⚽ SL 25/26 H:20 | Galatasaray 4-0 Kayserispor | MS | 1 Şubat | beIN Sports 1

Herkesin topun değerini bildiği, bu kadar seri pas yaptığımız takımda İlkay da daha iyi görünecektir. Diğer maçlarda Barış'ın kaptırdığı her topta İlkay, 30 metre geri koşup Leminalık yapmaya çalışıyordu ve düşüyordu oyundan. Bugünkü oyun, Lang'ın hatlar arasına girip top alması, hücumdaki oyuncuların sürekli alan değiştirmesi falan, bunlar İlkay'ın futbol dili işte. Eğer bu standartta gidersek özellikle ligde İlkay'ı da olayın içine katacağımıza eminim.

Kendi futbol bilmeyen taraftarlarimiz böyle konuşuyorsa vah halimize rakip taraftar düşünun ki ne diyecekler çok güzel capslar veriyorsunuz adamlara kural bilmiyorsan yorum yapmayin rakip takım yıllardır beleşten uydurma penaltılar veriliyor bu kadar ses ve tepki vermediniz hayırdır?
Aynı pozisyon fener lehine olsa ve son saniyede fener bu penaltı ile galip gelse de penaltı diyebilir miydin? Bana ağır bir karar gibi geldi. Vücuttan sekiyor. Vucuttan sekmemiş olsa zaten penaltı. Vücuttan sekmeye bakılıyorsa penaltı değil.

Vücuttan sekmeye bakılıyorsa ve pozisyon penaltı ise, diğer vucuttan sekmeler ile bunun arasında ki fark ne?

Penaltı için, ben değildir diye düşünmüştüm.

Aynı pozisyon fener lehine olsa ve son saniyede fener bu penaltı ile galip gelse de penaltı diyebilir miydin? Bana ağır bir karar gibi geldi. Vücuttan sekiyor. Vucuttan sekmemiş olsa zaten penaltı. Vücuttan sekmeye bakılıyorsa penaltı değil.

Vücuttan sekmeye bakılıyorsa ve pozisyon penaltı ise, diğer vucuttan sekmeler ile bunun arasında ki fark ne?
Alıntı benden değil ama yine de yazayım.
El doğal konumda değil .Yani bel hizası bile olsa verilmeyebilir ama çok yukarıda ve kaleye giden topu engelliyor.
Buna penaltı vermeyen hakemin lisansını yırtarlar.

el pozisyonunda şöyle düşünelim ben öğrenci el kaldırır gibi elimi kafa üstüme kadar kaldırıcam o sırada top dizime gelecek dizimden doğal konumda olmayan elime çarpıp atağı bitirecek. Bu nasıl penaltı olmayabilir ki. Elim doğru pozisyonda değil bir defa. Dize çarptı o sırada vücut dengesi bozulup eli yukarı açıldı o zaman pen olmaz ama bunda öylede değil daha top gelmeden elini salmış yukarıya. O yüzden pen doğru.

Lemina, Torera, Sara orta sahası ve tek forvet Osimhen ile çıktığımız bir maçı daha kazandık.
Uğurcan ile kaleye gelen ilk topu da yemedik!

Alıntı benden değil ama yine de yazayım.
El doğal konumda değil .Yani bel hizası bile olsa verilmeyebilir ama çok yukarıda ve kaleye giden topu engelliyor.
Buna penaltı vermeyen hakemin lisansını yırtarlar.
Peki, o zaman vucuttan sekme olayı otomatikmek önemsiz oluyor. Eğer el doğal konumda değilse ki değil, o zaman vucuttan sekmeye bakmadan penaltıyı vermek lazım. O zaman vucuttan sekme olayı hangi pozisyonlarda devreye girecek? Benim anlayamadı olay, vücuttan sekme kuralı hiç bir zaman devreye girmemeli o zaman.

El doğal konumda değil, penaltı. El doğal konumda değil, ama vücuttan sekiyor, penaltı değil 🤷‍♂️.

Noa Lang çok iyiydi demek ki takımı bozan barışmış

Torrik ağabey toparlanmış biraz ilk defa iyi oynadı bu sezon

Osimen çok istekli ama akan oyundan da gol bekliyoruz az daha kassa her maç hat-trick atar ligde

sara ilk yarı vasat ikinci yarı lezizdi

Yaser Ribery

Eren dışında herkes iyiydi genel olarak, Eren çok düşmüş, Kaan Ayhan da keşke süre almasa gönderilmesi lazım.

Güzel bir maçtı, Lang ve Asprilla'nın azimlerini ve takıma kattıkları enerjilerini beğendim. Ön tarafta böyle bir çeşitliliğe çok ihtiyaç vardı. Sara son dönemde çok iyi gidiyor böyle devam diyorum. Torreira uzun süre sonra diri gözüktü ona çok ihtiyaç var. Osimhen yine istekli ve güçlü bir maç çıkarttı. Sallai yine maçın yıldızlarından bu senenin en istikrarlı isimlerinden birisi. Tek kötü nokta Lemina'nın Rize maçında cezalı olması oldu ama takım bu enerjiyle oynarsa sıkıntı olmayacağını düşünüyorum.

Peki, o zaman vucuttan sekme olayı otomatikmek önemsiz oluyor. Eğer el doğal konumda değilse ki değil, o zaman vucuttan sekmeye bakmadan penaltıyı vermek lazım. O zaman vucuttan sekme olayı hangi pozisyonlarda devreye girecek? Benim anlayamadı olay, vücuttan sekme kuralı hiç bir zaman devreye girmemeli o zaman.

El doğal konumda değil, penaltı. El doğal konumda değil, ama vücuttan sekiyor, penaltı değil 🤷‍♂️.
Eğer futbolcu bilinçli olarak kendi oynadığı top doğal konumda olan eline gelirse penaltı değil.
Bir de top rakipten geldi diyelim,el bel hizasında veya altında yani doğal konumda ise yine penaltı değil.
Ancak abartılı bir şekilde el yukarıda veya omuz hizasında ise ve topun gitmesini engelliyor ise penaltı.
Vücuttan sekmesi bir şey değiştirmiyor.

penaltı net olarak fener penaltısı ,yanı fenerli oyuncuların birisi adam dokunmadan kendini yere atınca penaltıya hazırlanın ve susun mesajı verildi.

Olumsuzluk olacak ama Osimhen olmasaydı beraberlik gelebilirdi. 2. ve 3. gol direkt ona yazılır, ilk golde de bence o klasik feyk hareketiyle savunmacı şaşırdı gibi.
Tek olumlu bulduğum şey Lang'in top hakimiyeti çok iyiydi ve + Sallai'nin etkili ortaları idi.

1769981139650.webp

Geri
Üst Alt