Soma'da Maden Faciası!

Dışarıdan yeni geldim, inanılmaz bir yardımlasma var. Aşevinde hastanedekiler için gönüllü olarak yemek yaptık. Yaklaşık 50-60 kişilik genç bir grup olarak. Bizim milletimiz ne yazık ki ancak böyle zor günlerde dayanısma içerisine girebiliyor

Allah hepinizden razı olsun genç kardeşim. Keşke ben de Soma'da olsaydım ve gece-gündüz demeden elimden geleni yapsaydım.

AKP'li arkadaşlar; rica ediyorum Fransa'da 1800'lü yıllarda, Amerika'da 1907'de, Japonya'da 1914'lerde olan kazaları örnek vererek dün olan facianın normal gösterilmesi ile ilgili düşüncelerinizi paylaşın. Ben anlayamıyorum, gerçekten anlayamıyorum.

Tayyip'in bu açıklamaları şaka herhalde? 1800'lü, 1900'lerin başındaki yıllarda falan olan kazalardan örnekler verdi. Bu iş için normal bu olaylar dedi. Yıl 2014!! Farkında mısın? 2014!!!!

Amerika'da da oldu dedi, teknolojisi çok ileri dedi, kaza 1907'de oldu dedi. 1907'de ne teknolojisi vardı? Şaka olmalı bu açıklama!!

.

65 milyon yıl önce dünyaya gök taşı düştü. Bütün dinozorlar öldü, biliyorsunuz. Normal böyle kazalar..

Ben bu kadar da yendiğini düşünmüyorum buna AKPlilerin bile tepki gösterileceğini düşünüyorum en azından göstermesi gerekiyor ki artık bazı şeyleri ciddiye almaya başlasınlar yine şak şak yaparlarsa hiçbirşey değişmeyecek çünkü..

.

İşte sen ve senin gibi arkadaşlar bu şekilde hakaret ederse her zaman %50 alırlar.

Kim hangi partiye oy vermiş; ne seni ne de beni ilgilendirir. Vatandaşa hakaret de edemeyiz bu yüzden. Senin veya benim yapacağım iş güzel bir şekilde konuşmak, tartışmak. Doğruları anlatmak ve karşındaki insanı ikna etmek.

‘İNGİLTERE’DE 1862’DE 204 KİŞİ ÖLDÜ’

İngiltere’de geçmişe gidiyorum, 1862 bu madende göçük 204 kişi ölmüş. 1866 361 kişi ölmüş İngiltere. İngiltere’de 1894 patlama 290. Fransa’ya geliyorum 1906 dünya tarihinin en ölümlü ikinci kazası 1099. Daha yakın dönemlere geleyim diyorum, Japonya 1914’de 687. Çin 1942, gaz ve kömür karışmanın neden olduğu sayılıyor ölüm sayısı 1549.

Değerli arkadaşlar yine Çin’de 1960 metan gazı patlaması 684. Ve Japonya’da 1963’te yine kömür tozu patlaması 458. Hindistan 375. 1975’te metan gazı alev aldı, maden çatısı çöktü ve 372.

Bu ocakların bu noktada bu tür kazaları sürekli olan şeyler.

‘BUNLAR OLAĞAN ŞEYLERDİR’

Bakın Amerika. Teknolojisiyle her şeyiyle. 1907’de 361.

Arkadaşlar yani biz bir defa bu tür ocaklarında, kömür ocaklarında bu olanları, lütfen buralarda bu olaylar hiç olmaz diye yorumlamayalım. Bunlar olağan şeylerdir. Literatürde iş kazası denilen bir olay vardır. Bunun yapısında fıtratında bunlar var. hiç kaza olmayacak diye bir şey yok. Tabi işin boyutunun bu kadar fazla olması bizi derinden yaralamıştır. Bizi derinden üzmüştür. Kontrollerle de burası gerçekten gerek işçi sağlığı gerek işçi güvenliği açısından da iyi noktada kömür ocaklarından birisi olarak değerlendirmesi yapılmış ve nisan mayıs’ta da çalışmalarına devam etmiştir.

olsun ama yol yapiyor hülooooggggg

BU ADAM GERÇEK Mİ YA? NASIL OTURTUYORLAR BU ADAMI HALA ORADA ŞAKA MI BU NASIL OLABİLİR BU YA?

Yemin ederim ülkenin çivisi çıkmış. 300 kişi ölmüş daha da ölü çıkacak, doğal afet kategorisinde kayıp yaşanmış. En son 1900'lerde olmuş kazalarla karşılaştırıp OLAĞAN ŞEYLER demiş ya. ALLAHIN BELASI

Kötü, çok kötü..

10259728_672914512773918_5625233996418219274_n.jpg

Ya demek istiyor ki: Kardeşim ben seçmenimden oy almak için ülke gelişti, cok büyük güçlü türkiye olduk diye yalan söylüyorum. Çaktırmayın... Siz gerçeği biliyorsunuz işte. Ülkemiz diğer ülkere oranla 150 yıl geriden geliyor. O yüzden o tarihleri veriyorum. Anca 150 yıl sonra biz onların seviyesine ulaşabiliriz. Tabi onlar da uzaya çıkar bu sürede.

Çıldıracağım arkadaş. Başbakan erdoğan: "Kur'an kurslarında dualar edilecek, Cuma günü hutbeler okunacak..." Önlem alsaydın da, hutbe okunmasaydı.

OLAĞAN ŞEYLER NEDİR KARDEŞİM BİRİNİZ ÇIKSIN AÇlKLASIN

Birde beyler hergün haberleri falan takip ediyoruz. En son hangi ülkede böyle büyük maden kazası oldu? Ben hatırlamıyorum.

[attachment=10082:07-Fiat-Tipo-50-60HP_DV-12-PBC_01.jpg]

Fotoğraf temsilidir, o Tarihte ki ABD teknolojisi inanılmaz gerçekten ona rağmen maden kazası olduysa bizde olması normal...

İngiltere’de geçmişe gidiyorum, 1862 bu madende göçük 204 kişi ölmüş. 1866 361 kişi ölmüş İngiltere. İngiltere’de 1894 patlama 290. Fransa’ya geliyorum 1906 dünya tarihinin en ölümlü ikinci kazası 1099. Daha yakın dönemlere geleyim diyorum, Japonya 1914’de 687. Çin 1942, gaz ve kömür karışmanın neden olduğu sayılıyor ölüm sayısı 1549.

Değerli arkadaşlar yine Çin’de 1960 metan gazı patlaması 684. Ve Japonya’da 1963’te yine kömür tozu patlaması 458. Hindistan 375. 1975’te metan gazı alev aldı, maden çatısı çöktü ve 372.

Arkadaşlar yani biz bir defa bu tür ocaklarında, kömür ocaklarında bu olanları, lütfen buralarda bu olaylar hiç olmaz diye yorumlamayalım. Bunlar olağan şeylerdir. Literatürde iş kazası denilen bir olay vardır. Bunun yapısında fıtratında bunlar var. hiç kaza olmayacak diye bir şey yok. Tabi işin boyutunun bu kadar fazla olması bizi derinden yaralamıştır. Bizi derinden üzmüştür. Kontrollerle de burası gerçekten gerek işçi sağlığı gerek işçi güvenliği açısından da iyi noktada kömür ocaklarından birisi olarak değerlendirmesi yapılmış ve nisan mayıs’ta da çalışmalarına devam etmiştir.

Ekli dosyalar

• 07-Fiat-Tipo-50-60HP_DV-12-PBC_01.webp
    07-Fiat-Tipo-50-60HP_DV-12-PBC_01.webp
    117 KB · Görüntüleme: 210

En yakın 1975 te teknoloji devi Hindistan'da olmuş..

yav siz ciddi ciddi basbakanin hata bende diyecegini mi sandiniz? ülkenin %90'i makarna, kömür ve yola tav olduktan sonra daha uzun yillar dokunulmaz olur bu adam.

AKP'li arkadaşlar; rica ediyorum Fransa'da 1800'lü yıllarda, Amerika'da 1907'de, Japonya'da 1914'lerde olan kazaları örnek vererek dün olan facianın normal gösterilmesi ile ilgili düşüncelerinizi paylaşın. Ben anlayamıyorum, gerçekten anlayamıyorum.

Ben söyledim resmen 100 yıl geride olduğumuzu söyledi söylediği tarihlerde fransız ihtilali bile olmamıştı dünya çağ atladı ama biz hâlâ yerimizde sayiyoruz

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Geri
Üst Alt