Soma'da Maden Faciası!

malesef en az 350 kişiyi bulur tahmin ediyorum.

Diyecek birsey de bulamıyorum tahminde edemiyorum ama,

Dun aksam 18-20 kisi ile baslayan sayi bugün 240 lari buldu ve icerde 780 civarinda madenci varmis yani durumlar hic ic açıcı degil ne yazikki.

●○●

232 işçi şehit oldu aylık 2 milyardan çalışsalar aylık 464 milyar bir bakanın kolundaki saat parası bile değil ya bakanın kolundaki saate birşey olsaydı

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Belki Birgün Meclisin Catısı Çökerde Bizde ölen Vekillere Takdir-i İlahi Deriz...

500 de çok fazla değil mi yahu? 787 kişi var deniliyor zaten çıkartılan insanlar da var. Umarım o rakamlara ulaşılmaz.

Valla açıkcası sakallının ısrarla içerde tam olarak kaç kişinin olduğunu saklamasından ben de 400-500'ün üzerine çıkacağını düşünüyorum. Umarım sadece benim eyyamımdır

Bu grafiğe göre herhangi bir afet anında kaçış ve hava desteği için birden fazla dikey hava tünelleri olsaydı herhalde bu facia yaşanmazdı

çok yazık...

24402702.jpg

Allah rahmet eylesin, sağ kalanlarda inşallah tez vaxta kurtarılır.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Beşiktaş JK Yönetim Kurulu aldığı kararla, Gençlerbirliği maçının tüm hasılatının Soma'daki ihtiyaç sahiplerine bağışlanmasını karar verdi.

[attachment=10081:uploadfromtaptalk1400069706516.jpg]

Bu ülkede senin çizmelerinden daha temiz birşey yok.

Ekli dosyalar

• uploadfromtaptalk1400069706516.webp
    uploadfromtaptalk1400069706516.webp
    19,5 KB · Görüntüleme: 256
500 de çok fazla değil mi yahu? 787 kişi var deniliyor zaten çıkartılan insanlar da var. Umarım o rakamlara ulaşılmaz.

bu sabahki resmi açıklamaya göre 363 kişi çıkartılmıştı bu rakamın içerisinde hem sağ hem de ölü işçiler var , kabaca (363-232 ve eksik veriler) 100 kişi kurtulduysa geride kalan mahsur işçilerin kurtulma şansı çok daha düşük olduğundan ( kabaca 400 kişi mahsur desek) malesef ölü sayısı 600'ü bile bulabilir ama Gölcük depreminde olduğu gibi resmi rakamlar bence 400'ü bile bulmayacaktır ve üstü örtülecektir.

İşçilere, emekçilere kendi halkına bu kadar önem vermeyen bir ülke daha var mıdır acaba merak ediyorum?

Halk olarak da yaptığımız tek şey yıllardır sosyal medya aracılığı ile profil sayfalarımızı karartmak, bir iki sitem dolu mesaj yayınlamak oluyor hep.

Bunlar da yapılsın tamam ama bu işlerin artık bu denli sık bir şekilde olup da kader diyerek geçiştirilmesinin önüne geçilmesini teşvik etmek lazım.

İktidarlarından muhalefetine hangi oluşum bu felaketleri miminum düzeye indirgemek için çalıştı.

17 Ağustos

Van Depremi

Tren Kazaları

Sürekli maden işçisi kayıpları

Tersanelerde giden canlar

Reyhanlı

ve niceleri.

Ne zaman artık bu kayıpların sorumlularına bir dur denecek.

Sadece pasif yollar ile değil aktif olarak artık halk sorgulamalı bu kendine hizmet eden siyaset anlayışını.

Spor yönetiminden, şirketlerine, sivil toplum örgütlerinden, işçi kollektiflerine kadar hep tek düze anlayışlar hukukun değil fırsatçılığın üstünlüğünden bıktık artık.

madenci-sozlesmeyi-reddetti-1.jpg

Onların da bizler gibi bankalara kredi borçları var , ekmek bekleyen çocukları eşleri var.Ama onların alternatifi yok bizler gibi istifa edemezler , nimete burun kıvırmaz , elindekinin değerine nankörlük etmezler.Siz 60 yaşınızda özel sigortanızla check-up yaptırırken onlar çoktan dünyadan göç etmiş oluyor.Yaşam beklentisi gibi hayatınızda fazla duymadığınız bir gerçek onlar için daha 50 yaşında kapıya dayanıyor.Siz işyerindeki otoparkınızdan şikayet ederken onlar besmele çekip iniyorlar cehennemin dibine.Evet , her gün bir hastanızla , müşterinizle yada trafikte tanımadığınız biriyle kavga ettiğinizde size sövülen "Cehennemin dibine git!" denildiğinde aslında sizin yerinize onlar gidiyorlar her gün, siz bilmesenizde , umursamasanızda..Her sene bir iki kez duyarsınız bu karalara bürünmüş insanların hakları için yürüdüklerini , iş güvenliği için haykırdıklarını.Ne yaptınız onlar için? Haklarını savundunuz mu , savunduk mu? Kömür torbasındaki kan damlalarında hepimizin mesuliyeti var.

232 işçi şehit oldu aylık 2 milyardan çalışsalar aylık 464 milyar bir bakanın kolundaki saat parası bile değil ya bakanın kolundaki saate birşey olsaydı

9 senelik ustanın Cnntürk muhabirine açıklaması :

Usta olarak aldığı maaş 1800tl civarı.

Bir alt kademe 1400-1600 civarı

daha alt kademelerde rakam düşüyor..

Her neyse kardeş ama hepsinin maaşı bir saat kadar etmiyor çok adaletsiz bir dünyada yaşıyoruz

Avrupada madenciler cok para aliyor..tr cok düsük mis...

* LG G2 Tapatalk *

Insan ne diyecegini bilmiyor. Yalak TV kanallari 1910-20´lerde yasanan benzer facialardan bahsediyor.

Üstünden 100 yil gecmis facialarla Soma´yi karsilastirabiliyorlar. Yil olmus 2014, böyle bir olayin yasanmasi devlet skandalidir.

3 kurus daha fazla kazanacagim diye güvenlik önlemlerini boslayan herkesin Allah bin bir türlü cezasini versin.

Canlı yayında Kılıçdaroğlu ve Bakan Yıldız konuyu konuşuyorlar.

Bu arada bir tablo gösterdiler o kurtarma binasında bilgisayardan yansıtılmış. 363 kişi sağ olarak kurtulmuş. 232 vefat eden kardeşlerimiz var.

Maden iş sendikasıbaşkanına göre de içerde 150 civarı işçi kalmış.

Geri
Üst Alt