Spor Toto Süper Lig'de Diğer Maçlar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Gençlerbirliği bu sene de düşmezse bir daha düşmez. 4 büyüklerden sonra en uzun süredir ligde bulunan takım Gençlerbirliği. Bu kadar vasat kadronun olduğu,rezil yönetimin olduğu,taraftarın sürekli protesto ettiği, taraftarla kavgalı olan Ümit ve yönetim..

ve tüm bunlara rağmen son 4 maçta toplanan 6 puan ile biraz olsun rahat nefes aldılar. Devre arası artık menajer transferlerini bırakıp nokta atışı lazım aksi halde şakaya gelmez düşerler.

Gantep için de bunlar yine düşmez deniyordu ama geçen sene 27 sene sonra düştüler ve şimdi amatöre doğru gidiyorlar.

Karabük bugün kaybederse düşer,geçmiş olsun. Ayrıca bu sefer düşerlerse geçen düştükleri gibi hemen çıkamazlar çünkü dev bir borç var.

Büyük ihtimal en alta kadar giderler. Küçücük bir şehir ve Kardemir şirketine bağlı olarak yaşıyorlar. Bu yüzden sevdiğim bir takım ama taraftarı ilgisiz.

Geçen sene Tudor dönemi 10.000 ortalama vardı ama bu sene 3.000 kişi anca gidiyor. Geçen sene içeride ligin en iyi 3.takımıydı. Bizden ve Fb'den bile iyiydi içeride. Şimdi hemen hemen aynı kadroyla bitmiş durumdalar.

Gençlerbirliği bu sene de düşmezse bir daha düşmez. 4 büyüklerden sonra en uzun süredir ligde bulunan takım Gençlerbirliği. Bu kadar vasat kadronun olduğu,rezil yönetimin olduğu,taraftarın sürekli protesto ettiği, taraftarla kavgalı olan Ümit ve yönetim..

ve tüm bunlara rağmen son 4 maçta toplanan 6 puan ile biraz olsun rahat nefes aldılar. Devre arası artık menajer transferlerini bırakıp nokta atışı lazım aksi halde şakaya gelmez düşerler.

Gantep için de bunlar yine düşmez deniyordu ama geçen sene 27 sene sonra düştüler ve şimdi amatöre doğru gidiyorlar.

Antep yerine G.Antep F.K 'Yi (Belediye takımı) 1-2 seneye getirirler.

G.Birliği yerine de Ankaragücü (düşmeyedebilir tabi)

Antep yerine G.Antep F.K 'Yi (Belediye takımı) 1-2 seneye getirirler.

G.Birliği yerine de Ankaragücü (düşmeyedebilir tabi)

Zaten Antep öyle olacak. Bunun bizde çok örneği var. Malatya öyle oldu, Yeni Orduspor diye takım çıkardılar mesela ve o da yakında üst liglere gelecek. Sırada Antep var.

Belediye müthiş destek veriyor. Bu sene olmasa da seneye mutlaka SüperLig'deler. Sanırım Mersin'de de böyle bir plan var. Bunun tek başarısız örneği Kocaeli.

Kocaeli Birlik diye takım çıkardılar Kocaeli amatöre gidince ama Kocaelililer ısrarla Kocaelispor'u destekledi,amatörden çıkardı ve Kocaeli Birlik projesi suya düştü.

Gençlerbirliği-Ankaragücü öyle değil ama. İkisi de siyasi proje takımı değil. Osmanlı desen anlarım. Gençlerin öyle aşırı borcu da yok. Seneye doğru yönetimle yine çıkabilirler.

DRzVa8OWkAE1zme.jpg

DRzZNT6WsAAP0lc.jpg

Hamsiler 2 pas yapamıyor.

ara ara baktım. Karabük çok daha iyi oynayan taraf. Biraz becerikli olsalar rahat gol bulurlardı. Mutlak kazanmaları gereken maç zaten. Aksi halde 15.sıradaki takımla fark 7'ye hatta 9'a çıkabilir Osmanlı kazanırsa.

Bu sene adından söz ettirecek Anadolu takımları; Kayserispor,Göztepe,Antalyaspor,Konyaspor,Malatyaspor ve Alanyaspor.

Ayrıca basında fazla sükseli gözükmeyen ama adından söz ettirecek bazı isimler; Khalid Boutaib,Bernand Mensah,Jhon Murillo,Emmanuel Badu,Geoffrey Bia..

İlk aklıma gelen isimler. Bu sene efsane bir sezon olabilir. Neden bu sene diğer senelerden farklı olacak;

-En az 5 takım şampiyonluk için iddialı. (BJK,İBFK,GS,FB,TS)
-Yıllardır söylenen diğer ülkelere maçları satma konusu sonunda gerçekleşti ve şimdiden en az 10 ülkede yayınlanacak.(Bana göre bu sayı artacak.)
-Sezonun ilerleyen kısımlarında hizmete girecek stadlarla beraber belki 2-3 takım hariç(Göztepe,GBirliği..) tüm takımlar modern stadlarda oynayacak.
-1.Lig ile arada inanılmaz gelir farkı olduğundan her takım düşmemek için diğer senelerden çok daha fazla mücadele verecek.
-Diğer ülkelerde yayınlanması ve önümüzdeki yaz D.Kupası olması sayesinde oyuncular daha fazla kendisini göstermek isteyecek.
-Ve bana göre en önemli kısım; Belki tarihimizde ilk kez hemen hemen tüm takımlar lig başlamadan transferlerini bitirdi. Kimse neden dile getirmiyor bunu şaşırıyorum.

Belki ilerleyen dönemde daha büyük değişiklikler olabilir. Ancak şu kesin herkesin yıllardır beklediği pek çok şey oldu bu sene. Bein grubuna ne kadar teşekkür edilse az. Artık bunu sahada görmekte istiyoruz.

lig başlamadan önce yazdığım mesaj.. Kayserispor ve Göztepe beklediğimin bile üstüne çıktı. Antalya ve Konya büyük hayal kırıklığı. Malatya beklediğim kadar puan aldı. Alanya son 5 haftaya kadar büyük işler yaptı. Ayrıca Sivas'ın bu kadar iyi olacağı aklıma gelmezdi.

Oyunculara bakıldığında Boutaib ve Mensah dışında diğerleri hayal kırıklığı.

Ayrıca; efsane sezon olacak demiştim ama bu kadarını ben bile hayal etmezdim. Oyun keyfi,rekabet,kalite her anlamda beklentileri aştı. Ama teknik adam değişiklikleri ve hakemler hala aynı.

Poko hayvan gibi oynuyor anladığım kadarıyla.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt