Gs'ın Liverpool zaferinin oluşmasındaki en önemli etkenlerden biri de, sahada futbol oynamak isteyen bir rakip ve Avrupalı bir hakemin olmasıydı. Sahada özlediğimiz bir futbol ortamı gördük. Ligimizde ise yetersiz Türk hakemleri ve faul dilencisi takımlar malesef buna izin vermiyor.
Singo'nun Gakpo'ya yaptığı müdahaleyi bir hatırlayın. Türkiye'de olsa ne olurdu? Öncelikle rakip oyuncuncu 28 takla atıp, hakemden faul dilenirdi. Hakem de direkt düdüğü çalardı.
Bu maçtaki en büyük çekincem, orta hakem olarak atanan, sahada mücadele edecek onca üst düzey yabancı oyuncuya rağmen, iletişim kuracak yabancı dili bile olmayan malum şahsın yönetim şeklidir. Gs'ın en büyük farkı fiziksel temasa dayalı oyun, malumunuz. Kendisi zırt pırt çalacağı düdüklerle hem bunu sönümleyecek, hem de tribünleri gerecektir. Bir şekilde yine maçın önüne geçme ihtimalini yüksek görüyorum bu şekilde.
Böyle hakemlerin maç yönettiği, böyle rakiplerin olduğu bir ligde oynanan maçlarda, ne konsantrasyon kalıyor, ne oyun planına bağlılık.
Onun dışında Gs'ın muhtemel mental ve fiziksel yorgunluk ihtimali tabi. İkinci çekincem.
Bjk, özellikle hücum itibariyle son derece bireysel yetenekli oyunculardan kurulu olan bir takım. En ufak konsantrasyon kaybında cezayı kesebilirler. Bu da son çekincem.
Kısacası:
Gs'ın yorgun olma ihtimalinin olması.
Hakemin muhtemel yönetim şekli ile müsabakayı futbol normları dışına çıkarma ihtimalinin yüksek olması.
Bjk'in özellikle hücumda hareketli ve bazı bireysel kalitesi yüksek oyuncularının olması.
Bu ana sebepler yüzünden, oldukça zor geçmesi muhtemel bir maç olarak görüyorum bu maçı.