Mehmet Ozturk
Parçalı Üye
- 16 Mart 2015
- 3.449
- 38
- 618
Fatih Terim
Sportif direktör ne peki? Veya Terim teknik direktörken arkasındaki "futbol şube sorumlusu" (Albayrak, Dürüst, Elmas vs) ne iş yapıyordu?
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Fatih Terim
Sportif direktör ne peki? Veya Terim teknik direktörken arkasındaki "futbol şube sorumlusu" ne iş yapıyordu?
Sportif direktörün tanımının ne olması ve olmaması konusunu açıp görüşlerimizi belirttik zaten önceki mesajları okursan renktaş
Ünalcılara objectif görüncem diye F.T ye çakmayı bırag (ihtar).ft italyada 2 sezon ustuste havalar sogumadan shitcan edilen ender antrenorlerdendir
Her kulüpte farklı da olsa aşağı yukarı sportif direktör, ingiltere'de "football director" Türkiye'deki futbol şube sorumlusuna denk geliyor aslında. Sadece görev alanların backgroundlarında ve işe yaklaşımlarında fark var.
Mesela atıyorum Manchester City'de bu işi Txiki Begiristain yapıyorken Galatasaray'da Albayrak yapıyordu ama yaklaşımları bilgi birikimleri elbette farklıydı. Ama 3 aşağı 5 yukarı aynı işi yapmaları gerekiyor. Sportif direktör bütün futbol operasyonlarından sorumlu adam. Futbol şube sorumlusu yani.
Ünalcılara objectif görüncem diye F.T ye çakmayı bırag (ihtar).
Teknik direktör olsam sportif direktörle çalışmak istemem açıkçası.
FM'de kariyer açtığımda da görevden aldığım ilk bu tipler oluyor.
Tamam benim anlattığım da farklı bir şey değil zaten.
Önemli olan görev tanımı.
Yoksa idari menajere de bir şekilde sportif direktör denilebilir çok da önemli değil.
Bahsetmek istediğim hocanın takım üzerindeki yetkisini kısıtlamayacak bir anlayış olmasıydı, tekrar yazmış olayım.
Hodjamın milliyedçi bir insan oluşumu seni rahatsıs eden açıg konuş xd1. k'yi g yapmayi birak
2. sen dogmadan ft dusmaniydim UZA
Ona katılıyorum, ayrıca hocanın takım üstünde yetkisini kısıtlamıyor zaten sportif/football director, onu Türkiye'deki özellikle Fener'deki yöneticiler yapıyor, Albayrak da Terim'in işine karışmıyordu her türlü transfer ve idari işlerle uğraşıyordu, Begiristain de yapmıyor, Sammer de Guardiola'nın yetki alanındaki hiçbirşeye karışamıyor. Onlar takım idaresi, alt yapılar, futbol ve kadro idaresi, transferler vs onlarla uğraşıyorlar.
Fark Avrupa'da özellikle adam gibi kulüplerdeki adamların backgroundları, bağlantıları, futbol bilgileri vs biraz daha farklı. İşadamını getirip futbolu yönettirmiyor futbolun içinden biri ve eski menajerler çalışıyor o bölümlerde ama sportif director spor yöneticisi yani futbol yöneticisi demek.
günlük başarıları konuşmaktan nefret ederim de biz deplasmanda hiç maç kazanamasak -ki nerdeyse kazanamıyoruz-
sportif direktör falan kalmazdı bu sevillanın hali nedir ya
isteniyor ki herseyi ayni yapmaya devam edelim
UNUTMAYALIM KI
hicbiseyi degistirmeden
bi S yapamayiz
- hayri cund