Stephen Hawking "Tanrıya gerek kalmadı"

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: Stephen Hawking "Tanrıya gerek kalmadı"

İnanç işte Uğurun dediklerine kimisi gidecek diyor, kimisi cezasını çekecek ondan sonra gidecek diyor, kimisi 3 büyük günahı işlemediyse gidecek diyor ? Hangisi abi :D

İkisi de aynı anlama geliyor. 3 büyük günah zaten adamı dinden çıkarır yani imanını öldürür. İmanı ölürse sonsuza dek cehenneme gider.

Bakara-62. Şüphesiz, inananlar, Yahudi olanlar,

...Hıristiyanlar ve Sabiilerden Allah'a ve ahiret gününe inanıp yararlı iş

yapanların ecirleri Rablerinin katındadır.
Onlar için artık korku ve

üzüntü yoktur. (Ayrıca Maide-69 )

BAKARA 62. ayeti kerime - Kuran-ı Kerim Meallerini Kıyasla

Burada diğer dinlerden olanlar gidebilirler diyor ben mi yanlış anladım..?

Allah katında değerlendirilecektir diyor.

Gerçekten Allah,dan korkanlar bunlardan imtina ederler zaten.Eğerki ben hayatımı böyle doyasıya yaşayayım her türlü kötülüğü işleyeyim ihtiyarlayınca namaz kılar çeki düzen veririm kendime daha vaktim var diye düşünen sadece kendini kandırır.Allahın adaletinin üstünde hiç bir şey olamaz.

Benimde ayar olduğum yer bu zaten.Yap,et anasını ağlat ortalığın.Sonra hiçbişey olmamış gibi en iyi müslümanlarla yanyana cennete git:D Başından adam gibi yaşasalar.

İnanç işte Uğurun dediklerine kimisi gidecek diyor, kimisi cezasını çekecek ondan sonra gidecek diyor, kimisi 3 büyük günahı işlemediyse gidecek diyor ? Hangisi abi :D

cezasını çeker ve son nefesinde müslüman olarak ölmüşse geçde olsa cennete girer, tabi uğurun saydıkları çok büyük günahlar gerçekten pişman olupta Allahn affetmesi gerekiyor.

Ben reddediyorum dedi mi ? Hemen bu damgayı yapıştırıyorsunuz. Kolay yolu çünkü.

Böyle söyleyeceğini farkettiğim için sözüm meclisten dışarı yazdım ama geç kalmışım. Gerçekten ben kimseye böyle bir damga vurmak istemem, yanlış anladıysanız özür dilerim.

Dediğim gibi bir de bu açıdan düşünün. Allah insanları yaratıyor, böyle bir varlık yok iken var oluyor ama insanlar kendini var eden varlığa itaat etmiyor. Bu bence en büyük kötülüktür.

Valla ben çok korkuyorum beyler.Harbiden.Hani 24 saat namaz kılan adamlardan bile çok korkarım Allahtan.Dini sömürenlerede çok küfür ederim.O şerefsizlerin yüzünden İslam dini deyince avrupada terör akla geliyor.Önceden böylemiydi.Bütün ilimciler,bilimciler,matematikçiler bizden çıkardı.

Bakara-62. Şüphesiz, inananlar, Yahudi olanlar,

...Hıristiyanlar ve Sabiilerden Allah'a ve ahiret gününe inanıp yararlı iş

yapanların ecirleri Rablerinin katındadır. Onlar için artık korku ve

üzüntü yoktur. (Ayrıca Maide-69 )

BAKARA 62. ayeti kerime - Kuran-ı Kerim Meallerini Kıyasla

Burada diğer dinlerden olanlar gidebilirler diyor ben mi yanlış anladım..?
İşte bu yahudi hristiyan her neye tabi olursan olda nerede doğmuş olursan ol.Allaha ve ahiret gününe inanıp yani iman edip yani müslümanlığı seçer ise kurtuluşa erer diyor.

Tanri'nin varligina dair kanitlari olan insanlari dinlemek isterim.

Nasıl küçücük bir çocuk cehenneme gidiyor.Akil baliğ olmamış bir kul Allah katında hiç bir şeyden sorumlu değildir.Bunun takdiri ve hikmeti yalnız Allaha mahsustur.

Orada anlatmak istediğim şey o değil.

Çocuğun oluşumu; Anne-Baba hristiyan

Çocuk doğar Anne baba inandıkları dini eğitimi verir. Ve çocuk hristiyan olarak büyür. Yani ağaç yaşken eğilir.

Abi bu konular kapandı eski mesajlarımı alıntılayıp alıntılayıp durma:D

Tanri'nin varligina dair kanitlari olan insanlari dinlemek isterim.

İnanç için kanıta gerek yok, adı üstünde inanç. Mantığın ele almadığı bir şey için kanıt aramak yersiz.

Valla ben çok korkuyorum beyler.Harbiden.Hani 24 saat namaz kılan adamlardan bile çok korkarım Allahtan.Dini sömürenlerede çok küfür ederim.O şerefsizlerin yüzünden İslam dini deyince avrupada terör akla geliyor.Önceden böylemiydi.Bütün ilimciler,bilimciler,matematikçiler bizden çıkardı.

sen onlara bakma kendi inancını yaşa yeterli, doğrusunu yaşa yeterli, başkası kullanmış,sömürmüş boşver sen kutsalına sahip çık yeter, yeri geldiğinde kendi inancının sana emrettiklerini onlarada iletirsin, doğrusunu anlatırsın, inanırlar inanmazlar kendi bilecekleri iş.

Orada anlatılan Barnabas İncil'i inanan Hristiyanlardan bahsediyor. Ah şu kayıp kitap bulunsa da içerisinde yazılanları okusak. :)

Böyle söyleyeceğini farkettiğim için sözüm meclisten dışarı yazdım ama geç kalmışım. Gerçekten ben kimseye böyle bir damga vurmak istemem, yanlış anladıysanız özür dilerim.

Dediğim gibi bir de bu açıdan düşünün. Allah insanları yaratıyor, böyle bir varlık yok iken var oluyor ama insanlar kendini var eden varlığa itaat etmiyor. Bu bence en büyük kötülüktür.

İşte bu bilim ve inanç hakkındaki en büyük örnektir. Bilim kanıt ister.

İşte bu yahudi hristiyan her neye tabi olursan olda nerede doğmuş olursan ol.Allaha ve ahiret gününe inanıp yani iman edip yani müslümanlığı seçer ise kurtuluşa erer diyor.

Nerede yazıyor..? O dönemde de diğer dinler bozulduğu için gönderilmişti sonuçta Kuran-ı Kerim..İyilik yapanlar gider diyor..

Ulan Hayriye bak.Durdu ddurdu tam konusunda foruma geldi:D

İnanç için kanıta gerek yok, adı üstünde inanç. Mantığın ele almadığı bir şey için kanıt aramak yersiz.

Neye dayanarak inanmislar peki? Biri dedi diye mi?

Dunya boganin boynuzlari ustunde duruyor diye bir geyik de varmis zamaninda. Onun nasil kolpa oldugu kanitlandiysa Hawking reisin dedigi gibi yaratici falan onlar da tez vakitte ayni muameleyi gorur.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt