Stephen Hawking "Tanrıya gerek kalmadı"

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: Stephen Hawking "Tanrıya gerek kalmadı"

İslamiyet ile Hristiyanlık arasındaki farkı bilmeden yorumluyoruz arkadaşlar. Hristiyanlıkta Allah'a doğma ve doğurma sıfatı koyulmuş, Hz İsa'yı da insan olarak değil de Tanrısal bir yapı olarak benimsemişlerdir. Allah Kur'an-ı Kerim'de ihlas süresinde kendisinin ne doğduğunu ne de doğrulduğunu söylüyor. İslamiyet zaten Hristiyanlık yanlış anlaşılıyor diye yeryüzüne indi. İslamiyet inancına göre bu durumda Hristiyanların ateistten pek farkı kalmıyor gibi görünüyor. O yüzden cehennemlik oluyorlar.

Şimdi Hristiyanların ne suçu var sözüne gelelim. Bunu tartışmadan önce "kader" inancına sahip olup olmadığından emin olalım. İslam inancına göre Allah herkesi hidayete kavuşturmaz, bazılarını daha zor sınavlara tabi tutar. Eğer sen bu zorlu sınavı geçer ve doğru yolu bulursan Allah'ın ödülü cennetin en iyi köşesi olacaktır. Özellikle başka dinlerden, İslamiyet'i seçenler için ben özel bir hediye verileceğini düşünüyorum.

Yanlız şunu anlmadım bu kadar katı düşünen "Metin Çay" la tartışılmaz abi. :D Savaşa gidiyor sanki mesajlarında adam. :)

bize göre müslüman olarak ölmeyenler yanacak, Yaradan öyle diyor çünkü, Hak din İslam, senin dediğin durumda aslında saçma değil ama kötü bi durum 1-0 geride başlamak gibi birşey oluyor, golü bulanlar çok azdır(sonradan müslüman olanlar)
Evet islam dışı bir dinde bir medeniyette yaşamış bir insanın sadece islamı bile seçmesi ve iman etmesi ve bu durum üzerine ölmesi bile müslüman ülkede doğmuş büyümüş gerçek müslüman gibi yaşamış birinden daha değerli olabilir Allah katında;)

Ben reddediyorum dedi mi ? Hemen bu damgayı yapıştırıyorsunuz. Kolay yolu çünkü.

Bu tarz yakıştırmalar mutlaka olur, karşı cevap verirsen konunun seyri değişir, seviye düşer. Herkes fikrini belirtsin, seviyeli biçimde tartışalım. Kimsenin neye inandığı kimseyi ilgilendirmez. Bu tarz şahsi atışmalardan kaçınalım arkadaşlar. Eğer ortada bir damga varsa, geri dönüş yapmayın.

Seni yoktan var eden, sana can veren varlığı reddetmek, arkanı dönmek yeterince büyük bir kötülük değil midir? İhanet en büyüğü değil midir? :) Sözüm meclisten dışarı.

Valla kimsenin burda reddiği yok,sende şimdi en sinir olduğum işi yapma burda lütfen.Hani kendini çok müslüman görüp,millete b.k atanlar(sözüm mecliten dışarı)

Bende şunu anlamıyorum.Harbiden matığım almıyor.Sizin alıyormu?

Bir adam 40-50 yaşında kadar eli uçkurunda gezcek,karısını aldatcak,çocuğuna ekmek götürmek yerine kumar oynucak,adam öldürmek,tecavüz etcek,canlı canlı cana kıycak,ve bu adam emekli olunca namaza filan başlayınca cennetemi gidecek? Eğer böyleyse yarından tezi yok bütün pislikleri yapmaya başlayabilirim

ALLAH katında makbül olan din İslam'dır..

İslam geldikten sonra tüm dinlerin ALLAH katında geçerliliği yoktur...

Hükümleri sona ermiştir...

İslam son ve en mükemmel inanç sistemi olarak gönderilmiştir...

Hükümleri Kıyamete kadar devam edecektir...

İslam yeryüzünde iken başka bir dine inanan insanlar Cennet'e giremezler...

Zira Cennete girmek için La ilahe İllallah Muhammed'ür-Rasulullah demek gerekmektedir...

Ama bunu deyipte cennete gitmekte garanti değildir...

iman üzere öldü ise bir insan günahlarını çeker ve cennete girer sonunda inşalah.Zira bir çoğumuz müslüman olsak bile direk cennete girebilecek olanlarımız çok azdır herşeyi ve herkesin gönlündekini Allah bilir tabi.

Valla kimsenin burda reddiği yok,sende şimdi en sinir olduğum işi yapma burda lütfen.Hani kendini çok müslüman görüp,millete b.k atanlar(sözüm mecliten dışarı)

Bir adam 40-50 yaşında kadar eli uçkurunda gezcek,karısını aldatcak,çocuğuna ekmek götürmek yerine kumar oynucak,adam öldürmek,tecavüz etcek,canlı canlı cana kıycak,ve bu adam emekli olunca namaza filan başlayınca cennetemi gidecek? Eğer böyleyse yarından tezi yok bütün pislikleri yapmaya başlayabilirim

İnancı varsa ve 3 büyük günahı işlemediyse eninde sonunda gidecektir. Ama çok günahkar ise önce Cehennem'e sonra Cennet'e gidecektir.

Tam manası ile iman etti...

Tövbe edip kemale erdiyse suçlarının cezasını çekince Cennet'e girecektir...

Kalbinde zerre kadar imanı olan eninde sonunda cennete girecektir...

bunları yapan adam cehenneme kapak atar:D kimbilir ne zaman çıkar:D, düşünki bir insanı öldüren tüm insanlığı öldürmüştür, böyle bir hadis vardı sanırım cezasını sen biç, diğer saydıklarını katmıyorum bile, tabi bu kadar büyük günah işleyipte tvbesi kabul olan kişi sonunda cennete girer, düşünki tarihte müslüman olmadan önce yemedigi halt kalmayan insanlar bile tvbe edip müslüman olduktan sonra cennete girebiliyor, birtane daha örnek vereyim Hz Muhammed'in amcasını şehit eden vahşi, sonradn müslüman olmuştur.

Ağaç yaş iken eğilir sözünü söylerim bu mesajının üzerine.

Hristiyanlıktan Müslümanlığa geçenler veya din değiştirenler nasıl değiştiriyor peki hocam? Sonuçta her insanın aklı, mantığı var. En akla yatkın olanı seçer, inanmak istediğine inarır. Yapabileceğimiz bir şey yok. Ama burada kitapların içeriği çok önemli, kitapları iyi değerlendirmesi lazım. Zaten doğruyu bulacaktır büyük ihtimalle kitapları incelediğinde.

Bakara-62. Şüphesiz, inananlar, Yahudi olanlar,

...Hıristiyanlar ve Sabiilerden Allah'a ve ahiret gününe inanıp yararlı iş

yapanların ecirleri Rablerinin katındadır. Onlar için artık korku ve

üzüntü yoktur. (Ayrıca Maide-69 )

BAKARA 62. ayeti kerime - Kuran-ı Kerim Meallerini Kıyasla

Burada diğer dinlerden olanlar gidebilirler diyor ben mi yanlış anladım..?

Gerçekten Allah,dan korkanlar bunlardan imtina ederler zaten.Eğerki ben hayatımı böyle doyasıya yaşayayım her türlü kötülüğü işleyeyim ihtiyarlayınca namaz kılar çeki düzen veririm kendime daha vaktim var diye düşünen sadece kendini kandırır.Allahın adaletinin üstünde hiç bir şey olamaz.

İnanç işte Uğurun dediklerine kimisi gidecek diyor, kimisi cezasını çekecek ondan sonra gidecek diyor, kimisi 3 büyük günahı işlemediyse gidecek diyor ? Hangisi abi :D

Bakara-62. Şüphesiz, inananlar, Yahudi olanlar,

...Hıristiyanlar ve Sabiilerden Allah'a ve ahiret gününe inanıp yararlı iş

yapanların ecirleri Rablerinin katındadır. Onlar için artık korku ve

üzüntü yoktur. (Ayrıca Maide-69 )

BAKARA 62. ayeti kerime - Kuran-ı Kerim Meallerini Kıyasla

Burada diğer dinlerden olanlar gidebilirler diyor ben mi yanlış anladım..?

Orada ki Hristiyanlık ve Yahudilik ile şu anki bir değil. Hepsi çok değişti.

Eşit yaratmıyor o zaman yaradan insanları. Küçücük çocuk daha doğmadan cehenneme gidiyor. Hiçbir suçu yokken.
Nasıl küçücük bir çocuk cehenneme gidiyor.Akil baliğ olmamış bir kul Allah katında hiç bir şeyden sorumlu değildir.Bunun takdiri ve hikmeti yalnız Allaha mahsustur.

Gerçekten Allah,dan korkanlar bunlardan imtina ederler zaten.Eğerki ben hayatımı böyle doyasıya yaşayayım her türlü kötülüğü işleyeyim ihtiyarlayınca namaz kılar çeki düzen veririm kendime daha vaktim var diye düşünen sadece kendini kandırır.Allahın adaletinin üstünde hiç bir şey olamaz.

aynen öyle, ben adam öldiriyim,zina edeyim, cana kıyayım nasılsa ileride tövbe ederim affedilir mantığıyla gidersen tabiki affedilmezsin:D, bu dediğim zamanında bu kötülükleri günah olduğundan bi haber işleyenler yada sonradan gerçekten pişman olanlar için geçerlidir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt