@Emre Bari
eslesmeler bir yana,
*.
klasik oyunumuz 4231 ' le cikacaksak ; bu denklem de - olmazsa olmaz - *mertens 'in bolgesin de diri biri nin olmasi gerekir . *2 ile *3. bolge *arasi ne kadar az *bosluk verirsek ibre o kadar bizden yana olur diye dusunuyorum .
son rize macinda sara burada yer aldi. sahsen kayda deger buldum 3.bolge ozelinde cabasini. bir kac etkili sut cekti kaleyi hafif siyiran (mertens yakin donem en son ne zaman sut cekti hatirlamiyorum) . birde korner den asist yapti .
keza mac ici geliskenlerde takim defansi adina 2.bolgeye de entegre oldu .
< yunus da burada (mertens bolgesi) olabilirdi . ancak, sakatlik dan donus de fizik kon ve mac ritmi ne durumda olur bu da yoruma acik . bi ihtimal , hoca duruma gore hamle olarak maca alir gibi .
basa donersek ,
bizim , gecen sezonun 2. yarisin dan bugune bariz gozlemledigim durum ; mertens'in takim defansi adina *ustte dedigim noktalar ozelinde bariz yetersiz kalisi nin - bu sezon daha da belirgin olarak takima negatif yansimasi durumu .
4231de bu bolge nin(mertens) onemi ^ bilhakis takim defansi adina duble pivotlar icin hayati onem arz ediyor . ordaki x isim ne kadar 2.bolgeye entegre/destek olursa , takim defansi ve kompaktlik o kadar gorece yukari da seyir eder .
aksi takdir de maclar da pivot ikilinin asiri zorlanmasinin onune gecmek kanimca zor gorunuyor .
misal, lucas veya sara'yi disari alip lemina'yi 4231de burada pivotun biri olarak degerlendirsek bile ilac olmaz . kanimca kilit nuans mertens bolgesi . buradaki isim 2.bolgeye entegrasyonu mac ici geliskenlerde aklinda tutmali . statik olmamali.
malesef mertens sahadayken salt 3.bolge pres vs ozelinde degil , 2 ile 3 arasi geliskenlerde takim defansi dengesine zarari bold oluyor . bunun onune gecmek icin b plani olarak 3lu duzene gecelim vs yanilgi olur . ki , oldu da .
bu durumu hoca cok once den cozmesi gerekirdi . rotasyona sokmamak da israr etmesi pahaliya patladi .
bir bir kritik oyuncularimizi kaybettik. sahada statik varligi ile kayip olan mertens de eklenince ,
^sistemi -osimhen'in sapka dan tavsan cikarmasiyla- son donemeci gecip bugune anca geldik . bu boyle devam edemez .
tum bunlar goreceli elbette .
saygi ve selamlar .