Gördüğümüz hiçbir açıdan sen de %100 çıkmış diyemezsin, %99,9999 diyebilirsin, o yüzden "auta çıkmış toptan gol verildi" maalesef sadece yorum olarak kalıyor. Ben de çıktığını düşünüyorum ama atıyorum kellemi veya sevdiğim insanların kellesini koyamam çıktığına dair. Bu toplarda kesin konuşmak mümkün değil. Öyle pozisyonlar oluyor ki bir açıdan çıktığı kesin gibi dursa da çıkmadığı tespit ediliyor. Son dünya kupasında mıydı neydi bir Japonya maçında olmuştu mesela öyle bir pozisyon.
Orayı gören çizgi kamerası nasıl olmaz vs bunlara kızalım tartışalım. Hatta bence o top kıl payı çıkmadıysa bile yan hakemin şuna aut vermemesi, çıkmadığına emin olduğu için değil, canı öyle istediği için bir karar... O topun en az %95'i çıkmış mesela, belki %99'u çıkmış. Atıyorum %97'si dşarıda olan topun çıkmadığını tam gördü de çıkmadığına emin oldu diye aut bayrağı kaldırmamış değildir yan hakem. O hakem ilk yarı da aleyhimizde saçma sapan bir ofsayt kararı verdi zaten. Muhtemelen topun çıkmasını İSTEMEDİĞİ İÇİN, ATAK DEVAM ETSİN İSTEDİĞİ İÇİN bayrağı kaldırmadı... Çünkü 50m ters taraftan ve çizginin solundan bakan bir göz o top çıkmadıysa bile çıkmış gibi görür. Yanılacaksa bile çıkmamışken çıkmış diyerek yanılır. Bazı faul kararlarında hakeme ettiği/etmediği yardımlardan da benzer bir hisse sahibim o yan hakem için.