sokak köpekleri

Homeless sayısının milyonlara ulaşması gibide bakılabilir
Buda bir çözüm üretmek icap ettirir

Bütün sokak.köplerini kısırlaştırma icin cok ama cok gec kalindi, bunu belki yillar önce yapsaydin birseye yarardi, artik okadar cok basi bos köpek varki suan bunlari kısırlaştırsan bile yillarca hala basi bos gezecekler.

Ani bir kararla milyonlarca köpeki toplasan yakin zaman icin bir cözüm olsada bes on yil sonra yine ayni durum olacak, cünkü insanlar köpek alip hevesi gecince sokaga atiyor, sonuc yine ayni olacak.

Bu derce yüksek sayida köpek icin barinak da imkansiz bunlari beslemekte imkansiz. Ne olacak bilmiyorum ama gün gectikce durum daha vahimlesiyor. Insanlarin toplu köpek saldirisindan yaralanmalari veya ölmeleri gibi sacma bir durum olabilirmi?

Bir gün bir turist bu yüzden ölürse bakin ovakit nasil bir rezalet olacak.

Üç beş bin köpek yok barınak yapıp içine koyunca bitecek bir sorun değil bu. En az 5 milyon köpek var. Belediye barınakları ortalama 300-800 kapasiteli, en büyük şehirlerimizdeki barınaklar toplam 3000 kapasiteli ki bu İzmir Ankara gibi istisnai yerler. Hadi en en iyi ihtimalden 3000 olarak hesaplayalım ki 3000 sayısı çok istisnadır. 1666 barınak lazım.(Bu arada Almanya'da 500 civarı barınak var :D ) Türkiye'de mevcut barınakların kapasitesi şu an 90 bin civarında. Hadi hemen gözü karartıp her yere 1666 tane barınak yapalım diye inşaata başlasan inşaat bittiğinde 5 milyon köpeğin sayısı belki 6 milyon 7 milyon olacak. Kalanları yine açıkta.

Kısırlaştıralım sonra barınakta bakarız polyannacılığı için çok geç.

Her şey barınak ile zaten çözülmez. Ben şahit oldum 2 yıl evvel. Belediyeler zaten sokak hayvanları koruma kanunu da barınakta tedavi sonrası yine sokağa aynı yerine geri bırakılmasını söylüyor. Bakım ve kontrolleri düzenli yapıldığı sürece ve onlara karşı taraf zarar verme potansiyelinde olmadığı sürece zararları dokunmuyor.

Ürkmek korkmak tabi ki insani bir duygu, bende küçükken sonra gençken köpekten baya baya tırsardım.

Benim takıldığım taraf geçen markette biri alışveriş yapıyor para sahte çıktı. Çocuk üstelik ATM'den çekmiş parayı. Sırf banka değil benzer sektörler de yazarlar ilanlarda üniversitelerin, matematik, iktisat, bilgisayar v.s. ilgili bölümlerinden mezun 5-10 yıl deneyimli.

Siz bu hayvanlardan rahatsız olurken sizin yaptığınız işler de ortada, belediye v.s. gibi kurumlarında.

Valla kopeklerden korkmadigim icin hic basima boyle birsey gelmedi.

Araba ile onumu kesiyorlar bazen havliyorlar inip ozellilkle seviyorum.

Ayrica sokak hayvan dogurmaz kopek kopektir sokagi evcili fln olmaz , keske insanlar hevesleri gecince sorumsuzca hayvanlari sokaklara atmasalar bole bir sorunda yasanmaz.

Adam adam adam adam

Sabah salla patiyi yuruse cikartmistim saat 7.20 civari yolda giderken kopegim kakasini yaptigi icin onu posete koymaya calisiyordum. O sirada siyahi bir aile yanimdan geciyordu. Kucuk oğlu elindeki sopa ile salla patiyi durtuyor kopegi huzursuz ediyordu.
Ben babasi mudahale etsin diye beklerken salla pati hic huyu olmamasina ragmen cocugu ic baldir kismindan disledi anladi anlik refleks ile tabi.

Ben kaka poseti elimde oldugunda dur oglum yapma derken cocugun babasi beni yumruklamaya basladi.
Kaka poseti elimden dustu kopegimde korkup sindi. Kimse de gelip adami durdurmadi. Insanlar hayvanlara dusman ama hayvan sahiplerinde daha fazla bir dusmanlik besleniyor. Insanlar benim dayak yememden mutlu oldu. Kopek sahipleri cezalandiril da bu nasil olursa olsun kafasindalar.

Geri
Üst Alt