Stephen Hawking "Tanrıya gerek kalmadı"

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: Stephen Hawking "Tanrıya gerek kalmadı"

Valla şuan Galatasaraylı bir adamı Fenerli yapmak istiyormuş gibi durumdayız. Yani olmayacak birşeyi :D İnanç olayı derin konular.

Sen onu reddediyorsun ama? Sen kendini yoktan var eden varlığı yok sayarken sorun yok ama Tanrı seni cehenneme yollayınca gaddar. Varsın gaddar olsun. :)

Ben ilahi dinlerin putlaştırdığı tanrı inancını reddediyorum, bir birey olarak değil de bir güç, bir sebep olarak tanrı benim inancıma göre. Kafanda hemen oluştuğunu sezdiğim "Bu kesin Ateist'tir" düşüncesi yanlış ;)

Beni değil, gayet de inançlı, iyi işler yapan bir Hristiyan'ı cehenneme gönderirse gaddardır diyorum. Hem sen beni nereden biliyorsun? Belki bir dine mensup değilim, ama insanlık için daha iyi işler yaptıysam, çok iyi bir insan olarak yaşamışsam ve öldüğümde Müslüman olmadığım için cehenneme gideceksem, varsın gideyim. O kadar gaddar bir varlıksa bu tanrı, ben onu reddederim.

– Yüce "ALLAH"(cc) ancak kendisine isyan edenleri ateşe atar. Müstahak olmayanları asla!

Demek oluyor ki ALLAH(cc) kullarını ateşe atmayı asla istemiyor sonsuz merhamet ve şefkati ateşi gerektirmiyor. Ancak kullar dürüst hareket etmiyor ille de ateşlik işler yapıyor birilerine zulmediyor haksızlıkta bulunuyor Yaradanına da isyandan geri kalmıyor böylece kendi amelleriyle kendilerini ateşe attırıyorlarsa bu da kulların kendi tercihleri...

Sözün özü bu olsa gerektir!..

Hristiyanlar da müslümanları sevmezler..Onlara göre müslümanlık son din değildir, tek gerçek din kendilerininkidir, diğerleri yalandır....Bunu kalkıp 5 yaşındaki bir çocuğa 15 sene boyunca anlat bir daha o çocuk-kişi ne yaparsa yapsın fikrini değiştiremez..İmkansıza yakındır..Senin çocuğun 18-19 yaşında gelip ''ben hristiyanlığı seçiyorum, bana göre en doğru din o'' derse ne yaparsın?

Olmayan çocuğa don biçmeye gerek yok. :)

Ben kendi üzerime düşeni yapıp o yaşa gelene kadar gerekli yardımı yaparsam, yol gösterirsem zaten öyle bir durum gerçekleşmez. Ama eğer o kafasına koymuşsa zaten ben ne kadar baskı yapsam da boş. Her koyun kendi bacağından asılır. :)

Ben ilahi dinlerin putlaştırdığı tanrı inancını reddediyorum, bir birey olarak değil de bir güç, bir sebep olarak tanrı benim inancıma göre. Kafanda hemen oluştuğunu sezdiğim "Bu kesin Ateist'tir" düşüncesi yanlış ;)

Beni değil, gayet de inançlı, iyi işler yapan bir Hristiyan'ı cehenneme gönderirse gaddardır diyorum. Hem sen beni nereden biliyorsun? Belki bir dine mensup değilim, ama insanlık için daha iyi işler yaptıysam, çok iyi bir insan olarak yaşamışsam ve öldüğümde Müslüman olmadığım için cehenneme gideceksem, varsın gideyim. O kadar gaddar bir varlıksa bu tanrı, ben onu reddederim.

İşte iyi işleri yapman eğer Müslüman değilse bir anlam ifade etmiyor...

Sen Rabbine asi ol...

Sonra dünyada istediğin kadar iyilik et nafile...;)

@Misbah; ben çok bilirim veya çok bilgiliyim hepiniz cahilsiniz fln diye birşey demedim asla. Ben bilirim lafını kesinlikle kullanmam. Ama şurda Stephen Hawking hakkında, ''ağzı yamuk, bu hale niye gelmiş'' bilmem ne gibi saçma sapan yorum yapanların internetten ve hurafelerden başka bilgilerinin olduğunu sanmıyorum. Ayrıca Allah'a şart koşmak günahı en büyük günahlardansa, şuan burda yorum yazanların nerdeyse hepsi o günahı bol bol işliyor neden mi? Müslümanlar harici herkes cehenneme gidecek, ben cennete gidecem diyen adam kafayı yemiştir ve ona birşey demeye gerek yoktur. Ayrıca insanlara Ateist, Budist vs. benzetme yapanlarda yine hakaret mi ediyor kendi çapında ne yapıyor anlamış değilim. Herkesin dini tercihi kendini ilgilendirir, burda birşeyler savunulurken saygı çerçevesinden çıkmamak gerekiyor. Sen ölen bir çocuğun cennete veya cehenneme gideceğini nerden biliyorsun? Böyle bir saçmalık olamaz. Ve küfür ettikleri Stephen Hawking bile böyle saçma bir ikileme hiç bir zaman girmemiştir, girmez.

Olmayan çocuğa don biçmeye gerek yok. :)

Ben kendi üzerime düşeni yapıp o yaşa gelene kadar gerekli yardımı yaparsam, yol gösterirsem zaten öyle bir durum gerçekleşmez. Ama eğer o kafasına koymuşsa zaten ben ne kadar baskı yapsam da boş. Her koyun kendi bacağından asılır. :)

İşte hristiyan bir baba da böyle düşünürse sonuç aynı olacak.Çocuk hristiyan olacak.Sorun da burada..Onu anlatmaya çalışıyorum..

Sen Rabbine asi ol...

Bu hiç mantıklı değildi abi. O zaman bu mantıkta ne kadar çok kötülük yaparsan yap Müslümansan cennete gidiyorsun anlamına gelir. Örm; H.Üzmez .

@Misbah; ben çok bilirim veya çok bilgiliyim hepiniz cahilsiniz fln diye birşey demedim asla. Ben bilirim lafını kesinlikle kullanmam. Ama şurda Stephen Hawking hakkında, ''ağzı yamuk, bu hale niye gelmiş'' bilmem ne gibi saçma sapan yorum yapanların internetten ve hurafelerden başka bilgilerinin olduğunu sanmıyorum. Ayrıca Allah'a şart koşmak günahı en büyük günahlardansa, şuan burda yorum yazanların nerdeyse hepsi o günahı bol bol işliyor neden mi? Müslümanlar harici herkes cehenneme gidecek, ben cennete gidecem diyen adam kafayı yemiştir ve ona birşey demeye gerek yoktur.

Sercan olayı çarpıtma...

Kimse ben cennete gidiceğim demedi...

Denilen ALLAH'a Kur'an-ı Kerim'e ve Peygamberine inanmayanlar Cehennem'e gidicek denildi...

Bunuda bizde değil Şanı Yüce Rabbimiz Kur'an-ı Kerim'de bizlere bildirmiştir...;)

Bu hiç mantıklı değildi abi. O zaman bu mantıkta ne kadar çok kötülük yaparsan yap Müslümansan cennete gidiyorsun anlamına gelir. Örm; H.Üzmez .

Tamam da Tanrı sadece iyilik istemiyor ki, itaat istiyor. Neden herkesin zihninde iyilik kavramı yer etmiş anlamıyorum. İyilik görecelidir Tanrı'ya göre kurallara uymak Tanrı'nın iyilik anlayışıdır.

hristiyanların gidemedikleri yerde bende olmak istemem arkadaş nasıl iş bu. adamlar hristiyan doğru diye biter mi herşey. neymiş müslüman olsunlarmış. oldu.

tanrının insanları bu konuda eşit yaratmadığına inanmıyorum ben , öbür taraf varsa hep beraber gidilir , yoksa yoktur zaten.

Peki, eğer tanrı sizin inandığınız gibiyse ben onu reddetmeye devam edeceğim. Benim tanrım o kadar gaddar olamaz. Kişisael tartışmalara da lütfen girmeyelim arkadaşlar, şahıslar değil fikirler çarpışsın.

İyide Özgür...

Bunu ben değil Rabbim söylüyor...

ALLAH kalbinde zerre kadar imanı olanın günahlarının cezasını çektikten sonra Cennet'e gideceğini söylemiştir...

H.Üzmez'in cennetlik olduğuda kesin değildir...

Zira biz Fani olanlar kimin cennete kimin cehenneme gideceğini bırakıp kendi sonumuzun ne olacağını düşünmemiz gerekir...:)

Bugün böyle bir şey söylemek mümkün değildir...

Zira en ücra köşelere bile İslam Tebliğ Cemaatleri ulaşmıştır...

Hayır tabi ki mümkündür.Peygamber (s.a.v.)'in ismini duyup menfi propaganda yüzünden İslama kayıtsız kalan milyonlarca insan var.Bırakın dünyayı yüzde bilmem kaçı müslüman denilen Türkiye'de kaç kişi biliyor İslam'ı ?

Az konuştum zaten. Hristiyanlar ve inanmayanlar cennete gidecek mi dedi, bende hayır dedim. Cevap net. İslam dininden haberi olduğu halde buna kayıtsız kalıyorsa cennete gidemez. Yanlış tanıtma durumu yok, gerçek bu.

İmam-ı Gazalî bakın ne diyor bu konuda :

Peygamberimizin (a.s.m.) gönderilmesinden sonra, davetini duymayanlarla ilgili olarak İmam Gazalî'nin insanları üç sınıfta incelediğini görmekteyiz:

1. Peygamberin (a.s.m.) davetini duymamış, kendisinden haberdar da olmamıştır. Bu sınıfa giren insanlar kesin olarak ehl-i necat olup Cennetliktir.

2. Peygamberin (a.s.m.) davetini, gösterdiği mucizeleri ve güzel ahlâkını duymuş olmakla beraber îman etmemiştir. Bu sınıf kesin olarak azaba uğratılacaktır.

3. Peygamberin (a.s.m.) ismini duydukları halde, aleyhinde yapılan menfî propagandalardan başka bir şey duymadıklarından, kimse onlara doğruyu söyleyip onları teşvik etmediğinden alâka duymamaktadırlar. Bunların da ehl-i necat olacaklarını, yani Cennete gireceklerini umarım.

Ayrıca her insanın buluğ çağına girene kadar günah defteri açılmaz.Yani mantıken yeni doğan bir bebek cehenneme gitmez ölünce.

Sen Rabbine asi ol...

Bak bu da beni bu olaylardan soğutan, hiç bir zaman benimseyemeyeceğim bir ayrıntı..Adam atıyorum UNİCEF'te veya yabancı bir akut ekibinde..Sürekli felaket olan yerlerde insanlara, çocuklara yardım ediyor...Bir hristiyan, hayatını insanlara adamış...O adam cehennemlikse gerçekten bir sorun vardır burada..

ne kadar çok kötülük yaparsan yap bu senin amel defterine günah olarak geçer tabi büyük günahlar vardır küçük günahlar vardır, örnek verdiğin şerefsizin yaptığı büyük günaha girmiş olup cezasıda idamdır, cennete gidip gidemeceyini bilemem ama büyük günahları işleyipte son nefesinde müslüman olarak ölen bir kul cennete girer tabi cezasını çektikten sonra.

Tamam da Tanrı sadece iyilik istemiyor ki, itaat istiyor. Neden herkesin zihninde iyilik kavramı yer etmiş anlamıyorum. İyilik görecelidir Tanrı'ya göre kurallara uymak Tanrı'nın iyilik anlayışıdır.

Kurallara uyarsan kötülükte yapsan cenette gideceksin.

hristiyanların gidemedikleri yerde bende olmak istemem arkadaş nasıl iş bu. adamlar hristiyan doğru diye biter mi herşey. neymiş müslüman olsunlarmış. oldu.

tanrının insanları bu konuda eşit yaratmadığına inanmıyorum ben , öbür taraf varsa hep beraber gidilir , yoksa yoktur zaten.

Hristiyanlar gidemeyecek diye bir şey yok...

Salih amel işlemiş Hz.İsa zamanında imanları bozulmamış Hristiyan Kavimleride cennete gidecektir...

Şimdiki Hristiyanlar gidemeyecek...

Arkadaşlar onu bunu bırakın her koyun kendi bacağından asılır mazallah yanlış birşey söyleyip imanımızı zedelemeyelim. Böyle düşünenlere Allah iman nasib etsin ben böyle dua ediyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt