa maçlarında biraz anlarım ederimde ligde bile güvenemeyeceksek süre vermeyeceksek yani...Köhn bile daha çok şans aldı (ki onu bile alışmadığı sistemde , çok top kaybı yapan bir kerem arkasında oynattık). bana garip geliyor.

demek Doue'yi almış olsak - oda oynamayacak mıydı mesela.

kazımcan ile bayern maçlarına çıkabilen çekinmeyerek artık yok gibi bir şey. Bir maçtada skoru bulmuşken mertens çıksın 20 dk eyüp oynasın , ne bileyim hala bizde mi eminde olamıyorum şu an ayağı fena olmayn gökdeniz gürpüz oynasın 15 dk falan. ya da sara yoruldu mu - skor almışsan güven şu çocuklara opsiyon yarat kendine.

TR kupası maçlarının dışında da izlemek olur mu olmaz mısını görmek lazım bana göre.

demirbay geçen sene çok beğenmesemde iş yaptı mı yaptı- sertlik kattı etti. bu sezon ama biraz taraftar tepkisi gelince goy goy dayı muhabbetide kesilince mental olarak sıkıntılı besbelli ama sara yerine hep oyuna alıyor hoca. Kalıplaşmış ezbere hamleler gibi görünmeye başladı - doğru ama yanlış bilemiyorum.

uzun lafın kısası daha çok oyuncuyu, daha çok özellik elde ederek kullanmak gerekiyor. bu belki dünkü gibi maçların sonucunu kesin değiştirmez ama lig genelinde çok işine yarar.

Emin bayram biraz bundan dolayı umursamadı gitti.

Geri
Üst Alt