Soma'da Maden Faciası!

Ben somalıyım

Koluma çizemedim ama var bir planım

Başınsağolsun , umarım yakının yoktur aralarında.

yukarda belirttim , bu olayın üzerini örtmek için sabotaj , dış mihraklar provakatörler dye binbir yalan atıyorlar ortaya.Bu ihmalin üzerinin örtülmesine izin vermememiz lazım.

Tayyibin lehine deilse oraya 5 Otobüsle deil bisikletle kimse gelemez,vardir yine bosbakanin bir oyunu bir cirkefligi.

Daha ilk gün baslamislardi bu göt killari kendi vekillerine twit atmaya,7-8 kisi mum yakmis ekmek koymus kendilerince üzüntülerini dile getiriyorlar resimde,samil Tayyar denen zibidiye bu resimi gönderiyorlar vekilim polisimiz savcilarimiz uyuyormu TGB MHPliler pkkyla bir olmus ortaligi karistiriyorlar diye.

Eger Somada herhangi bir gösteride pkknin bez parcasi acilirsa bilinki bu tayyibin isi onun emri.

Somada kimse o bez parçasını açamaz savaş çıkar

yukarda belirttim , bu olayın üzerini örtmek için sabotaj , dış mihraklar provakatörler dye binbir yalan atıyorlar ortaya.Bu ihmalin üzerinin örtülmesine izin vermememiz lazım.

Tanıdığımız gördüğümüz adamlar hep yakınımız olmasa bile

Ne moktan bir ülkeyiz arkadaş sorumlu adam bu işin fıtratı böyle der kaçar , sorumsuzu sahipleniyor gibi görünmeye çalışır.Adım gibi eminim siyasilerin çıkar dışında hiç umurlarında değil.Bireysel olarak her partide bu taşeron faciasına dur demeye çalışan milletvekilleri vardır ama kapitalist mevcut düzene aykırı , mecliste nasıl sesini duyuracaksın.

Gecende bir Resim gördüm,tayyibin bir boydan resmine kadinin birisi malum yerine yanagini dayamis kendinden geciyor,ayni resime bir sap ayakkabasini öpüyor.

Ona yakin oldugumda kocamda alamadigim hazi aliyorum diyen kadin gazeteci var,akp ye üyelik tayyibe nikahtir diyen partili kadinla var.Kdinlari böyleyse erkekleride ayni tayyibli fantazi kuran insanlar.

Bunlar her pisligini biliyor ama korumak icinde hertür camuru atabiliyorlar.

Gecende bir Resim gördüm,tayyibin bir boydan resmine kadinin birisi malum yerine yanagini dayamis kendinden geciyor,ayni resime bir sap ayakkabasini öpüyor.

Ona yakin oldugumda kocamda alamadigim hazi aliyorum diyen kadin gazeteci var,akp ye üyelik tayyibe nikahtir diyen partili kadinla var.Kdinlari böyleyse erkekleride ayni tayyibli fantazi kuran insanlar.

Bunlar her pisligini biliyor ama korumak icinde hertür camuru atabiliyorlar.

Bence bunu burda tartışmayalım, ben de iğreniyorum bu insanlardan ama yeri değil.

Sadece Maden işçilerinin değil taşeron işçilerinin hepsinin haklarını savunmak bu sistemin kölesi haline getirilmelerine dur demek lazım.

İş güvenliği yasası gözden geçirilmeli , denetlemeler profesyonel olmalı birilerinin cebi delinecek diye adam kayırılmamalı.

ölü sayısı çok feci şekilde saklanıyor soma doldu akhisar izmire bile cenaze gönderildi dün babam saat 9.30da kırkağaç soğuk hava deposundan arkadaşıyla konuşmuş sadece burda 483 cenaze var demişler...

Somalı arkadaşım var o da diyor en az 500-600 ölü var diye. Malesef durum çok vahim.

Bence bunu burda tartışmayalım, ben de iğreniyorum bu insanlardan ama yeri değil.

Sadece Maden işçilerinin değil taşeron işçilerinin hepsinin haklarını savunmak bu sistemin kölesi haline getirilmelerine dur demek lazım.

İş güvenliği yasası gözden geçirilmeli , denetlemeler profesyonel olmalı birilerinin cebi delinecek diye adam kayırılmamalı.

Cok haklisinda,diktatörlükte neyi kimle tartisacaksin kime neyi anlatcaksin.

Hani bunlarin klasik laflari tayyib gitse kim gelecek daha iyisimi var diye,evet var CHP side MHPside Somayla ilgili önerge verdiler defalarca ama Adam kurmus diktatörlügünü Muhalefetin siyaset yapma sansi kalmamis.

Siyaset yapmayin diyorlar bu dram üzerinden bu dramin sebebi tam siyaset konusu ihmal is güvenligi yasasinin yeterli olmamasi yeterli denetim olmamasi,yandaslik cikar iliskileri partizanlik.Bir deil bin Hükümeti götürecek sebebler var bu olayda ama Basinda kim dile getirebiliyor bunlari?

500-600 kisinin can verdigi is kazasi. olur böyle seyler.

Bnr_5ngIUAAjhOq.jpg

ulan bir de gidip oradaki acılı halkı tartakladı haysiyetsizler.izledikçe sinirlerim zıplıyor.

Drogba 1 milyon € yardım yapacakmış.

Geri
Üst Alt