⚽ ŞL 24/25 Play-off M:2 | Galatasaray 0-1 Young Boys | MS | 27 Ağustos | TRT 1

Zilyon yaşına geldim, ve bu foruma ne kadar yansıyor bilmiyorum ama gerçekten TD'leri başlangıç oyun planı için nadiren ve çok ihtiyatlı eleştiririm. Çünkü kendimi ne de olsa futbol bilgisi doğal olarak en kötü hatırladığımız TDlere göre bile sınırlı taraftar sayarım. Hoca sahaya bir 11 ve bir plan çıkardığı zaman bir bildiği vardır deyip anlamaya çalışırım. Çünkü hocalar sahaya yenilmeye çıkmazlar, mutlaka yaptığında bir şey düşünmüştür, mutlaka anlayamadığımız göremediğimiz, sahada tutmasa da mantıklı bir şeyler vardır kafasında yaklaşırım. Dün bile "bu anlaşılacak gibi değil ve çok büyük kumar" yazmama rağmen bir tarafım "dur bakalım belki bir bildiği vardır, görürüz" diyordu...

Ben bu kafada biri olarak hayatımda bir GS teknik direktörünün maç planına bu kadar sinirlendiğimi cidden hatırlamıyorum. 24 saati geçtik hala öfkem dinmiyor. Hamza'nın Hakan Balta'yı ön libero yaptığı bir CL maçı vardı galiba bir de böyle kızdığım ama onda sorun sistem ve plandan çok oyuncu tercihleriydi galiba ve elindeki kadro bugünkünden hayli kötüydü sanki... (Kadronun kötülüğünden de ciddi oranda sorumluydu kendisi o ayrı tabi de)

Bir de üstüne 70dk sistemi değiştirmedi, sadece oyuncuları değiştirdi. Taktiksel olarak da tek değiştirdiği Berkan'ı ileriye Köhn'e kıyasla biraz daha geç göndermekti oyun kurmaya yardım etsin diye...

Bu arada az önceki videoda da görüldüğü gibi daha 2. dakikada bile yememiş olmamız futbol şansı. Ve şu an düşünüyorum; çok ciddiyim o şans, aslında şanssızlıkmış. Dün keşke ilk yarım saatte 2 gol falan yeseymişiz. Bir şeyleri daha erken değiştirirlerdi belki. Daha da ofansif, daha da orta sahayı boşaltan bir anlayışa geçemeyeceğine göre belki mecbur oyuna denge getirecek bir şeyler yapardı. Bir 5 daha yemeyelim diye yapmış olsa; o dengeli oyunla ikinci yarıda 2-0'dan 3-2'ye çevirme şansımız, şu şuursuz taktikte ısrar ederek 1-0 öne geçme şansımızdan fazlaydı...

İlla ileride basıcam diyorsan bari onu doğru yap. Topu kaybettiğinde hemen alanı daralt, her pas opsiyonuna bir adam koy ve iki kişi ile topun olduğu yere bas.

Bizimkilerde herkes kafasına göre takılıyor ve amatör takımı gibi anca top rakibe gelince 1-2 saniye rötarla hareket ediyorlar. Gerçekten ne izledik biz? Hoca hemen gitmeli ve en az 2-3 kişi kadro dışı kalmalı.

Gördüğüm en kötü antrenör performanslarından biri maalesef..Rezalet kelimesi hafif kalır.

Basaksehir,sivas falan oynasa içeride young boys ile ozellikle ilk yaridaki rezil kepaze oyunu oynamazlardi..Hali sahada bu kadar kısa sürede bu kadar geçiş hücumu yemezsin..Biraz maçı tutarsın..

bence ostersunds isi biraz abartılıyor ya. herifler o sezon avrupa liginde top32 yaptı, deplasmanda yedek arsenal'i yendi. bizim daha transferler gelmemisti falan, oyle cok berbat da oynamamıstık burada.

Bizde bir sistem olmadigi icin transferler youtubedan adam izleyerek yapiliyor. Sonra 10 tane benzemez adamdan sistem cikarmaya calisiyoruz. Su kadroya Klopp`u hoca yap yine bir sistem cikmaz.

Son zamanlarda maça başlangıç planı olarak bundan daha kötü bir plan hiçbir yerde görmedim. Çok forvet demek çok hücum demek değildir. Maç kaosa girer çift forvete de dönersin dört forvete de dönersin ama başlangıç olarak iki tarafa kanat özellikli oyuncu koyup uca da 2 forvet koyduğun anda sen zaten işi tamamen şansa bırakmış oluyorsun. Rakibi küçümseyip orta sahayı boş bırakırsan olacağı budur. Futbolda en önemli şey atak devamlılığıdır. Boşa düşen topların toplanıp tekrar atağa çevrilmesidir. Sen orta sahayı verdiğin an bunu zaten kaybediyorsun. Rakip maça gayet iyi çalışmış. İlerde uzun atılan topları indirebilen yarma forvetleri hepsini indirdi, indirdiği topları alan orta saha elemanları da hemen beklerimizin arkasına yolladı bu topları. Sonuç olarak; takım sürekli ileri geri koşmak zorunda kaldı. Maçı Michy'nin tek pozisyonu hariç pozisyonsuz bitirdik. Böyle bir şey kabul edilemez. Gidersin 30 şut atarsın, top bu girmeyince girmez, elenirsin, eyvallah ama böyle elenemezsin.

Prag maçları, içerdeki Fener maçı, Beşiktaş maçı, Y.Boys maçı hepsi ayrı ayrı rezillik. Hepsinde de hocanın ciddi suçu var. Ancak her şeye rağmen soğukkanlı olmalıyız. Sezonun 3. haftasında biraz daha sakin düşünüp biraz daha zaman vermeliyiz. Hoca toparlayacaktır.

Resmen 30 milyon euronun üzerine çizik attık ...

18.5'muş.

Herkes farki sayi soyluyor, 50 milyon diyeni duydum.

Dunya'nin sonu degil, Avrupa Ligi de guzel hos bir lig. Bu sene de boyle olsun, zaten Ekim'den once rezalet futbol oynuyoruz hep Okan hoca yonetiminde, bu sefer sansimiz tutmadi gecen sene gibi, olay bu kadar basit.

Bunu kullanip bilet krizi, prim krizi, maas krizi, Erdem Timur krizi gibi olaylari ayni anda medya uzerinden pompalayan tum insanlara yaziklar olsun, bunu dinleyip gaza gelen taraftara da ayni sekilde yaziklar olsun diyorum.

2 sene sampiyon olduk yildiz farki 2'e cikacak bu sene Sampiyon olursak ve paun toplayabilecegimiz Avrupa Ligine gidiyoruz. Her sene CL olacak diye bir kural mi var, bazen olmuyor iste. Bizim oyuncular bos oyuncu degil, formsuz olabilirler ya da zirvede olmayabilirler, ama sahip cikilmasi gereken grup.

Screenshot_20240901_093454_Mackolik.webp

okanın futboldan bihaber bir teknik direktör olduğunu ispatlayan maçı uplayıp bu sefer kendi bacağına sıkmış

barış sağ bek sağda ziyech batshuayi icardi falan filan

Young Boys, teknik direktör Patrick Rahmen'in görevine son verildiğini açıkladı.

Maç: 15

Galibiyet: 5

Mağlubiyet: 7

Beraberlik: 3

5 galibiyetin 1'i İsviçre Amatör, 1'i 3. lig takımına, 2'si de bize karşı

1728483842977.png

Geri
Üst Alt