⚽ SL 26/27 H:1 | Galatasaray 2-2 Çorum FK | MS | 14 Ağustos

Uğur Uçar: "Galatasaray'ı iyi analiz ettik. Ters ayaklı ortalar, kenarlarda sayısal çoğunluklar, savunma arkası koşular, merkeze oynadığınızda top kapıyorlardı. Biz de kenarlara oynadık, yakaladık, 10 kişi kalmasak belki kazanırdık. Deplasmanda 1 puan önemliydi bugün."

Evet, farklı noktalardayız, anladım seni de bu gerçek yine değişmiyor, çünkü Okan’ın oyun sistemi bu, bu takım bu 11 geçen yıl ki 11 ile aynı. Lider desen osi var. Akıl desen bir çok topçu var. Ben diyorum ki mesele sadece topçu değil, mesele teknik yönetimde, fermandes veya işte olmoyu getir inan bir şey değişmeyecek. Yüksel eforlu oynayan atletik topçu istiyor bu oyun. Yoksa Sergio Demirbay İlkay vs gelip sönüp giderler. Hatırlamıyor musun 2 yıl önce lemina dendiğinde 12 kişi ile mi oyniycaz diyen hoca var başımızda. Haa Barış Singo Boey toreiranın 2 yıl önceki hali, Osi gibi oyuncularla ilk 11 oluştur Okan gayet başarılı olur.
Bu sorun Okan Buruk takımında 3 senedir var zaten. Ben senin söylediğin hemen hemen her şeye katılıyorum zaten. Bu yüzden nöbette de Reijnders profili oyunun iki yönünü de eforlu oynayabilen bir adam şart diyorduk. Tabii ki transfer sahadaki çoğu soruna çözüm olmayacak ancak en azından bazı noktalarda o profilde bir futbolcu ile daha derli toplu görünebileceğiz. Sözde hücum presi yapıyoruz ama sahada yerleşimimiz tamamen hatalı, yarım yamalak bir pres yapmaya çalışıyoruz. İlk sezonunu düşünüyorum; Icardi, Mertens elleri kollarıyla tüm takımın presini organize ediyordu, futbolculara nerede duracaklarına kadar gösteriyordu. Sahada bu mentalitede, ağırlığı olan adam yok. Bu tarz profiller ne olursa olsun bizim gibi takımlara gerekli. Böyle en az 1 futbolcu olduğunda etrafındaki futbolcuların stres seviyesi de düşüyor. Bugün kendisi de diyor Okan Buruk'un; "11'e 10'dan sonra biraz daha sakin oynayabilirdik." O anlarda böyle futbolcular devreye giriyor. Yunus, Sara hatta Osi o profilde, mentalitede futbolcular değil kesinlikle.

Yanılmıyorsam son 16 maçta yalnızca 5 galibiyet var. 13.olduğumuz sezonu hatırlatan bir performans

Sezon baslangici olarak bence en iyi oyunumuzdu

Ama camia’yi öyle bir duruma getirdiler ki insanlar rakiplerle arayi acacagiz diye beklerken transfer dönemini zehir ettiler

Senelerdir gelen basarilar ile özgüven ve düzenli ortami iki ay da bitirdiler

Böyle bir düzen de top seni sevmez bu kadar basit

Transfer ile cözülecek is degil bu,daha dogrusu agustos’un sonuna geliyoruz buralarda cözülmez yoksa haziran ayinda hareket etmis olsaydi cok daha iyi durumda olurdu takim

Bu sorun Okan Buruk takımında 3 senedir var zaten. Ben senin söylediğin hemen hemen her şeye katılıyorum zaten. Bu yüzden nöbette de Reijnders profili oyunun iki yönünü de eforlu oynayabilen bir adam şart diyorduk. Tabii ki transfer sahadaki çoğu soruna çözüm olmayacak ancak en azından bazı noktalarda o profilde bir futbolcu ile daha derli toplu görünebileceğiz. Sözde hücum presi yapıyoruz ama sahada yerleşimimiz tamamen hatalı, yarım yamalak bir pres yapmaya çalışıyoruz. İlk sezonunu düşünüyorum; Icardi, Mertens elleri kollarıyla tüm takımın presini organize ediyordu, futbolculara nerede duracaklarına kadar gösteriyordu. Sahada bu mentalitede, ağırlığı olan adam yok. Bu tarz profiller ne olursa olsun bizim gibi takımlara gerekli. Böyle en az 1 futbolcu olduğunda etrafındaki futbolcuların stres seviyesi de düşüyor. Bugün kendisi de diyor Okan Buruk'un; "11'e 10'dan sonra biraz daha sakin oynayabilirdik." O anlarda böyle futbolcular devreye giriyor. Yunus, Sara hatta Osi o profilde, mentalitede futbolcular değil kesinlikle.
İcardi ile mertens adeta saha içinde tdlik yapıyorlardı ve katılıyorum düşüncene, ancak onlar da olsa şuanki takım kaldıramıyor. Herşeyden önce hoca değişmeli veya gitmeli. Değişmeye de pek niyeti yok, o zaman da gitmeli. Geçen yıl, uğurcan fbye ederson bize gelse hatta ve hatta talişka o penaltıyı kaçırmazsa şampiyon fbydi. Oysa ki ŞL 16 yaptık. Deplasmandaki juve ve Liverpool maçı ile içerdeki maçlar arasındaki fark neydi sence? Siyah ile beyaz gibi iki zıt takım vardı sanki oysa aynı takım aynı oyunculardı. B-C planını bırak bir A planımız bile yok adam akıllı. Cuestayı aldı 3lüye gecerim dedi olmadı, singoyu aldı olmadı, sistemin olur, Hagi gibi bir beynin olur sahada kenarda da hoca olur o zaman anlarım. Ama hoca Fatih terim ise ve beynin felipe de olsa uyum yoksa başarılı olamazsın

galibiyet sonrası çay tv spor programları sonra pc de fm oynarken spor yorumları dinleme hobim vardı malesef bu sene zor

Osimhen olmasa o burun kivirdiginiz 1 puan da gelmezdi…

Insanlar 28 bin icin 1 ay boyunca igrenc sartlar altinda calisiyor

Bazi kendini bilmezler ise sahada yuruyor

Umarim bu durum farkedilir ve gerekli aksiyonlar acilen alinir

Hayat ciddiyetsiz davrananlara hep ceza keser
Futbol da ayni sekilde

Ciddiyetsiz oynarsan, lakayit davranirsan Corumdan bile 1 puani sidik zoruyla alir, insanlari hasta edersin

Bu isin hic sakasi yok.

Gece bu saat oldu sinirden uykum gelmedi teşekkürler dursun boğazında dursun.

Yenilmedik en azından
Aslında takımı gayretli buldum diyebilirim ben daha kötü bekliyordum
Bundan sonra önümüzdeki maçlara bakacağız

IMG_6518.webp

Geri
Üst Alt