- 30 Temmuz 2009
- 12.323
- 6.574
- 1.823
Herhangi bir köpekle bağ kurmamış insanların bu durumu anlamasını beklememek lazım aslında. Hayatımın hiçbir döneminde köpekler katledilsin, öldürülsün fikrini savunmadım ama, eskiden köpeklerin hislerini, onların dünyasını bu denli anlayamazdım. Ta ki bir köpekle yaşamaya başlayana dek. Bir köpekle yaşamaya başladığında anlıyorsun onun da sevinç, üzüntü, korku, heyecan, mutluluk gibi her türlü hisse ve kendine özgü bir karaktere sahip olduğunu.insan mı hayvan mı şeklinde düşünmemek gerekiyor
insan da kategorik olarak biyolojik bir hayvandır. bunun dışındaki inançlar ise tamamen hayal dünyasıdır ve gerçeği bağlamazlar.
buradan devam edersek şunu ifade etmeliyiz: köpeklerin de tıpkı insan gibi iyisi, kalitelisi de vardır
manyağı, çapulcusu da vardır
öte yandan
KÖPEKLER DE İNSAN GİBİ PSİKOLOJİ SAHİBİ VARLIKLARDIR, yani insan gibi acı çekerler, mutlu olurlar, acıkırlar, susarlar, uyurlar, rüya görürler. kendilerini beden dillerinden anlamayan insanlara ifade edememeleri bu kognitif niteliklere sahip olmadıklarına anlamına gelmiyor.
dolayısıyla sokaktaki iyi ruhlu bir kanin, çevresine zarar veren, duyarsız, kalleş bir homo sapiens'e her zaman yeğdir.
Bir köpeği yakından tanıdım ve o köpek beni bambaşka birine çevirdi. O yüzden bu durumu yaşamayan anlayamaz.