⚽ ŞL 24/25 Play-off M:2 | Galatasaray 0-1 Young Boys | MS | 27 Ağustos | TRT 1

Nasil bir kin varmis icinde de geldin bunu yazdin. Bugunu mu bekliyordun? :)

Bildigin "Senin agzina sicacagim, gelsin su gun dedigim gibi ciksin da bunlari agzina burnuna sokayim" havasinda yazmissin. Tebrik ederim.

Tahminin tuttu ama hala ozetten anlasilmaz diyorum. Ozetten her sey anlasilsa hocalarin 90 dakikalari izlemesine gerek yok.

Kindar biriymis gibi izlenim yarattin bende. Hosuma gitmedi. Ben unutmustum bile aramizda gecen bu konusmayi. Hatirlattin da noldu anlamadim.
Bugünü niye bekleyeyim? Elenelim mi isteyeyim? Keşke CL kalsaydık bunları hiç konuşmasaydık.

Niyetimde o 2. paragrafta yazdığın gibi saçma şeyler ima etmek değil. O havayı hangi yazdığım cümlelerden aldın anlamadım, yanlış anlamışsın. Yine de kusura bakma, kimsenin gözünde kötü gözükmek istemem. Etiketlemem bu izlenimi verdi sanırım.

Kindar olsam senin o konudaki cevaplarına gayet ters cevap verirdim çünkü laf sokma amacıyla yazdığın, üslubundan belliydi. Ordaki cevapların da benim hoşuma gitmemişti misal, özellikle son cevabın alaycı olmasına rağmen gayet içtenlikle cevap verdim.

Burda seni etiketledim ama sana bir şey yazmadım, bizim gördüğümüzü t.ekip görmedi diye hocaya salladım. Özetten rakip takım analiz edilmez doğru. Böyle bir şey yazmadım zaten, ama bazı ipuçlarını verebilir. Çünkü kendi takımımızı gayet iyi tanıyoruz. Tahminin tuttu yazmışsın sanki yazı tura atmışım gibi. Orda bile anlatmak istediğimi anlamadığını seziyorum.

Bize problem çıkartabilecek bazı takımları maç özetlerinden, hatta rakibin yaratabildiği başarılı 3-4 pozisyondan bile bizim zayıf karnımıza sıkıntı çıkartabileceğini gayet anlayabilirsin önlem almazsan. Bu zor bir şey değil.

Bugünü niye bekleyeyim? Elenelim mi isteyeyim? Keşke CL kalsaydık bunları hiç konuşmasaydık.

Niyetimde o 2. paragrafta yazdığın gibi saçma şeyler ima etmek değil. O havayı hangi yazdığım cümlelerden aldın anlamadım, yanlış anlamışsın. Yine de kusura bakma, kimsenin gözünde kötü gözükmek istemem. Etiketlemem bu izlenimi verdi sanırım.

Kindar olsam senin o konudaki cevaplarına gayet ters cevap verirdim çünkü laf sokma amacıyla yazdığın, üslubundan belliydi. Ordaki cevapların da benim hoşuma gitmemişti misal, özellikle son cevabın alaycı olmasına rağmen gayet içtenlikle cevap verdim.

Burda seni etiketledim ama sana bir şey yazmadım, bizim gördüğümüzü t.ekip görmedi diye hocaya salladım. Özetten rakip takım analiz edilmez doğru. Böyle bir şey yazmadım zaten, ama bazı ipuçlarını verebilir. Çünkü kendi takımımızı gayet iyi tanıyoruz. Tahminin tuttu yazmışsın sanki yazı tura atmışım gibi. Orda bile anlatmak istediğimi anlamadığını seziyorum.

Bize problem çıkartabilecek bazı takımları maç özetlerinden, hatta rakibin yaratabildiği başarılı 3-4 pozisyondan bile bizim zayıf karnımıza sıkıntı çıkartabileceğini gayet anlayabilirsin önlem almazsan. Bu zor bir şey değil.
Istersen bize zorluk cikartilmaz. Hocanin taktigiyle alakali bir durum. Kompakt, topun gerisinde bekleyen ve set oyunu oynayan bir GS kullansaydi macta arka taraf bostan gibi acik kalmazdi. Ama Okan hoca ileride hurra basmayi sevdigi icin geride kademeye girecek kimse kalmiyor. Stoperler kanatlarla hep yalniz kaliyor, e bizim stoperler de cok hizli olmadigi icin Ferrari-Murat124 goruntusu cikiyor.

Istersen bize zorluk cikartilmaz. Hocanin taktigiyle alakali bir durum. Kompakt, topun gerisinde bekleyen ve set oyunu oynayan bir GS kullansaydi macta arka taraf bostan gibi acik kalmazdi. Ama Okan hoca ileride hurra basmayi sevdigi icin geride kademeye girecek kimse kalmiyor. Stoperler kanatlarla hep yalniz kaliyor, e bizim stoperler de cok hizli olmadigi icin Ferrari-Murat124 goruntusu cikiyor.
Tamam işte ben de bunları yazdım, rus ruletine çevirirsek sorun yaşarız diye kısaca. Aynı şeyden bahsediyoruz. Ben bu dediklerini adamların bir kaç maç özetinden, golünden, ataklarından, hızlı oyuncularından, yarma gibi forvetlerinden gördüm ve yazdım. Mabadımdam uydurmadım ki.

Hatay, Konya gibi takımlara bomboş alan veriyorsak, YB da bu Hatay'dan, Konya'dan bir kaç gömlek üstünse ki öyle, paketlerdi bizi. Nitekim öyle oldu.

Keşke hoca da görebilseydi ve önlem alsaydı. O gidip kendi oyunumuz diye rezalet yaşattı.

Yukarıda yazılanlara katılıyorum. Her takıma aynı taktikle oynanmaz. Adamlar bizi çözmüş. Baktılar ön alan presi yapıyoruz, uzun toplarla bunu aştılar. Ön alan presi işe yaramıyor anla ben bunu tv başından anladım ilk maçta hoca niye anlamadı. Taktik belliydi renktaşlar topu oldukça ayagimizda tutup bloklar arası top atacaktık. Biz defans yapsak topu karşıya versek emin olun sabaha kadar gol atamazlardi. Bütün hava toplarını aldılar biz asla topu bel hizasından yukarı kaldirmayacaktik. Yönetimden birisi bunun faturasını ustlenmeli özellikle başkan

Bir de şuna uyuz oldum. Karşı tarafı analiz etmemiş bay okan ( ciddi şekilde) bir de küçümsüyor. Neymiş İsviçre takımlarını severmiş Neymiş Ali Samiyen de gösterecekmis. İstisnasız böyle tavir takındığı bütün maçlarda okanin, bize tersten şey yaptılar. Ciddiyet ciddiyet ciddiyet. Tuchel çözüm olabilir.

Aklıma geldikçe delleniyorum. İlk maçta defansı sağlam tutan bir oyun oynasak üçlü ortasahayla çıksak ordada yenilmezdik belki yenerdik, bu maça çift forvet çıkmasak yinede turuda geçerdik, yazık oldu, iki maçtada taktiksel hatalar yüzünden kaybettik. Sadece bu değil, sprag, bjk, fb hepsinde aynı hep ortasahayı rakibe verdik geçişler yedik bunada hiçbir çözüm aramıyor çok ilginç gerçekten.

SM-A525F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

sevgili haydar kalemine saglik, iyi noktalari tespit etmissin genel hatlariyla.

diger yandan,

nacizane bu macta su da ayri gozlemledigim bir denklemdi ;

rakibin merkezi otobus gibi kapatmasi konusuna cozumu biz ezber taktik yayilimla yapmamiz anlam veremedigim durumdu.
<- >. kanatlar adeta cizgi uzerinde oynadi. kaldi ki takimin boyunu 4231den kalma dikine zaten anlamsizca yapiyoruz, uzerine birde
bats ,icardi, kerem, ziyech/baris ile *enlemesine de *boyu *asiri *uzatmamiz dolayli <- > *ozellikle orta saha geneli ve stoper onleri yol gecen han'i oldu. kanatlarin bek'e yardimi da prograsive degildi. keza, lucas'in gattuso tarzi serbest oynamasi da bu gibi sisteme sadik, diri,fizikli,kosan takimlar karsisinda daha da savruk ve pasif ,verimsiz gorunmesine yol acan kritiklerdendi.

sozun ozu, rakip malesef iyi calisiilmamis. her iki macin taktigi ve kadrolari da kimi yanlislarla bezeli . rakibin oyunu ve ellerindeki tipolojik ozelliklere yanit en azindan ilk mac verilmeliydi rovans'i dusunerek. bu tedbir rovansda da elbette devam etmeliydi,netice olarak stratejik onemi olan, gunun sonunda cl bileti hak kazanacagin cift macli bir versus'a cikiyorsan - her detayi ince ince etud edip sahaya cikacaksin . rakip bunu yapti - biz yapmadik .

saygi ve selamlar.

Elbette ideali söylediğin gibi ama ona bile kalmadan, sanki takımın başına dün sabah geçmiş bir hoca gibi sıfır hazırlıkla; en basit şekilde orta sahayı kalabalık tutayım, dönenleri toplayayım, biraz presle de gerçekten ZORAKİ uzun vurmalara mecbur tutayım, atak sürekliliği bende olsun diyecek bir düzen ve kadroyla çıksaydık... Skoru bulamazsak o zaman son 15-20dk çift santrafora dönüp, Ziyech'i de o sırada sokup sadece top şişirseydik en azından maçı uzatırdık... Muhtemelen de turlardık...

Rakibi hafife aldığımdan falan da söylemiyorum bunu. Azıcık dengeli akıllı oyunla, Nelsson'un BJK maçındaki ıskası gibi çok kör göze parmak bireysel hatalar olmadığı sürece gol yemezdik zaten ve 90dk'da en az 1 tane atardık ya... O derece makul taktiği basit bir maçtı.. Elimizle verdik turu...

Maçtan önce "taraftar sabretmeli" falan diye açıklama yapan hocanın bu şuursuzlukla çıktığına sahaya inanamıyorum zaten...

galatasaray tarihinde sadece steaua ve tromsö'yle yarışabılecek bi rezalet
Tromsö maçında vurdun girmedi şöyleydi böyleydi onun da açıklaması yok da burda oyun olarak da ezilerek yenilmek tam1facia. Karpaty Lviv maçları da var bu arada.

HD1910 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Gözünü seveyim, elinde maç görüntüleri olan biri ilk yarıda biz topu kaptırdıktan sonra adamların bir iki çok basit pasla ve nerdeyse dümdüz top süre süre ceza sahamız çevresine kadar geldiği (pozisyon olmasına gerek yok, orada kaptırmış olsunlar veya korner falan olsun) tüm sekansları bir kolaj yapsın. GS tarihinin en utanç verici videosu olur resmen...

Gözünü seveyim, elinde maç görüntüleri olan biri ilk yarıda biz topu kaptırdıktan sonra adamların bir iki çok basit pasla ve nerdeyse dümdüz top süre süre ceza sahamız çevresine kadar geldiği (pozisyon olmasına gerek yok, orada kaptırmış olsunlar veya korner falan olsun) tüm sekansları bir kolaj yapsın. GS tarihinin en utanç verici videosu olur resmen...
Torreiranın ne yaptıgı hakkında bi video yapılırsa tüm rezilliklerimiz ortaya cıkar

zira kendisi başlatıyor bu olayları

Haydar abi şampiyonluk umudu var mı

Cift forvet baslayip mac sonu tek forvete döndü panik okanim bu adamin taktik dehasi baska seviye

Torreiranın ne yaptıgı hakkında bi video yapılırsa tüm rezilliklerimiz ortaya cıkar

zira kendisi başlatıyor bu olayları

Torreira da dün kötüydü ama dün için bireysel oyunculara yüklenmek saçma. Evet, top kaptırır kaptırmaz önde ilk topa pres yapayım derken çok kolay geçildi dün defalarca ve yeterince çabuk dönemedi sıklıkla ama adama verilen görev bu. O topu hemen kazanacaksın denmiş. 4-2-4 çıkıyorsun, yetmiyor sağ bekine forvet koyuyorsun, ofansif sol bekine de git git ileri her atakta diyorsun, üstüne ORTA SAHADAKİ TEK TEMPOLU DİNAMİK ADAMINA de EN ÖNDE İLK TOPA BAS diyorsun... Adam da basmaya çalıştı, alamayınca arkası doğal olarak bomboş tabi... Torreira'nın o ilk hamlesi boşa düşünce Sara depar atarak yetişmeye çalıştı işte...

Dünle ilgili bireysel her yorum abes. Tek bireysel mevzu Muslera'nın gereksiz kırmızı kartı ama onun da oyunla alakası yok ve açıkçası sonuca da etki ettiği son derece şüpheli...

Haydar abi şampiyonluk umudu var mı

Benim hayli azaldı çünkü oluşan kadronun uyumsuzluğuna rağmen bu düzende devam etmekte ısrar eden Okan Buruk'un bu sene hedef maç kazanma ihtimali çok düşük. Ne orta sahaya açıkları kapatacak dinamik bir adam istiyor, ne bu tuhaf orta sahayı nitelik ve nicelik olarak hafife alan taktiğinden bir dönüş sinyali veriyor, ne yeni istediği bekler Boey gibi açık kapatabilecek türden. Bu sene Beşiktaş'ın hocası da, Mourinho da bu APAÇIK zaafı çok rahat kullanacak hocalar. Hatta Abdullah Avcı bile eğer biraz takımı ritim bulursa belli olmaz. Derbilerde puan olarak çok geride kalırsak da şampiyon olabileceğimizi sanmıyorum, ki kötü derbi kayıpları bizde başka puan kayıplarını da getirir korkarım. Anca diğer takımlar da çeşitli krizler yaşarsa ve şansımız çok yaver giderse şans eseri yarışta kalabiliriz bu senaryoda...

Ya da başka ciddi değişimler lazım tabi bir kırılma olması için... Mesela yönetim-TD değişikliği falan olursa ya da son günlerde bir futbol aklı devreye girer de sürpriz şekilde nokta atış transferler yaparsak ona o zaman bakarız...

İlk maçın özetini tekrar izledim, biz o kadar kötü oynamamışız baya pozisyona girmişizde istatistiklerdede daha iyiyiz. 2.maçta ne olduda öyle bu kadar kötü oynadı bu takım pozisyona bile giremedik. Nasıl bu kadar kötü hale geldik.

İlk maçın özetini tekrar izledim, biz o kadar kötü oynamamışız baya pozisyona girmişizde istatistiklerdede daha iyiyiz. 2.maçta ne olduda öyle bu kadar kötü oynadı bu takım pozisyona bile giremedik. Nasıl bu kadar kötü hale geldik.

ilk maç mertens geri koşmuyor, gelip top almıyor, nefesi buralara yetmiyor diye çıkmakta zorlanmıştık, ya 3'lü çıkar en kötü ziyech'i 10 numaraya alır maçı bitirdiği gibi diye düşündük, skorsever hocamız golleri atan ligin en iyi hamle oyuncusunu 11 başlatıp takımın ilk maçta görünen eksiklerini daha da bariz hale getirdi. ilk maçın en eforlu 2 adamın da birini de sağ beke atıp 100 metreyi emanet ederek son imzasını attı. maçın tekrarını gene gülerek izleyecektir heralde, sürekli aynı haltları edip ders almak komik geliyor olmalı ona da.

Geri
Üst Alt