Stephen Hawking "Tanrıya gerek kalmadı"

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: Stephen Hawking "Tanrıya gerek kalmadı"

Saçma. Adam o dinde eğitim almış. O zaman sende "onlar yanacak" dersen Yaradanı sorguluyorsun demektir.

bize göre müslüman olarak ölmeyenler yanacak, Yaradan öyle diyor çünkü, Hak din İslam, senin dediğin durumda aslında saçma değil ama kötü bi durum 1-0 geride başlamak gibi birşey oluyor, golü bulanlar çok azdır(sonradan müslüman olanlar)

ALLAH katında makbül olan din İslam'dır..

İslam geldikten sonra tüm dinlerin ALLAH katında geçerliliği yoktur...

Hükümleri sona ermiştir...

İslam son ve en mükemmel inanç sistemi olarak gönderilmiştir...

Hükümleri Kıyamete kadar devam edecektir...

İslam yeryüzünde iken başka bir dine inanan insanlar Cennet'e giremezler...

Zira Cennete girmek için La ilahe İllallah Muhammed'ür-Rasulullah demek gerekmektedir...

Ama bunu deyipte cennete gitmekte garanti değildir...

bize göre müslüman olarak ölmeyenler yanacak, Yaradan öyle diyor çünkü, Hak din İslam, senin dediğin durumda aslında saçma değil ama kötü bi durum 1-0 geride başlamak gibi birşey oluyor, golü bulanlar çok azdır(sonradan müslüman olanlar)

1-0 değil de 20-0 desek..:p

Eşit yaratmıyor o zaman yaradan insanları. Küçücük çocuk daha doğmadan cehenneme gidiyor. Hiçbir suçu yokken.

Mantığa bak. Küçücük çocuk yeni doğmuş Annesi, Babası Hıristiyan veya başka bir dinden otomatikman o dinde eğitiliyor o dini benimsiyor. Şimdi yeni doğmuş çocuğun bebeğin suçu nedir ? Biraz mantıklı düşünelim.

Elbette eğer o çocuk doğumundan ölümüne kadar hiç İslam dinini duymadıysa (Mesela Afrikanın balta girmemiş ormanlarında yaşayan kabileler var.) ölünce sen niye namaz kılmadın oruç tutmadın diye sorulmayacaktır.Herkesin hesabı farklı olur sen merak etme.Ama Avrupada Hristiyanlığı bile yaşamayan bir çok insan var.Ve Müslümanlığı araştırabilmek de ellerinin altında.Elbette Anadan Babadan öğrenenle aynı muamele yapılmaz ama Onun da ayrı bir hesabı olur.Yüce Rabbim herşeyi hakkıyla bilendir.Rabbim Vaadini gerçekleştirdiğinde herşeyi daha iyi anlayacağız sanıyorum

:) Bir yere gelmek istemiyorum..Şu anda 6 milyar insan varsa 4 milyardan fazlası yandı demek ki..Hayırlısı olsun..:p Avrupa'da veya Amerika'da doğsak dinimiz ne olurdu, ben onu merak ediyorum..

Bardağın dolu tarafından bakıyorum, 6 milyarın 2 milyarı da yaşadı demekki.(Gerçi kim cennete gider bilemeyiz, Müslüman geçinip de şerefsizin önde gideni olanları da çıkarmak lazım) :)

O iş o kadar basit değil :) Müslüman olmayan cennete giremez ve Allah'a inanmayan direk cehennemliktir diye bir şey yoktur.Evet Allah indinde hak din İslamdır fakat Hz. Muhammed (s.a.v.)'den ve davetinden haberi olmayan bir sürü insan var.Cenab-ı Hak "Biz bir peygamber göndermedikçe hiçbir kimseye azap etmiş değiliz'' buyurmuştur.Din konusunda daha fazla araştırıp daha az konuşmak gerekir kanımca.İnsanları yanlış bilgilendirerek İslamı yanlış tanıtmamak lazım.

Eşit yaratmıyor o zaman yaradan insanları. Küçücük çocuk daha doğmadan cehenneme gidiyor. Hiçbir suçu yokken.

hayır, ergenlik çağına girmeden ölen bir insan ister müslüman olsun ister olmasın direkt cennete gidiyor.

Elbette eğer o çocuk doğumundan ölümüne kadar hiç İslam dinini duymadıysa (Mesela Afrikanın balta girmemiş ormanlarında yaşayan kabileler var.) ölünce sen niye namaz kılmadın oruç tutmadın diye sorulmayacaktır.Herkesin hesabı farklı olur sen merak etme.Ama Avrupada Hristiyanlığı bile yaşamayan bir çok insan var.Ve Müslümanlığı araştırabilmek de ellerinin altında.Elbette Anadan Babadan öğrenenle aynı muamele yapılmaz ama Onun da ayrı bir hesabı olur.Yüce Rabbim herşeyi hakkıyla bilendir.Rabbim Vaadini gerçekleştirdiğinde herşeyi daha iyi anlayacağız sanıyorum

Eee sende farklı konuşuyorsun.

Niye? Allah ona akıl fikir vermiş. Araştırsın, dinlerin içeriklerini öğrensin. Buna rağmen Hristiyanlığı seçiyorsa, kendi kalesine gol atıyor demektir.

O iş o kadar basit değil :) Müslüman olmayan cennete giremez ve Allah'a inanmayan direk cehennemliktir diye bir şey yoktur.Evet Allah indinde hak din İslamdır fakat Hz. Muhammed (s.a.v.)'den ve davetinden haberi olmayan bir sürü insan var.Cenab-ı Hak "Biz bir peygamber göndermedikçe hiçbir kimseye azap etmiş değiliz'' buyurmuştur.Din konusunda daha fazla araştırıp daha az konuşmak gerekir kanımca.İnsanları yanlış bilgilendirerek İslamı yanlış tanıtmamak lazım.

Bugün böyle bir şey söylemek mümkün değildir...

Zira en ücra köşelere bile İslam Tebliğ Cemaatleri ulaşmıştır...

adamin biri her zaman yaptigi gibi sac ve sakal tirasi olmak icin berbere gitti.

onula ilgilenen berberle güzel bir sohbete basladilar.

degisik konular üzerinde konustular.

birden allah ile ilgili konu acidi...

berber:"bak adamim,ben senin söyledigin gibi allah'in varligina inanmiyorum."

adam:"peki neden böyle diyorsun?"

berber:"bunu aciklamak cok kolay,bunu görmek icin disariya cikmalisin.lütfen bana söylermisin,eger allah var olmus olsaydi,bu kadar cok sorunlu,SIKINTILI,hasta insan olurmuydu,terk edilmis cocuklar olurmuydu?"

allah olsaydi,kimse aci cektirmez,birbirini üzmezdi,ALLAH OLSAYDI,bunlarin olmasina izin verecegine sanmiyorum..."

adam bir an durdu ve düsündü,ama gereksiz bir tartismaya girmek istemedigi icin cevap vermedi.

berber isini bitirdikten sonra,adam disariya cikti.

tam o anda caddede uzun sacli ve sakalli bir adam gördü.

adam bukadar daginik göründügüne göre belliki tiras olmayali uzun süre gecmisti.

adam berberin dükkanina geri döndü.

adam:"biliyormusun ne var,bence berber diye birsey yok".

berber:"bu nasil olabilir'ki?ben buradayim,ve bir berberim."

adam:"hayir,yok,cünkü olsaydi,caddede yürüyen uzun sacli ve sakalli adamlar olmazdi."

berber:"himmm,berber diye birsey var,ama o insanlar bana gelmiyorsa,ben ne yapabilirimki?"

adam:"kesinlikle dogru!!püf noktasi bu!!ALLAH VAR,VE INSANLAR ONA GITMIYORSA,BU GITMEYENLERIN TERCIHI.ISTE DÜNYADA BU KADAR COK ACI VE KEDER OLMASININ NEDENI!!"

11bi51g.jpg

Böyle bir konuya, hele böyle bir mesaja bu tip reklamlar yakışmıyor..:lol::haha:

Demekki eşit olarak yaratılmıyoruz Allah tarafından. Yahu şimdi Hristiyanlar'a göre Hristiyan olmayanlar cennete gidemeycek olsa ne derdiniz? Hristiyan olmayı kabul eder miydiniz? Kimse dinini değiştirmek istemez. Çünkü dogmatik fikrin temeli budur.

Şu sorulara cvp istiyorum.

Ne olmuş burada yahu? Ateisti neresinden tanıyorlarmış:D

Ateist değilim aga. Söylemeye de gerek yok.

Ama böyle insanlar yüzünden hiçbirşey konuşulmaz tartışılmaz oluyor.

Dini falan boşverin, özürlü bir insanın bu yönünü baz alarak hakaret etmek insanlığa ne kadar sığıyor bunu söyleyin. İnsanların imanını sorgulamak gerçekten imanlı insanın yapacağı iş midir? Yoksa namaza gittiğini oruç tuttuğunu reklam eden, dinci müsveddelerinin yapacağı iş midir.

Önce insan olmak lazım...

Niye? Allah ona akıl fikir vermiş. Araştırsın, dinlerin içeriklerini öğrensin. Buna rağmen Hristiyanlığı seçiyorsa, kendi kalesine gol atıyor demektir.

O kadar basit yani. Abi çorap değiştirmiyorsun din değiştiriyorsun inanç değiştiriyorsun. Biraz mantıklı olun.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt