⚽ SL 24/25 H:27 | Alanyaspor 1-2 Galatasaray | MS | 9 Mart

Sara‘yi kanatta oynatma fikrine sicagim, haftalardir da yaziyorum.

Sallai ve Baris kanatlari asiri kisir kaliyor maalesef. Ikisi de kosmaktan baska birsey yapmiyor, üretkenlik 0.

Muslera
Franky Sanchez Abdul Eren
Sara Lemina Torreira Yunus
Morata Osimhen

4-4-2 icin uygun kadro oldugunu düsünüyorum. Sara ve Yunus hem kreatif hem de merkerzlesebilen kanat rolünde oynarlar.

Morata da geriye gelip baglanti oyuncusu rolünü üstlenir.

Mertens fiziken düzelene kadar yunusu forvet arkası oynatmalı mr buruk

Sara kanat mantıklı olabilir Sallai-Barış kanatlarıyla hücum hattımızın iq seviyesi çok düşük oluyor Sara orda delicilik yapamaz ama zeka katabilir playmaker kanat olarak. En azından bir şeyler deneyeceğiz bakalım tutacak mı

Alanya’nın tüm özetlerini seyrettim; (istatistiklere pek bakmadım gördüklerim kadarıyla yazacağım)

- Hava topundan pek gol yemiyorlar. Enteresan şekilde bu konuda iyiler. Bu bizim orta açarak gol atamayacağımız anlamına gelmiyor fakat bu konuda zaafları yok, hatta savunma anlamında en iyi oldukları şey.

- Savunmada aşırı hantallar. Hızlı oyuncuları müdafaa edemiyorlar. Ara pasları öngörüp engelleyecek kaliteleri yok. Yani bu maç ceza sahasına ince yerden paslarla gol aramalıyız.

- Özellikle sağ kanattan çok iyi kontraya çıkıyorlar. Attıkları kaçırdıkları geneli bu şekilde. Sol tarafımız çok dikkat etmeli özellikle Apokerim saçma sapan öne çıkışlar yapmamalı.

- Öne geçtikleri zaman gerçekten çok iyi kapanıyorlar. Ziyech gibi uzaktan zımbacımız artık olmadığı ve Mertens ile Sara’nın da formsuzluğu sebebiyle dar alanda iş yapabilen Yunus’a çok iş düşer eğer geri düşersek.

- Yedikleri veya son anda gol olmayan pozisyonlarda kalecilerinin çok fazla topu sektirdiğini gördüm. Haliyle bu maç uzak yakın, çapraz açı vs ayırt etmeden bol bol şut çekmeliyiz, ceza sahasında muhakkak hep en az 2 kişi olmalıyız ki seken toptan gol bulma ihtimalimiz yüksek.

Tam bizden puan alacak profilde takım anlatmışsın hocam

Lig bitecek, daha kimin nerede oynayacağı belli değil, daha nasıl bir plansızlık olabilirdi acaba

SM-S911B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Sara sağ iç oynayacaktır.

Kaç yeriz bilmem ama 3 tane atarız

- ligden bagimsiz , 4231 ozelinde 3.bolge geliskenlerine dair bir noktaya degineyim istedim ; misal oli hocasi ^mendilibar sevilla da *el nesyri 'yi bu taktikle her mac neredeyse bulustururdu . gecen, sevgili @Samet Nalbant 'a ^bu hocaya dair yanit yorumu yazarken buna ilisik deginmistim nacizane .

bizim osimhen tipoloji olarak digerin den ayrisiyor . dolayisiyla uzun toplari indirme yapmasini beklemek ,yanilgi olur - hayal kirikligi yaratir .

4231 de sevilla da o donem *kendisinin indirdigi toplarla arkadaki 3lu ile pozisyonlar bulurlardi. sistem taktik geliskenler de bu tur ince nuanslar fark yaratiyor,ozellikle , kullandigimiz -4231- ozelinde .

osimhen baglaminda ,kanatsal taktikle ,etkili orta yapabilen, invert olabilen kvara gibi biri -bizde- tipoloji olarak en yakin isim yunus .
osimhen 'le mutlak bir hot line kurulmali kendisi bazli . gecen iki sezon bunu gorece kerem akturkoglu ~ icardi denkleminde izlemistik .
bariz bir resim net ; osimhen'i topla yeteri kadar bulusturmuyoruz . yanlardan, geriden bolca pas olmali . en ondeki oyuncumuzu bolca gormeli .
diger turlu , o zaman ister istemez su soru akla gelir ; 4231i neden oynuyoruz . ki , suanki gibi dogaclama ,bireysel ilerleme ile nereye kadar gidilir yoruma cok acik bir gidisat .

neyse.
tum bunlar goreceli elbette .

@Aras Şimşek , @Onur Adıbelli , @Hayri Cund , @Hüsnü Ayabakan

saygi ve selamlar .

Morata oynayacaksa 4-4-2 olabilir.

MUSLERA

JELERT - SANCHEZ - LEMINA - EREN

FRANKOWSKI - TORREIRA - SARA - YUNUS

OSIMHEN - MORATA​

Muslera
Frankowski Sanchez Abdülkerim Eren
Sara Torreira Lemina Yunus
Osimhen Morata

Abdülkerim'in top kullanmasi yasaklanirsa sezon sonuna kadar zayif rakiplere karsi böyle oynayabiliriz.
Teknigi veya fizigi yetersiz oyunculari az kullanmaliyiz.

Lemina üçlünün stoperinde çok hatalı oynuyor diye analizler vardı gelmeden önce, şimdi o analizleri yapanlar üçlüye yazıyor adamı. Bizim ligin seviyesi düşük ama rakip de kontraya iyi çıkıyor dikkatli olmak lazım.

Lemina üçlünün stoperinde çok hatalı oynuyor diye analizler vardı gelmeden önce, şimdi o analizleri yapanlar üçlüye yazıyor adamı. Bizim ligin seviyesi düşük ama rakip de kontraya iyi çıkıyor dikkatli olmak lazım.
Öyle ama takımdaki en iyi kesici ve melo gibi çakılı 6 numaraya evrilmiş durumda. Kesicilik ve oyun kuruculuğu ön planda oladuğu için 3 lüde merkez stoper olması çok mantıksız değil bence.

Geri
Üst Alt