- 22 Kasım 2008
- 11.303
- 6.990
- 2.493
Haydar abi Beşiktaşlılar hakem kararlarından şikayet ediyor maç sonunda
Senin fikirlerini merak ettim bu konu hakkında
Ben Sane'nin ilk pozisyonun öyle çok net bir kırmızı olduğunu düşünmüyorum. Öyle güçlü bir basış değil, bacak gergin diyorlar, asla değil, diz çok hafif de olsa kırık... Öyle tam bileğe de basmıyor, ayağa basıyor aslında, sadece basınca bilek döndüğü için kötü görünüyor... Hakem verse "oha bu ne saçmalık" da demezdim ama VAR'ın müdahale edeceği pozisyon da değildi bence. Hele hele Skriniar'ın Sara'nın bileğine basmasına sarı diyenler buna "net kırmızı" diyor, o saçmalık... Onda karşıdan bodoz tabanla ve kontrolsüz giren şerefsizce bir müdahale var. Bunda yandan hafif gecikip ayağa basan bir adam var... Neymiş onda hayvan gibi bastıktan sonra kendi bileği döndüğünden güç uygulamıyormuş falan filan... Hass...
İkinci yarıdaki kırmızı pozisyon şanssızlık. Ben bu pozisyonlarda kural tam olarak ne diyor emin değilim. Bana sanki direkt kırmızı olmaması gerekir gibi geliyor ama hani kural her şeye rağmen öyle diyorsa (ki olabilir, saçma kurallar var) o zaman diyecek bişi yok. Yani top benim ayağımda, normal çalım hareketi yapmışım, yön değiştirirken tamamen tesadüfen (sıfırın altında kötü niyetle) beni durdurmaya çalışan rakibin aşile basmışım ve hareketimde doğallık dışında en ufak bir şey yok. Yani azıcık bile olsa ayağını gereğinden fazla (doğalın dışında) açmış vs bile yok... Kural bu derece %100 kazara ve top kendindeyken tesadüfi ve beklenmedik basmalarda ne diyor cidden emin değilim. Ancak öyle veya böyle en kötü 2. sarı karttan kırmızı olacağı düşüncesiyle bir şey fark etmedi diyorum.
Penaltı beklediğimiz pozisyonda penaltıya daha yakınım. Ancak VAR'ın çok da müdahale etmemesini anlıyorum. Rakip çok kontrolsüz geliyor ve basıyor ama hem topa teması var ve hem de basması hafif denebilir. Anlık basıp kurtuluyor. Bir de Barış'ın dengesi basmadan önce hafif bozuluyor gibi. Yine de öyle dan diye çok kontrolsüz girip hafif de olsa basma penaltıdır bence. Sadece sahada verilmeliydi diye düşünüyorum.
Öte yandan hakemin özellikle 2. yarı BJK golü için takdir haklarını falan acayip tek taraflı kullandığını düşünüyorum. Devre arasında Sane'yi atmadı diye bir yerlerden baskı geldiğini ve bunun etkisinde kaldığını düşünüyorum. VAR'da izlemeye gidince ekrana bile doğru dürüst bakmadan kırmızıyı çıkarması zaten o etkide kaldığını belli ediyor. Rakibin kambura yattığı pozisyonda Singo'ya frikik uydurması... Uzatma süresi... Bir Yasin Kol FB performansı değildi (o şov yapmıştı) tabi ama uğraştılar... VAR da aynı şekilde çok aradı her ceza sahasında top bize çarptığında vs... 4. hakem bile son saniyede BJK'ye topu verme derdindeydi...